• 149.751 films
 • 8.327 series
 • 25.394 seizoenen
 • 558.108 acteurs
 • 324.656 gebruikers
 • 8.524.475 stemmen
Avatar
 
banner banner

Twin Peaks - Seizoen 3 (2017)

4,13 202 stemmen

Show titel: Twin Peaks

IMDb beoordeling: 8,8 (195.036)

Afleveringen: 18

Speelduur: 14 uur en 06 minuten

Ontwikkeld door: Mark Frost en David Lynch

Met: Kyle MacLachlan, Michael Horse en Miguel Ferrer

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 21 mei 2017

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Twin Peaks

Twin Peaks is de naam van een rustig dorpje vlakbij de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire zeventienjarige scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken.

Afleveringen Seizoen 3 (2017)

 1. 1. The Return - Part 1

  21 mei 2017 (47 minuten)

  Een man observeert een mysterieuze glazen doos. De politie van Zuid-Dakota ontdekken een brute misdaad en Hawk ontvangt een cryptische boodschap over Special Agent Dale Cooper.

 2. 2. The Return - Part 2

  21 mei 2017 (47 minuten)

  Hawk zoekt iets in de bossen terwijl Cooper er achter komt dat zijn geloof in de 'Black Lodge' toch niet helemaal waterdicht is.

 3. 3. The Return - Part 3

  28 mei 2017 (47 minuten)

  Cooper schakelt hulp in. Ondertussen onderzoeken agenten Gordon Cole, Albert Rosenfield en Tammy Preston de 'glazen doos'-moorden.

 4. 4. The Return - Part 4

  28 mei 2017 (47 minuten)

  Coop veronderstelt de dood van Dougie Jones. Gordon, Agent Rosenfield en Preston onderzoeken de mysteries achter Coops dubbelganger.

 5. 5. The Return - Part 5

  4 juni 2017 (47 minuten)

  Coop zit nog steeds gevangen als Dougie, terwijl zijn dubbelganger in de gevangenis een plan beraamt. Ondertussen duikt er nieuwe informatie over Major Gerland Briggs op.

 6. 6. The Return - Part 6

  11 juni 2017 (47 minuten)

  Gordon Cole draagt Albert op om af te spreken met een oude contactpersoon. Hawk doet een ontdekking omtrent het 'missende puzzelstukje', dat hem Coop zal helpen vinden. Janey-E rekent af met de gokschulden van Dougie, terwijl Coop met informatie over zijn verleden worstelt.

 7. 7. The Return - Part 7

  18 juni 2017 (47 minuten)

  Cooper en Janey-E staat een gewelddadige verrassing te wachten in het kantoor van Lucky 7. Ondertussen proberen Gordon en Albert om Diane het mysterie omtrent de mysterieuze man in de gevangenis te laten ontrafelen.

 8. 8. The Return - Part 8

  25 juni 2017 (47 minuten)

  Coops dubbelganger kijkt de dood in de ogen. In 1945 vindt er een bombardement plaats en het kwaad van de moderne man wordt belichaamt.

 9. 9. The Return - Part 9

  9 juli 2017 (47 minuten)

  Colonel Davis regelt een belletje met het Pentagon om zijn belofte om de FBI bij de zaak Major Biggs te betrekken. Gordon Cole en zijn team vliegen over Dakota en nemen een omweg naar Buckhorn om Lieutenant Knox te bezoeken. Diana is onrustig omdat haar mobiele technologie niet werkt.

 10. 10. The Return - Part 10

  16 juli 2017 (47 minuten)

  Richard Horne roept buiten zijn woning naar Miriam, de vrouw uit de diner, die hem per ongeluk een kind zag aanrijden. Miriam vertelt Richard dat ze de politie al gebeld heeft. Dit kan haar echter wel eens fataal zijn geworden.

 11. 11. The Return - Part 11

  23 juli 2017 (47 minuten)

  Cole heeft een visioen over kosmische gruwelbeelden. Becky is woedend op haar losbandige man, omdat hij vreemd is gegaan met het zusje van Donna Hayward, Gersten. Deputy Bobby Briggs bevindt zich in het oog van de storm.

 12. 12. The Return - Part 12

  30 juli 2017 (47 minuten)

  Audrey Horne keert terug. Tegenwoordig is ze, als volwassene, enorm kil en haatdragend. Wat ze nog niet lijkt te weten, is wat er met Richard in Twin Peaks gebeurd is.

