• 9.382.754 stemmen

The Path - Seizoen 1 (2016)

Show titel: The Path

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur

Ontwikkeld door: Jessica Goldberg

Met: Aaron Paul, Michelle Monaghan en Ali Ahn

Datum van release: woensdag 30 maart 2016

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Path

De mysterieuze wereld van de cult-achtige sekte de Meyerist-beweging. Eddie Lane en zijn toegewijde vrouw Sarah hebben zich bekeert tot deze Meyerism-beweging. Maar hij begint steeds meer te twijfelen aan zijn geloof, maar wil ook de banden met zijn familie niet verbreken. Cal Roberts is het het charismatische gezicht van de beweging. Hij heeft een gecompliceerde relatie met Eddie en zijn vrouw Sarah, en worstelt met innerlijke demonen en grote ambities, terwijl hij probeert zijn organisatie tot grote hoogtes te brengen.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. What the Fire Throws

30 maart 2016 (48 minuten)

Cal, is terug naar drie jaar in San Diego te zijn geweest, hij leidt de Meyerist-beweging op een rampzalige verlichtingsmissie naar New Hampshire. Eddie keert naar huis terug nadat hij in Peru de 6R-training heeft afgerond. Hij zag daar een gruwelijke visie van de waarheid over de organisatie. Eddies rare gedrag doet Sarah vermoeden dat hij een affaire heeft.

2. 2. The Era of The Ladder

6 april 2016 (48 minuten)

Eddie en Sarah beginnen aan het herstelprogramma voor ongelovige. Hawk maakt vrienden met Ashley, een populair meisje van zijn leeftijd die hulp nodig heeft met de geldzaken van haar familie. Ondertussen biedt Cal zijn hulp aan de drugsverslaafde zoon van een belangrijke geldschieter.

3. 3. A Homecoming

13 april 2016 (48 minuten)

Cal bezoekt zijn vervreemde moeder met de bedoeling haar in een begeleid wonen voorziening te stoppen. Miranda Frank wordt naar het terrein in New York gebracht om haar te ontlasten. En nu Cal weg is, kiest Sarah ervoor om de confrontatie met Miranda alleen het hoofd bieden.

4. 4. The Future

20 april 2016 (48 minuten)

De Meyerism-beweging krijgt bezoek van twee ouderlingen tijdens de jaarlijkse Hemelvaart-picknick. Ze twijfelen zeer aan Cals leiderschap en de toekomst van de beweging. Gedurende de festiviteiten hoort Abe over Mary Coxs moeilijke verleden en Hawk besluit om beter kennis te maken met Ashley.

5. 5. The Hole

27 april 2016 (48 minuten)

Bij het ​​zien van de aanhoudende relatie van Hawk met Ashley, vinden Eddie en Sarah zichzelf maar vreemd. Ondertussen ontmoet Abe, Alison en verdenkt hij de beweging dat ze betrokken zijn bij criminele activiteiten. Hawk probeert te stoppen met de relatie tussen hun twee. En nadat hij Sarah ermee heeft geconfronteerd,keert Cal terug naar de Ridge estate om zijn steun te verklaren voor haar daden .

6. 6. Breaking and Entering

4 mei 2016 (48 minuten)

Nadat Ashley's familie is uitgezet, brengt Hawk ze naar zijn huis voor onderdak. Geconfronteerd met haar zoons relatie tot IS, gaat Sarah op een persoonlijke missie, om antwoorden te vinden over haar verleden. Cal handhaaft zijn leiderschap en maakt een gedurfde politieke beslissing voor de beweging.

7. 7. Refugees

11 mei 2016 (48 minuten)

Nadat Cals politieke actie, grote media-aandacht voor de beweging veroorzaakt, betwijfelen Sarah en de ouderlingen zijn tactiek. Cal ontdekt Eddies geheime relatie met Alison. Nu het voelt of dat zijn controle weg lijkt te glippen, barst Cal in woede uit, en laat Sarah de gemeenschap alleen toespreken.

