• 9.374.535 stemmen

Community - Seizoen 5 (2014)

Show titel: Community

Afleveringen: 13

Speelduur: 4 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Dan Harmon

Met: Joel McHale, Gillian Jacobs en Danny Pudi

Datum van release: donderdag 2 januari 2014

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Community

Community draait om een studiegroep op het Greendale Community College. De centrale figuur in het verhaal is Jeff Winger, een geschorste advocaat die opnieuw colleges volgt nadat zijn diploma ongeldig is verklaard. Winger richt een studiegroep op om indruk te maken op Britta Perry.

Afleveringen Seizoen 5 (2014)

1. 1. Repilot

2 januari 2014 (22 minuten)

De studiegroep wordt herenigd wanneer Jeff zijn vijand Alan Connor helpt om Greendale Community College voor de rechtbank te slepen.

2. 2. Introduction to Teaching

2 januari 2014 (22 minuten)

Jeff probeert zijn weg te vinden in zijn nieuwe baan op Greendale. Ondertussen overtuigt Abed de rest van de studiegroep ervan om een cursus over Nicolas Cage te volgen.

3. 3. Basic Intergluteal Numismatics

9 januari 2014 (22 minuten)

Jeff en Annie proberen te achterhalen waarom een onbekende bandiet muntjes laat vallen in de broeken van de studenten. Ondertussen krijgt de groep slecht nieuws te verwerken.

4. 4. Cooperative Polygraphy

16 januari 2014 (22 minuten)

Een team onderzoekers ondervraagt de studiegroep na het overlijden van Pierce zodat ze zijn testament kunnen uitvoeren. Maar door het onderzoek komen er verschillende geheimen aan het licht.

5. 5. Geothermal Escapism

23 januari 2014 (22 minuten)

Nu Troy op het punt staat Greendale te verlaten, organiseert Abed een afscheidsfeestje en bedenkt hiervoor een spel. Britta denkt echter dat het spel dient om zijn ware gevoelens over het vertrek te verbergen.

6. 6. Analysis of Cork-Based Networking

30 januari 2014 (22 minuten)

Annie en Hickey proberen een prikbord te laten ophangen. Abed leert een waardevolle les over gebarentaal en de andere organiseren een schoolbal.

7. 7. Bondage and Beta Male Sexuality

27 februari 2014 (22 minuten)

Jeff helpt Duncan aan een date met Britta. Abed vernietigt per ongeluk een aantal tekeningen van Hickey op weg naar de bioscoop. Chang ervaart iets bovennatuurlijks.

8. 8. App Development and Condiments

6 maart 2014 (22 minuten)

Wanneer twee webdesigners hun sociale netwerk-app laten testen door studenten van Greendale, ontstaat er een ware strijd tussen de studenten. Vanaf nu wordt je status bepaald door het aantal waarderingspunten die je op de app van medestudenten krijgt.

9. 9. VCR Maintenance and Educational Publishing

13 maart 2014 (22 minuten)

Terwijl Jeff, Shirley, Chang, Britta en Hickey samen een partij gestolen schoolboeken willen verkopen, strijden Abed en Annie met een videospel uit de jaren 90 om een nieuwe flatgenoot.

10. 10. Advanced Advanced Dungeons & Dragons

20 maart 2014 (22 minuten)

Abed geeft de studiegroep op voor een spel Dungeons & Dragons om professor Hickey weer in contact te brengen met zijn vervreemde zoon Hank.

11. 11. G.I. Jeff

3 april 2014 (22 minuten)

De studiegroep komt terecht in een klassieke G.I. Joe-tekenfilm uit de jaren 80, wat uiteindelijk een manier blijkt te zijn waarop Jeff omgaat met een monumentale gebeurtenis in zijn leven.

12. 12. Basic Story

10 april 2014 (22 minuten)

Subway maakt plannen om Greendale te veranderen in een Subway University. Maar dan komen Abed, Annie en de decaan een geheim te weten.

