• 9.377.963 stemmen

Star Trek: Discovery - Seizoen 4 (2021-2022)

Show titel: Star Trek: Discovery

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Alex Kurtzman en Alex Kurtzman

Met: Sonequa Martin-Green, Doug Jones en Anthony Rapp

Datum van release: donderdag 18 november 2021

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 4 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery speelt zich tien jaar voor de avonturen van Captain Kirk en Spock af, in de 'reguliere tijdlijn'. De serie volgt de crew van de USS Discovery, die nieuwe werelden en bevolkingen ontdekken. Ze komen in aanraking met een koude oorlog tussen hun United Federation of Planets en het nieuw gevormde Klingon Rijk. De bevelhebber van de USS Discovery is luitenant-commandant Michael Burnham, beter bekend als 'Number One'.

Afleveringen Seizoen 4 (2021-2022)

1. 1. Kobayashi Maru

18 november 2021 (53 minuten)

Na maandenlang het voortouw te nemen bij het herbouwen aan de oude allianties van de Federatie worden kapitein Michael Burnham en de bemanning van de USS Discovery gestuurd naar een noodoproep van Deep Space Repair Beta 6 om te helpen. Deze schijnbaar routinematige missie onthult het bestaan ​​van een angstaanjagende nieuwe dreiging.

2. 2. Anomaly

25 november 2021 (50 minuten)

Saru herenigt zich met Burnham om de USS Discovery te helpen met het mysterie van de ongewone destructieve zwaartekrachtafwijking te ontrafelen. Terwijl ze ook een manier moeten vinden om Book te helpen, die worstelt om het verlies van zijn familie en zijn thuiswereld te verwerken.

3. 3. Choose to Live

2 december 2021 (55 minuten)

Kapitein Michael Burnham en vaandrig Sylvia Tilly proberen ​​de schurk Qowat Milat op te sporen die tijdens de diefstal van het dilithium, een Starfleet-officier vermoordde. Ondertussen reist Paul Stamets naar Ni'var om samen te werken met het door Vulcan gerunde Science Instituut.

4. 4. All Is Possible

9 december 2021 (54 minuten)

Sylvia Tilly en Adira Tal leiden een team van nieuwe Starfleet Academy-Kadetten op een trainingsmissie. Er gaat echter iets mis en ze belanden op een besneeuwde planeet. Ondertussen worden Michael Burnham en Saru uitgenodigd om een ​​ontmoeting tussen president Rillak van de Federatie en president T'Rina van Ni'Var bij te wonen.

5. 5. The Examples

16 december 2021 (51 minuten)

Net als het USS Discovery-team ervan overtuigd raakt dat de anomalie kunstmatig moet zijn, krijgen ze van Starfleet-admiraal Charles Vance een nieuwe missie: het evacueren van de Radvek Chain, een asteroïdekolonie die mogelijk dreigt te worden vernietigd. Het is een taak die gecompliceerd wordt omdat de kolonie ook een groep gevangenen, 'De Voorbeelden' bevat. Michael Burnham en Cleveland Booker moeten de klus zien te klaren. Ook een beroemde wetenschapper genaamd Ruon Tarka gaat mee om Saru en Stamets te helpen met het onderzoek naar de DMA.

6. 6. Stormy Weather

23 december 2021 (47 minuten)

Terwijl het mysterie achter de anomalie van donkere materie voortduurt, besluit de USS Discovery een groot risico te nemen door een kloof in de subruimte, die is gecreëerd door de anomalie, te onderzoeken om zo te proberen meer informatie te krijgen over wat het is en hoe het werkt. Book ontmoet een eigenaardige bezoeker uit zijn verleden.

7. 7. …But to Connect

30 december 2021 (47 minuten)

Zora, de bewuste intelligentie die in Discovery's computer leeft, analyseert de gegevens die zijn verkregen tijdens de reis in de subruimtescheur die was achtergelaten door de Donkere Materie Anomalie. In afwachting van dat nieuws heeft Federatie-president Rillak een raad van galactische leiders bijeengeroepen, waaronder Captain Burnham, om hun volgende handelswijze te bepalen.

8. 8. All In

10 februari 2022 (52 minuten)

Cleveland Booker en Ruon Tarka zijn op de vlucht na hun beslissing om een prototype van de sporenaandrijving te stelen om zo op eigen kracht de Donkere materie anomalie te vernietigen. Kapitein Michael Burnham krijgt de missie om meer te weten te komen over het gebied waarin de mysterieuze Onbekende Soort 10-C zich bevindt. Om dat te doen, heeft ze sterrenkaarten nodig die zijn gemaakt door een ras op Porathia, een planeet relatief dichtbij de Galactische Barrière. Ze neemt hiervoor Owosekun mee..

