• 11.270 nieuwsartikelen
 • 163.453 films
 • 10.400 series
 • 30.306 seizoenen
 • 617.957 acteurs
 • 193.899 gebruikers
 • 9.024.442 stemmen
Avatar
 
banner banner

Het Gouden Uur - Seizoen 1 (2022)

3,58 137 stemmen

Show titel: Het Gouden Uur

IMDb beoordeling: 7,3 (4.373)

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 02 minuten

Ontwikkeld door: Sabine Brian, Boudewijn Rosenmuller en Ronald Versteeg

Met: Nasrdin Dchar, Ellen Parren en Peter Post

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 23 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Gouden Uur

'Het gouden uur’, in politieprocedures de term voor het cruciale uur direct ná de aanslag, draait om de Afghaans-Nederlandse rechercheur Mardik. Mardik leidt een rustig leven met vrouw en kind, maar wordt door zijn afkomst óók nauwlettend in de gaten gehouden door overijverige AIVD-agent Joëlle, die hem totaal niet vertrouwt. Wat niet helpt is dat een oude jeugdvriend van Mardik uit Afghanistan ineens opduikt in Nederland en op grimmige plannen blijkt te broeden.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

 1. 1. Het Gouden Uur

  23 oktober 2022 (48 minuten)

  Politieagenten Mardik en Shannon worden 's nachts opgeroepen voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station. De volgende dag moet Mardik zich melden op het bureau voor een onderzoek van de AIVD rechercheur Joëlle. Heeft hij nog contact met mensen van vroeger?

 2. 2. Schokkende Meldingen

  23 oktober 2022 (51 minuten)

  Het AIVD-onderzoek heeft invloed op de keuzes van Mardik en zijn gezin wat het AIVD onderzoek alleen maar aanscherpt. Er komt een schokkende melding binnen op de meldkamer van de Amsterdamse politie over een bus op een marktplein. Als Mardik een vermoeden heeft over de betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal gaat Shannon mee op onderzoek uit.

 3. 3. Op de Vlucht

  30 oktober 2022 (51 minuten)

  Michelle helpt haar man Mardik met vluchten en vertrekt zelf met hun dochter Pip richting haar ouderlijk huis. Zou conciërge Malik Fardin weten waar Mardik zijn oude vriend Faysal kan vinden? Intussen vormen de hulpdiensten op de markt een georganiseerde chaos, maar is het daar wel veilig?

 4. 4. Bruut Geweld

  6 november 2022 (51 minuten)

  Een winkelcentrum wordt gegijzeld door de terreur van Faysal zijn mannen. Mardik, nog steeds op de vlucht voor zijn eigen collega's, gaat met hulp van Malik Fardin op zoek naar Reza om in contact te komen met Faysal. Een trouwfeest wordt op woeste wijze verstoord. Linda wordt op de proef gesteld in de meldkamer als blijkt dat een dierbare zich onder de gijzelaars bevindt.

 5. 5. Kat en Muis

  13 november 2022 (50 minuten)

  Het winkelcentrum is nog in de greep van Faysal zijn terroristen. Het winkelende publiek en winkeliers wringen zich in allerlei bochten om te kunnen ontsnappen. Michelle wordt door Ilja dusdanig heftig ondervraagd dat Joelle niets anders rest dan in te grijpen. Mardik zoekt Reza zijn grenzen op. Alles om in contact te komen met Faysal.

 6. 6. De Grote Klap

  20 november 2022 (51 minuten)

  Terrorist Faysal heeft zijn oude jeugdvriend politieagent Mardik letterlijk in zijn vizier. Terwijl de waarheid langzaamaan steeds meer boven tafel komt heeft Ilja zijn zinnen gezet op Mardik. Hoe loopt deze gigantische confrontatie en finale af?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van KritischVentje

KritischVentje

 • 132 berichten
 • 185 stemmen

Wasz schreef:

Om te beginnen, respect voor de moeite en waarschijnlijk het geld wat de makers van deze serie hebben gestoken in dit project.

Ik heb nu 4 afleveringen gezien en heb de recensies hier gelezen maar ik snap niet waar al die positieve reacties door ontstaan zijn.

