ad
 • 139.621 films
 • 6.594 series
 • 19.952 seizoenen
 • 431.450 acteurs
 • 280.209 gebruikers
 • 8.081.139 stemmen
Avatar
 
banner banner

Broadchurch - Seizoen 2 (2015)

3,69 101 stemmen

Show titel: Broadchurch

IMDb beoordeling: 8,4 (96.767)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 8

Datum van release: maandag 5 januari 2015

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Broadchurch

Afleveringen Seizoen 2 (2015)

 1. Aflevering 1

  Tijdens de eerste zitting in de rechtbank verrast Joe Miller iedereen, inclusief zijn pro deo advocate Abby Thompson, door zich onschuldig te verklaren. De rechter ziet nu geen andere mogelijkheid om een rechtszaak te beginnen tegen Joe Miller. Ellie Miller is Broadchurch ontvlucht en is nu een politieagente in Devon, haar zoon Tom wordt opgevangen bij haar neef Olly Stevens. Tom is boos op zijn moeder omdat volgens hem zijn moeder verantwoordelijk is voor het feit dat zijn vader gearresteerd is en gevangen zit. De familie Latimer is verheugd als het hun lukt om Jocelyn Knight, een dorpsbewoonster en gepensioneerde officier van justitie, ervan te overtuigen haar oude beroep opnieuw op te pakken om Joe zijn straf niet te laten ontlopen.

 2. Aflevering 2

  Claire krijgt een voicemail op haar telefoon, het is haar ex-man Lee met de mededeling dat hij haar aan het zoeken is en haar wil spreken. Alec hoort dit en zoekt Lee op met de mededeling dat hij uit haar buurt moet blijven. Ellie ontdekt ondertussen informatie over de moordzaak in Sandbrook in de woning van Alec, dit tot woede van hem. Beth en Mark zijn het oneens over hoe zij hun huwelijk kunnen redden. Jocelyn heeft een ontmoeting met Ellie en Alec en vertelt hun dat de aanval van Ellie op Joe tijdens zijn bekentenis de zaak in gevaar kan brengen, dit omdat de rechter hierdoor zijn bekentenis kan uitsluiten.

 3. Aflevering 3

  Beth bevalt thuis van een dochter en zij noemen haar Elizabeth. Alec zoekt driftig naar Lee en Claire na hun ontsnapping. Hij vindt hen beiden in het huis waar hij Claire verborg. Alec confronteert Claire met de envelop met daarin de gedroogde wilde hyacint. Lee ontkent dit naar haar gestuurd te hebben. Advocate Bishop heeft een ontmoeting met haar zoon Jonah, hij zit in de gevangenis, en zij discussiëren over een mogelijk beroep tegen zijn veroordeling. Jocelyn zorgt in haar vrije tijd voor haar seniele moeder Margery, die in een verpleegtehuis zit.

 4. Aflevering 4

  Mark vertelt aan Beth dat hij minder wil gaan werken om zo meer tijd te kunnen besteden aan hun dochter Elizabeth. Later vertelt hij aan Tom dat hij hem niet meer kan ontmoeten. Lee confronteert Ellie met het feit dat Alec en Claire in Sandbrook samen een affaire hebben gehad. In de rechtszaak tegen Joe staat Lucy in de getuigenbank. Zij verklaart dat zij in de nacht van de moord op Danny Joe een zak met kleren in een kliko zag gooien. Dan staat een ex-collega van Joe in de getuigenbank en verklaart dat Joe vaker gewelddadig was. Advocate Bishop overlegt met haar assistente Thompson of zij Joe oproepen als getuigen, maar besluiten dit niet te doen.

 5. Aflevering 5

  Ellie probeert uit alle macht de relatie te herstellen tussen haar en haar zoon Tom. Alec probeert erachter te komen waar Ricky was toen Pippa en Lisa werden ontvoerd. Ellie en Alec confronteren Claire met haar leugens die zij heeft verteld over de nacht van de moorden in Sandbrook. Alec en Ellie hebben dan een ontmoeting met Ricky, Lee kijkt vanaf een afstand toe. Later zoekt Ricky Lee op en dit eindigt in een gevecht, Alec komt dan tussenbeide.

 6. Aflevering 6

  Tijdens de rechtszaak tegen Joe neemt Tom plaats in de getuigenbank, hij verklaart dat Mark tegen hem heeft bekend dat hij schuldig is voor de dood van zijn zoon Danny. Jocelyn laat hem dan bekennen dat Mark niet schuldig is maar dat hij zich schuldig voelt. Alec is de leugens van Claire zat en vertelt haar dat zij het huis moet verlaten en dat hij haar niet meer beschermt, dit tot haar ontzetting. Alec krijgt van zijn ex-vrouw Tess meer bewijzen van de moordzaak in Sandbrook. Ellie zoekt intussen de familie Gillespie op maar Cate ontkent dat zij iets weet over het bedrijf Thorp Agriservices.