9. 9. Rubicon

17 februari 2022 (45 minuten)

Cleveland Booker's heeft zijn schip verstopt in een asteroïdeveld zodat Dr. Ruon Tarka de constructie van zijn wapen kan voltooien om de Donkere materie anomalie te vernietigen. Wat hun beweegredenen ook zijn, beide brengen miljarden levens in gevaar en moet worden gestopt. Saru heeft het moeilijk door de stress van de DMA-crisis en roept T'Rina, president van Ni'Var voor meditatie-advies, op.

10. 10. The Galactic Barrier

24 februari 2022 (52 minuten)

Na de komst van een tweede, krachtigere Donkere materie anomalie, geeft de Verenigde federatie van Planeten aan Kapitein Michael Burnham de opdracht om met de USS Discovery de Galactische Barrière over te steken en contact te maken met de Onbekende Soort 10-C. Booker en Tarka gaan naar de Emerald Chain-gevangenis om een ​​geheime voorraad programmeerbare antimaterie te vinden die is achtergelaten in de verlaten onderzoeksfaciliteit.

11. 11. Rosetta

3 maart 2022 (50 minuten)

De USS Discovery en zijn bemanning wijken af van hun reis. Omdat ze nog geen manier weten om contact te maken met Onbekende Soort 10-C, riskeren ze kostbare tijd om op een planeet, waarvan wordt gedacht dat het ras er leefde, informatie te verzamelen. De tussenstop geeft Book en Tarka ook de tijd om onopgemerkt heimelijk aan boord gaan van Discovery.

12. 12. Species Ten-C

10 maart 2022 (51 minuten)

De USS Discovery arriveert eindelijk bij de buitenrand van het hyperveld dat de Onbekende Soort 10-C-ruimte beschermt. Kapitein Burnham, Saru en een diplomatieke gezant van de Federatie proberen te communiceren met de entiteit die een onmiddellijke bedreiging is geworden voor de Aarde en Ni'Var.

13. 13. Coming Home

17 maart 2022 (1 uur)

MovieHolic

Weet iemand waar dit seizoen op word uitgezonden zodat het in Nederland te bekijken is? Ik zag iets over Paramount+ en CBS maar daar kan ik niks mee.

avatar van horizons

horizons

MovieHolic schreef:

Op Amazon Prime.

Schijnbaar link niet goed hier.

horizons schreef:

Op Amazon Prime.

Schijnbaar link niet goed hier.

Top, dank je!

avatar van teaser

teaser

Seizoenen 1 en 2 waren okay. Seizoen 3 is waar het mis ging. Toen werd het overduidelijk de Burnham show, waarin ook haar karakter een 180 graden draai had gemaakt. Er was niets meer over van haar Vulcan roots. Ondanks de hyper-emoties is het een onsympathiek personage.

Ik mis Pike van seizoen 2. Ik hoop zo dat Strange New Worlds een toffe serie wordt, maar ik vrees het ergste.

Ik heb twee afleveringen van seizoen 4 uitgezeten, en het was letterlijk dramatisch. Voor mij geen STD meer.

avatar van horizons

horizons

ZO erg?

avatar van teaser

teaser

Als je seizoen 3 nog goed te doen vond, dan valt seizoen 4 misschien wel mee. De start voelde als het ergste van seizoen 3. Aflevering 2 is zo schmaltzy dat het voor mij de druppel was.

Misschien ben ik net zo'n jankerd als Burnham, maar ik was pissed hoe ze deze serie hebben verpest.

avatar van Anamorph

Anamorph

Ben er gisteren mee begonnen, maar was een zware zit inderdaad.

Behoorlijk cocky en die eeuwige glimlachjes bij iedereen zijn erg irritant

MovieHolic

Ok toegegeven, ik trek dit "woke level" heel erg slecht... Gelukkig werd het rond aflevering 6 a 7 langzaamaan wat beter.Ik vond de ontwikkelingen mbt de TenC daarentegen weer heel vet en mooi uitgewerkt! Het een strijkt het ander glad, vandaar de 3.5*

Warning

Een vervolg van de Michael Burnham (ondanks dat ze een mooie vrouw is hoor) show! Opgefokt als ze is (notabene Vulcan roots), ze weet overal een antwoord op. Het is mij nog steeds te woke, geen enkele hetero blanke man op de brug, maar jawel de schurk is wel weer.. een blanke heteroman! De generaal en president van de aarde zijn dan weer zwarte gezette vrouwen.

De hoofdlijn van het verhaal de oogst van de nieuwe soort wezens is goed. Uiteraard komt er weer muiterij in beeld en helaas sterft Book niet, dus zijn we niet van hem af.

Warning

Ja, Burnham is een Mary Sue.

Warning

En een laatste toevoeging: Saru is een lichtpuntje.