• 9.379.584 stemmen

Prison Break - Seizoen 5 (2017)

Show titel: Prison Break

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Paul Scheuring

Met: Wentworth Miller, Dominic Purcell en Sarah Wayne Callies

Datum van release: zondag 12 februari 2017

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 5 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Prison Break

Michael Scofield is een wanhopige man in een wanhopige situatie. Zijn broer, Lincoln Burrows, heeft de doodstraf gekregen maar is onschuldig. Binnen enkele maanden zal de doodstraf voor Lincoln worden uitgevoerd. Om zijn broer te helpen pleegt Michael een bankoverval zodat hij in dezelfde gevangenis, de Fox River State Penitentiary, als zijn broer terechtkomt. Michael probeert daar zijn ingenieuze ontsnappingsplan te verwezenlijken, maar al snel blijkt dat je niet alles kan plannen.

Afleveringen Seizoen 5 (2017)

1. 1. Ogygia

12 februari 2017 (45 minuten)

Er zijn zeven jaar verstreken sinds Michael stierf en iedereen poogde verder te gaan met hun leven. Bewijs duikt op dat Michael nog leeft, hij wordt vastgehouden in een gevangenis in Jemen. Wanneer Lincoln dit te horen krijgt, herenigt hij zich met Sara. Ook C-Note, Sucre en T-Bag zijn van de partij.

2. 2. Kaniel Outis

19 februari 2017 (45 minuten)

Terwijl Lincoln en C-Note op zoek gaan naar de ‘Sheik of Light’ pogen Michael en zijn celgenoot Whip te ontsnappen uit Ogygia. Sara's onderzoek naar de terugkeer van Michael leidt haar naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, en een ongemakkelijke reünie met Paul Kellerman.

3. 3. The Liar

26 februari 2017 (45 minuten)

Sara loopt in een hinderlaag van T-Bag die haar informeert dat twee handlangers van Poseidon, genaamd Van Gogh en A&W, haar achtervolgen. Ondertussen probeert Lincoln zijn in beslag genomen paspoort terug te krijgen zodat hij Jemen kan ontvluchten. Michael bedenkt zijn volgende zet.

4. 4. The Prisoner's Dilemma

25 april 2017 (45 minuten)

Wanneer Michael niet veel opties meer heeft komt hij voor een moeilijke beslissing te staan.

5. 5. Contingency

2 mei 2017 (45 minuten)

Lincoln raakt gefrustreerd als hij probeert te begrijpen wat er echt met Michael gebeurd is. C-Note komt met een nieuw ontsnappingsplan. Sara worstelt met het idee dat Michael nog in leven kan zijn.

6. 6. Paecia

9 mei 2017 (45 minuten)

Michael, Lincoln en de Ogygia-bende pogen nog steeds uit Jemen te ontsnappen, maar komen in de woestijn terecht. Daar willen ze uit de handen van de wraakzuchtige Cyclops blijven. A&W en Van Gogh stellen hun rol in vraag wanneer hun zoektocht naar Michael en consorten hen naar een onverwachte bestemming leidt.

7. 7. Wine-Dark Sea

16 mei 2017 (45 minuten)

Sara vreest voor de veiligheid van haar familie nadat ze de ware reden ontdekt achter de geveinsde dood van Michael. Michael en Lincoln krijgen hulp van Sucre om terug thuis te komen en de ware identiteit van Poseidon wordt onthuld.

8. 8. Progeny

23 mei 2017 (45 minuten)

Wanneer Sara en haar zoon Mike in gevaar zijn, vragen Michael en Lincoln hulp aan Sheba en C-Note om Poseidon te pakken te krijgen. Whip onderneemt een missie en T-Bag onthult een geheim.

9. 9. Behind the Eyes

30 mei 2017 (45 minuten)

Michael en Lincoln blijven knokken om zowel Sara als Mike te beschermen. Poseidon poogt Michael en de bende een stap voor te blijven en het leidt tot de ultieme confrontatie.

Donkerwoud

Eerlijk gezegd ziet die trailer er nogal 'meer van hetzelfde' uit. Sowieso dus wéér geen volledig seizoen Prison Break: ze ontsnappen al in de trailer...

avatar van The Oceanic Six

Mooie trip naar het verleden. Zin in, al had de trailer wel mysterieuzer mogen blijven.

