• 9.373.034 stemmen

October Faction - Seizoen 1 (2020)

Show titel: October Faction

Afleveringen: 10

Speelduur: 6 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Damian Kindler

Met: Tamara Taylor, Maxim Roy en J. C. MacKenzie

Datum van release: donderdag 23 januari 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot October Faction

Fred en Deloris Allen zijn monsterjagers. Na de dood van Fred's vader keren ze samen met hun tienerkinderen Geoff en Viv terug naar hun geboortestad in de staat New York. Terwijl de familie zich aanpast, moeten Fred en Deloris hun identiteit als leden van een geheime organisatie verborgen zien te houden. Ze ontdekken echter al snel dat hun nieuwe omgeving in een kleine stad niet zo idyllisch is als het lijkt.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Presidio

23 januari 2020 (49 minuten)

Niets is zo angstaanjagend als geesten uit het verleden -- of lelijke antiek. Daar komen de Allens achter als ze door de dood van een patriarch terug naar huis komen.

2. 2. No Country for Old Vamps

23 januari 2020 (45 minuten)

Zowel Fred als Deloris willen wraak en dat creëert een band. Maar waarom maakt een mysterieuze vrouw bloedige reizen? Op school testen Viv en Geoff hun grenzen.

3. 3. The Horror Out of Time

23 januari 2020 (39 minuten)

Als de avond valt, komen Deloris en Fred in de problemen. Later jagen 'de ouders van het jaar' op hun prooi. Viv ontdekt meer over haar bovennatuurlijke krachten.

4. 4. Soirees of Future Past

23 januari 2020 (41 minuten)

Geoff ziet geesten, maar dat weerhoudt hem er niet van een knalfeest te geven als Deloris en Fred een paar dagen weggaan - en het gevaar binnen te laten.

5. 5. Truth and Consequences

23 januari 2020 (39 minuten)

De rust keert terug na het feest, maar Geoff en Viv zijn woedend over de leugens van hun ouders. De zoektocht naar de indringer begint, maar wie jaagt op wie?

6. 6. Open Your Eyes

23 januari 2020 (36 minuten)

Een dodelijke groep verschijnt op het toneel en veroorzaakt schokkende ontwikkelingen. Viv beschermt haar vreemde nieuwe vriend terwijl Phillip de waarheid uitprobeert.

7. 7. Nadir

23 januari 2020 (39 minuten)

Fred gaat de confrontatie aan met de moordenaar van Seth en sluit een unieke deal om de bloedmagie te bestrijden. Ondertussen leren Viv en Geoff hun ontvoerder kennen.

8. 8. Alice

23 januari 2020 (39 minuten)

Alice denkt terug aan die keer dat ze alles aan haar vriendin vertelde en het moeilijke moment waarop haar wereld in duigen viel. Geoff en Viv ontdekken hun afkomst.

9. 9. Bonds of Blood

23 januari 2020 (39 minuten)

Alle geheimen worden onthuld. Alice neemt wraak, Fred en Deloris leren wat monsterlijke pijn betekent en Viv en Geoff voelen hun kracht.

10. 10. The October Faction

23 januari 2020 (45 minuten)

Gate Night gaat helemaal mis. Er ontstaan vreemde banden. De tweeling moet samenwerken als Presidio hardhandig tekeergaat, en de stad wordt met vernietiging bedreigd.

avatar van stekman

stekman

Nu in aflevering 3.

Serie is niet onaardig maar echt boeien doet hij nog niet. Een zondagmiddag wegkijkertje.

Wat echt negatief te noemen is de acteur die Fred speelt. Dat is by far het dieptepunt van deze serie. Deze man kan een accountant spelen maar dit is een absolute miscast, type past zo niet bij de rol.

Maar ok, ik kijk wel door want de rest is ok.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Best oké, maar niet meer dan dat. De serie doet me een beetje denken aan Grimm, het jagen op monsters, met het verschil dat die een leuk, (k)luchtig sfeertje heeft terwijl October Faction zichzelf te serieus neemt.

Althans, de eerste paar afleveringen valt dat nog mee. Die vind ik wel te doen en dan is het personage van Fred nog op z’n plaats. Maar dat duurt niet lang. Wat SKY aangeeft is hij niet geknipt voor zo’n rol, tenminste niet vanaf het moment dat de serie een stuk serieuzer wordt en de focus meer op tieners komt te liggen met een brok melodrama.

En high school teenage gedoe met de onlosmakelijk verbonden stiekeme feestjes en kartonnen bekertjes kunnen me altijd gestolen worden. De korte speelduur per aflevering werkt wel goed en het kijkt makkelijk weg, maar het zal me niet lang bijblijven.