• 9.376.398 stemmen

It's Showtime! - Seizoen 1 (2017)

Show titel: It's Showtime!

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Bart De Pauw

Met: Stijn Steyaert, Ella-June Henrard en Bart De Pauw

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 8 juni 2017

Eerst uitgezonden op: Play More (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot It's Showtime!

De spilfiguur van de reeks is Kenny, die het wil maken in de showbizz. Daarvoor wil Kenny alles uitproberen: goochelen, buikspreken, zingen en meer. Er is slechts één probleem: Kenny heeft geen talent. Kenny wordt in het proberen zijn droom te bereiken geholpen door zijn familie: de familie De Rouck. Om Kenny te laten doorbreken struinen ze braderijen af, doen ze mee aan talentenjachten en laten ze zich zelfs in met een dubieuze talentenscout.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. Aflevering 1

8 juni 2017 (28 minuten)

Kenny De Roucks grote dag is eindelijk aangebroken. Hij mag deelnemen aan de preselecties van de preselecties van de Sterren of Flanders. Maar Kenny raakt in paniek wanneer hij de "sterke" concurrentie ontmoet.

2. Aflevering 2

8 juni 2017 (28 minuten)

Het idee om bekend te worden heeft Kenny voorlopig geparkeerd. Mensen gelukkig maken met zijn talent dat is waar hij zich nu op wil toeleggen. Kenny heeft hiervoor een lijstje gemaakt vol originele ideeën.

3. Aflevering 3

8 juni 2017 (28 minuten)

Rebecca kan via haar werk een optreden voor Kenny verzorgen: de animatie van een verjaardagsfeestje bij hele rijke mensen. Die opdracht loopt helemaal uit de hand wanneer Kenny een gevaarlijk goochelnummer uitprobeert.

4. Aflevering 4

8 juni 2017 (28 minuten)

Kenny wordt op een uitgeregende braderij ontdekt door Kolonel Custers, een "topmanager", die hem prompt zijn diensten aanbiedt. Kenny's imago moet volgens hem wel dringend onder handen worden genomen, maar dat komt met een prijskaartje.

5. Aflevering 5

8 juni 2017 (28 minuten)

Op de school van Max is meester Scheers ziek. Die verzorgt normaal elk jaar de buikspreekact op het schoolfeest. Max ziet zijn kans schoon om Kenny als buikspreker in te schakelen.

6. Aflevering 6

8 juni 2017 (28 minuten)

In het rusthuis is het feest. Julien wordt 100 jaar. Met toeters en bellen en in aanwezigheid van de burgemeester en de regionale televisie. Max vindt dat ze daar niet mogen ontbreken en de De Roucks geven zich uit voor de familie van de 100-jarige.

7. Aflevering 7

8 juni 2017 (28 minuten)

Manager Max heeft Kenny ingeschakeld als zingend telegram. Voor Kenny de manier om zijn talent met de wereld te delen en geheid een kans om ontdekt te worden. Maar de opdrachten die binnen lopen zijn zeer eigenaardig te noemen.

8. Aflevering 8

8 juni 2017 (28 minuten)

Willy heeft dé manier gevonden om Kenny's carrière nieuw leven in te blazen. Hij steekt hem in de leer bij twee legendarische toptalenten uit de jaren 90: Freddy Fiesta en Miranda Twingo.

9. Aflevering 9

8 juni 2017 (28 minuten)

Max heeft Kenny ingeschreven voor een talentenbeurs met toonmomenten. Dé uitgelezen kans om zijn talent aan organisatoren te tonen en geboekt te worden voor optredens. De hele familie trekt naar de showbizzbeurs om voor hem te supporteren.

10. Aflevering 10

8 juni 2017 (28 minuten)

Seizoensfinale. Max krijgt een geniale ingeving. Als niemand hen boekt voor optredens dan moeten zij zichzelf maar boeken. Hij organiseert met de familie een heuse braderij. Maar raken ze plots in geldnood.

