• 9.376.945 stemmen

Magnum P.I. - Seizoen 1 (1980-1981)

Alternatieve titel: Magnum

Afleveringen: 18

Speelduur: 14 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Glen A. Larson en Donald P. Bellisario

Met: Tom Selleck, John Hillerman en Roger E. Mosley

Datum van release: donderdag 11 december 1980

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Magnum P.I.

Thomas Magnum is een voormalige Naval Intelligence officer die na zijn ontslag een eigen privédetective onderneming opricht in Oahu, Hawaii. Hij woont in Robin’s Nest, het luxeuze gasthuis met uitzicht op zee van eigenaar Robin Masters, een bekende auteur van spannende boeken. In ruil voor onderhoud en bewaking van het landgoed mag Magnum er verblijven. Robin’s Nest wordt gerund door de Engelsman Jonathan Quayle Higgins III, een ex-sergeant-majoor van het Britse Leger en wordt bijgestaan en bewaakt door twee zeer goed getrainde Dobermanns, Apollo en Zeus. Verder helpen zijn vrienden Rick Wright en T.C. Calvin een handje mee tijdens zijn onderzoeken.

Afleveringen Seizoen 1 (1980-1981)

1. 1. Don't Eat the Snow in Hawaii (1)

11 december 1980 (46 minuten)

Magnum verneemt dat zijn Vietnam-kameraad Dan Cook, zoon van een marine-admiraal, plots gestorven is. Hij weigert te aanvaarden dat een drugsoverdosis, door het gevolg van gesmokkelde cocaïne, de oorzaak zou zijn en gaat op onderzoek uit.

2. 2. Don't Eat the Snow in Hawaii (2)

11 december 1980 (45 minuten)

Magnum legt zich nog steeds niet neer bij de dood van zijn Vietnam- kameraad Dan Cook en blijf zoeken naar de dader. Hij is op zoek naar een vrouwelijke drugsdealer, een Arabische goudkoper en een maffialid.

3. 3. China Doll

18 december 1980 (50 minuten)

Magnum heeft de knappe Mai Ling ontmoet en ze is totaal van streek. Wanneer ze hem vraagt goed voor een antieke vaas te zorgen die ze verkocht zou hebben aan een handelaar uit San Francisco, is hij meteen bereid. Een zekere Choi is echter op zoek naar het kunstvoorwerp en is tot alles bereid om het te bemachtigen...

4. 4. Thank Heaven for Little Girls and Big Ones Too

25 december 1980 (50 minuten)

Tegen beter weten in laat Magnum zich inhuren door vijf kleine meisjes die beweren hun lerares kwijt te zijn. Ze slagen er bovendien in Higgins over te halen hen in Robin's Nest te laten logeren.

5. 5. No Need to Know

8 januari 1981 (50 minuten)

Higgins heeft enkele gasten uitgenodigd voor het weekend. Het betreft twee knappe stewardessen en een Britse legerofficier, die volgens de geheime diensten door de IRA bedreigd wordt. Er volgt inderdaad een aanslag op zijn leven, maar dan wel uit totaal onverwachte hoek.

6. 6. Skin Deep

15 januari 1981 (50 minuten)

Erin Wolfe, actrice en sekssymbool, wordt doodgeschoten. David Norman, haar mentor en ex-vriend, wil dat Magnum haar laatste minnaar opspoort. Volgens Norman is hij de moordenaar.

7. 7. Never Again... Never Again

22 januari 1981 (50 minuten)

Magnum en Rick gaan op bezoek bij hun vrienden Saul en Lena, een stel dat de lokale winkel runt. Ze zien hun Joodse vriend Saul nog net in een ambulance weggevoerd worden. Bij het ziekenhuis aangekomen blijkt Saul gekidnapt te zijn. Magnum helpt dan Lena om haar man op te sporen. Ze verklaart dat ze overlevenden van de Holocaust zijn en dat ze worden opgejaagd door Neo-nazi's. Maar er volgt een twist die zelfs Magnum die kon voorzien.

8. 8. The Ugliest Dog in Hawaii

29 januari 1981 (50 minuten)

Mevrouw Marston komt met haar terriër Sir Algernon Farnsworth, Algie voor de vrienden, in Hawaii aan. Zijn ex-baas, de gangster Victor Digiorgio, noemt hem "de lelijkste hond van heel Hawaii", maar wil hem wel graag te pakken krijgen. Wanneer Algie zelfs niet in een exclusieve kennel veilig blijkt te zijn, wordt hij aan de goede zorgen van Higgins toevertrouwd, terwijl Magnum probeert uit te zoeken waarom de gangsters het zo op dat onooglijke viervoetertje gemunt hebben.

9. 9. Missing in Action

5 februari 1981 (50 minuten)

Alhoewel spion Eric Tobin acht jaar vermist is, blijft zijn verloofde Laura Fraser er van overtuigd dat hij in leven is. Zij is helderziende en krijgt regelmatig beelden door, waarin Eric in Hawaii zou zijn. Laura gaat bij Rick werken als zangeres en maakt kennis met Magnum, die maar wat graag bereid is om de knappe jonge vrouw met haar opsporingswerk te helpen.

