• 159.521 films
 • 9.825 series
 • 29.137 seizoenen
 • 609.046 acteurs
 • 355.428 gebruikers
 • 8.903.008 stemmen
Avatar
 
banner banner

House - Seizoen 5 (2008-2009)

3,77 77 stemmen

Alternatieve titel: House M.D.

IMDb beoordeling: 8,7 (495.853)

Afleveringen: 24

Speelduur: 1 dag

Ontwikkeld door: David Shore

Met: Hugh Laurie, Omar Epps en Lisa Edelstein

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 16 september 2008

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • SkyShowtime Bekijk seizoen 5 via SkyShowtime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot House

House, M.D. volgt de praktijken van dokter Gregory House, een briljante, maar verbitterde arts. Hij drijft zijn team van jonge dokters tot het uiterste om achter de oorzaken van een patiënt z'n ziekte te komen, zet zijn vriendschap met collega Wilson regelmatig op het spel en drijft zijn baas Cuddy tot wanhoop. Maar aan het eind van de dag redt hij meestal het leven van een patiënt die anderen opgegeven zouden hebben.

Afleveringen Seizoen 5 (2008-2009)

 1. 1. Dying Changes Everything

  16 september 2008 (1 uur)

  Wilson neemt ontslag bij het ziekenhuis en zet een punt achter zijn vriendschap met House. Ondertussen worstelt Thirteen met haar persoonlijke medische problemen, terwijl ze helpt bij de behandeling van een directieassistente die qua persoonlijkheid op haar lijkt.

 2. 2. Not Cancer

  23 september 2008 (1 uur)

  De organen van een donorpatiënt zijn de oorzaak van de dood van enkele patiënten. Het team zet alles op alles om het leven van de laatste twee te redden. Ondertussen schakelt House een privédetective in om de gangen van Wilson na te gaan.

 3. 3. Adverse Events

  30 september 2008 (1 uur)

  De onbekende ziekte van een schilder heeft invloed op zijn werkzaamheden. Als puntje bij paaltje komt moeten House en zijn team de schilderijen van de zieke schilder bestuderen om erachter te komen wat hem mankeert.

 4. 4. Birthmarks

  14 oktober 2008 (1 uur)

  Terwijl hij onderweg is naar de de begrafenis van zijn vader, helpt House het team bij de diagnose van een patiënt, een jong Chinees meisje. Ze is door nog onbekende oorzaak ingestort en de artsen staan voor een raadsel.

 5. 5. Lucky Thirteen

  21 oktober 2008 (1 uur)

  Thirteen brengt haar onenightstand naar het ziekenhuis nadat ze een aanval heeft gekregen. De vrouw bekent echter dat ze Thirteen versiert heeft om in contact te komen met House. Ze wil dat hij haar onderzoekt. Ondertussen betaalt House Lucas nog steeds om Wilson te bespioneren.

 6. 6. Joy

  28 oktober 2008 (1 uur)

  Een zieke man heeft last van blackouts en lijdt aan slaapwandelen. Het team vraagt zich af of het slaapwandelen een symptoom is van zijn ziekte. De man is er slecht aan toe en als ook zijn dochter ziek wordt, moet het team de diagnose vaststellen voordat beiden overlijden. Cuddy adopteert een baby, maar als de moeder uitslag krijgt, moet ze een keuze maken in de behandeling tussen de moeder en haar dochter.

 7. 7. The Itch

  11 november 2008 (1 uur)

  Het team krijgt te maken met een man, die bang is voor openbare ruimtes en zijn huis niet durft te verlaten. Om hem toch te kunnen behandelen, moeten ze de ziekenhuisapparatuur naar zijn huis verplaatsen, waar Cuddy het niet mee eens is. Ondertussen kampt House met een irritante jeuk.

 8. 8. Emancipation

  18 november 2008 (1 uur)

  Als Foreman in zijn eentje een kindpatiëntje behandelt, richt de rest van het team zich op een 16-jarige fabrieksmanager die tijdens het werk onwel is geworden. Als Foreman's patiënt plotseling snel achteruit gaat, moet hij beslissen of hij House's hulp inschakelt of niet.

 9. 9. Last Resort

  25 november 2008 (1 uur)

  Een man dringt Cuddy's kantoor binnen en houdt vervolgens House, Thirteen en enkele patiënten in gijzeling. Hij eist een diagnose. Hij dwingt Thirteen tot proefkonijn voor zijn behandeling en House moet de gijzeling zien te stoppen voordat het SWAT-team het vuur opent.

 10. 10. Let Them Eat Cake

  2 december 2008 (1 uur)

  Het team krijgt te maken met een fitnessexpert die een volledig natuurlijk dieet volgde en is ingestort tijdens een video-opname. Cuddy moet noodgedwongen naar House's kantoor verhuizen en Kutner gebruikt de naam van House bij het beheren van een website over medische adviezen.