 7. Aflevering 7

  Ellie vertelt aan Alec over haar ontdekking van de ketting die Claire om had, en Tess ontdekt een connectie tussen Gary Thorp en de familie Gillespie. Ellie vertelt aan Claire dat zij de foto heeft gezien waarop zij de ketting om had van Pippa. Alec vertelt aan Lee dat de moordzaak van Sandbrook weer heropend is, en ook dat Claire een abortus heeft ondergaan toen hij gevangen zat. Gary Thorp geeft toe dat hij een lening heeft gehad van de familie Gillespie en dat hij Lisa stalkte voordat zij ontvoerd werd, maar heeft een alibi voor de nacht van haar ontvoering.

 8. Aflevering 8

  Als iedereen weer plaats heeft genomen in de rechtbank horen zij wat de jury heeft besloten, zij verklaren Joe onschuldig. Deze uitspraak zet veel kwaad bloed in het dorp, speciaal bij de familie Latimer. Joe wordt vrijgelaten en zoekt priester Paul op in zijn kerk voor onderdak, priester Paul weigert dit. Alec arresteert Alec voor de moordzaak in Sandbrook en hij vertelt aan Lee dat Claire zichzelf heeft aangegeven. Tijdens de ondervraging door Alec en Ellie vertelt Claire dat Alec haar heeft aangerand tijdens zijn vorige onderzoek in Sandbrook. Lee is woest op Claire dat zij zichzelf heeft aangegeven en is wanhopig op zoek naar de ketting in haar huis, niet wetende dat de ketting al in bezit is bij Alec en Ellie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Oldground

Oldground

 • 21 berichten
 • 436 stemmen

Ik hoop dat deze snel op Netflix komt. Vond seizoen 1 erg sterk.


avatar van J.Ch.

J.Ch.

 • 516 berichten
 • 602 stemmen

Na een verrassend goed eerste seizoen waren de verwachtingen voor dit tweede seizoen bij mij erg hoog gespannen. En gelukkig ben ik niet teleurgesteld. Hoewel minder dan seizoen 1, is seizoen 2 nog steeds erg goed.

Je zou denken dat het na het oplossen van de moord op Danny wel klaar was in Broadchurch. Niets blijkt minder waar. De dader pleit onschuldig in de rechtbank, wat betekent dat er een rechtszaak komt waarbij alles opnieuw naar boven gehaald wordt. Het is echter allesbehalve een herhaling van zetten; door de perspectiefwisseling lijkt het ineens een heel nieuw verhaal te zijn. De uitkomst van de rechtszaak is bijna net zo spannend als het vinden van de dader was.

De makers weten de rechtszaak heel slim te combineren met een nieuwe whodunnit - of eigenlijk een oude. Uit seizoen 1 hebben we al het een en ander meegekregen over de mysterieuze zaak Sandbrook, en nu wordt het dan eens tijd om deze op te lossen. Centraal staan de hoofdverdachte Lee, en hoofdgetuige Claire - zijn vrouw. Ze hebben een complexe, pathologische relatie, en hun precieze betrokkenheid blijft tot het eind onduidelijk. Net zoals in seizoen 1, blijkt ook nu de waarheid veel ingewikkelder en vreselijker dan gedacht.

De emotionele impact ligt echter vooral nog bij de 'oude' cast. Er zijn een paar sterke nieuwkomers, waaronder Charlotte Rampling, maar hun verhalen boeien mij net iets minder dan vorig seizoen, en lijken soms net iets te geforceerd. Gelukkig blijft de serie focussen op de Latimers enerzijds, en het detectiveduo anderzijds. De oude cast doet het uitstekend, waarbij mij deze keer Andrew Buchan erg positief is opgevallen, als vader die probeert te lijmen wat er te lijmen valt. Olivia Colman en David Tennant zijn ook onveranderd goed en hebben een chemie die weliswaar iets veranderd is ten opzichte van het eerste seizoen, maar die onveranderd sterk is.

Broadchurch scoort opnieuw veel punten met de locaties en cinematografie. De vele flashbacks, dromen, en vooral Hardy's 'visioen' tijdens zijn hartoperatie (als hij in het gras ligt en het water uit zijn kleren loopt) zien er gewoonweg schitterend uit. De muziek is eveneens weer erg goed. Dit alles in combinatie met het geslaagde emotionele drama, de spanning en het uitstekende acteerwerk maakt van Broadchurch seizoen 2 opnieuw heel sterke televisie. Ik ben heel erg benieuwd wat ze van seizoen 3 gaan maken.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 726 berichten
 • 88 stemmen

Toch kloppen er bepaalde omschrijvingen van series hier op tvmeter niet helemaal. Zowel bij deze tweede serie als die van bv Happy Valley (2e serie) wordt de inhoud van de eerste serie beschreven.