13. 13. Basic Sandwich

17 april 2014 (22 minuten)

Om Greendale van de verkoop te redden leidt Jeff een zoektocht naar een schat die 40 jaar geleden tegelijk met een excentrieke computerdocent verdween. Ondertussen schakelt Subway Chang in om te spioneren op de school.

avatar van The Oceanic Six

Had Community slechts uit seizoen 1 tot 3 bestaan, dan was het een van de beste sitcoms ooit geworden. En seizoen 4 was ook nog goed te pruimen, maar van iets minder niveau. Alleen ging de serie verder en met een uitgedunde cast zonder Pierce en halverwege dit seizoen ook zonder Troy is het gewoon niet meer zoals het was. De synergie van de groep is anders geworden zonder de lompe, racistische Pierce en de gevatte Troy die vooral met Abed een sterk duo was. De Abed uit dit seizoen is eigenlijk vooral over de top en soms best irritant. Ook is het schrijfwerk van de afleveringen gewoon minder, met weinig memorabele afleveringen en met een GI Joe aflevering erbij die gewoon ronduit kut is. Was echt niet doorheen te komen. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de 8 bit game-aflevering of de stop-motion kerstaflevering uit eerdere seizoenen, dan is dat een gigantisch verschil.

De nieuwe personages doen wel hun ding, maar zijn ook niet overdreven leuk of boeiend. Daarnaast is het jammer dat het idee dat ze een studiegroep zijn hier redelijk los is gelaten doordat ze begin van het seizoen allemaal van de school af waren. Verder is Chang vrij nutteloos in zijn huidige rol en is zelfs de normaal hilarische Dean niet meer zo briljant. Maar goed, het is ook geen bagger geworden, er zitten nog wel voldoende leuke stukken in om er een voldoende uit te halen, maar het voelt allemaal wel spijtig omdat dit ooit zo goed was.

avatar van grovonion

grovonion

Dit 5de sezoen is heel wisselvallig en heeft nog maar weinig met de school en lessen zelf te maken, zoals aburefan al aangeeft. Toch zijn er hier of daar afleveringen die doen terugdenken aan de beste tijd, zoals afleveringen 8,9 en 10. Troy wordt toch wel enorm gemist en niet volledig opgevangen door de andere cast, ook al wordt zijn afwezigheid hier of daar gebruikt om inzicht te krijgen in de emotienele toestand van Abed en cornuiten. Pierce daarentegen vind ik helemaal geen gemis.

avatar van The Oceanic Six

ThaDeez schreef:

Maar dan geef je er vier sterren aan?

avatar van grovonion

grovonion

nog aan het twijfelen, vind hem iig beter dan het 4de sezoen. Misschien dat ik die ga down-graden naar drie sterren zodat dit sezoen er dan 3,5 krijgt...

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Tsja, ik blijf met name kijken uit sympathie voor de hoofdrolspelers. Maar de creativiteit is nu wel ver te zoeken. Het is gewoon niet grappig meer. Gelukkig hebben we Anne nog .

avatar van legian

legian

Donald Glover besloot nog net op tijd uit het zinkende schip te vertrekken. Wat een pijnlijk ongrappige bende is dit geworden. Nadat Chevy Chase vorig seizoen al steeds meer uit beeld werd geschoven waardoor de groepsdynamiek veranderde. Slaat die nu compleet om na het vertrek van Donald. En dat is de laatste klap voor de serie. Want qua humor en verhalen verliep het al dramatisch. Maar de nieuw geïntroduceerde personages slaan nergens aan. Alleen Jon Oliver weet bij vlagen nog een lach tevoorschijn te toveren. Maar dat komt omdat hij wel de juiste toon voor het sketch-gehalte weet te vinden. Iets waar Donald ook al zo sterk in was (helemaal samen met Danny Pudi). Maar het doet niets af aan het slechte schrijfwerk, de uitgekauwde en saaie ideeën en het over de top stereotype acteerwerk.

Community is van een leuke en creatieve serie afgezakt naar een afgrijselijk misbaksel van een 'komedie' show. Waar de ruime voldoende vandaan komt ontgaat mij volledig.

avatar van brawljeff

brawljeff

Veel beter dan het vierde seizoen. De verhalen zijn weer wat origineler en een aantal personages is veel minder irritant, zoals bijvoorbeeld Britta, Chang en de Dean. Hickey stelt als vervanger van Pierce wel teleur, maar is wel een prima personage. Ik heb mij hier wel weer mee vermaakt.