 13. 13. The Return - Part 13

  6 augustus 2017 (47 minuten)

  De Mitchum broers en hun assistenten nemen Cooper mee naar Bushnell Mullins' kantoor. Anthony Sinclair verstopt zich voor de broers en belt angstig Duncan Todd op, die hem één dag geeft om 'Jones' te vermoorden.

 14. 14. The Return - Part 14

  13 augustus 2017 (47 minuten)

  FBI Hoofd Gordon Cole herinnert zich de laatste keer dat hij zijn oude partner, Agent Philip Jeffries, zag. Dit is inmiddels al weer 25 jaar geleden. Sarah Palmer drinkt wat in een lokale kroeg, maar dit loopt niet zoals gedacht. Deputy Andy Brennan reist naar een andere wereld.

 15. 15. The Return - Part 15

  20 augustus 2017 (47 minuten)

  Nadine Hurley loopt trots over straat met haar gouden schep. Ze komt aan bij Big Ed's Gas Farm en vertelt Ed dat ze veranderd is. Nadine realiseert zich dat de enige reden waarom ze bij hem is gebleven te maken had met een schuldgevoel. Ze besluit hem te bevrijden en goedkeuring te geven om achter Norma aan te gaan. Ed blijft gechoqueerd achter in de Gas Farm.

 16. 16. The Return - Part 16

  27 augustus 2017 (47 minuten)

  Coopers dubbelganger en Richard rijden in de richting van de coördinaten, die bij de dubbelganger vandaan komen. Hutch en Chantal zijn aan het wachten bij het huis van Jones.

 17. 17. The Return - Part 17

  3 september 2017 (47 minuten)

  In Buckhorn brengen Gordon, Albert en Tammy een toost uit op het bureau. Gordon onthult een geheim, waar hij al 25 jaar mee loopt. Agent Headley belt Gordon om te vertellen dat ze Dougie Jones op het spoor zijn.

 18. 18. The Return - Part 18

  3 september 2017 (47 minuten)

  Coopers dubbelganger zit in de Black Lodge, omsingeld door vlammen. MIKE creëert een nieuwe Dougie Jones, die bij het huis van Jones verschijnt. Cooper leidt Laura het bos in, waar ze verdwijnt. Cooper hoort haar nog schreeuwen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3792 berichten
 • 2923 stemmen

Het blijft jammer dat Twin Peaks s3 zich voor een groot deel buiten Twin Peaks afspeelt. En qua verhaal krijg ik het idee dat Cooper dit hele seizoen gedroomd heeft (kan ik helemaal mis hebben). Maar het was grotendeels toch intrigerend en vermakelijk, met hier en daar een uitglijder - de ergste is de typsiche 80s/90s sf-horror 'finale' met de zwarte bol en Freddie met z'n groene handschoen...

Naarmate de serie vorderde viel me ook steeds meer op dat de fx en gore nogal es knullig aandeden. Toen Laura in de red room 'oploste' moest ik zelfs aan de Monty Python animaties van Terry Gilliam denken - op zich een aanbeveling misschien, maar toch niet voor deze serie. En, okay, het is David Lynch, en dan krijg je vrij typische zaken aangeboden, maar hier zaten wel véél kleine, niet ter zake doende stukken en personages in. Die afsluiters met liedjes in de Bang Bang Bar kwamen nogal es over als slaapliedjes - niet altijd onaangenaam, wel vaak wat overbodig en aanvoelend als music product placement.

Afl. 8 is wel een verhaal apart. Ergens zeker intrigerend, maar kreeg er ook af en toe een over the top gevoel bij. NIN heb ik nooit echt kunnen waarderen en had ook hier gerust in een black hole mogen blijven. En waarom kwam de echte ZZ Top niet opdagen in afl. 15? Eddie Vedder natuurlijk wel gespot - beetje overdreven nummer vond ik het, maar ach.

De vele humoristische stukjes vond ik in dit seizoen wel wat beter passen dan in de vorige, maar hier missen we dan eigenlijk ook het tegenwicht van de ontwikkelingen / ontdekking m.b.t. de gruweltragedie van Laura, waardoor het sowieso allemaal wat 'lichter' aandoet (al wil ik ter vergelijking s1 en 2 toch snel ook es terugzien). Het 'verhaal' Dale vs. Dubbelganger is ook wat dunnetjes. Dale is Dougie en beleeft zo allerlei vage avonturen, Dubbelganger is een crimineel die vooral veel moord en 'evil' kijkt.