Esteban

Doorgaans een groot fan van wat uit Bart De Pauw zijn brein voortkomt. De recente gebeurtenissen staan daar voor mij volledig los van en veranderen daar niets aan. Ik hoop nu wel dat zender één alsnog tot uitzenden overgaat, want ik ben geen Telenet-klant. Alsnog benieuwd dus.

avatar van AOVV

AOVV

Goeie comedy van Bart De Pauw, voorlopig enkel te zien op Telenet. Ik heb de tien afleveringen nu maar gezien omdat HUMO zo vriendelijk was een maand Play More cadeau te doen, en heb flink kunnen genieten van de bonte personages.

De cast is erg sterk, maar voor mij zijn het vooral Kevin Bellemans als de (om een fors understatement te gebruiken) nogal aparte aanhouder/stalker van Rebecca, en Tom Audenaert natuurlijk, die de flik Willy speelt, een type dat het niet zo nauw neemt met de lettertjes van de wet, als het hem of zijn vrienden maar goed uitkomt.

Het verhaal is niet hoogstaand of zo, maar voor een comedy als deze hoeft dat ook niet. Wel ben ik, en dat vind ik dan veel belangrijker, regelmatig in een lachkramp geschoten, met de buikspreekact van Kenny in aflevering 5 als hoogtepunt.

De finale viel, als ik eerlijk ben, een beetje tegen, maar alles goed en wel beschouwd is dit weer een meer dan fraai spinsel uit de koker van De Pauw. Laat ons hopen dat de openbare omroep deze serie, ondanks de hetze rond Bart De Pauw, toch nog gaat uitzenden, want we mogen zeker niet vergeten dat, naast De Pauw, ook een pak andere mensen bloed, zweet en tranen hebben laten vloeien om hier een succes van te maken. Ik vrees er alleen een beetje voor (ook al omdat De Pauw zelf een rol speelt in de serie).

Esteban

VIER zal deze ongetwijfeld oppikken. Zij hebben reeds aangegeven dat De Pauw zijn producties welkom zijn. En één daarvan is sinds kort op VIER te zien, dus dat komt wel goed.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Prachtige serie van Vlaanderens beste TV-maker die helaas op basis van anonieme getuigenissen momenteel door zwaar weer gaat maar goed zo'n talent komt vast wel terug bovendrijven binnenkort.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Zou dit ooit nog op TV komen? Zou zonde zijn van niet.

avatar van NRT

NRT

Ik heb het eerste halfuur van de eeste aflevering gezien en ik vond het verschrikkelijk. Normaal gezien ben ik grote fan van Bart de Pauw. Waren jullie pas verkocht na een paar afleveringen of vonden jullie het direct goed?

JorisTVmeter schreef:

Zou dit ooit nog op TV komen? Zou zonde zijn van niet.

Uiteindelijk vast wel. Denk ik. Hoop ik. Ik blijf gokken op VIER vanwege hun cont(r)act met Telenet.

Dorstigjimmyke, ik zou volhouden. Er zijn wel wat series die mij aanvankelijk niet meteen konden boeien of bekoren, maar uiteindelijk in mijn eindejaarslijstje belandde.

Het énige waar ik hier wel wat voor vrees, is Steyaert in de hoofdrol. Dat is best een sympathieke vent, daar niet van, maar wel een nogal beperkt acteur. Zijn typetjes zijn ook heel matig en steeds een variant van hetzelfde. Hopelijk bewijst hij hier toch iets meer te kunnen.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

NRT schreef:

Dan is het niks voor jou vrees ik, eerste aflevering was één van de beste en ik was vrijwel meteen mee, heerlijk hoe daar alle soorten wedstrijden als the voice & co wat belachelijk gemaakt worden.

avatar van Corcicus

Corcicus

De fun is iets minder wanneer je beseft dat het tijdens de opname van deze serie was, dat Bart De Pauw de piepjonge actrice Ella-June Henrard zat op te jagen als wild. Desondanks een zeer genietbare, luchtige nonsensserie met een uitstekende cast. De oergentse Lies Pauwels speelt de pannen van het dak, maar ook de jonge snaak, Thomas De Smet, die hier op 17-jarige leeftijd de enige volwassene in het nieuw samengestelde gezin lijkt, zet een uitmuntende vertolking neer.

Het lijkt wel alsof de makers van Undercover bij Buffalo Kurt / kolonel Custers de mosterd haalden voor het personage van cowboy Laurent Berger, gespeeld door Wim Willaert.