• 8.896.601 stemmen

Ontwikkeld door: Philippe De Schepper

Met onder meer: Sien Eggers, Dirk van Dijck en Wim Willaert

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: dinsdag 5 november 2013

Eerst uitgezonden op: één (België)

Plot Eigen Kweek

Eigen Kweek volgt de familie Welvaert, waarin boer Jos Quasi al zijn geld verliest na een verkeerde belegging. Hij besluit om met de hulp van zijn zoon een cannabisplantage op te zetten om zijn verliezen te doen compenseren. Zijn broer Frank laat ondertussen zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen naar België. Al snel steken cultuurverschillen de kop op.

logo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Eigen Kweek

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

vrijdag 27 november 2015
Eigen Kweek seizoen 1 Geniale serie. Mijn favoriete Vlaamse Serie. Mooi drama uit West-Vlaanderen dan nog (regio waar ik afkomstig ben) over een onderwerp dat me interesseert met een geestige ondertoon. Er komt trouwens een tweede seizoen! Dus ben al helemaal gehypet.

EMBV_mm

donderdag 17 oktober 2019
Eigen Kweek seizoen 1 Eigen Kweek is een Vermakelijke Belgische serie. Maar echt overtuigen dat het een topserie is, dat deed het niet. Inderdaad vermakelijk zoals Frank, de oudste zoon van Jos, die op aangeven van een collega-boer een Filipijnse vrouw liet overkomen. De confrontatie tussen de wereldvreemde boerenzoon en zijn 24-jarige vrouw leverde de grappigste momenten op. Maaike Cafmeyer als Chantal is komisch om te zien. Haar kennen we vooral uit de serie Aspe waarin ze Carine Neels speelt. Haar uitspraken in Eigen kweek brengt je regelmatig aan het lachen. Het gestuntel met het Engels en Vlaams door elkaar gemengd is lachwekkend. Eigen kweek geen top serie maar zeker wel het kijken waard.
avatar van Vahnstad

Vahnstad

maandag 25 februari 2019
Eigen Kweek seizoen 3 Jammer dat ze zo een serie verkloot hebben door een overbodig seizoen. Plotontwikkelingen zijn ook verschrikkelijk slecht, met personages die zeer snelle en ongeloofwaardige ontwikkelingen doormaken. Jammer.
avatar van Mrs Bruce Willis

Mrs Bruce Willis

woensdag 9 oktober 2019
Eigen Kweek seizoen 3 Wat een doffe ellende, dit seizoen.. " Lach of ik schiet"