- Home
- Series
- Eigen Kweek
- Eigen Kweek - Seizoen 1 (2013)

Eigen Kweek - Seizoen 1 (2013)
Show titel: Eigen Kweek
Afleveringen: 6
Speelduur: 5 uur
Ontwikkeld door: Philippe De Schepper
Met: Sien Eggers, Dirk van Dijck en Wim Willaert
België
Datum van release: dinsdag 5 november 2013
Eerst uitgezonden op: één (België)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Aflevering 5 - zaterdag om 21:10 uur op VRT Ketnet
Plot Eigen Kweek
Eigen Kweek volgt de familie Welvaert, waarin boer Jos Quasi al zijn geld verliest na een verkeerde belegging. Hij besluit om met de hulp van zijn zoon een cannabisplantage op te zetten om zijn verliezen te doen compenseren. Zijn broer Frank laat ondertussen zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen naar België. Al snel steken cultuurverschillen de kop op.
Afleveringen Seizoen 1 (2013)
1. Een Interessante Investering
5 november 2013 (50 minuten)
De familie Welvaert is een sympathieke boerenfamilie uit Wijtschate. Vader Jos besluit zijn geld te beleggen bij neef Geoffrey. Intussen laat zoon Frank zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen. Al snel steken onverwachte cultuurverschillen de kop op.
2. Mijn Ma Was Mee
12 november 2013 (50 minuten)
Jos en Steven beginnen aan hun wietplantage en trekken in het geheim naar een growshop in Nederland. Frank wil samen met zijn Julita een gezellig uitstapje maken naar Brugge om hun relatie te verstevigen, maar zijn moeder gaat mee.
3. Operatie Plukketuffers
19 november 2013 (50 minuten)
Op de parkeerplaats van het zwembad van Poperinge betrapt Chantal Steven met wiet. Ria is hierdoor in alle staten en Jos krijgt schrik dat Ria achter zijn geheim gaat komen. Frank komt voor het eerst onder de mensen samen met zijn Julita. Hij neemt haar mee naar een receptie in de garage waar hij werkt.
4. What Is That With the Washing Machine?
26 november 2013 (50 minuten)
Ria is kwaad op Jos omdat hij wiet kweekt. Ze is bij Frank ingetrokken, maar die wil van zijn moeder af. Intussen zet Nenita Julita onder druk om samen met haar en het geld van Lucien terug naar de Filipijnen te trekken.
5. Tot 7x70 Maal
3 december 2013 (50 minuten)
De wiet is gedroogd en klaar om te verkopen. Maar aan wie? Ondertussen duikt neef Geoffrey terug op. Ria wil hem zijn misstap vergeven, maar de rest van de familie denkt daar anders over.
6. En Geen Flikken!
10 december 2013 (50 minuten)
Julita is per ongeluk ontvoerd. Frank gaat tot het uiterste om zijn vriendin terug te krijgen. Jos heeft moeite met het crimineel-zijn en wil zijn wiet niet meer verkopen.

TornadoEF5
Geniale serie. Mijn favoriete Vlaamse Serie. Mooi drama uit West-Vlaanderen dan nog (regio waar ik afkomstig ben) over een onderwerp dat me interesseert met een geestige ondertoon. Er komt trouwens een tweede seizoen! Dus ben al helemaal gehypet.

brawljeff
Das mooi mogen miniseries er nu wel op??
Deze serie staat inderdaad als mini-serie op IMDB, maar seizoen 2 is in de maak, dus ik denk dat ze van gedachte zijn veranderd.

stinissen (crew series)
- 21904 berichten

alexspyforever
- 20870 berichten
Ik dacht dat er meer afleveringen van waren, heb ze allemaal via herhaling gezien. Ik kijk wel uit naar het nieuwe seizoen al betwijfel ik of het zo leuk zal zijn als dit. Het was mij vooral om de humor te doen en het Vervlaamste Engels van de familie.
Hetgeen ik nooit zal vergeten is wat de politiedame zei
otherwise I have to report you for working in the black

donmarko22_mm
Heerlijke Belgische serie. Ik had alleen bij de laatste aflevering het idee dat ik naar een andere serie keek. Deze sloot niet aan bij de rest vond ik. Maar misschien was dat wel de bedoeling.

hatebreeder
Eerste seizoen hiervan gekeken en dat was vrij goed te doen. Geen hoogvlieger maar wel vermakelijk genoeg om ook het tweede seizoen te willen gaan zien.

mcdaktari
Best wel een aardige Belgische serie. Wat ik me dan wel afvraag is, zijn die boertjes daar echt zo simpel als het in de serie gespeeld word? Bijvoorbeeld, die Frank, wat een simpele boer is dat toch zeg. Maar dat maakt het ook wel weer leuk om te kijken.

