Het Gouden Uur - Seizoen 1 (2022)
Show titel: Het Gouden Uur
7,8 (643)
Afleveringen: 6
Speelduur: 5 uur en 02 minuten
Ontwikkeld door: Sabine Brian, Boudewijn Rosenmuller en Ronald Versteeg
Met: Nasrdin Dchar, Ellen Parren en Peter Post
Nederland
Datum van release: zondag 23 oktober 2022
Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Het Gouden Uur
'Het gouden uur’, in politieprocedures de term voor het cruciale uur direct ná de aanslag, draait om de Afghaans-Nederlandse rechercheur Mardik. Mardik leidt een rustig leven met vrouw en kind, maar wordt door zijn afkomst óók nauwlettend in de gaten gehouden door overijverige AIVD-agent Joëlle, die hem totaal niet vertrouwt. Wat niet helpt is dat een oude jeugdvriend van Mardik uit Afghanistan ineens opduikt in Nederland en op grimmige plannen blijkt te broeden.
Afleveringen Seizoen 1 (2022)
1. Het gouden uur
23 oktober 2022 (48 minuten)
Politieagenten Mardik en Shannon worden 's nachts opgeroepen voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station. De volgende dag moet Mardik zich melden op het bureau voor een onderzoek van de AIVD rechercheur Joëlle. Heeft hij nog contact met mensen van vroeger?
2. Schokkende meldingen
23 oktober 2022 (51 minuten)
Het AIVD-onderzoek heeft invloed op de keuzes van Mardik en zijn gezin wat het AIVD onderzoek alleen maar aanscherpt. Er komt een schokkende melding binnen op de meldkamer van de Amsterdamse politie over een bus op een marktplein. Als Mardik een vermoeden heeft over de betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal gaat Shannon mee op onderzoek uit.
3. Op de vlucht
30 oktober 2022 (51 minuten)
Michelle helpt haar man Mardik met vluchten en vertrekt zelf met hun dochter Pip richting haar ouderlijk huis. Zou conciërge Malik Fardin weten waar Mardik zijn oude vriend Faysal kan vinden? Intussen vormen de hulpdiensten op de markt een georganiseerde chaos, maar is het daar wel veilig?
4. Bruut geweld
6 november 2022 (51 minuten)
Een winkelcentrum wordt gegijzeld door de terreur van Faysal zijn mannen. Mardik, nog steeds op de vlucht voor zijn eigen collega's, gaat met hulp van Malik Fardin op zoek naar Reza om in contact te komen met Faysal. Een trouwfeest wordt op woeste wijze verstoord. Linda wordt op de proef gesteld in de meldkamer als blijkt dat een dierbare zich onder de gijzelaars bevindt.
5. Kat en muis
13 november 2022 (50 minuten)
Het winkelcentrum is nog in de greep van Faysal zijn terroristen. Het winkelende publiek en winkeliers wringen zich in allerlei bochten om te kunnen ontsnappen. Michelle wordt door Ilja dusdanig heftig ondervraagd dat Joelle niets anders rest dan in te grijpen. Mardik zoekt Reza zijn grenzen op. Alles om in contact te komen met Faysal.
6. De grote klap
20 november 2022 (51 minuten)
Terrorist Faysal heeft zijn oude jeugdvriend politieagent Mardik letterlijk in zijn vizier. Terwijl de waarheid langzaamaan steeds meer boven tafel komt heeft Ilja zijn zinnen gezet op Mardik. Hoe loopt deze gigantische confrontatie en finale af?

Macady
Alles gezien, zeer sterke serie, ongekend hard, verveeld geen seconde. Hint op een vervolg op het einde.

Jheroen
Zeer spannende serie die je vasthoud van begin tot eind hopelijk een vervolg hierop.

clairest
Hard, spannend, uiterlijk mooi uitgevoerd. Inhoudelijk en qua plot zit dit volkomen ongeloofwaardig in elkaar.
Realtimes | Publishing Network
Social media