• 9.381.578 stemmen

True Detective - Seizoen 4 (2024)

Alternatieve titel: True Detective: Night Country

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Nic Pizzolatto

Met: Jodie Foster, Kali Reis en John Hawkes

Datum van release: zondag 14 januari 2024

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 4 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot True Detective Seizoen 4 (2024)

Tijdens een lange winternacht in het stadje Ennis in Alaska verdwijnen de acht mannen die de leiding hebben over het Tsalal Arctic Research Station spoorloos. Om de zaak op te lossen moeten rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro hun eigen demonen onder ogen zien en de waarheid achterhalen terwijl ze op zoek zijn naar de diepste geheimen.

Afleveringen Seizoen 4 (2024)

1. Aflevering 1

14 januari 2024 (59 minuten)

Als acht mannen verdwijnen, probeert Navarro Danvers ervan te overtuigen dat er een verband is met de onopgeloste moord op een plaatselijke activist.

2. Aflevering 2

21 januari 2024 (1 uur en 03 minuten)

Terwijl Connolly dreigt de Tsalal-zaak naar Anchorage te verplaatsen, ontdekken Navarro en Danvers iets wat de voormalige partners herenigt.

3. Aflevering 3

28 januari 2024 (59 minuten)

Terwijl Hank de zoektocht naar Clark leidt, krijgen Navarro en Danvers een tip over een andere oud-medewerker van Tsalal.

4. Aflevering 4

4 februari 2024 (1 uur en 01 minuut)

Terwijl ze hun eigen familiecrises aanpakken, zoeken Danvers en Navarro naar de plek waar Annie is vermoord... en het verband met Tsalal.

5. Aflevering 5

11 februari 2024 (1 uur en 03 minuten)

Nadat Navarro Leah heeft gered van een explosief Silver Sky-protest, krijgt Danvers een waarschuwing om de zaak Tsalal te laten rusten.

6. Aflevering 6

18 februari 2024 (1 uur en 15 minuten)

Terwijl de waarheid over Tsalal en Annie zich begint te ontvouwen, gaan Danvers en Navarro de confrontatie aan met de demonen uit hun verleden.

avatar van Nebeo

Nebeo

kijk ernaar uit

avatar van DragQueen

DragQueen

Oh, hier kijk ik wel naar uit. Het eerste seizoen heeft zo'n hoge standaard gezet, maar dit lijkt echt wel wat te worden. Zag ik daar in de trailer bij 1:19 nou het teken van de Yellow King uit seizoen 1?

avatar van Gish

Gish

Zo, de kop is er af. De eerste aflevering is gelijk briljant in alle opzichten. Donker, cynisch, mysterieus en buitenaards goed. Dit kan nu al niet meer missen. De beste misdaadserie ooit scoort weer.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Oh boy, kan echt niet wachten. Maar 1 afl per week doet 'm niet voor mij. Wacht gerust nog paar weekjes.

Agnimaatje

Begin en einde van 1e aflevering doet denken aan film The Thing. Ertussenin veel geleuter; niet echt spannend.

Hoop dat de rest van het seizoen beter is.

avatar van omniesbonsai

omniesbonsai

Niets aan ,afgezet

Carb0neum schreef:

Begin en einde van 1e aflevering doet denken aan film The Thing..

Nogal ja.

mikey

nou nou spannend hoor. (afl2.)

Agnimaatje

Aflevering 2 zojuist gezien; vrij (te) veel personages, Foster doet haar acteertrucjes, dat geneuk draagt niets bij aan het verhaal, nog steeds veel geleuter, weinig suspense,... kortom: tot nu toe slechtste begin van alle 4 seizoenen.

Special effects zijn goed; maar ja, die heb ik elders al vaak genoeg gezien de laatste 45 jaar...

Ooit was een True Detective aflevering zo voorbij door de spanning. Nu voelt het als een lange zit... Pffff

avatar van pablo2017

pablo2017

beste Agnimaatje ik ben het helemaal met je eens

veel geleuter, en weinig inpackt maar dat vind ik, je zit te wachten en te wachten , .....maar zelf vond ik zeisoen 1 en 2 het beste !! en erg woke dat vond ik persoonlijk, kort om je hebt het heel goed beschreven! compliment ik kijk de serie wel af , wens je het beste toe groet pablo

mikey

blijft spannend. beetje eng zelfs.

Aflevering 3 gezien.

Dit 4e seizoen heeft niets van doen met detective-werk icm mysterie.

Het is te veel afgeweken van de originele eerste seizoenen, eigenlijk bedoel ik het 1e seizoen.

Het feit dat Foster meeparticipeert in - denk ik - alles, heeft ervoor gezorgd dat haar invloed op het geheel te veel is. Serie volledig ontspoort... Lijkt wel een kruising tussen The Thing en Dances with Wolves. Of Dances with Native Alaskans (niet racistisch en/of stigmatiserend bedoelt!).

mikey

ik kan me geen enkel aflevering herinneren van de eerdere seizoenen, maar bij deze zit ik op het puntje van de stoel. Misschien wijkt het af maar dat is geen verkeerde beslissing geweest. De serie is inderdaad 'vrouwelijk'. Maar helemaal niet verkeerd.

avatar van pampelonne

pampelonne

Heb nu 3 afleveringen gezien, maar het verhaal pakt me niet.

het wordt niet echt spannend.

het lijkt alsof de personages allemaal persoonlijke vetes hebben uit te vechten.

ze zijn allemaal boos.

nee, valt me echt tegen dit seizoen.

misschien omdat seizoen 1 en 2 zo goed zijn!

mikey

die showtime-data bij de afleveringen is telkens een dag te vroeg.

mikey schreef:

die showtime-data bij de afleveringen is telkens een dag te vroeg.