Mrs Bruce Willis_mm
"You had enough space between the legs"?
Zelden zo gelachen, wat een heerlijke serie!

EMBV_mm
Eigen Kweek is een Vermakelijke Belgische serie. Maar echt overtuigen dat het een topserie is, dat deed het niet. Inderdaad vermakelijk zoals Frank, de oudste zoon van Jos, die op aangeven van een collega-boer een Filipijnse vrouw liet overkomen. De confrontatie tussen de wereldvreemde boerenzoon en zijn 24-jarige vrouw leverde de grappigste momenten op.
Maaike Cafmeyer als Chantal is komisch om te zien. Haar kennen we vooral uit de serie Aspe waarin ze Carine Neels speelt. Haar uitspraken in Eigen kweek brengt je regelmatig aan het lachen. Het gestuntel met het Engels en Vlaams door elkaar gemengd is lachwekkend.
Eigen kweek geen top serie maar zeker wel het kijken waard.

Glenn Newland_mm
Beetje de "Vlaamse" hollands hoop.
Serie met een knipoog. Erg leuk gemaakt. Iets maakt dat je wil blijven kijken. Dan doet een serie toch iets goed als dat zo is.

jaapria
Wat een heerlijke serie, kwam de serie tegen op Netflix en ben er maar gewoon aan begonnen de 1e aflevering is natuurlijk altijd een beetje de kat uit de boom kijken, maar kan niet anders zeggen als dat ik me kostelijk vermaakt heb met de Fam Welvaert Jos en Ria de ouders met hun niet al te slimme zonen Frank en Steven
Er zit ook werkelijk van alles in een beetje aktie met een knipoog en liefde en de dingen helemaal verkeerd begrijpen is ook een groot goed bij de Fam Welvaert. Man man man wat hebben jullie me toch lekker vermaakt met deze serie .

Pinguin#13
Onschuldig, luchtig vermaak. En dat is prima.
Maak van die luchtig maar kluchtig. Geen donkere kantjes en op het einde valt alles zelfs mooi in de plooi.
Dat mag ook wel eens. Zelfs de 'boeven' hebben een hoog Kwak & Boemel gehalte en dat is voor deze serie uiterst gepast. En man, man, man… hoe kan een mens er zo dom uitzien? Bravo, Wim Willaert…
Nog een prima score eronder en als uitschieters toch wel Wim Willaert, Maaike Cafmeyer (oh, wat een grappige vrouw… 'ah, seks hé, Ria!') en Sebastien Dewaele die Steven redelijk serieus neerzet, wat de humor alleen maar ten goede komt.
Ik ben niet zo'n héél grote fan van de scoutshumor met het 'Flanglish', vooral de té getelefoneerde grappen, maar die wisten ze naar mate de serie vorderde ook beter te doseren. Hoewel je het eigenlijk nauwelijks overdreven kan noemen… kijk maar eens hier en hier, klassiekers in Vlaanderen.
En nog grappig: ik heb het bekeken op Netflix en pas bij aflevering 4 viel mijn frank dat ik zonder ondertitels aan het kijken was. Van alle gesprekken tussen Nenita en Jollita heb ik dus niks begrepen. En dat werkte eigenlijk best prima zo… want na eventjes de ondertitels alsnog opgezet te hebben, stoorden die meer dan dat ze bijbrachten…

Netflix verwijdert deze maand een grote hoeveelheid series, dit zijn de best beoordeelde

De best beoordeelde Nederlandstalige series op Netflix van dit moment

Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix
Meer seizoenen

Eigen Kweek Seizoen 2