• 9.377.055 stemmen

Flashpoint - Seizoen 5 (2012)

Show titel: Flashpoint

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Stephanie Morgenstern en Mark Ellis

Met: Hugh Dillon, David Paetkau en Amy Jo Johnson

Oorsprong: Canada

Datum van release: donderdag 20 september 2012

Eerst uitgezonden op: CTV (Canada)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Flashpoint

Flashpoint gaat over de Strategic Response Unit, een speciale eenheid van de politie van het Canadese Toronto. Deze eenheid heeft de taak extreme situaties, die de politie zelf niet meer aan kan, op te lossen. Voorbeelden hiervan zijn gijzelingen, bomdreigingen en zwaarbewapende criminelen. Bij deze misdaden gaat het niet om "gewone" misdadigers, maar om normale mensen die door extreme gebeurtenissen tot hun daad komen.

Afleveringen Seizoen 5 (2012)

1. 1. Broken Peace

20 september 2012 (44 minuten)

Team One achtervolgt James Mitchell, een gewapende man die op zijn ex Michelle jaagt. May, de razende dochter van James, vertelt het team over de geschiedenis van geweld en mishandeling waaruit zij en haar moeder zijn ontsnapt.

2. 2. No Kind of Life

27 september 2012 (44 minuten)

Het team wordt naar een kantoorgebouw gestuurd waar Dr. Jason Alston gegijzeld wordt. Terwijl het team de mensen in het gebouw evacueert, dwingt de schutter Sam om plaats te nemen in een busje, waarin een zwaargewond kind ligt. Sam helpt Jason met het behandelen van het kind en ontdekt dat Jason en de schutter een verleden met elkaar hebben.

3. 3. Run to Me

4 oktober 2012 (44 minuten)

Team One houdt zich bezig met een overval in een drukbezochte bank. Het team ontdekt dat Sarah en Maddie, twee jonge oplichters, bij de overval betrokken zijn. De mentor van de twee is Pete Joris, een gevaarlijke man. Wanneer Pete agressie vertoont is Sarah vastbesloten om de band met hem te verbreken. Jules en het team haasten zich om te voorkomen dat Sarah Pete's volgende slachtoffer wordt.

4. 4. Eyes In

11 oktober 2012 (44 minuten)

Team One is verbaasd wanneer iemand in hun computersysteem hackt en het team live beeld van een misdaad laat zien. Het team gaat achter de dieven aan, die een vrachtwagen vol chemicaliën hebben gestolen. Ondertussen houdt Spike zich bezig met het vinden van de hacker. Terwijl hij de motieven van de hacker ontrafelt, ontdekt Spike een jonge man die zijn leven op het spel heeft gezet om het meisje te redden van wie hij houdt.

5. 5. Sons of The Father

18 oktober 2012 (44 minuten)

Team One zit achter een seriemoordenaar aan. Ze moeten een angstige man zien te overtuigen zijn donkerste geheimen te vertellen om zo het leven van een onschuldige vrouw te redden.

6. 6. Below the Surface

25 oktober 2012 (44 minuten)

Een bom ontploft in een rustige buitenwijk. Team One is bang dat deze ontploffing opgevolgd zal worden door meer geweld in een oorlog tussen twee motorbendes. Parker moet een CIA agente ervan weerhouden om alles te riskeren om het leven van een informant te redden.

7. 7. Forget Oblivion

1 november 2012 (44 minuten)

Een jonge man met een briljant geheugen wordt ontvoerd en wordt gedwongen de specificaties van een nieuwe 'smart gun' te onthouden.

8. 8. "We Take Care of Our Own"

8 november 2012 (44 minuten)

Een overval op een geldauto leidt ertoe dat Team One het moet opnemen tegen een groep voormalig soldaten, die er alles aan doen om een nieuw leven voor zichzelf te creëren.

9. 9. Lawmen

15 november 2012 (44 minuten)

De zoons van Parker en Ed sluiten zich aan bij Team One. Wanneer een schietpartij in een drugshuis een complot belicht waarin de lokale agenten de buurt op hun eigen manier veilig maken, worden de twee jongens blootgesteld aan de brute realiteit van het werk van hun vaders.

10. 10. A World of Their Own

20 november 2012 (44 minuten)

Team One krijgt te maken met een man die er alles aan doet om zich aan zijn belofte die hij aan zijn dove neef heeft gemaakt te houden. Dit doet hij door de enige plek waar de jongen zich ooit veilig heeft gevoeld te beschermen.

11. 11. Fit for Duty

29 november 2012 (44 minuten)

Team One haast zich om een gestoorde, bewapende man op een veerboot te vangen.

12. 12. Keep the Peace (Part 1)

6 december 2012 (44 minuten)

Een explosief pakketje in een meldingskamer is slechts het begin van de zwaarste zaak van Team One ooit. Meerdere bommen, verspreid over de hele stad, zorgen voor terreur. Het team houdt zich bezig met levensgevaarlijke reddingsacties en het ontmantelen van verschillende bommen. De verdachte is Anson Holt, een voormalig psychiater.

13. 13. Keep the Peace (Part 2)

13 december 2012 (44 minuten)

Na een tragische confrontatie met Holt komt het team erachter dat de dader Marcus Faber, een slachtoffer van de sadistische experimenten van Holt, is. Team One haast zich om alle overgebleven bommen in Toronto te ontmantelen.

avatar van AniSter

AniSter

Ondanks de minpuntjes toch alle vijf seizoenen gezien; op zich heeft deze serie wel entertainmentwaarde. Als ze de leden van het team een iets harder voorkomen hadden gegeven, dan was ik misschien een halve ster hoger uitgekomen. Maar het soms simpele niveau, de af en toe zielige dialogen en last but not least een zwangere vrouw als teamlid houden me toch op 3 sterren. De IMDb score vind ik ik toch echt iets te hoog.