En het is denk ik voor het eerst dat ik een rol van Laura Dern vind tegenvallen, best wel jammer. Wel blij met Naomi Watts. Die 'grappen en grollen' met de FBI en de behoorlijk grote rol voor Lynch zelf vond ik trouwens wel wat much.

Nou, dat is mijn indruk na een eerste binge watch in een nutshell. Ik ga vast s1 en 2 eens opnieuw proberen, waarna deze ook wel weer zal volgen. Voor nu hou ik het vanwege de vele voors en tegens op ruim drie sterren.

Henry Spencer_mm schreef:
O ja, weet er iemand wie of wat de vrouw zonder ogen voorstelt?
Ik kreeg het vermoeden dan er een link is met Josie Packard, maar hoe dat verder zit...?


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3792 berichten
 • 2923 stemmen

Overigens hebben de afleveringen op de blu-ray allemaal een eigen titel (zie hier bv.) en duren de afl. gemiddeld zo'n (soms) 54 tot (meestal) 58 minuten.avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3792 berichten
 • 2923 stemmen

moordt...


avatar van Teunnis

Teunnis

 • 769 berichten
 • 487 stemmen

ZAP! schreef:

(quote)
Ik kreeg het vermoeden dan er een link is met Josie Packard, maar hoe dat verder zit...?

Dat wordt toch gewoon duidelijk in de één na laatste aflevering? Naido = Diane


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3792 berichten
 • 2923 stemmen

Okay, dat heb ik niet meegekregen (zoals vast heel veel niet).

Ik dacht vanwege het Aziatische uiterlijk alleen aan Josie P..


avatar van Franklin1975

Franklin1975

 • 340 berichten
 • 415 stemmen

Inmiddels zijn we een half jaartje verder sinds ik seizoen 3 afgekeken heb en ben ik er nogsteeds niet over uit wat ik er van moet vinden.

Die lange scene waarbij de zoon van Andy en Lucy ze komt opzoeken op hun werk had van mij volledig weggelaten mogen worden. Sowieso komen de meeste Twin Peaks scenes met Andy en Hawk erg bejaard over, alsof de acteurs niet meer in staat zijn zich in hun rol te verplaatsen.

Ook die scene waarbij een overstekend jongetje wordt doodgereden en alle omstanders als aan de grond genageld toekijken vond ik onnodig, walgelijk en onreëel. Zelfs onmenselijk. Het voegt ook totaal niks aan de serie en het verhaal toe.

En dan dat gemuteerde beest wat uit een ei kwam en in het lichaam kroop van een slapend grietje. Wat was dat?

New, ik ben er nog niet over uit. Over 1 ding ben ik wel uit en dat is dat ik de serie uiteraard nóg een keer (en nog een keer) moet gaan bekijken komende jaren.


avatar van aeverhoog

aeverhoog

 • 246 berichten
 • 400 stemmen

Ik mis de magie en de duisternis van de eerste twee seizoenen. En misschien ook wel de humor en de muziek. De eerste seizoenen gingen diep onder de huid zitten en dat gevoel heb ik nu helemaal niet. Ik vond het lang duren voordat de échte Dale Cooper weer ten tonele kwam. En dan weet hij een manier om meer dan 25 jaar in de tijd terug te gaan om Laura te redden. En daarmee heeft hij een soort Back to the Future tijdverschuiving veroorzaakt waardoor alles we weten van Twin Peaks nooit is gebeurd. De muziek van dit seizoen ben ik mettertijd meer gaan waarderen en ik hoop dat dit bij het seizoen ook zal gebeuren.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4660 berichten
 • 2107 stemmen

Afgelopen zomer heb ik mij voor het eerst gewaagd aan Twin Peaks. Ik had nog nooit iets van David Lynch gezien en verwachtte van Twin Peaks eigenlijk gewoon een iets oudere versie van bijvoorbeeld Broadchurch. Dat bleek niet helemaal juist Ik was in ieder geval vrij snel verkocht en had na afloop van het tweede seizoen meteen trek in meer. Gelukkig was daar nog Fire Walk with Me en natuurlijk de complete filmografie van Lynch. Het meest benieuwd was ik echter naar dit nieuwe seizoen van de serie die samen met Lost voor mij dé ontdekking van 2018 was.