De personages in de serie zijn veel te veel bezig met acteren, de gelaatsuitdrukkingen zijn overdreven of juist passief, en dat zorgt ervoor dat het niet echt lijkt.

De ‘aanslag’ met de vrachtwagen lijkt op een scène uit Flodder, die in het winkelcentrum vooral onecht door het overdreven schieten, én wederom het slechte acteren.

Het lijkt wel of de makers van de serie dachten dat hoe meer actie en gruwelijke beelden, (dit ziet er vaak nep uit want ik weet hoe ernstig het eruit kán zien) hoe meer de serie gewaardeerd zal worden.

Dat is dus niet zo want door het onecht overkomen van de acteurs door gebrek aan kwaliteit, is de serie toch echt minder goed dan dat ik gehoopt had.

Conclusie:

Het verhaal zelf is goed maar de uitvoering ervan zeer matig.

En mensen die zeggen dat dit het beste is qua Nederlandse producties, die hebben nog nooit Penoza (de serie) of KLEM (de serie) gezien!

Eens! Heb mij absurd geiriteerd aan alle punten die jij hier opnoem. Mateloos geiriteerd.

Maar, ik vond de spanning enorm sterk opgebouwd. Ik twijfelde tussen een 3 en een 3.5 voor het seizoen. En dit cijfers is 80% gebaseerd op de spanning en de afleveringen die zich in het winkelcentrum afspelen. Als regiseur had ik tevens meer gebruik gemaakt van Tamar van den Dop en Gustav Borreman. Die komen beide op het scherm veel sterken over dan andere acteurs en actrices die nu meer screen time hebben gehad.

De minpunten:

- Flinterdun verhaal. De precies motivatie van Faysal is mij niet helemaal helder. Ik snap; terrorisme want Westen blablabla, maar dat vind ik te makkelijk. Vooral als je dan zoveel aandacht besteed aan de geschiedenis en connectie tussen Faysal en Mardik. Gemiste kans.

- Het overacteren van meerdere acteurs, maar helaas in het bijzonder van Matteo van der Grijn en Ellen Parren. Met meerdere vrienden vaak de discussie gehad dat sommige acteurs ideaal zijn voor het theater zoals deze twee, maar de transitie naar TV/film altijd wat ongemakkelijk oogt.- No offence, offcourse.

- Zoals aangegeven de enorm slechte vrachtwagen scene en de aftermath op straat. Tenenkrommend.

De goede punten:

- De spanning die me door alle afleveringen geinteresseerd heeft weten te houden. Heb alle afleveringen in twee dagen gebinged. Doe ik niet vaak!

- Apart genoeg vond ik de scene waarin Soumaya Ahouaoui het huis uit werd geblazen heel sterk. Het was enorm realistisch en stond in vreemd contrast met de overige slechte actie/spanning scenes.

- De spanning tijdens de aanslag in het winkelcentrum. Dit was zeer goed gedaan. Hield mij op het puntje van mijn stoel en gaf toch goed weer hoe verschrikkelijk eng soortgelijke situaties in het echt kunnen zijn.

- Acteerprestaties van Abbas Fasaei (Faysal). Dominante acteerprestaties t.o.v. de rest van de cast. Nasrdin Dchar op een goede tweede plek.


avatar van david bohm

david bohm

 • 2938 berichten
 • 3227 stemmen

Zo ongeveer het eerste uur van deze serie is goud en spannend,daarna wordt het slechter en slechter.
Het acteerwerk is matig net als de dialogen en de gebeurtenissen in het winkelcentrum duren lang. Het gedrag van de AIVD personages, tja dat is te belachelijk voor woorden.
Had wel meer in gezeten afgaande op de eerste twee afleveringen. Al met al teleurstellend.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1968 berichten
 • 2405 stemmen

Er zitten echt goeie elementen in deze serie, vooral de manier waarop de aanslag-scènes in beeld worden gebracht vond ik erg indrukwekkend: uitgebreid, onopgesmukt, gedetailleerd. Heel knap, daar zou menig (Amerikaanse) serie (of film) van kunnen leren. Helaas vond ik de plot rondom de hoofdpersoon minder goed uit de verf komen. Sowieso de verleden tijd met Faysal, hun band, hun kloof: er wordt veel naar verwezen, maar geen moment komt het echt uit de verf of raakt het me echt. Veel storender nog vond ik de hierboven ook al aangehaalde, volstrekt belachelijke rol van de aivd, die alsmaar absurder werd en meer van de plot overnam. Laatste aflevering is mede daardoor, en door de zwalkende spanningsboog rondom de hoofdpersoon, veruit de zwakste.