8. 8. The Shore

18 mei 2016 (48 minuten)

Eddie neemt Hawk mee op een reis van spirituele verlichting, terwijl Cal worstelt met de bedenkelijke realiteit van zijn eigen gewelddadige stemmingen. Er zijn complicaties bij Nicoles bevalling en het is een wonder dat Sarah het kind kan redden. Cal vertelt in een moment van zwakte het geheim van Eddie aan Sarah.

9. 9. A Room with a View

25 mei 2016 (48 minuten)

Sarah ontmoet Alison Kemp nadat ze Eddies prepaid-telefoon heeft gevonden. Eddie en Hawk keren terug naar huis, en Sarah confronteert Eddie met zijn geloofscrisis. Cal vraagt aan Sarah of ze zijn tweede in bevel wil worden. En iemand uit het verleden van de beweging keert terug.

10. 10. The Miracle

1 juni 2016 (48 minuten)

Er hangt Eddie ballingschap boven het hoofd, als de beweging achter zijn geloofscrisis komt. Cal overhandigt de laatste stappen van "de Ladder" aan de gemeenschap. Terwijl Sarah een donker geheim ontdekt over de Beweging. Eddie is opzoek naar antwoorden en reist naar Peru. Waar hij een schokkende waarheid onthult.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het eerste seizoen van The Path was voor mij een erg aangename kijkervaring. In tien aflevering volg je het wel een wee van een familie die zich aan een heeft gesloten bij een idyllische beweging die ergens het midden houdt tussen een hippie commune en een mildere versie van de Scientology beweging.

De kracht van de serie zit hem in de vele mooie idyllische beelden die je als kijker het gevoel geven dat je even in een andere wereld bent. Hoe raar sommige gebruiken ook zijn. Het wordt allemaal met een vanzelfsprekendheid gebracht die je als kijker als logisch gaat ervaren omdat het nu eenmaal fijn is om samen in harmonie te kunnen leven.

Vanzelfsprekend gaat niet alles van een leien dakje en is er binnen de gemeenschap genoeg spanning voor 10 boeiende aflevering maar daar wil ik verder niet teveel over vertellen.

Wel is het belangrijk om te vertellen dat The Path een uitstekende cast heeft en dat Aaron Paul (Breaking Bad) en Michelle Monaghan vooral bekend van reguliere Hollywoodfilms, een geloofwaardig stel vormen waar soms de vonken vanaf vliegen.

Daarnaast is Hugh Dancy ( bekend van Hannibal) erg sterk als sekteleider en zijn nieuwkomers Kyle Allen en Amy Forsyth een bijzonder vertederend stel.

Het belangrijkste aan dit eerste seizoen was echter de sfeer. In de eerste afleveringen moest ik nog wat wennen aan het langzame tempo maar uiteindelijk wordt dat de kracht van de serie. Alle Dillema's worden met zorg uitgewerkt en als kijker wordt je voortdurend van de ene naar andere uiterste emotie gedreven.

Het vinden van een ideale wereld is voor ieder mens een grote opgave en in deze serie leef je met personages mee die de moed hebben om dit na te jagen. Ondanks alle goede bedoelingen zijn er genoeg keerzijdes en problemen waar je als kijker van kunt smullen.

Tien aflevering lang raakte ik steeds meer verstrengeld in de wereld van Meyeristen en om zo nu en dan het gevoel van de serie terug te halen zet ik nog eens wat songs op uit de serie. Op het einde van een aantal afleveringen zat een sterke folksong die voor mij meer zeggingskracht gaf aan het geheel. De sfeer van de nummers zorgt voor relevantie en een tijdloos gevoel. Voor mij is dat het belangrijkste wat dit eerste seizoen me heeft opgeleverd.

Bijzonder en ook wel uniek eerste seizoen.

P.s. Hier zijn de belangrijkste songs

Matthew Mayfield - Quiet Lies [Official Audio] - YouTube

Daniel Spaleniak - Why (Official Audio) - YouTube