• 9.378.047 stemmen

De Beste Zangers van Nederland - Seizoen 5 (2013)

Alternatieve titel: Beste Zangers

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 25 minuten

Met: Bastiaan Ragas, Charly Luske en Jan Smit

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 5 januari 2013

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Beste Zangers van Nederland Seizoen 5 (2013)

Jan Smit brengt midden in de winter een beetje warmte de huiskamers binnen. Dit seizoen nemen Charly Luske, Angela Groothuizen, Simone Kleinsma, Rob de Nijs, Raffaëla, Tim Douwsma en Bastiaan Ragas het tegen elkaar op. Tijdens een verblijf op een van de sfeervolste plekken op het Spaanse eiland Ibiza zingen de deelnemers elkaars repertoire. Overdag zijn ze de beste vrienden, maar 's avonds barst de 'concurrentiestrijd' los. In elke aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn ideale vervanger. Dit alles wel met een grote knipoog. Middels de Kop van Jut wijst hij of zij 'de beste zanger' aan. De Beste Zangers van Nederland laten zich van een heel verrassende kant zien en zingen nummers die je normaal gesproken niet zo snel zou verwachten.

Afleveringen Seizoen 5 (2013)

1. 1. Raffaëlla Paton

5 januari 2013 (50 minuten)

In deze eerste aflevering zit Raffaëla op de kruk naast presentator Jan Smit en moeten de andere deelnemers een lied van haar zingen óf een nummer dat zij heel mooi vindt. Wordt dat misschien duizendpoot Bastiaan Ragas met het nummer 'Right here, right now' van Raffaëla? Of wordt het ex-Voice deelnemer Charly Luske die een duet zingt met Raffaëla? De volgende liedjes komen vanavond voorbij: Tim Douwsma: Chocolatte (Raffaëlla), Rob de Nijs: You are always on my mind (Elvis Presley), Charly Luske: Houten hart - duet met Raffaëla (Poema's - uitvoering Raffaëla/Paul de Leeuw), Simone Kleinsma: For once in my life (Stevie Wonder), Bastiaan Ragas: Right here, right now (Raffaëla), Angela Groothuizen: Private dancer (Tina Turner).

2. 2. Charly Luske

12 januari 2013 (50 minuten)

In deze tweede aflevering zit Charly Luske op de kruk naast presentator Jan Smit. Het is vanavond zijn avond en hij mag gaan genieten van alle 'beste zangers' die een lied hebben voorbereid. De volgende liedjes komen vanavond voorbij: Raffaëla: Meant to be (Charly Luske) Simone Kleinsma: Wat is mijn hart (Marco Borsato) Tim Douwsma: Driving me crazy (Boyband) samen met Tim Douwsma en Bastiaan Ragas Rob de Nijs: Can't help falling in love (Elvis Presley) Angela Groothuizen: I won't give up (Jason Mraz) - tweede stem door Charly Bastiaan Ragas: Home (Michael Bublé).

3. 3. Bastiaan Ragas

19 januari 2013 (50 minuten)

Bastiaan Ragas is de hoofdpersoon. Het belooft een emotionele aflevering te worden. Alle deelnemers, inclusief Bastiaan zelf, houden het niet droog. De volgende liedjes komen voorbij: Raffaëla: Duizend manieren (Bastiaan Ragas), Angela Groothuizen: De helft is van mij (Bastiaan Ragas), Charly Luske: Unchain my heart (Joe Cocker), Rob de Nijs: Lady Madonna (The Beatles), Simone Kleinsma: De hemel is dichtbij (Bastiaan Ragas) en Tim Douwsma: It Wetter (org. Marco Borsato/uitvoering Jan Tekstra).

4. 4. Angela Groothuizen

26 januari 2013 (50 minuten)

Angela Groothuizen zit op de kruk naast Jan Smit. Toen Jan nog een Jantje was, stond Angela al avond aan avond op het podium met de Dolly Dots. De volgende liedjes komen vanavond voorbij: Charly Luske: Do wah diddy (Dolly Dots), Raffaëla: Ik hou van dit land (org. Angela Groothuizen), Bastiaan Ragas: Niets Blijft (Angela Groothuizen), Simone Kleinsma: Ik meen het (Andre Hazes) - uitvoering All I ever need is you, Rob de Nijs: She (Charles Aznavour), Tim Douwsma: Love me just a little bit more (Dolly Dots).

5. 5. Simone Kleinsma

2 februari 2013 (50 minuten)

In deze aflevering is Simone Kleinsma de hoofdpersoon. De volgende liedjes komen vanavond voorbij: Angela Groothuizen: Omarm Me (BlØf), Raffaëla: I Will Follow Him (Sister Act), I Follow Rivers (Lykke Li), Rob de Nijs: Zomaar Van Je Houden (Simone Kleinsma) - duet met Simone Tim Douwsma: Als De Morgen Is Gekomen (Jan Smit), Bastiaan Ragas: Zonder Jou (duet met Simone Kleinsma), Charly Luske: The Winner Takes It All (Abba).

6. 6. Tim Douwsma

9 februari 2013 (50 minuten)

In deze aflevering is Tim Douwsma de hoofdpersoon. De volgende liedjes komen vanavond voorbij; Simone Kleinsma: Jij Bent De Hemel (org. Tim Douwsma), Charly Luske: Hold On I'm Coming (org. Sam & Dave), Angela Groothuizen: Toen Ik Je Zag (org. Antonie Kamerling), Bastiaan Ragas: A Whole Lotta Shakin' Going On (versie Elvis Presley), Rob de Nijs: Something (The Beatles), Raffaëla: Allebei (Summer Night org. Rascal Flatts).

7. 7. Rob de Nijs

16 februari 2013 (55 minuten)

De volgende hits van Rob de Nijs komen vanavond voorbij. Bastiaan Ragas: Malle Babbe, Charly Luske: Het Werd Zomer, Angela Groothuizen: Jan Klaassen De Trompetter, Simone Kleinsma: Foto Van Vroeger, Raffaëla: Ritme Van De Regen, Tim Douwsma: Zondag.

8. 8. Finale

16 februari 2013 (30 minuten)

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.