ad
 • 139.549 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.930 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.184 stemmen
Avatar
 
banner banner

The West Wing - Seizoen 1 (1999-2000)

4,06 31 stemmen

Show titel: The West Wing

IMDb beoordeling: 8,8 (65.680)

Seizoenen: 7 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: woensdag 22 september 1999

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The West Wing

Afleveringen Seizoen 1 (1999-2000)

 1. 1. Pilot

  Het personeel van het Witte Huis wordt in de vroege uren van de ochtend opgeroepen om op het werk te verschijnen. De president van de Verenigde Staten is met zijn fiets tegen een boom aangereden, dit tot groot plezier van de pers. Het personeel van het witte Huis moet de schade zien te beperken.

 2. 2. Post Hoc, Ergo Propter Hoc

  De vice-president weigert dezelfde weg te bewandelen als Bartlet. Sam bespreekt Laurie's probleem met Josh en Toby. De president krijgt zijn lichamelijke onderzoek van Dr Morris. Later die nacht verneemt hij dat Morris in zijn vliegtuig boven Amman is neergeschoten.

 3. 3. A Proportional Response

  De president wil een beetje te hard terug slaan, na de aanslag op het Amerikaanse vliegtuig boven Amman. CJ, de persvoorlichtster komt erachter dat Sam omgang heeft met een callgirl. Charlie solliciteert op een koeriersbaantje en eindigt als de persoonlijke assistent van de president.

 4. 4. Five Votes Down

  De president wil wapenwet 802 aannemen, maar vijf belangrijke stemmers zijn tegen. De staf van het witte huis doet er alles aan om die vijf stemmen terug te krijgen. Toby heeft, zonder het te weten, gehandeld in aandelen die door toedoen van een vriend zeer hoog zijn gestegen. Het lijkt op handelen met voorkennis en daarmee zit hij in zijn maag.

 5. 5. The Crackpots and These Women

  Toby en de president liggen met elkaar overhoop. Josh krijgt een speciale kaart met instructies wat te doen bij een nucleaire aanval, zijn vrienden niet. Hij voelt zich er ongemakkelijk bij. C.J. moet een gesprek van wolvenliefhebbers aanhoren die een ’alleen voor wolven pad’ van 2700 km lang willen!

 6. 6. Mr. Willis of Ohio

  Er is een probleem met de volkstelling en er moet gestemd worden over een onderdeel van de grondwet. De belangrijkste stem is die van Mr. Willis. Leo moet hem overtuigen. CJ snapt niets van de volkstelling en Josh en Sam nemen Charlie en de dochter van de president mee de kroeg in.

 7. 7. The State Dinner

  Een orkaan raast af op de staat Georgia, maar buigt af naar zee waar een grote marine vloot in gevaar komt. Er is een staatsbanket georganiseerd voor de Indonesische president. Toby schrijft een wat te harde speech en Sam’s callgirl vriendin is ook op het staatsbanket samen met een klant.

 8. 8. Enemies

  Josh zit met een stuk of wat rotsen in zijn maag. Leo zorgt dat de date tussen Sam en zijn dochter Mallory in het water valt. CJ moet een compromis sluiten met een journalist.

 9. 9. The Short List

  Johs heeft rechter Harrison bereidt gevonden zich kandidaat te stellen voor het Hoger gerechtshof. Iedereen is vol lof, totdat Sam een oud rapport, geschreven door Harrison in handen krijgt. De president besluit om toch ook naar een andere kandidaat te kijken. CJ wordt verrast met een wel zeer apart cadeau. Leo wordt geconfronteerd met een oud probleem.

 10. 10. In Excelsis Deo

  Het is kerstmis. Sam en Josh proberen Leo te helpen met een probleem. CJ zegt eindelijk ja op een vraag om mee uit te gaan en Toby regelt een ere begrafenis voor een Vietnam-veteraan.

 11. 11. Lord John Marbury

  Pakistan en India zijn (wederom) in oorlog over Kasjmir. Lord John Marbury, een excentriek man, wordt erbij gehaald om advies te geven over deze zaak. Josh is gedagvaard om te praten over het drugsgebruik onder het witte huis personeel, maar het blijkt eigenlijk om Leo te gaan…

 12. 12. He Shall, from Time to Time

  Nog drie dagen voordat de State Of The Union uitgesproken wordt door de president. Toby en Sam zijn druk in de weer om dit stuk te schrijven. De president wordt ziek. Leo geeft in een persbericht zijn probleem aan.