Ik weet even niet meer precies wanneer ik hiermee begonnen ben, maar ik ben er in ieder geval best lang mee bezig geweest. Ik keek de serie namelijk samen met mijn vader en doordat we meestal maar één avond in de week met zijn tweeën hebben, bleef het meestal bij één aflevering per week (een uitzondering daargelaten). Op zich niet erg natuurlijk, maar ik kreeg wel al vrij snel de indruk - en dat wordt hierboven ook al door iemand gezegd - dat je de afleveringen beter vrij kort achter elkaar kunt kijken. Lynch maakt de wereld van Twin Peaks namelijk een stuk groter door ook onder meer Las Vegas en South Dakota aan te doen en een hoop nieuwe personages te introduceren. Ik betrapte me erop dat ik af en toe niet meer zeker wist of ik een bepaald personage nou al eens eerder gezien had of dat ik iemand wel herkende, maar niet meer meteen wist wat nu ook alweer zijn of haar rol was. Daardoor zal ik ook waarschijnlijk enkele verwijzingen of hints gemist hebben. Maar goed: voornemen voor de volgende keer!

En die volgende keer gaat er zeker komen. Ik ben namelijk wel diep onder de indruk hiervan. Voor aanvang vroeg ik mij al af hoe Lynch dit in vredesnaam zou gaan klaarspelen. Twin Peaks was geweldig, maar ook wel een echt 90s product. Gelukkig weet de serie een fijne middenweg te vinden tussen iets dat van deze tijd is en iets dat heel vertrouwd voelt. Er wordt zelfs op gewiekste wijze gebruik gemaakt van het gat van 25 jaar, want de personages van toen hebben natuurlijk niet al die tijd stilgezeten (althans... iedereen op Cooper na dan). De sfeer is in ieder geval weer uitmuntend. Wanneer ik een aflevering van deze serie kijk, zit ik er volledig in. Het blijft een unieke wereld waar alles mogelijk lijkt. Dat brengt me bij nog een ander sterk punt: Twin Peaks is de meest onvoorspelbare serie die ik ken. Het kan werkelijk alle kanten op, waardoor je als kijker de ene verrassing na de andere te verduren krijgt. Hierdoor is er sprake van een onderhuidse spanning die het hele seizoen aanwezig blijft en geregeld tot uitbarsting komt.

De cast is geweldig. Diepe buiging voor Kyle MacLachlan, die zijn drie rollen stuk voor stuk geloofwaardig neerzet. Dougie is komisch, Evil Coop straalt dreiging uit en de terugkeer van de echte Cooper is misschien wel het stoerste moment uit de hele serie (''I am the FBI'' ). Briljant acteerwerk in die scène, omdat daar écht het contrast tussen Dale en Dougie opvalt. MacLachlan steelt dus de show, maar het is ook genieten van alle oude bekenden (heerlijk om onder meer Michael Horse, Dana Ashbrook, Mädchen Amick, James Marshall, Miguel Ferrer, Lynch zelf en natuurlijk Sherilyn Fenn hun rollen moeiteloos te zien oppakken). Ook nieuwkomers als Naomi Watts, Laura Dern, Amanda Seyfried, Robert Knepper, James Belushi, Jake Wardle en Eamon Farren passen eigenlijk perfect in het wereldje. Die Richard is sowieso een interessante antagonist en de plottwist omtrent zijn ouders is op zijn zachtst gezegd verrassend.

Visueel weet dit derde seizoen van Twin Peaks zich ook te onderscheiden. Aflevering 8 is een absolute lust voor het oog. Ik heb ademloos zitten kijken. Knap hoe een aflevering die eigenlijk in ieder opzicht zó ver van de originele serie staat totaal niet ongepast voelt. Ook in andere afleveringen werden weer diverse emoties bij me losgemaakt: het ene moment lig je haast in een deuk van het lachen en dan kijk je weer vol afschuw of verbazing naar het scherm. Die slotafleveringen ook... super! Natuurlijk zit je in de eerste plaats te wachten op de confrontatie tussen Cooper en BOB, maar ook daarna heeft de serie nog genoeg in petto voor de kijker. Aflevering 17 is wat dat betreft heel intens. De cliffhanger van aflevering 18 is zo mogelijk nog frustrerender dan die van seizoen 2.