avatar van schram101

schram101

 • 16471 berichten
 • 2045 stemmen

Erg matige serie. Slecht acteer- en vooral schrijfwerk. Met name die droeftoeters van de aivd zijn echt tenenkrommend neergezet. Ook Dchar is niet zoals we hem kennen van Mocro Maffia.

Hopelijk blijft het hierbij. En ander laat ik m wel aan me voorbij gaan.

2,0*


avatar van 84robkuh

84robkuh

 • 97 berichten
 • 83 stemmen

Lekker weggekeken, maar had het op veel punten had veel en veel beter gekund.

Positieve punten
- Zeer realistische scenes
- Goede/spannende scenes

Negatieve punten
- de AIVD wordt steeds extremer neergezet. tot ongeloofwaardig toe
- Mardik en z'n partner discussiëren over wie de flat in mag. Er wordt geen reden gegeven waarom ze niet gewoon beide naar binnen kunnen. Mij lijkt het dat je zoiets altijd met minimaal 2 personen doet.
- Voor mij totaal niet geloofwaardig dat een agent een wapen trekt richting collega's nadat hij z'n partner dood aantreft.
- Mardik kies ervoor om als voortvluchtige/hoofdverdachte alles alleen op te lossen. Echter levert zijn onderzoek bar weinig op.
- Faysal loopt te dreigen dat hij een bom laat afgaan met z'n mobiele telefoon, maar tegelijkertijd staat de timer op de bom al op 20 seconde en loopt deze verder af.
- De reden dat Joelle het verhaal van Mardik gelooft komt voort uit het extreme van d'r baas ipv uit echt overtuigend bewijs dat hij onschuldig is.
- Uiteindelijk blijkt dat het om (deels) een inside job gaat. En toch is er een omgebouwde bus nodig waarvan je van meters afstand kunt zien dat deze niet bij de andere geplaatste busjes hoort. Ook kan deze wel heel makkelijk het terrein op.
- De toevalligheid dat de 2 agenten die aanwezig waren bij de eerste aanslag ook aanwezig zijn bij de tweede aanslag
- "terroristen kiezen steeds voor nieuwe en drukke locaties". Toch weten ze binnen enkele tellen zeker dat de laatste aanslag op dezelfde plek is als de vorige aanslag. Zonder echt overtuigende bewijzen hiervoor.


Nu ik al m'n negatieve punten lees vraag ik mij af waarom ik toch op 3,5 ster uit komt. De positieve punten wegen veel en veel zwaarder dan de minpunten. Heb me al met al heerlijk vermaakt.
Ik hoop zeker op een tweede deel, maar daarin mag wel wat meer aandacht besteed worden aan het verhaal en de karakters.


avatar van cdman19800

cdman19800

 • 173 berichten
 • 1526 stemmen

Diegene die dit script geschreven heeft moet echt wel een hekel hebben aan de politie om ze er zoals ongedisciplineerde stumperds te laten bijlopen... Dit kon echt veel beter.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4424 berichten
 • 2029 stemmen

Hier, 5 sterren. Waarom? Omdat dit het eerste Nederlandse product is met een beetje kloten. Het is grof, snel, realistisch (voor zover ik dat kan beoordelen), intens, gedurfd.

Toegegeven, op een paar highlights uit de vaderlandse cinema geschiedenis na (Soldaat van Oranje) kijk ik weinig Nederlandse films en series. Het zijn toch meestal romkoms of van een matig niveau met een 'shoestring budget'.

Ik ben dermate verbaasd dat er eindelijk eens mensen zijn die naar me hebben geluisterd, en gewoon een dikke serie neerzetten waar werkelijk iedereen het over heeft - en dan neem ik die paar schoonheidsfoutjes voor lief.

