• 9.372.317 stemmen

Star Trek: Discovery - Seizoen 5 (2024)

Show titel: Star Trek: Discovery

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 39 minuten

Ontwikkeld door: Alex Kurtzman en Alex Kurtzman

Met: Sonequa Martin-Green, Doug Jones en Anthony Rapp

Datum van release: donderdag 4 april 2024

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 5 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery speelt zich tien jaar voor de avonturen van Captain Kirk en Spock af, in de 'reguliere tijdlijn'. De serie volgt de crew van de USS Discovery, die nieuwe werelden en bevolkingen ontdekken. Ze komen in aanraking met een koude oorlog tussen hun United Federation of Planets en het nieuw gevormde Klingon Rijk. De bevelhebber van de USS Discovery is luitenant-commandant Michael Burnham, beter bekend als 'Number One'.

Afleveringen Seizoen 5 (2024)

1. 1. Red Directive

4 april 2024 (1 uur)

2. 2. Under the Twin Moons

4 april 2024 (53 minuten)

3. 3. Jinaal

11 april 2024 (56 minuten)

4. 4. Face the Strange

18 april 2024 (51 minuten)

5. 5. Mirrors

25 april 2024 (57 minuten)

6. 6. Whistlespeak

16 mei 2024 (58 minuten)

9. 9. Lagrange Point

23 mei 2024 (47 minuten)

10. 10. Life, Itself

30 mei 2024 (1 uur en 25 minuten)

avatar van redfish71

redfish71

Seizoen begon redelijk interessant, maar na aflevering 4 kakt de boel aardig in. We krijgen met aflevering 5 een filler waar wel nog een leuke twist in zit, maar aflevering 6 is zo slap en saai dat ik me afvraag hoe dit nog wat gaat worden als laatste seizoen. Het is een grote macguffin chase met zogenaamde high stakes die elke keer maar door iedereen herhaald worden, maar het spreekt niet tot de verbeelding zoals in de eerdere seizoenen.

Zagen we in eerdere seizoenen ook nog wat rollen weggelegd voor de co-cast, in dit seizoen is het vooral de Michael show en krijgt de rest erg weinig diepgang en doet de bridge crew er nauwelijks toe.

avatar van redfish71

redfish71

Inmiddels aflevering 9 gezien. Waarempel weet ST: Discovery het nog spannend te maken. De antagonisten worden ook beter uitgewerkt en je begint ze begrijpen. Ik kijk uit naar de finale, maar ergens blijft het jammer dat het seizoen zelf zo varieert in kwaliteit. Dat was bij het vorige seizoen ook een beetje zo. Je leefde toen echt naar de finale toe en die stelde niet teleur. Deze zal nooit als een topseizoen van Trek de geschiedenis in gaan, al was het maar om de enigszins geforceerde karakteruitdieping van Michael, en het feit dat vrijwel alle andere karakters er niet toe doen.

Ook besefte ik dat het mysterie een beetje ontbreekt: Denk aan ST:TNG. Je kwam telkens in een situatie waar je nieuwsgierigheid geprikkeld werd en langzaam ontdekte je met de karakters steeds meer. In Discovery is het allemaal zo makkelijk en instant gratification. Maar goed het kijkt wel lekker weg.

avatar van Warning

Warning

Ik ben blij dat de Michael Burnham show over is. Dit is een minder seizoen dan de vorige. Het onderwerp 'leven' dat centraal staat is interessant, maar dit stelt uiteindelijk teleur.

avatar van Warning

Warning

Ook geen spanning en minder mystery in dit seizoen vergeleken met de vorige.