 11. 11. Joy to the World

  9 december 2008 (1 uur)

  House en zijn team krijgen te maken met een gepest meisje dat op school in elkaar stort tijdens een kerstevenement. Foreman en Thirteen groeien steeds meer naar elkaar toe tijdens de Huntington rechtszaak en er worden over en weer speciale cadeautjes gegeven binnen het ziekenhuis.

 12. 12. Painless

  19 januari 2009 (1 uur)

  House en zijn team krijgen te maken met een man die met constante pijn leeft. Ondertussen wordt Thirteen behandeld door Foreman voor zijn onderzoek naar de Huntington-ziekte. Cuddy worstelt met de planning van haar werk en haar nieuwe baby.

 13. 13. Big Baby

  26 januari 2009 (1 uur)

  Het team krijgt te maken met een leraar uit het speciaal onderwijs die bloed spuugt en in het klaslokaal in elkaar stort. Ondertussen verricht Cameron enkele van Cuddie's taken, waarbij House weer eens dwarsligt.

 14. 14. The Greater Good

  2 februari 2009 (1 uur)

  Een voormalig onderzoeker naar kanker valt neer tijdens een kookcursus. Als later blijkt dat ze haar veelbelovende carrière heeft opgegeven om meer persoonlijk geluk te vinden, doet dat de teamleden van House nadenken over hun eigen leven. Ondertussen krijgt House van Cuddy een koekje van eigen deeg.

 15. 15. Unfaithful

  16 februari 2009 (1 uur)

  House worstelt met zijn principes als hij te maken krijgt met een priester met een rumoerig verleden. De man runt een opvangcentrum voor daklozen en beweert visioenen van Jezus te zien.

 16. 16. The Softer Side

  23 februari 2009 (1 uur)

  Het team is stomverbaasd als een patiënt zowel mannelijk als vrouwelijk DNA blijkt te hebben. Ondertussen is House opvallend aardig, wat Cuddy en Wilson doet vermoeden dat er iets heel erg mis is.

 17. 17. The Social Contract

  9 maart 2009 (1 uur)

  House en zijn team krijgen te maken met Nick, een boekredacteur die zijn remmingen is verloren. Hierdoor zegt hij alles wat in hem opkomt, net als House.

 18. 18. Here Kitty

  16 maart 2009 (1 uur)

  Morgan, een medewerkster van de thuiszorg, doet alsof ze ziek is. Hierdoor hoopt ze House zo ver te krijgen dat hij een kat onderzoekt die volgens haar de dood van oudere mensen kan voorspellen. House gelooft haar niet, totdat Morgan echt ziek wordt.

 19. 19. Locked In

  30 maart 2009 (1 uur)

  House belandt na een motorongeluk in een ziekenhuis in New York en ligt naast een patiënt die volledig verlamd is. House stuurt de verlamde patiënt naar Princeton om zijn aandoening te onderzoeken. Wilson probeert ondertussen te achterhalen waarom House in New York was.

 20. 20. Simple Explanation

  6 april 2009 (1 uur)

  Een oudere vrouw verzorgt haar stervende man, maar wordt plotseling geveld door een onbekende ziekte. Hierdoor dreigt ze nog eerder te overlijden dan haar man.

 21. 21. Saviors

  13 april 2009 (1 uur)

  Een milieuactivist valt neer tijdens een demonstratie en Cameron stelt haar vakantie met Chase uit om zich te storten op het onderzoek. House vraagt zich ondertussen af waarom Wilson aan een nieuw gezond dieet is begonnen.

 22. 22. House Divided

  27 april 2009 (1 uur)

  Een 14 jaar oude dove worstelaar heeft gehoorproblemen tijdens een wedstrijd, maar zijn moeder weigert implantaten bij hem te laten inbrengen. Ondertussen leert House de voor- en nadelen van zijn slapeloosheid kennen.

 23. 23. Under My Skin

  4 mei 2009 (1 uur)

  Terwijl House worstelt met zijn slapeloosheid, ontfermt hij zich over een ballerina wiens huid begint los te laten. Dit begon nadat ze tijdens een training in elkaar was gestort.

 24. 24. Both Sides Now

  11 mei 2009 (1 uur)

  House ontfermt zich over een patiënt met twee verschillende persoonlijkheden, die zijn ontstaan doordat de linker- en rechterhelft van de hersenen apart functioneren. Ondertussen krijgt hij ook te maken met de gevolgen van zijn seksuele nacht met Cuddy.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Dr channard_mm

Dr channard_mm

 • 60 berichten
 • 36 stemmen

Het donkerste seizoen. Stelt niet teleur.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.