Het misverstand waardoor Mardik op de vlucht sloeg bijvoorbeeld, dat was een beetje dom. Hij had best even de tijd kunnen nemen om aan die agenten uit te leggen hoe het zat. En de AIVD... Ja, het is een in nevelen gehulde organisatie, dus wat ze echt doen weet niemand, maar ik denk dat het over het algemeen toch meer pennenlikkers zijn dan wat hier wordt getoond. Maar het kan me geen reet schelen.

Zoals gezegd: 5 sterren, bam.

In your Face, Georgina Verbaan, Jan Kooijman, Jim Bakkum en alle andere usual Nederlandse romkom suspects.

P.S. wie klaagt over de achtergrond van personages of het gebrek aan diepgang, moet gewoon minder op zijn kutmobiel kijken en meer naar de TV. Alles wordt prima uitgelegd en onderbouwd.


avatar van NRT

NRT

 • 801 berichten
 • 443 stemmen

Wasz schreef:

De ‘aanslag’ met de vrachtwagen lijkt op een scène uit Flodder, die in het winkelcentrum vooral onecht door het overdreven schieten, én wederom het slechte acteren.


Die scène in het winkelcentrum onecht door het overdreven schieten? Hebt gij ooit beelden gezien van terroristen die een winkelcentrum of een feestzaal binnenvallen? Die schieten op alles dat beweegt.


avatar van NRT

NRT

 • 801 berichten
 • 443 stemmen

84robkuh schreef:
Lekker weggekeken, maar had het op veel punten had veel en veel beter gekund.

Positieve punten
- Zeer realistische scenes
- Goede/spannende scenes

Negatieve punten

- Mardik en z'n partner discussiëren over wie de flat in mag. Er wordt geen reden gegeven waarom ze niet gewoon beide naar binnen kunnen. Mij lijkt het dat je zoiets altijd met minimaal 2 personen doet.


Ze komen toch tot de conclusie dat die terroristen mogelijk Mardik herkennen en haar niet. Dat is duidelijk in de aflevering.


avatar van calogero

calogero

 • 24 berichten
 • 109 stemmen

Ik vond het begin erg sterk, zeer realistisch voor een Nederlandse serie.

Het plot vond ik een stuk minder, richting het einde eindigde de serie zeer ongeloofwaardig.

Iets wat ik heel vaak terug zie bij Nederlandse films/series.

Een kleine opsomming wat mijn stem volledig naar beneden deed kelderen:

-Sinds wanneer moeten we een half uur op de DSI wachten? XD

-De hoofd AIVD agent ontspoord volledig en begint onschuldige mensen te meppen en te beschieten

-Hoofdrol speler neemt Raize/Reza mee naar een verlaten plek en toevallig zit er een touw aan de muur vast waarmee hij hem kan vastbinden?

-De verzoenende kus in het winkelcentrum, met de uitspraak: ''Hou je van me''. Tenenkrommend slecht

-Mardik heeft last van zijn blauwe plek, in sommige scenes komt hij amper vooruit van de pijn, maar op een ander moment kan hij eindeloos sprintjes trekken


avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

 • 633 berichten
 • 6 stemmen

Het begon sterk en mijn eerste reactie was "zo hey, dit had ik niet verwacht van een NL serie." daarmee bedoel ik oa de scène met de vrachtwagen en hoe het in beeld werd gebracht. Daarna echter al vrij snel die bruiloft aanslag EN ook nog eens het winkelcentrum. Dat alles in zo'n korte tijd? Het begon als teveel aan te voelen, alsof ze een beetje de USA wilden nadoen. Overdramatiseren zeg maar. Begrijp me niet verkeerd, ik ben Koninginnedag niet vergeten, en ook die schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, als ik me niet vergis, jaren geleden. Echter waren al die dingen (gelukkig) niet allemaal op één dag.

Het blijft een serie, het blijft entertainment, dus ach, het is geen ramp. Dan komt echter nog het feit dat Mardik zichzelf nogal verdacht maakt, naar mijn idee onnodig. Dan de volslagen idiote vent van de AIVD, en de shit die hij allemaal uithaalde uiteindelijk haalde voor mij de serie helaas wel naar beneden. Dat ging nergens meer over. Jammer.

Maar toch mee vermaakt, en dat heb ik niet vaak met NL series, of films.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.