• 9.381.139 stemmen

Ontwikkeld door: Steve Lightfoot

Met: Simona Brown, Tom Bateman en Eve Hewson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 17 februari 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Behind Her Eyes

Sinds haar man haar heeft verlaten, heeft Louise van haar zoon haar wereld gemaakt. Ze onderhoudt hen beiden met haar parttime baan in een psychiatrische instelling. Haar wereld wordt verstoord als ze een affaire begint met haar nieuwe baas David, en de zaken nemen een nog vreemdere wending wanneer ze een onwaarschijnlijke vriendschap aangaat met zijn vrouw Adele. Wat begint als een onconventionele driehoeksverhouding, wordt al snel een duister, psychologisch spel van spanning en verwrongen onthullingen.

Afleveringen

1. 1. Chance Encounters

17 februari 2021 (51 minuten)

Louise beleeft een gê­nante werkdag na geknoei met een drankje aan een bar. Ze heeft 's nachts weer paniekaanvallen. David stelt Adele voor aan zijn nieuwe collega's.

2. 2. Lucid Dreaming

17 februari 2021 (50 minuten)

Louise neemt een kijkje in het privéleven van David en Adele en Robs droomdagboek. Ze blijft achter met meer vragen dan antwoorden.

3. 3. The First Door

17 februari 2021 (50 minuten)

Tegen beter weten in hecht Louise zich aan zowel David als Adele. Ze raakt steeds meer verstrikt in hun gespannen, ingewikkelde huwelijk.

4. 4. Rob

17 februari 2021 (53 minuten)

David wordt van geweld beschuldigd en dat dreigt zijn leven bloot te leggen. Er wacht meer schokkend nieuws op hem en Louise als Adele de knuppel in het hoenderhok gooit.

5. 5. The Second Door

17 februari 2021 (47 minuten)

David waarschuwt haar, maar Louise blijft bezorgd om Adele. Die zaait twijfel over wat er met Rob is gebeurd op het landgoed van haar familie.

6. 6. Behind Her Eyes

17 februari 2021 (51 minuten)

Na een verbluffende onthulling graaft Louise dieper in het verleden van David en Adele. Ze ontdekt iets en vindt ze dat ze recht op de waarheid heeft.

avatar van eldorado

eldorado

Wauw enorme tegenvaller. Alleen laatste seizoen gebeurd er iets noemenswaardig. Erg saai en ongeloofwaardig. Hoe extreem naïef kan iemand zijn.

avatar van TimF

TimF

Toen we deze opzetten, dachten we in eerste instantie dat we naar een soort vrouwenserie of Bridget Jones achtige serie zaten te kijken. Maar na enkele episodes wordt het interessanter. En wat een toprol voor Eve Hewson. Een psychologische thriller die ik zeker kon waarderen.

avatar van flaphead

flaphead

Heerlijk sfeertje in de serie, zeker gaandeweg de afleveringen wordt het fijn benauwder. Even door de eerste fase heen, waar het nog beetje standaard-vrouwenserie-achtig voelt. Ik vond de kapstok van liefde/vreemdgaan wat minder, maar dat is nou eenmaal nodig dit verhaal te vertellen.

De slotaflevering gaf me wel gemengde gevoelens. Aan de ene kant ontvouwt zich er een ingenieus plot, aan de andere kant is de vrij plots ingezette lichaamsverwisseling misschien niet zo passend in de lijn van de serie en kon ik de daarbij horende -in mijn ogen- enorme plotholes moeilijk verteren (blijkbaar kan Louise ineens binnen 10 seconden uit haar lichaam treden én ongeloofwaardig dat een persoonswisseling niet op zou vallen in gedrag, iets wat ze nota bene zelf nog schetsen met het ophalen van haar zoon). Het acteerwerk van beide actrices hierin vergoedde wel veel.