 13. 13. Take out the Trash Day

  Om een proces tegen Leo tegen te gaan, wordt de president gedwongen om een rapport over seksvoorlichting nog niet te behandelen. Sam is erachter wie de lek is over Leo's gegevens en ontslaat haar.

 14. 14. Take This Sabbath Day

  De uitstel van executie voor een moordenaar wordt afgewezen op vrijdagavond. De executie zal plaats vinden op maandag 0.01 uur. Dit omdat er op de sabbath geen executies plaats vinden. De advocaat van de man schakelt Sam in om deze executie tegen te houden. De beslissing is aan de president.

 15. 15. Celestial Navigation

  Josh is bij een groep studenten om zijn dag werken in het witte huis te belichten. Hij vertelt hoe hij de persbriefing verknalde door verkeerde informatie te geven. Tevens wordt de kandidaat voor het Hoge Gerechtshof aangehouden voor rijden onder invloed en Sam en Toby moeten naar een afgelegen plaatsje om hem vrij te krijgen.

 16. 16. 20 Hours in L. A.

  De president en zijn staf zijn in L.A. De president moet aanhoren dat men een wet wil tegen vlagverbrandingen. Leo is in Washington gebleven en moet de vice-president overtuigen voor iets te stemmen waar hij eigenlijk tegen is.

 17. 17. The White House Pro-Am

  De president en zijn vrouw staan tegenover elkaar met hun berichtgeving naar buiten toe. Dit veroorzaakt een flinke ruzie tussen hen. Charlie krijgt dreigbrieven omdat hij als zwarte man met de dochter van de president uitgaat.

 18. 18. Six Meetings Before Lunch

  De stemmen van de senatoren worden geteld aangaande de benoeming van Roberto Mendosa voor het hoge gerechtshof. De winst zorgt voor een stralend humeur bij Toby die als sneeuw voor de zon verdwijnt als Mandy over pandaberen begint. Sam en Mallory zitten in een stevige discussie over het onderwijs en Josh is in conclaaf met de zwarte kandidaat voor de burgerrechten.

 19. 19. Let Bartlet Be Bartlet

  Josh en Sam hebben discussies met anderen over verschillende onderwerpen, maar krijgen geen poot tussen de deur, omdat men weet dat de president nooit eens duidelijk zegt wat hij wil. Als er dan een memo van Mandy opduikt, welke zei geschreven heeft tijdens haar periode werkend voor de tegenpartij, is het hek van de dam. Zij schrijft daarin dat de president zwak is. Nu is de president aan zet.

 20. 20. Mandatory Minimums

  Iedereen is op zijn of haar beurt bezig met het drugsvraagstuk over de straffen. Josh is wat van slag als Joey in het pand komt werken. Hij doft zich speciaal voor haar op. De president geeft opdracht om ruzies bij te leggen.

 21. 21. Lies, Damn Lies and Statistics

  Josh wordt gefotografeerd als hij Laurie (de callgirl) feliciteert met het behalen van haar rechtenstudie. CJ heeft het gevoel dat iedereen zich vijandig naar haar opstelt. Er wordt een peiling gehouden hoe de uitslagen zouden zijn als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. CJ zit het dichtst bij de einduitslag.

 22. 22. What Kind of Day Has It Been

  Een Amerikaans stealth-vliegtuig wordt boven Irak neergeschoten. Er wordt in het geheim een reddingsactie uitgevoerd. De president spreekt voor een aula vol studenten en Leo is bezorgd om zijn broer. Die vliegt mee in de spaceshuttle, maar is door een fout al 20 uur te laat met landen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 20879 berichten
 • 40082 stemmen

Misschien wel de beste politieke drama serie ooit.


avatar van Jack Bauer_mm

Jack Bauer_mm

 • 22 berichten
 • 341 stemmen

De beste politieke dramaserie ooit.


avatar van Dr channard_mm

Dr channard_mm

 • 60 berichten
 • 36 stemmen

Geweldig eerste seizoen. Het grootste positieve punt zijn de steevast goed geschreven personages. President is prachtig vertolkt door Martin Sheen en andere favorieten zijn Josh, Cj, Toby, Leo, ach eigenlijk allemaal.

De 40 minuten vliegen voorbij en heb in dit eerste seizoen geen slechte aflevering gezien. Ben benieuwd wat het volgende seizoen in petto heeft.


avatar van The Goss

The Goss

 • 500 berichten
 • 4109 stemmen

Fantastisch mooie serie die alleen maar beter wordt gedurende de seizoenen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.