10. 10. Lest We Forget

12 februari 1981 (50 minuten)

Een rechter van de Hoge Raad huurt Magnum in, om een vrouw te vinden die hij in 1941 trouwde op de avond van de aanval op Pearl Harbour. Hij was toen een jonge marinier, en zij een prostitutie. Ze raakte gescheiden door het bombardement en de rechter dacht dat ze dood was. Totdat hij recentelijk gechanteerd werd.

11. 11. The Curse of the King Kamehameha Club

19 februari 1981 (50 minuten)

Rick organiseert een kayak-wedstrijd bij de King Kamehameha Club. Er verschijnt een Kahuna (tovenaar) en die spreekt een vloek uit over de club en iedereen erin. Magnum en de andere geloven er niet in maar veel eilandbewoners wel. Maar als er dan vreemde dingen gebeuren: een van de wedstrijd-deelnemers valt dood neer, er breekt brand uit in de keuken en Rick wordt ziek. Gaat Magnum op onderzoek uit.

12. 12. Thicker than Blood

26 februari 1981 (50 minuten)

Tijdens zijn diensttijd in Vietnam, werd TC's leven door een zekere Joey gered. Vandaag wil Joey deserteren en roept hij TC's hulp in. Wanneer TC hem met de helikopter gaat oppikken, beseft hij niet dat hij veel meer dan alleen zijn oude makker vervoert.

13. 13. All Roads Lead to Floyd

12 maart 1981 (50 minuten)

Cindy Lewellen heeft maar één postkaart die haar vader haar tien jaar geleden stuurde, en toch is ze er zeker van dat Magnum hem voor haar zal vinden. Gek genoeg blijkt hij niet de enige te zijn die op zoek is naar Floyd.

14. 14. Adelaide

19 maart 1981 (50 minuten)

Adelaide Malone vraagt Magnum de auteur van een reeks dreigbrieven op te sporen. Hij is in zijn nopjes met de opdracht omdat Miss Malone een zeer knappe, vriendelijke jonge vrouw is. Maar dan verneemt hij dat de bedreigde een paard is...

15. 15. Don't Say Goodbye

26 maart 1981 (50 minuten)

Agatha Kimballe, een blinde, rijke dame voor wie Magnum ooit al werkte, doet opnieuw een beroep op zijn diensten, wanneer haar kleindochter Amy in moeilijkheden raakt.

16. 16. The Black Orchid

2 april 1981 (50 minuten)

De rijke en geraffineerde Louise DeBolt Jackson en haar zus Christy hebben er een handje van weg om mensen voor de gek te houden. Ze spelen het liefst gevaarlijke spelletjes. Ook Magnum ontkomt er niet aan...

17. 17. J. 'Digger' Doyle

9 april 1981 (50 minuten)

Dieven proberen het manuscript van Robins nieuwe boek te stelen. Magnum werkt samen met beveiligingsexpert J. "Digger" Doyle om de diefstal te voorkomen.

18. 18. Beauty Knows No Pain

16 april 1981 (50 minuten)

Barbara Terranova is in Hawaï op zoek naar haar verloofde Roger, die een tijdje geleden verdween. Hoewel ze nogal krap bij kas zit, kan ze Magnum ervan overtuigen haar te helpen.

Zalige serie!

avatar van Foose

Foose

Deze serie is gewoon geweldig, zelfs vandaag de dag nog! Vergeet het gedrocht van de reboot, kijk gewoon deze.

Een jaar of 8 geleden had ik de DVD box gekocht voor mijn moeder, die ooit eens had laten vallen hoe geweldig Tom Selleck wel niet was als "Magnum". Waarop ze na het ontvangen van mijn cadeau begint te lachen: "Bedankt, maar je denkt toch niet dat ik nu nog naar deze oude serie ga kijken?". Ok dan.. stiekem was ik wel benieuwd en ben ik zelf beginnen kijken.

Ben ik blij dat ik dat gedaan had.. Ik was meteen hooked!

De prachtige locaties, het charisma van Selleck, de acteurs, het gekibbel met Higgins, de Ferrari & de helikopter van TC, de humor, ... alles klopt gewoon. Niets voelt geforceerd aan en vooral de chemie tussen de acteurs (met name Magnum/Higgins/TC) is gewoon fenomenaal. Elk verhaal voelt ook anders aan dus je kan geen duidelijk stramien zien zoals wel vaker het geval bij die typische jaren 80 series.

Dit is echt een juweeltje en ik heb ze op al die jaren denk ik nu toch al 3 keer volledig bekeken. En ik zal ze nog kijken!

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

"Higgy baby!!"

Een leuke jaren '80 serie die in het begin wat traag op gang komt. Het hele gedoe rond het soldatenverleden van Thomas kan mij eerlijk gezegd gestolen worden! Dit is geen drama maar een komische detective serie. De rode Ferrari 308 GTS, de zwarte helicopter met gele en rode strepen van TC, de kust van Hawaii, het gebikkel tussen Thomas, TC, Rick en Higgins, de norse Brit met zijn twee Dobermannen, de villa van Robin Masters... het brengt je helemaal in een zomers,vrolijk vakantiesfeertje. Het bekende deuntje met de electrische gitaar wordt pas geïntroduceerd in aflevering 8 bij de eind credits en vanaf aflevering 12 ook tijdens de opening credits.