Enne, geen Brad Bellick? Zou ik echt jammer vinden.

LET OP!! Spoiler voorgaande seizoenen

Is Bellick niet doodgegaan in seizoen 3 ofzo? Nadat hij werd veroordeeld en zelf in bak kwam.

Zijn naam zag ik overigens wel op IMDb voorbij komen voor 1 aflevering. Al heb ik ook het idee dat IMDb met veel personages sowieso nog niet over de juiste informatie beschikt.

avatar van The Oceanic Six

Als ik het me goed herinner eindigde Bellick als gevangene in zijn eigen Fox River bajes. Toch? Hij was echt tof, hoop zo dat hij er weer bij komt.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Geen van beide, hij eindigde eerst als gevangene Fox River, daarna in Sona, en in het laatste seizoen gaf hij zijn leven om de Scylla-missie van de groep te redden (bij het doorkruisen van de pijp).

Miszmi

Ah, bedankt voor de opheldering Don! Ik herinner het me weer een beetje. Dit nieuwe seizoen is sowieso een goed excuus om alle seizoenen even opnieuw te gaan bekijken .

Het wordt inderdaad lastig om hem terug te schrijven in de serie, maar ja... Scofield leek ook zo dood als een pier te zijn .

René._mm

Raar. Gewoon weer precies hetzelfde als de originele serie.

The Oceanic Six schreef:

Wat zonde. Dan valt hij niet meer terug in de serie te schrijven nee

Ach, zelfs Scofield komt terug uit de dood. Ze hebben wel vreemdere wendingen gehad in die serie.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Grote zonde dat William Fichtner (Alex Mahone in de serie) niet terugkeert, zal te druk bezig zijn met andere dingen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Noodles schreef:

Raar. Gewoon weer precies hetzelfde als de originele serie.

Nee, het geen hierboven staat, staat bij alle seizoenen.

René._mm

Nee, het geen hierboven staat, staat bij alle seizoenen. [/quote]Klopt, ik baseer mijn mening op de trailer.

The Oceanic Six schreef:

Wat zonde. Dan valt hij niet meer terug in de serie te schrijven nee
Hoezo? Dat hebben ze bij Michael Scofield ook gewoon gedaan.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > Fouten in toevoegingen.

Noodles schreef:
Hoezo? Dat hebben ze bij Michael Scofield ook gewoon gedaan.

Zojuist het vierde seizoen (inclusie The Last Break) afgekeken en dat is niet helemaal waar. Ja, de intentie was uiteraard om te denken dat Michael dood was. Brad is echter daadwerkelijk dood gezien in de kist en Michael is op geen enkel moment dood gezien. Ik vermoed zelf dat we hier volgende week een duidelijk antwoord op gaan krijgen. In de film/seriewereld is het altijd zo: zolang je geen lijk hebt gezien, is diegene niet dood.

Ondanks mijn vermoeden, hoop ik ook heel erg dat we hier in de eerste aflevering antwoorden op gaan krijgen. Ik ben meer benieuwd naar wat er precies is gebeurd dan naar die hele uitbraak (wat waarschijnlijk niet zoveel nieuws tov de eerste 4 seizoenen gaat brengen). Ik betwijfel of het mijn aandacht blijft trekken als hier niet op in wordt gegaan.

avatar van The Oceanic Six

Aflevering 1 was leuk! Niets bijzonders, maar om iedereen weer te zien en om de themesong bij de intro te horen was een beetje kippenvel waard Ik hou van deze cast, deze serie. Ook als het minder sterk is geschreven zoals in seizoen 3 en 4. Ze moeten wel hun best doen om een geloofwaardig plot te schrijven rondom Michael, maar dat zien we de komende weken wel.

Sowieso, meer T-Bag is altijd tof.

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Amerikaanse recensenten maken nieuwe Prison Break met de grond gelijk.

Oh nee toch, gaat mijn slechte droom uitkomen?

Donkerwoud

Ik ga 'm overslaan, denk ik. Ben al allergisch voor Amerikaanse anti-moslimpropaganda, maar dan ook nog eens in een seizoen dat wederom alles fout lijkt te doen waardoor die serie uiteindelijk ruk werd...

avatar van The Oceanic Six

Voorlopig zit er geen anti-moslimpropaganda in. Sterker, C-Note heeft zich bekeerd en is in moskee's bezig om radicalisatie tegen te gaan.

