• 9.382.116 stemmen

Space Force - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Space Force

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Greg Daniels en Steve Carell

Met: Steve Carell, John Malkovich en Lisa Kudrow

Datum van release: vrijdag 29 mei 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Space Force

Generaal Mark R. Naird wordt in het diepe gegooid wanneer hem wordt gevraagd om een nieuwe zesde tak van de Amerikaanse strijdkrachten op te zetten: Space Force. Mark is sceptisch maar toegewijd en verhuist naar een afgelegen basis in Colorado. Hij krijgt een kleurrijk team van wetenschappers en 'Spacemen' toegewezen door het Witte Huis, en de taak om snel Amerikaanse troepen op de maan te zetten om volledige dominantie van Amerika in de ruimte te behalen.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. The Launch

29 mei 2020 (36 minuten)

Generaal Mark Naird - chef van de pas opgerichte Space Force - wordt onder druk gezet om een satelliet te lanceren, ondanks ernstige waarschuwingen van wetenschappers.

2. 2. Save Epsilon 6!

29 mei 2020 (32 minuten)

Nu de satelliet ernstig hapert, moet generaal Naird kiezen tussen een goed onderbouwde wetenschappelijke oplossing of een reddingsactie onder leiding van een chimpansee.

3. 3. Mark and Mallory Go to Washington

29 mei 2020 (30 minuten)

Terwijl generaal Naird en dr. Mallory zich opmaken voor een verhitte hoorzitting op Capitol Hill, leert Erin kapitein Ali beter kennen.

4. 4. Lunar Habitat

29 mei 2020 (32 minuten)

Generaal Naird biedt zich aan voor het maanbewoningsexperiment van dr. Mallory. Erin probeert een feestje te organiseren en Space Force krijgt hippe nieuwe outfits.

5. 5. Space Flag

29 mei 2020 (30 minuten)

Bewapend met wapens die weinig voorstellen, spelen de soldaten van Space Force - onder leiding van generaal Naird - oorlogsspelen met hun rivalen van Air Force.

6. 6. The Spy

29 mei 2020 (34 minuten)

Generaal Naird geniet na van de winst op Air Force, maar wordt al snel met de harde realiteit geconfronteerd als hij ontdekt dat er mogelijk een spion in Space Force zit.

7. 7. Edison Jaymes

29 mei 2020 (27 minuten)

Een bejubelde ondernemer biedt Space Force aan om gebruik te maken van haar grensverleggende raketbrandstof. Dr. Chan geeft kapitein Ali een snelcursus in plantkunde.

8. 8. Conjugal Visit

29 mei 2020 (32 minuten)

Het is tijd voor een echtelijk bezoek en generaal Naird is er klaar voor. Ondertussen gaan dr. Chan en kapitein Ali carpoolen en zit dr. Mallory in tijdsnood.

9. 9. It's Good to Be Back on the Moon

29 mei 2020 (35 minuten)

De lancering is in zicht en generaal Naird krijgt te maken met een onvoorbereide bemanning. Kapitein Ali zoekt de juiste woorden en Erin gaat op bezoek bij haar moeder.

10. 10. Proportionate Response

29 mei 2020 (36 minuten)

Generaal Naird moet vergeldingsmaatregelen tegen China nemen en worstelt met zijn geweten. Dr. Mallory komt met een onheilspellende dreiging en Erin gaat haar eigen weg.

avatar van rolfkunst

rolfkunst

Roy1967 schreef:

Aardig, maar niet grandioos. Overigens is dit gebaseerd op de eerste drie afleveringen.

Steve Carell is uitstekend op dreef. De cast van overige 4-star generals is van hoog niveau, maar daar komt nog niet veel bijzonders uit. Lisa Kudrow's personage lijken ze na aflevering 1 al zat te zijn geweest. De verwikkelingen rond de dochter zijn ronduit saai.

Carell moet het doen, maar kan wel wat meer hulp gebruiken.

Wat ik begreep is dat hij het zelf geschreven heeft. Dus dat is dan misschien wat grootheidswaanzin?

Ik kon aflevering 1 niet eens uitzien. De flauwe humor kon mij absoluut niet bekoren. Ik zal het nog wel een kans geven, maar ik vrees het ergste...

avatar van The Oceanic Six

Space Force werd vooraf nogal gehyped, maar dat maakt de serie helaas niet waar. Ik heb niet heel hard moeten lachen en er viel zoveel meer uit te halen. Zeker als je een komisch talent als Steve Carrell in de hoofdrol hebt, dan moet je hem veel meer gekke situaties geven.

Het was nu toch wel te vaak nog gewoon een serieuze toon, al had hij best wel vermakelijke momenten, zeker in dialogen met John Malkovitch. Dat blijft ook altijd een uitstekend acteur. Verder vond ik de rol van Lisa Kudrow volledig te vergeten, meer dan een paar scènes heeft ze overigens ook niet. Diana Silvers als de dochter vond ik overigens wel een sympathieke rol, als meisje die haar plek maar niet kan vinden. Wel was haar verhaal in de slotaflevering vreemd, ging nergens over. En ik wilde nog een naam benoemen, Patrick Warburton. Ik ken de beste man niet, maar toen ik zijn stem hoorde wist ik het wel meteen. Joe van Family Guy, haha. Soms is een stem zo herkenbaar.

Space Force maakt het dus niet waar, maar toch heb ik me best vermaakt. Leuke setting, duidelijk een aanzienlijk budget en toch nog wel geregeld een leuk momentje. De plaagstootjes richting Donald Trump vond ik nog best wel leuk gedaan. Jammer alleen dat ze niet gewoon vol de focus op de komedie hebben gegooid. Ik vermoed dat seizoen 2 er ook wel gaan komen, hopelijk gaan ze dan echt voluit.

PS: Carrell die Kokomo van The Beach Boys zingt was wel echt leuk gedaan.

avatar van Tsja......

Tsja......

Onterecht neergesabeld door de zogenaamde officiële critici. Okay, niet super specta, maar zeker prima te doen. Zonder dat de lachtranen nu over de wangen rollen is dit een prima serie om gewoon lekker weg te kijken voor wat makkelijk vermaak tijdens de loze uurtjes.