Amerikaanse uitzend schema, zondagavond in Amerika is maandagochtend in Nederland.

jacobine_rodijk schreef:

Het is nogal vervelend dat je zondags telkens HBO checkt of de nieuwe aflevering er al op staat.

mikey schreef:

Klopt, maar al die data wordt letterlijk van IMDb gekopieerd dus je kunt bijna altijd aannemen dat het om Amerikaanse tijden gaat.

jacobine_rodijk schreef:

oh? ff checken: bij mij staat op imdb dat ze op maandag worden uitgezonden en niet op zondag.

Episode aired Feb 5, 2024

het klopt dat america op 4 feb staat

Bombadil

Seizoen 4 valt echt heel erg tegen. Ik heb nu 4 episodes gezien en ik overweeg om het hierbij te laten. Veel detective werk wordt buitenbeeld gedaan (meestal door Peter Prior). Oninteressante hoofdpersonages, veel te veel bijpersonages voor een seizoen van maar 6 afleveringen. Als alleen al de dochter van Danvers, de vrouw van Peter, de zus van Navarro uit het seizoen waren gelaten hadden we heel wat meer tijd kunnen spenderen met onze hoofdpersonages. Deze bijpersonages voegen nauwelijks iets toe aan het verhaal en zijn bovendien zeer oppervlakkig. Zowel Danvers als Navarro maken helemaal geen karakterontwikkeling door. De een is permanent vervelend tegen de hele wereld en de ander heeft een identiteitscrisis en een kort lontje. Waar ansicht dit seizoen best wel interessante onderwerpen worden aangekaart mbt. tot native amerikanen/ depressies/ huiselijk geweld, het leven Alaska gaat het nergens de diepte in. Mijns ziens zeer spijtig en een gemiste kans.

Het meest frustrerend is nog dat ik best heb uitgekeken naar dit nieuwe seizoen van True Detective. De recensies waren erg lovend ook. Het beste seizoen sinds seizoen één! Laat me niet lachen! Dit is gewoon ondermaats. Het dialoog kan absoluut niet tippen aan eerdere seizoenen. Isa Lopez weet geen raad met de True Detective titel voor haar oorspronkelijke Night Country verhaal. Het is een zeer slechte detective, maar ook de horror elementen komen niet tot zijn recht. HBO en Lopez hadden beter het een of het ander kunnen kiezen. Als het gewoon Night Country had geheten was ik er zeer waarschijnlijk nooit aan begonnen. Dus in zekere zin heeft HBO hier wel wat extra kijkers mee gewonnen.

Nee, na dat ik dit getypt heb merk ik dat ik wel klaar ben met dit seizoen.

Mvg.

Een gefrustreerde kijker

mikey

hbo heeft afl 5 erop gezet. dat is vroeg!

In nrc las ik over 'review bombing' bij dit seizoen, mannen die er niet tegen kunnen dat een 'blanke' macho serie opeens een andere weg inslaat en vervolgens sites gaan bestoken met slechte reviews.

Column | Heibel in True Detective-land - NRC

avatar van zoutzak

zoutzak

Een early release omdat er wat kijkers afhaakten wellicht?

Met episode 5 komt dit seizoen na een sterke start weer wat op stoom gelukkig.

Een early release omdat er wat kijkers afhaakten wellicht?

zaterdagavond is een betere avond dan de maandag. Goeie afl. trouwens.

Een early release omdat er wat kijkers afhaakten wellicht?

Ik zou niet weten hoe een plotse afwijking van het standaard uitzendschema de kijkcijfers zouden helpen maar ongeacht, er is een kleine wedstrijd deze zondag waar een aantal mensen naar kijken.

avatar van zoutzak

zoutzak

jacobine_rodijk schreef:

Ahja, ene ballgame en blokje commercials. Meer plausibel.

Maar denk dat we in de toekomst wel meer variatie gaan zien op het klassieke één aflevering per week model. Een neergaande trend in waarderingen en kijkcijferdichtheid kan reden zijn om snel extra content te releasen en mensen terug aan boord te krijgen, kan ik me voorstellen. Hoe maximaliseer je de waarde van je content..?

zoutzak schreef:

Ahja, ene ballgame en blokje commercials. Meer plausibel.

Ik probeerde niet een wilde “theorie” hiermee naar buiten te gooien, of een discussie te starten, dit is gewoon standaard praktijk voor HBO als er overlap is met de Super Bowl (ze hebben hetzelfde gedaan in voorgaande jaren met Game of Thrones en Last of Us). Van Deadline;

Episode five of HBO‘s True Detective: Night Country will be available to stream early on Max beginning Friday, February 9 at 9 pm ET/6 pm PT to avoid a conflict with Super Bowl LVIII on Sunday, February 11. The episode will still air on HBO in its usual time slot Sunday (9 pm ET/6 pm PT) opposite the big game.

avatar van kakstoel1

kakstoel1

Wat slecht alleen maar bla bla fffff had er veel meer van verwacht tot nu toe

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

mikey schreef:

hbo heeft afl 5 erop gezet. dat is vroeg!

Column | Heibel in True Detective-land - NRC

Toch vind ik het een wonderlijk argument, want seizoen 2 speelde al enorm met masculiniteit en seizoen 3 had zelfs een zwarte detective in de hoofdrol.

Donkerwoud schreef:

tamelijk speculatief inderdaad.