• 9.214.931 stemmen

Under the Banner of Heaven (2022)

Misdaad / Drama | Miniserie

Show titel: Under the Banner of Heaven

Genre: Misdaad / Drama

Afleveringen: 7

Speelduur: 7 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Dustin Lance Black

Met: Andrew Garfield, Daisy Edgar-Jones en Sam Worthington

Datum van release: donderdag 28 april 2022

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk miniserie via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Under the Banner of Heaven

Het geloof van een toegewijde detective wordt op de proef gesteld terwijl hij de brute moord onderzoekt die verband lijkt te houden met een gewaardeerde familie. De moordenaars beweerden dat ze handelden in opdracht van God, in overeenstemming met hun fundamentalistische interpretatie die teruggaat tot de vorming van het mormonisme. De broers waren lid van een splintergroep genaamd de School of Profeten, die vasthield aan de oorspronkelijke geloofspunten van het geloof, waaronder polygamie en het geloof dat ware gelovigen rechtstreeks met God konden spreken.

Afleveringen

1. 1. When God Was Love

28 april 2022 (1 uur en 08 minuten)

2. 2. Rightful Place

28 april 2022 (1 uur en 03 minuten)

3. 3. Surrender

5 mei 2022 (1 uur en 04 minuten)

4. 4. Church and State

12 mei 2022 (1 uur en 04 minuten)

5. 5. One Mighty and Strong

19 mei 2022 (1 uur en 04 minuten)

6. 6. Revelation

26 mei 2022 (1 uur en 03 minuten)

7. 7. Blood Atonement

2 juni 2022 (1 uur en 28 minuten)

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf 27 juli te zien op Disney+.

avatar van Apate

Apate

Je moet er van houden

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Mooie serie over een partij gekkies,zoals er heel veel gekkies zijn

avatar van lang pee

lang pee

Mooie serie over geloof fundamentalisme en hoe iemand die gematigd is toch begint in te zien dat er dingen zijn die niet goed te praten zijn, zoals het onderdrukken van de vrouw natuurlijk.....niets nieuw in vele geloofsovertuigingen

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Voor mij zou het een straf zijn om naar deze hele serie te kijken. Er zijn nog steeds hele grote misstanden in deze sekte, dus plezier is er niet voor mij.

Bovendien wordt zo'n sekte altijd geterroriseerd door een psychopaat, die claimt in directe verbinding te staan met God. Met een messiascomplex en nog meer gebreken, die het leven voor volgers, tot een ware hel zullen maken.

Meestal worden de mensen eerst zoetsappig binnengehaald en daarna begint het strafkamp. Voor vrouwen en meisjes helemaal gruwelijk en alle rechten, ook die van ouders, worden iedereen ontnomen.

Je moet inderdaad van zo'n soort serie houden, is een ware zin. Ik gruwel ervan. Deze sekte waant zich nog steeds vogelvrij, in Amerika en elders en kent God noch gebod. Uit overtuiging 0=nul sterren.

avatar van flugel83

flugel83

Rotterdam@1 schreef:

Misschien moet je deze serie dan juist eens kijken. Het is vooral een zeer kritische blik op de Mormonen en de ontstaansgeschiedenis van hun geloof.

avatar van Suitehome

Suitehome

Wanneer Brenda Lafferty (Daisy Edgar-Jones - Normal People, Cold Feet) en haar 15 maanden oude baby dood worden aangetroffen, gaat detective Jeb Pyre (Andrew Garfield), overtuigd en devoot Mormoon, op onderzoek uit. Dit Mormon Murder Mystery geeft een huiveringwekkende kijk op het fundamentalisme in deze Latter Day Saints (LDS) geloofsgemeenschap. In flashbacks maken we kennis met de grote familie Lafferty. Naarmate Pyre dichter bij de waarheid komt, twijfelt hij hoe langer hoe meer aan zijn eigen geloof.

Under The Banner Of Heaven is gebaseerd op het waargebeurde boek van John Krakauer, die ook Into The Wild schreef. Met Jason Bateman en Ron Howard als co-executive producers, zou je denken dat deze serie niet mis kan gaan. Dat is niet helemaal zo. De eerste afleveringen met veel scenes voor Edgar-Jones zijn levendig en overtuigend. Maar de flashbacks van de helletocht die LDS-stichter Joseph Smith rond 1830 maakte, voegen weinig toe aan het verhaal. Als religieuze zedenschets in de jaren tachtig in Utah overtuigt Under The Banner Of Heaven. Tegelijk wekken de voortdurende verwijzingen naar de Hemelse Vader en allerhande openbaringen ergernis op. Het beeld dat uiteindelijk blijft hangen is het verhaal over de Lafferty's als rariteitenkabinet. Allemaal gespeeld door uitstekende acteurs, dat gelukkig wel.

avatar van james_cameron

Spannende, zeer goed uitgewerkte serie over een brute moord binnen een gemeenschap van fundamentalistische mormonen. Andrew Garfield is uitstekend in de hoofdrol, net als de hier heerlijk laconieke Gil Birmingham als zijn rechterhand, maar feitelijk is de hele cast eersteklas. De vele flashbacks zijn vernuftig in de structuur van het verhaal verwerkt en voegen hier daadwerkelijk iets toe. Het script steekt daarnaast zeer intelligent in elkaar en er komen veel interessante (geloofs)kwesties aan de orde. Met zeven afleveringen, stuk voor stuk ijzersterk, is dit ook precies lang genoeg.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heb eigenlijk nooit iemand horen praten over deze serie. Onterecht, want dit is een behoorlijk beklemmende serie met een indrukwekkende cast. Wat traag misschien, en niet altijd even subtiel, maar de manier waarop de gebeurtenissen langzaam worden onthuld is behoorlijk sterk, ook al had het tempo er wel wat meer in gekund hier en daar. Qua sfeer doet de serie me zowaar een beetje aan True Detective denken op momenten. En mensen die fan zijn van bijvoorbeeld Mare of Easttown of Sharp Objects zullen dit wellicht ook waarderen.

De meest in het oog springende zwakte van de serie vind ik overigens de vaak nogal klungelige manier waarop de gebeurtenissen aan geschiedenislesjes worden gekoppeld. Dat werkte in het boek van Krakauer vast beter. Dialogen klinken ook nooit helemaal natuurlijk en hebben vaak een uitleggerig karakter.

Meest geslaagd vond ik misschien nog hoe Andrew Garfield zijn personage door de zaak langzaam gedesillusioneerd raakt over zijn geloof. Garfield is echt de perfecte acteur om zoiets op een oprechte manier over te brengen, en je ziet hier de persoonlijke invalshoek van een ex-mormoon als Black zelf.