• 159.521 films
 • 9.825 series
 • 29.137 seizoenen
 • 609.046 acteurs
 • 355.428 gebruikers
 • 8.903.035 stemmen
Avatar
 
banner banner

House - Seizoen 2 (2005-2006)

3,80 92 stemmen

Alternatieve titel: House M.D.

IMDb beoordeling: 8,7 (495.853)

Afleveringen: 24

Speelduur: 16 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: David Shore

Met: Hugh Laurie, Omar Epps en Lisa Edelstein

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 13 september 2005

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

Plot House

House, M.D. volgt de praktijken van dokter Gregory House, een briljante, maar verbitterde arts. Hij drijft zijn team van jonge dokters tot het uiterste om achter de oorzaken van een patiënt z'n ziekte te komen, zet zijn vriendschap met collega Wilson regelmatig op het spel en drijft zijn baas Cuddy tot wanhoop. Maar aan het eind van de dag redt hij meestal het leven van een patiënt die anderen opgegeven zouden hebben.

Afleveringen Seizoen 2 (2005-2006)

 1. 1. Acceptance

  13 september 2005 (42 minuten)

  Als een ter dood veroordeelde gevangene ziek wordt, weet House niet hoe snel hij achter de tralies moet komen. Dr. Cameron is echter van mening dat hij zijn aandacht beter aan een kankerpatiënt kan besteden.

 2. 2. Autopsy

  20 september 2005 (42 minuten)

  House is achterdochtig als de hallucinaties van een verbazingwekkend helder en vroegrijp 9-jarig patiëntje met terminale kanker niet zijn wat ze lijken.

 3. 3. Humpty Dumpty

  27 september 2005 (42 minuten)

  De medische theorieën van House en zijn team vallen letterlijk uiteen als een bouwvakker van het dak van Dr. Cuddy glijdt en er achterkomt dat zijn hand aan het ontbinden is.

 4. 4. TB or Not TB

  1 november 2005 (42 minuten)

  Een arts die zich sterk maakt voor de strijd tegen tuberculose in Afrika denkt dat hij zelf aan de ziekte lijdt. De arts zoekt de media op om aandacht te vragen voor zijn geval, maar House vermoedt dat zijn motieven meer politiek dan medisch van aard zijn.

 5. 5. Daddy's Boy

  8 november 2005 (42 minuten)

  Als een recent afgestudeerde student ziek wordt, dreigt het gebrek aan vertrouwen tussen een vader en zijn zoon het team te belemmeren bij het stellen van een diagnose. Ondertussen heeft House zelf familieproblemen wanneer hij onder een etentje met zijn ouders uit probeert te komen.

 6. 6. Spin

  15 november 2005 (42 minuten)

  Als een beroemde beroepswielrenner toegeeft drugs te hebben gebruikt om zijn prestaties te verbeteren, stopt House met het zoeken naar de oorzaak voor het ineenstorten van de atleet.

 7. 7. Hunting

  22 november 2005 (42 minuten)

  House wordt gestalkt door een man die het laatste stadium van AIDS heeft bereikt en zijn aandacht opeist. Stacy heeft de dokter ook nodig, maar bij het vangen van een muis.

 8. 8. The Mistake

  29 november 2005 (42 minuten)

  De carrières van House en Dr. Chase liggen in de handen van de tuchtcommissie die onderzoek doet naar beslissingen en mogelijk verkeerde inschattingen die tot de dood van een patiënt met buikpijn geleid hebben.

 9. 9. Deception

  13 december 2005 (42 minuten)

  Als blijkt dat een aan lager wal geraakte vrouwelijke gokker al bij meerdere artsen is geweest met diverse aandoeningen, doet bijna het hele team haar meest recente kwaaltje af als het syndroom van Münchausen. House gelooft echter dat er wel iets dergelijks aan de hand is met de vrouw.

 10. 10. Failure to Communicate

  10 januari 2006 (42 minuten)

  Een journalist zoekt naar de juiste woorden, maar een hoofdwond zorgt ervoor dat hij niet goed kan communiceren met het team van House.

 11. 11. Need to Know

  7 februari 2006 (42 minuten)

  Soms is de waarheid een bijzonder bittere pil, zeker als een jonge huisvrouw last krijgt van paranoia. House confronteert zijn hernieuwd aangewakkerde gevoelens voor Stacy en Cameron weigert de resultaten van haar HIV-test op te halen.

 12. 12. Distractions

  14 februari 2006 (42 minuten)

  Een jonge man met ernstige brandwonden en opmerkelijke bloedonderzoeksuitslagen dwingt het team naar een nieuwe diagnose te zoeken voordat zijn organen ophouden met functioneren.