Gewoon heel erg van genoten. Twin Peaks: The Return staalt ongelofelijk veel klasse uit en is net een lange film. Ik vind het gaaf hoe de serie enerzijds ontzettend vertrouwd voelt en anderzijds iets compleet nieuws doet. Het tempo, de sfeer, de muziek (inclusief de optredens aan het einde van de afleveringen): over elk detail is goed nagedacht. Het is dat er nog zo veel andere films en series zijn die ik nog moet zien, maar ik zou er geen probleem mee hebben om alles weer opnieuw te bekijken. Sterker nog: ik kijk er alvast naar uit.

Een unieke ervaring. Ik geloof best dat deze serie invloedrijk is geweest, maar volgens mij is er maar één Twin Peaks.

4,5*avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

 • 225 berichten
 • 409 stemmen

Met achttien afleveringen van bijna een uur een behoorlijk lange zit en vaak ook wel iets aan de langdradige kant, maar al met al toch wel weer lekker bizar en onheilspellend. En 100% David Lynch. Bepaalde scenes en soms hele afleveringen zijn echt te vaag voor woorden, maar binnen het grotere geheel past het dan toch wel weer. Een enorme stoet aan oude bekenden en ook flink wat nieuwe personages trekt voorbij, wat de serie geschikt maakt voor zowel verstokte fans van de serie als voor een nieuw publiek. Had van mij wel wat compacter en vooral korter gemogen, maar ik heb er uiteindelijk toch wel weer van genoten.


avatar van T1000

T1000

 • 31 berichten
 • 26 stemmen

'Ja, kom maar met nog meer Twin Peaks!' Dit was denk ik mijn eerste gedachte toen ze ruim 25 jaar na die briljante finale uit seizoen 2 (laat dat even gezegd hebben) deze geniale serie weer terughaalden waar het in de begin jaren 90 mee eindigde. Zelf ben ik helemaal vastgehaakt aan deze serie een jaar of 5 terug denk ik, ik heb seizoen 1 en 2 in een golden boxset, en kijk momentaal weer die eerste seizoenen, dus Twin Peaks vermaak van de bovenste plank. Wat deze serie voor mij denk ik zo uniek maakt kan eigenlijk maar aan 1 man liggen denk ik toch wel: David Lynch natuurlijk. Ben je niet bekend met deze regisseur... dan heb je wel een stukje cinema gemist vind ik toch wel persoonlijk, Lynch unieke visuele en experimentele films heb ik al vele malen bekeken, films als Blue Velvet en Mulholland Drive, en Lost Highway natuurlijk zijn erg sterk, maar ook zijn debuut Eraserhead is misschien wel zijn bizardste ooit gemaakt, enfin, dit zijn stuk voor stuk heerlijke films, gedurfde films die je kennis laat maken met David Lynch. Met seizoen 3 viel mij de eerste keer meteen al het volgende op.. 'dit is echt 180 graden anders dan wat ik nog herinner' en om eerlijk te zijn, het moest even bezinken halverwege maar het beviel mij steeds meer naarmate ik seizoen 3 nu al vaker heb bekeken, dit is een geweldige serie met op en top Lynch op de regiestoel in alle afleveringen, de muziek van Badalamenti die er zoals altijd weer uit springt, in nieuw jasje natuurlijk, en een rollercoasterrit vol bizarre scenes en personages, dit was echt genieten voor mij en voor andere Twin Peaks fans zeker ook denk ik wel, verwacht niet hoe het altijd was 'The owls are not what they seem'. Geweldige serie!


avatar van Johnny Marr

Johnny Marr

 • 16 berichten
 • 756 stemmen

Ge-ni-aal.


avatar van Don Homer

Don Homer

 • 437 berichten
 • 1298 stemmen

tommykonijn schreef:

.[...] cliffhanger van aflevering 18 is zo mogelijk nog frustrerender dan die van seizoen 2. [...]

Mooie review, Tommy. Zelf zag ik het einde niet als een cliffhanger maar een open (viceus) einde. Deed me denken aan Lost highway en Mulholland drive (spoiler): waar het verhaal ook als de oneindige '8' doorgaat. Maar het mooie aan twin peaks vind ik ook de vele theorieën, iedereen ziet en beleeft het weer anders.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3378 berichten
 • 3057 stemmen

Wist niet helemaal wat ik moest verwachten van dit seizoen. Hoewel de lat tegenwoordig (voor een groot deel dankzij het baanbrekende werk van Twin Peaks) zoveel hoger ligt voor series had ik wel enige twijfels bij de maar liefst achttien afleveringen, zeker met het vaak zo stuurloze tweede seizoen in het achterhoofd. Achteraf zorgen die onterecht waren, want beter dan dit nieuwe seizoen is Twin Peaks nooit geweest. Sterker nog, dit is een van de beste seizoenen die ik ooit van een serie gezien heb, met een complexer en spannender verhaal en fantastische muziek. Ik baal er nog steeds van dat het nu allemaal over is.

