• 9.381.389 stemmen

Arcadia - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Arcadia

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Helen Perquy

Met: Melody Klaver, Natali Broods en Monic Hendrickx

Oorsprong: België / Nederland

Datum van release: zondag 19 maart 2023

Eerst uitgezonden op: VRT Max (België)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Arcadia

Na een enorme ramp ontstaat een nieuwe samenleving: 'Arcadia'. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore. De familie Hendriks kan dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven leiden in Arcadia. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Met als gevolg dat al hun privileges komen te vervallen. Hoe houdt de familie zich staande in deze nieuwe samenleving die perfect zou moeten zijn, maar vol bedrog en verraad blijkt te zitten? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf?

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. De Fraude van Pieter Blijft Niet Ongestraft

19 maart 2023 (50 minuten)

In Arcadia leeft iedereen met een score. Pieter Hendriks fraudeert met de scores van zijn dochters en wordt gedeporteerd. Zijn vrouw en hun vier dochters moeten voortaan verder met een lage score.

2. 2. Alex Wordt onder Druk Gezet

26 maart 2023 (50 minuten)

Milly neemt dienst op Kazerne Zuidpoort. Ze wil haar vader zoeken in het Buitengebied. Terwijl moeder Cato probeert de familie bij elkaar te houden, wordt Alex onder druk gezet om hen te verraden.

3. 3. Milly Zoekt Verder naar Haar Vader

2 april 2023 (50 minuten)

Alex heeft een opname van haar moeder Cato waarin die bekent dat ze op de hoogte was van de fraude van Pieter. Milly doet een ontdekking in de buitenwereld. Hanna geraakt betrokken bij het verzet.

4. 4. Hanna Nestelt Zich Dieper in het Verzet

9 april 2023 (50 minuten)

Milly is haar vader op het spoor. De score van Cato blijft zakken. Er lijkt sprake van manipulatie. Luz krijgt onverwachte hulp van regulator Simons. Alex zoekt toenadering tot haar familie.

5. 5. Het Verzet Test of Hanna te Vertrouwen Is

16 april 2023 (50 minuten)

Hanna komt in de problemen met het verzet, terwijl Alex aan de slag gaat als spion voor het Vizier. Luz leert de vader van regulator Simons kennen en Milly krijgt slecht nieuws.

6. 6. Loopt Hanna in een Val?

23 april 2023 (50 minuten)

Regulator Simons zet een val op voor Hanna, maar komt zelf ook voor een grote verrassing te staan. Alex moet verder met haar opdracht als ze Cato veilig wil houden.

7. 7. Alex Gaat de Confrontatie Aan

30 april 2023 (50 minuten)

Hanna brengt zichzelf en de familie in grote problemen. Alle hoop rust nu op Alex. Regulator Simons gaat zelf zijn boekje te buiten. Bovendien wordt zijn relatie met de familie steeds persoonlijker.

8. 8. Hugo Wil Wraak

7 mei 2023 (50 minuten)

Milly gaat naar de Buitenwereld om afscheid te nemen van Pieter. Alex levert haar schoonvader uit aan het Vizier. Revisor Harms ontdekt waarom de Ontrouwen Cas Wessels in leven hebben gehouden.

avatar van badger321

badger321

Als je bedenkt dat dit tijdens Corona opgenomen ( de bruiloft op grote afstand, geen grote groep mensen) dan krijg je respect voor de gekozen locaties en decors. Hou je van dystopische series, dan zit je goed hier. De desolate sfeer is fantastisch. DDR en China als actuele voorbeelden! De combinatie van retro-oud en futuristisch nieuw lijkt vreemd maar raakt de sfeer precies; hilarisch de cassettebandjes, auto’s en biepers.

Omdat dit in onze achtertuin is gefilmd (Veluwe, Gileppe dam, Antwerpen) verdient de productie alleen maar nog meer respect voor de desolate futuristische sfeer! locatietour de Arcadia: we komen eraan.

Acteurs? Een aantal echte pareltjes! Maar soms zoals gewoonlijk te zachte conversaties.

TV lineair kijken? Wie doet dat nog? in één keer wegbingen deze serie. Gewoon kijken en genieten!

Echt niet slecht; kom maar op met seizoen 2

avatar van WLWolfs

WLWolfs

Best aardig. Je moet er echt even inkomen en aan het idee en verhaal wennen maar ik vond het uiteindelijk best vermakelijk. Drie sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Rotterdam@1 schreef:

Slechts één deel gezien, bij wijze van proef doe ik dat vaker en dit is niet mijn ding. Niet overtuigend, niet pakkend, hoewel het natuurlijk alle ingrediënten heeft van een totalitair regime en afgerichte burgers.

Zoek de overeenkomsten met de huidige tijd...Vlaams/Nederlands is een goede combinatie.

Beetje raar om dan te stemmen Stemmen - TvMeterWiki - wiki.tvmeter.nl

Als ik iets niet afkijk, stem ik ook niet. Dan is die serie niet mijn ding, voor andere misschien wel.

Sowieso zijn er 4 van de 7 stemmen van 1 en 0,5 door users die alleen op deze serie hebben gestemd. Ik heb daar mijn vraagtekens bij.

‐---------------------------------------------

Ben nu zelf klaar met kijken, en vind dit zeker geen verkeerde serie, voldoende spanning en entertainment. Ook is de uitwerking van het verhaal prima. Ben blij dat we niet in zo'n staat leven, al zijn Noord Korea en China daar niet ver vanaf.

Vooral het spel van Lynn van Royen in haar autistische rol is goed gedaan. Ook de verdere acteurs doen het prima, Vooral de ltste afl bracht de spanning op naar s2.

avatar van Ivan De Preter

Ivan De Preter

Het eerste seizoen vond ik over het algemeen goed. Voldoende spanning en een vrij unieke serie qua verhaal. Het 2de seizoen was minder.