• 9.378.482 stemmen

The Sommerdahl Murders - Seizoen 6 (2025)

Alternatieve titel: Sommerdahl

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Lolita Bellstar

Met: Peter Mygind, André Babikian en Laura Drasbæk

Oorsprong: Denemarken

Datum van release: zondag 26 januari 2025

Eerst uitgezonden op: TV 2 Charlie (Denemarken)

• NPO Start Bekijk seizoen 6 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Sommerdahl Murders

In zijn woonplaats aan de Deense kust onderzoekt Dan Sommerdahl recent gepleegde moorden. Daarbij werkt hij samen samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met rechercheur Flemming Torp. Maar Dan Sommerdahl staat erom bekend dat hij zich compleet verliest in zijn werk. Dat moet een keer fout gaan…

Afleveringen Seizoen 6 (2025)

1. 1. SoMe - Del 1

26 januari 2025 (44 minuten)

2. 2. SoMe - Del 2

2 februari 2025 (43 minuten)

3. 3. Bagsiden af Medaljen - Del 1

9 februari 2025 (44 minuten)

4. 4. Bagsiden af Medaljen - Del 2

16 februari 2025 (44 minuten)

5. 5. Kunstigt - Del 1

23 februari 2025 (43 minuten)

6. 6. Kunstigt - Del 2

2 maart 2025 (47 minuten)

7. 7. Brudte Løfter - Del 1

9 maart 2025 (42 minuten)

8. 8. Brudte Løfter - Del 2

16 maart 2025 (44 minuten)

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Soms kijk ik jaren niet, mis het niet, nu in korte tijd heel serie 6 gezien en er zitten goeie verhaallijnen tussen, per twee afleveringen meestal een geheel. De beelden van dit deel van Denemarken zijn prachtig, de verhaallijnen het tegenovergestelde. Met name het laatste deel v. deze serie eindigt op een wonderlijke, creatieve manier,

pluim voor de schrijvers, maar niet geloofwaardig. Er zou nog een volg. serie kunnen komen op grond hiervan, maar dat is nog onbekend.

avatar van AniSter

AniSter

Waarom ik dit zesde seizoen heb gekeken kan ik niet verklaren, want alleen al van het optreden van kleffe Dan krijg ik braakneigingen. In dit seizoen vier misdaadverhalen die op zich goed in elkaar zijn gezet. De stijl is nog steeds hetzelfde: eerst passeren alle personen waarvan je inmiddels uit het verloop van vorige seizoenen weet dat ze niet de dader zijn. Simpelweg omdat de verrassing aan het einde komt. Ook nog steeds jammer dat de aandacht het meeste uitgaat naar de ellende in de privésfeer van de betrokkenen, die ook nog eens samen de "murder squad" van het dorp vormen. Dat alles bij elkaar maakt de serie totaal onrealistisch en meeer een soap à la Goede Tijden Slechte Tijden. Wel in een mooie omgeving gefilmd. En een persoonlijke genoegdoening voor mezelf vanwege het fantastische slot: goede keuze van Josefine!

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Dit kan echt niet meer. Tenenkrommend slecht.