 13. 13. Skin Deep

  20 februari 2006 (42 minuten)

  Schijn en realiteit botsen met elkaar als House een jong supermodel met een heroïneverslaving behandelt, een mannelijke patiënt met een ongebruikelijke hormoonspiegel zelf de zwangerschap en bevalling van zijn vrouw beleeft en Wilson hoopt dat de pijn in het been van House op zenuwregeneratie duidt.

 14. 14. Sex Kills

  7 maart 2006 (42 minuten)

  Een man is stervende en een dode vrouw is de sleutel tot zijn genezing - als House en zijn team maar op tijd kunnen ontdekken waaraan zij gestorven is.

 15. 15. Clueless

  28 maart 2006 (42 minuten)

  Als een man na een stoeipartij in de slaapkamer last krijgt van ademhalingsproblemen, vermoedt House dat de vrouw een dodelijk geheim heeft.

 16. 16. Safe

  4 april 2006 (42 minuten)

  Als een tiener na een transplantatie een allergische reactie krijgt, probeert House zo snel mogelijk te achterhalen wat de oorzaak is. Daarnaast probeert hij ook aandacht te geven aan haar moeder en vriendje.

 17. 17. All In

  11 april 2006 (42 minuten)

  De unieke symptomen van een jong patiëntje herinneren House aan een vroegere patiënt die destijds gestorven is. House levert een strijd tegen de klok om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.

 18. 18. Sleeping Dogs Lie

  18 april 2006 (42 minuten)

  Een patiënt met een levensbedreigende vorm van slapeloosheid zet House en zijn team niet alleen voor een medisch, maar ook een ethisch dilemma.

 19. 19. House vs. God

  25 april 2006 (42 minuten)

  Een vijftien jaar oude gebedsgenezer weigert een hersenoperatie te ondergaan. House en zijn team worden hierdoor geconfronteerd met hun eigen geloofsovertuiging.

 20. 20. Euphoria (1)

  2 mei 2006 (42 minuten)

  De situatie is alles behalve grappig als een gewonde politieagent eerst zijn lach niet kan bedwingen en vervolgens krom ligt van de pijn. Vervolgens begint Foreman dezelfde symptomen te vertonen.

 21. 21. Euphoria (2)

  3 mei 2006 (42 minuten)

  Foreman wordt geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid als de politieagent sterft. House levert een race tegen de klok om de oorzaak van de ziekte te vinden voordat er een hersenbiopsie uitgevoerd moet worden.

 22. 22. Forever

  9 mei 2006 (42 minuten)

  Een vrouw krijgt een aanval terwijl ze haar baby in bad doet waardoor de baby bijna verdrinkt. Zowel moeder als kind worden patiënt van House, hetgeen de nodige medische en emotionele complicaties tot gevolg heeft.

 23. 23. Who's Your Daddy?

  16 mei 2006 (42 minuten)

  Een voormalig bandlid van House brengt een zestienjarig slachtoffer van de orkaan Katrina binnen die hallucineert en verrassende beweringen doet over wie haar vader is.

 24. 24. No Reason

  23 mei 2006 (42 minuten)

  Als House wordt neergeschoten door de man van een vroegere patiënt, moet hij zijn kamer in de ICU delen met de dader. Ondertussen probeert hij via het ziekenhuisbed de diagnose te stellen van een man met een zeer opgezwollen tong.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

 • 182 berichten
 • 0 stemmen

Dat was dan het 2e seizoen. Gelijkwaardig aan het 1e seizoen, top. De cases beginnen af en toe wel iets te vervelen helaas. Bijzondere final episode.

Ik heb het internet afgezocht maar kan niets duidelijks vinden, is de final episode nou 1 grote hallucinatie net nadat House is beschoten? Aangezien de laatste scène opnieuw weer op de brancard is.


avatar van Dr channard_mm

Dr channard_mm

 • 60 berichten
 • 36 stemmen

Inderdaad een zeer leuke final episode en gelijkwaardig aan het eerste seizoen. Vond het eerste seizoen iets beter. Dit is meer gericht op relaties en het voorgaande seizoen met Vogler vond ik interessanter.


avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

 • 1185 berichten
 • 4480 stemmen

House (Laurie) doet het meer dan behoorlijk maar de bijrollen zijn vaak ronduit zwak geacteerd. En het verhaaltje is altijd hetzelfde he, meneer of mevrouw heeft iets waar ze op het eerste zicht niet van kunnen zeggen wat, uiteindelijk denkt men een keer of twee de oplossing gevonden te hebben tot blijkt dat men fout zit, de patiënt net niet sterft en dan House met een geniaal idee komt, namelijk een ziekte die nooit voorkomt maar toevallig bij zijn patiënten uiteraard wel. Gezien omdat ik met mensen in mijn omgeving zaten die het wel erg geslaagd vonden en vinden maar ik vond en vind er weinig aan, vooral het extreem herhalende trek ik slecht.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.