In de eerste twee afleveringen valt de oorspronkelijke serie overigens maar amper terug te herkennen. Alles is een stuk trager en meer duister ook vooral. Toch zie je geleidelijk aan (Frost en Lynch nemen nog altijd heerlijk hun tijd) het vertrouwde Twin Peaks weer terugkeren, ook al zijn een aantal dingen veranderd. Personages zijn ouder geworden en in sommige gevallen een andere richting ingeslagen in hun leven. Het voelt allemaal heel natuurlijk en geloofwaardig en weet vaak zelfs te ontroeren. Dana Ashbrook heeft tegenwoordig bijvoorbeeld dan wel grijze haren, en zijn personage Bobby is volwassen geworden, maar toch herken je nog heel goed de oude jeugdige Bobby in zijn maniertjes.

Sowieso ook mooi dat bijna alle oude acteurs weer van de partij zijn. Een aantal overleden personages en Donna en Harry Truman ontbreken, maar op Harry na miste ik er eigenlijk niet zoveel. Daarnaast is er ook een blik met nieuwe topacteurs opengetrokken om de cast te versterken. Robert Forster, Naomi Watts, Laura Dern, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh, enzovoort, echt een imposante lijst namen. En laten we vreselijk ontroerende cameo's van Coulson niet vergeten, die zeer kort voor haar dood nog wat scènes opnam en een schitterend eerbetoon van Lynch heeft gekregen, met wie ze nauw samen heeft gewerkt.

De show wordt overigens zonder enige twijfel gestolen door Kyle MacLachlan, die ditmaal op zeer indrukwekkende wijze een dubbelrol van twee personages die amper meer van elkaar konden verschillen op zich neemt. Waar Dougie enorm aandoenlijk en werkelijk hilarisch is bezorgt de kwaadaardige dubbelganger van Cooper je echt de koude rillingen. In deze personages weet de serie weer heel sterk de voor Twin Peaks zo unieke balans tussen luchtigheid en tederheid en een meer zware en duistere serie te vinden.

Wat dat betreft ook wel typerend hoe verschillend wat van mijn favoriete momenten of afleveringen ook zijn. Aan de ene kant heb je oprecht freaky momenten zoals de beeldschoon vormgegeven surrealistische trip die heel aflevering acht is (niet iets dat je iedere dag op tv ziet), dat monster uit een andere dimensie dat op een brute manier Sam en Tracey aanvalt en de scène met Sarah Palmer die de strot van een opdringerige vrachtwagenchauffeur doorbijt. Aan de andere kant heb je dan weer de vertederende afwikkeling van de verhaallijn van Ed en Norma, een scène die onverwacht je hart doet smelten.

Wederom is dat een moment dat heel natuurlijk voelt. Lynch en Frost bezondigen zich nooit aan goedkope fanservice. Het leek er een aantal aflevering op alsof koffie en kersentaart Cooper uit zijn staat zou doen ontwaken, maar gelukkig bezondigt de serie zich hier niet aan en bleek het alleen een plaagstootje. Het einde is ook weer heerlijk geheimzinnig en ondoordringbaar in plaats van alles keurig netjes af te ronden. Vond dat echt een onvergetelijke scène, een klassieker zoals de onbevredigende cliffhanger van seizoen twee dat ook was. 4.5*.


avatar van wihu61

wihu61

 • 697 berichten
 • 352 stemmen

tommykonijn schreef:

The Return staalt ongelofelijk veel klasse uit en is net een lange film. Ik vind het gaaf hoe de serie enerzijds ontzettend vertrouwd voelt en anderzijds iets compleet nieuws doet. Het tempo, de sfeer, de muziek (inclusief de optredens aan het einde van de afleveringen): over elk detail is goed nagedacht. Het is dat er nog zo veel andere films en series zijn die ik nog moet zien, maar ik zou er geen probleem mee hebben om alles weer opnieuw te bekijken. Sterker nog: ik kijk er alvast naar uit.

Bekijk S3 nu voor de vierde keer... wordt steeds beter, ondanks dat uiteraard niet alles te doorgronden valt.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.