• 11.217 nieuwsartikelen
  • 163.270 films
  • 10.384 series
  • 30.276 seizoenen
  • 617.626 acteurs
  • 193.834 gebruikers
  • 9.020.293 stemmen
Avatar
 
Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix
Foto: © ANP

Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix
Foto: © ANP

Ook aankomend twee weken gaat Netflix weer flink snijden in het aanbod. Zo gaan naast veel kleine, minder bekende titels ook weer enkele in het oog springende titels de streamingdienst verlaten. Hieronder de vijf meest opvallende titels waartegen we binnenkort gedag moeten zeggen.

Hostiles (2017) • 20 oktober

In 1892, na bijna twee decennia intensieve strijd tegen de Cheyenne, de Apache en de Comanche, krijgt de Amerikaanse cavalerie-kapitein en oorlogsheld Joseph Blocker het bevel de noodlijdende Cheyenne-chef, Yellow Hawk - zijn meest verachte vijand - te begeleiden naar zijn ouderlijk huis in Montana's Valley of the Bears. Een onwelkome opdracht die nog ingewikkelder wordt wanneer koloniste Rosalie Quaid zich bij hen aandient. Kan de doorgewinterde kapitein, in een gebied vol vijanden, nog een laatste keer zijn plicht vervullen?

Geregisseerd door Scott Cooper, met Christian Bale, Rosamund Pike en Wes Studi. Deze film krijgt een 3,64/5.

Eighth Grade (2018) • 20 oktober

Kayla Day is een leerling van groep 8 die binnenkort naar de brugklas gaat. Ze plaatst motiverende video's op YouTube over zelfvertrouwen en zelfbeeld die bijna geen views krijgen. Ze worstelt met het maken van vrienden op school en wint de "Most Quiet" -prijs van haar klasgenoten. Ondertussen heeft Mark, haar alleenstaande vader, moeite om met haar in contact te komen en haar afhankelijkheid van sociale media te doorbreken. Wanneer ze echter op verzoek van diens moeder wordt uitgenodigd voor een zwemfeestje van haar populaire klagenootje Kennedy, ontmoet ze de juiste mensen die haar helpen om zich bij de groep te voegen. 

Geregisseerd door Bo Burnham, met Elsie Fisher, Josh Hamilton en Emily Robinson. Deze film krijgt een 3,37/5.

Eigen Kweek (2013-2019) • 31 oktober

De sympathieke West-Vlaame familie Welvaert leeft op het ritme van de aardappelteelt. Vader Jos in een bescheiden, harde werker, die als geen ander weet hoe je tot een geslaagde aardappeloogst moet komen. Tot zijn grote frustratie hebben zijn zonen Frank en Steven geen enkele interesse in het voortzetten van de familieboerderij. Als Jos door een ongelukkige investering al het spaargeld van de familie kwijtraakt, is hij te trots om dat op te biechten. Hij besluit dan maar om ook cannabis te gaan kweken om de financiële put te dempen.

Ontwikkeld door Philippe De Schepper. Deze serie krijgt een 3,57/5.

Mad Men (2007-2015) • 31 oktober

Mad Men duikt in de levens, liefdes en ambities van een groep ongenadig competitieve mannen en vrouwen die bij een reclamebureau werken in de jaren zestig. De serie speelt zich af op en rond Madison Avenue, de bakermat van de New Yorkse advertentiebureaus, en tevens verwijzend naar de 'Mad' uit de titel. We maken kennis met de onvoorspelbare wereld van Don Draper, de grootste reclameman (en womanizer) in de business, en zijn collega's van de Sterling Cooper Advertising Agency. Hoewel Don de regie in de vergaderkamer en de slaapkamer in handen heeft, heeft hij moeite om voor te blijven lopen op de snel veranderende tijden en zijn jonge ambitieuze collega's.

Ontwikkeld door Matthew Weiner. Deze serie krijgt een 4,11/5.

Broadchurch (2013-2017) • 31 oktober

Het rustige Zuid-Engelse kustplaatsje Broadchurch wordt opgeschrikt door de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Het politieonderzoek wordt geleid door de inspecteurs Alec Hardy en Ellie Miller. Ellie kent de familie van het slachtoffer al jaren en heeft het erg moeilijk met het enorme verdriet dat Danny’s dood in Broadchurch heeft veroorzaakt. Daarbij worstelt ze ook met diverse persoonlijke dilemma’s, én met het feit dat ze het vreselijk vindt om met Hardy te moeten werken. De spanning tussen de twee loopt op als de beginnende journalist Olly, een neefje van Ellie, zich op een hinderlijke manier met het onderzoek gaat bemoeien. Zo probeert iedereen op zijn manier te achterhalen wat er met Danny is gebeurd. Er worden verdenkingen uitgesproken, en dat leidt tot veel onrust in de kleine dorpsgemeenschap.

Ontwikkeld door Chris Chibnall. Deze serie krijgt een 3,79/5.

 

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.

Gerelateerde Clips