Waar je andere aannames op zijn gebaseerd is me ook een raadsel.

Donkerwoud

Het ziet er niet best uit voor de serie. Punt van de karikaturen van moslims/Arabieren wordt meerdere malen genoemd. En laat ik het laatste seizoen met licht chagrijn hebben gekeken, omdat het zo waanzinnig slecht in elkaar stak.

avatar van The Oceanic Six

Wat heeft een seizoen van 8 jaar terug met de nieuwe te maken? Seizoen 4 was inderdaad erg slecht geschreven.

Donkerwoud

Dat het format op was na het eerste seizoen en er toen nog drie op gevolgd zijn. Dan hoef ik 8 jaar later inderdaad niet een nog dunnere spoeling.

Miszmi

Seizoen 4 was inderdaad niet best, maar het had ook gewoon niks meer met 'Prison Break' te maken, maar meer met: How to clear your name. Dat was ook niet helemaal mijn ding, spanning was daar ver te zoeken. Verwacht van dit seizoen dan ook meer dan het van het vierde seizoen. De eerste aflevering was oké, maar je blijft nu wel met meer vragen achter dan waar je mee begon. Ik verwacht echter wel dat, zodra ze uitgebroken zijn, we veel antwoorden gaan krijgen. Vooral Michaels dood zal dan pas besproken worden vermoed ik.

Ik sluit mij overigens aan bij The Oceanic Six, ik hou van deze cast. Na 8 jaar zijn de meeste acteurs geen spat veranderd, maar ook de chemie is gelijk terug te zien. Vooral bij de eerste scene tussen Lincoln en Sucre kwam dat erg mooi naar voren.

Ik ben benieuwd. Mijn verwachtingen liggen niet zo hoog dat ik verwacht dat het niveau van seizoen 1 gehaald gaat worden, maar wel zo hoog dat ik verwacht dat het beter wordt dan seizoen 4.

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 1 halen ze nooit meer nee. Maar goed, ik vind seizoen 1 ook van ongekend hoog en spannend niveau. Er kunnen zelfs maar heel weinig series in het algemeen aan dat 1e seizoen tippen. Ook seizoen 2 zat nog erg goed in elkaar met de jacht buiten de gevangenis. Daarna ontspoorde het (maar in mijn ogen nog wel steeds vrij vermakelijk) in verhaal en niveau. Als seizoen 5 gewoon beter dan 3 en 4 wordt ben ik dik tevreden. Bij mij overheerst gewoon dat nostalgische gevoel als ik Michael, Lincoln, T-Bag en de rest weer in beeld zie. Prison Break is een guilty pleasure van me.

Donkerwoud

Ja. De karakters hadden wel chemie. Maar ik snap - buiten de merknaam om - niet zo waarom ze niet iets nieuws zijn gaan doen. Desnoods een spin off zoals de franchise rond Breaking Bad heeft gedaan.

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Zit er nog steeds aan te denken om sowieso weer vanaf seizoen 1 te beginnen, nu zo'n 4/5 jaar geleden dat ik de serie heb 'gebinged'(?) dus dat moet weer een keer kunnen. Wanneer ik eenmaal hooked ben aan serie maakt mij het script meestal echt geen reet uit. Prison Break en Dexter, mijn favoriete series ooit, schijnen beiden slechter en slechter te worden. Zelf nooit iets van gemerkt, puur als fan zijnde waarschijnlijk want achteraf gezien is zo'n Scylla natuurlijk volstrekt belachelijk maar ik zat er toen al zo diep in dat ik het niet eens merkte.

Sorry oomhenk maar anti-Moslim propaganda, geloof je het zelf? Vind zulke dingen of het nou wel of niet met films en series te maken heeft toch altijd van die lulkoek.

Donkerwoud

Goed, die term 'anti-moslim propaganda' is wat gechargeerd, maar ja...ik ken weinig tot geen Amerikaanse producties (films/series) waarin het Midden-Oosten recht wordt gedaan. Voor mij een criterium. Voor jou niet. Maar ik reageer pas weer als ik het gezien heb, want anders spreek ik maar voor mijn beurt. En laten we het gezellig houden.