• 9.379.342 stemmen

Avenue 5 - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Avenue 5

Afleveringen: 9

Speelduur: 4 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Armando Iannucci

Met: Hugh Laurie, Zach Woods en Nikki Amuka-Bird

Datum van release: zondag 19 januari 2020

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Avenue 5

De serie speelt zich af 40 jaar in de toekomst, wanneer reizen door het zonnestelsel niet langer meer sciencefiction is, maar een bloeiende miljardenonderneming. Ryan Clark is de zelfverzekerde en vriendelijke kapitein van "Avenue 5" - een ruimtecruiseschip met luxe voorzieningen zoals gastronomische buffetten, een spa, een observatiedek en yogalessen. Onder de 5.000 passagiers is onder andere miljardair Herman Judd, het gezicht en de naam achter Avenue 5. Aan het begin van de acht weken durende reis rond Saturnus is alles nog normaal. Maar wanneer het schip plotseling technische problemen krijgt, is het aan Ryan en zijn bemanning om de ontevreden passagiers te kalmeren en een manier te vinden om onverwachte gebeurtenissen aan boord af te handelen.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Pilot

19 januari 2020 (30 minuten)

Wanneer zich een storing voordoet op het luxueuze ruimtecruiseschip Avenue 5 komt het op techneut Billie McEvoy aan om Kapitein Ryan Clark, Avenue 5-eigenaar Herman Judd en zijn rechterhand Iris Kimura te waarschuwen dat het incident mogelijk een catastrofaal sneeuwbaleffect heeft. Terwijl Rav Mulcair de situatie vanuit de controlekamer op Aarde regelt, doet Matt Spencer, het hoofd klantrelaties, zijn best om de zenuwen aan boord te kalmeren en ontdekt de standvastige passagier Karen Kelly dat de bemanning misschien meer weet dan ze laten merken.

2. 2. And Then He's Gonna Shoot Off...

26 januari 2020 (30 minuten)

Terwijl Rav en haar team een NASA-afgevaardigde ontmoeten om een mogelijke reddingsmissie te beramen, ontdekt Ryan dat Cyrus, een techneut die werkt in een verborgen deel van het schip, een verrassend optimistische theorie heeft over de toekomst van het ship. Judd doneert een overdadig persoonlijk artikel om een gesneuveld bemanningslid te helpen herdenken. Karen wordt een uitgesproken pleitbezorgster voor passagiers. Mia en Doug ontvangen huwelijksadvies van Matt.

3. 3. I'm a Hand Model

2 februari 2020 (30 minuten)

Omdat het personeel van Avenue 5 de kantjes eraf loopt wat betreft klantenservice biedt Ryan Karen de mogelijkheid om haar unieke talent om met passagiers te communiceren, te gebruiken. Judd schetst een plan voor een reddingsmissie en geeft Iris de opdracht om een wake te organiseren op Aarde om fondsen in te zamelen. Rav krijgt een lading berichten vanuit het schip over zich heen en slaat zich door een onrustige persconferentie.

4. 4. Wait a Minute, Then Who Was That on the Ladder?

9 februari 2020 (30 minuten)

Omdat Judd zich zorgen maakt over zijn reputatie, regelt Iris een kennismaking met een aantal passagiers in zijn luxe-suite. Gefrustreerd door een brugbemanning zonder antwoorden, leren Ryan en Billie de benedendekse technici kennen. Matt moedigt Frank aan om de man te worden die hij altijd al wilde zijn.

5. 5. He's Only There to Stop His Skeleton Falling Over

16 februari 2020 (28 minuten)

Billie wil haar moment in de schijnwerpers nadat ze Ryan te hulp is geschoten tijdens de nieuwste crisis van het ship. Iris controleert het materiaal van komiek Jordan Hatwal voor het Halfway Home-feest, waarvan Judd heeft besloten dat het door moet gaan zoals gepland. Doug probeert Mia’s pas ontdekte seksuele vrijheid in de weg te staan.

6. 6. Was It Your Ears?

23 februari 2020 (30 minuten)

Avenue 5 viert de geboorte van een ruimtebaby, terwijl Ryan en Billie proberen de bron van een onophoudelijke pieptoon te identificeren, Judd deelt zijn laatste grote idee op Karen's passagiersbemanning vergadering. In de hoofdstad van de natie doet Rav een beroep op de president voor reddingsfondsen, maar in ruil daarvoor staat hij voor een ethisch dilemma.

7. 7. Are You a Spider, Matt?

1 maart 2020 (30 minuten)

Judd schakelt Ryan in om Harrison Aimes te helpen charmeren, een rijke passagier die een vreemd effect heeft op Judd. Ondertussen worden de passagiers overrompeld door een goddelijk beeld dat om het schip cirkelt.

8. 8. This Is Physically Hurting Me

8 maart 2020 (30 minuten)

Karen houdt toezicht op een poging om niet-essentiële passagiersartikelen overboord te gooien, terwijl Billie probeert een onoplettende Ryan te leren hoe hij het schip moet aanmeren.

9. 9. Eight Arms But No Hands

15 maart 2020 (30 minuten)

Er begint een zoektocht naar Matt, die ondergedoken zit met een schuldig geweten en de luchtsluiscodes.

avatar van Jeroenert

Jeroenert

Wat is dit een ontzettend slechte "comedy". Ik dacht HBO dus dat moet goed komen.

Script is slecht, als het er al is, lijkt eerder geïmproviseerd. Acteerwerk is tenenkrommend, het lijkt bijna een grap.

The Orville vond ik oprecht leuk, wat hiermee vergelijkbaar is maar hier is niet naar te kijken. Ik heb de eerste aflevering uitgezeten maar met moeite. Het is allemaal ook heel chaotisch, maar de zogenaamde comedy is echt heel slecht.

The Office US en UK, die waren erg goed. Het lijkt alsof ze dat hebben willen omzetten in een scifi comedy. Er komen ook een aantal acteurs terug in deze serie.

avatar van davey400

davey400

Wat een ontzettende over the top hilarische comedy.
Ik dacht: Hugh Laurie dus dat moet goed komen.
Het ziet er uit alsof er geen script is, maar alle decors en locaties zien er zo goed (en soms goed fout) uit dat dat niet spontaan kan zijn; het knullige is onderdeel van de grap.
De hele serie is één grote parodie, op zichzelf, op de acteurs en op het genre.

Het komt wellicht wat lastig op gang, omdat het net even wat anders is, maar ik vond het fantastisch.
Kleine side-note: ik heb echt helemaal niets met series, vindt ze vaak irritant, zeker als er een verhaal moet worden verteld. Kwam deze tegen tijdens een periode van ziekte en voelde me een stuk beter.

Benieuwd naar seizoen 2, en hoe ze van de rondcirkelende hemellichamen af gaan komen....