Ja, ik weet tvmeter is 'net nieuw', op internet dus ik hoop dat ze wat aan deze tip hebben !


avatar van HK Senator

HK Senator

 • 463 berichten
 • 960 stemmen

Prima 2e seizoen. Verschillende verhalen lopen hier door elkaar maar hoofdlijn is de rechtzaak die voortvloeit uit deel één en de oude moordzaak die Hardy nooit heeft kunnen oplossen. Het verhaal rond de kibbelende advocaten (waaronder Charlotte Rampling) die vanwege een persoonlijke geschiedenis met elkaar in de clinch komen voegt weinig toe en had beter achterwege gelaten kunnen worden. Maar hoe dan ook een prima vervolg.


avatar van kos

kos

 • 44879 berichten
 • 7757 stemmen

Seizoen 3 is vooralsnog sterker dan deze.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1925 berichten
 • 2123 stemmen

Borduurt seizoen 3 op dit seizoen voort, kos? (Zoals seizoen 2 op 1 vortborduurde.)


avatar van kos

kos

 • 44879 berichten
 • 7757 stemmen

Ja, deels wel, maar ook nieuwe elementen.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4575 berichten
 • 2027 stemmen

Ik vond het eerste seizoen uitermate spannend. Het tweede seizoen van Broadchurch bevat nog steeds veel van het goede uit het eerste seizoen: uitstekend acteerwerk van de gehele cast (met name de dynamiek tussen Tennant en Colman blijft leuk), mooie opnames en wederom slaagt men erin om de kijker in het duister te laten tasten over de zaak die speelt. Desondanks is er ook een belangrijk gemis: de eerdergenoemde spanning. De nieuwe zaak is dusdanig vaag dat hij eigenlijk tot de laatste twee afleveringen ook niet zo interessant is. Daarnaast wordt het gekibbel omtrent de rechtszaak na verloop van tijd ook wat vermoeiend. Het zijn echt de acteurs die de boel redden hier. De emoties die bij de families loskomen, zijn oprecht en worden met veel zorgvuldigheid gebracht. Desondanks bekroop me af en toe het gevoel dat de serie zich in allerhande bochten moest wringen om het interessant te houden.

3*


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8072 berichten
 • 2017 stemmen

Degelijk seizoen, blijft boeiend, maar toch een stuk minder dan S1. Heb namelijk niet veel met een rechtbank-setting en af en toe kwam het een beetje soap-achtig over. Niet wat betreft de acteerprestaties maar bijvoorbeeld de manier waarop men soms in beeld gebracht wordt tijdens dialogen, en de woonplek van Lee een tochtig huisje bóvenop een heuvel..mweh


avatar van larsk0

larsk0

 • 71 berichten
 • 246 stemmen

Eerste seizoen erg goed op die helderziende na Tweede seizoen een stuk minder. Die rechtszaak is gewoon ridicuul en staat zo ver van de realiteit af dat het lachwekkend wordt. De detective gedeelte was verder wel weer aardig.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2398 berichten
 • 2680 stemmen

Een kleine 3,5*, omdat ik de mysterie in het eerste seizoen toch wat interessanter vond dan de rechtszaak in het tweede seizoen. Daarnaast vond ik het verhaal rondom Lee en Claire ook niet zo heel boeiend. Het acteerwerk is wel weer van een zeer hoog niveau. Olivia Colman steelt wederom iedere scène, maar David Tennant vond ik nu ook sterker. Nieuwkomers Charlotte Rampling, Eve Myles en James D'Arcy doen het prima. Hetzelfde geldt voor Marianne Jean-Baptiste, die bijna een soort schurkenrol neerzet.

Benieuwd waar het volgende seizoen over zal gaan.


avatar van Boenga

Boenga

 • 1995 berichten
 • 1220 stemmen

Een kleine drie jaar na het eerste seizoen net de eerste aflevering van deze gezien.

Die begint helaas níet met een mini-samenvatting van het vorige seizoen, terwijl het verhaal toch gewoon verdergezet wordt. Niet fijn, en al zeker niet voor mensen met een slecht geheugen (zoals ik dus).

En dat terwijl bij veel series élke aflevering daar sowieso mee start.


avatar van Boenga

Boenga

 • 1995 berichten
 • 1220 stemmen

Nog straffer: aflevering 5 begint - als eerste dus dit seizoen - met wat er in de vorige afleveringen gebeurde...


avatar van Boenga

Boenga

 • 1995 berichten
 • 1220 stemmen

Geweldige serie, geweldig drama, geweldige detective.

Sterk opgebouwd en spannend, met het nodige bochtenwerk rond verdachten en al dan niet schuldigen.

Ook de uitgebreide tijd die in de rechtbank - met de nodige verrassende ontwikkelingen - speelt, en de nevenplot in Sandbrook: prima.

Warme kleuren, mooie beelden, maar bovenal: van de eerste tot de laatste allemaal fantastisch goeie acteurs. Tennant en Colman stelen de show, maar bijvoorbeeld het meisje dat Pippa speelt: ze komt nauwelijks in beeld, maar hoe ze haar verdriet en angst toont en weent nadat ze een moord heeft gezien, heel erg sterk.

Nieuwsgierig of er in de derde jaargang nog gezocht wordt naar de dader van de moord op Danny. Joe is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijzen; maar of hij al dan niet de dader is, wordt niet duidelijk gemaakt, en de moord is dus nog steeds niet opgelost.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.