• 9.369.461 stemmen

The Movies That Made Us - Seizoen 1 (2019)

Show titel: The Movies That Made Us

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 11 minuten

Ontwikkeld door: Brian Volk-Weiss

Met: Donald Ian Black (stemrol), Dan Aykroyd en William Atherton

Datum van release: vrijdag 29 november 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Movies That Made Us

Achter elke film zit een verhaal. Een verhaal dat meer dan eens gaat over mislukking en volharding, budgetten die ontoereikend zijn, acteurs die elkaar niet mogen, of ruzies tussen de creatieve en zakelijke kant van Hollywood – soms lijkt er zich meer drama achter het witte doek af te spelen dan erop. Elke aflevering is een op zichzelf staande documentaire.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Dirty Dancing

29 november 2019 (52 minuten)

De vrouwen achter deze 'meisjesfilm' trapten op tenen en werden afgewezen. Maar ze raakten een miljoenenpubliek, ondanks geldtekort en spanningen tussen acteurs.

2. 2. Home Alone

29 november 2019 (45 minuten)

Mix een 'comedymachine' met een beginnend regisseur. Dreig met sluiting, wissel inbrekers af, voeg enge stunts toe en maak een kersthit.

3. 3. Ghostbusters

29 november 2019 (47 minuten)

Een rammelend script, tijdgebrek en gedoe met effecten deden deze comedy bijna de das om. Dankzij Dan Aykroyd en gezelschap werden de slijmerige grappen toch een hit.

4. 4. Die Hard

29 november 2019 (47 minuten)

Deze kaskraker tilde actiefilms naar een hoger niveau met een herkenbare held, een humoristische bewerking en een lekkere 'yippee-ki-yay'.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Leuk tussendoortje, maar meer ook niet.. Hier kunnen ze nog wel wat series van maken.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

Heerlijke serie. Ik weet niet of ik precies deze titels had gekozen, maar iedereen heeft z'n film die de meeste indruk maakte in de jeugd.

Ik moest erg wennen aan de vertelwijze, maar meestal was het naast irritant ook grappig.

Veel talking heads, maar ook zeker leuke weetjes en behind the scenes materiaal. Ik heb er erg van genoten!

avatar van The Oceanic Six

Echt fantastisch dit. Dit soort content is echt een rijke toevoeging aan Netflix. Per klassieker krijg je een 3 kwartier achtergronden over de impact van de film en vooral het productieproces. Daar zitten echt leuke verhalen tussen en het wordt ook nog eens luchtig en met veel humor, fijne interviews en mooie beelden gebracht. En wat me bevalt is de diversiteit van de 4 films. Een muziekfilm, een komedie, een fantasyfilm en een actiefilm. Grappig dat de film die ik van het stel het minst interessant vind (Dirty Dancing), misschien wel het leukste achtergrondverhaal had. Gevolgd door Die Hard, een van mijn favoriete films. Leuk om te zien hoeveel impact die films op de filmwereld hebben gehad.

Ik hoop dat hier nog een paar reeksen van verschijnen. Er zijn nog zoveel 80's en 90's films die zo'n uitzending verdienen. Alien(s), Back to the Future, Forrest Gump, Raiders of the lost ark, Terminator 1/2, Lethal Weapon, A Nightmare on Elm Street en ga maar door.

Ik ga ook maar eens de seizoenen van The toys that made us snel bekijken.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

The Oceanic Six schreef:

Over de Nightmare-reeks is al een geweldige vier uur durende documentaire gemaakt!

avatar van Esteban

Esteban

Interessant, dat in ieder geval. Wie al eens wat achtergrondverhalen heeft gelezen of making-of allerhande kijkt, zal hier geen verrassingen ontdekken. Maar kijk, van Dirty Dancing wist ik enkel van de stribbelingen tussen de hoofdrolspelers en het castingsproces. Al de rest was mij totaal onbekend. En dan is het toch wel heel fijn dit op deze manier te ontdekken. Van zowat alles omtrent Home Alone was ik wel op de hoogte, maar het is dan ook fijn het hier ook eens effectief te zien. Die sets!

Vlotte montage, soms iets te veel grappig bedoelde cuts, maar dat kan de pret niet bederven. Voldoende variatie ook, qua genre voor ieder wat wils.

Misschien had ik stiekem graag toch wat meer behind-the-scenes gezien en een woordje van de grotere acteurs ipv tal van talking heads die voornamelijk bestaan door de crew en namen achter de niet-hoofdrollen. Maar goed, ik begrijp ook wel dat er een bepaald budget is en de focus hier voornamelijk bij de makers ligt, die hier naar hartenlust hun verhaal kunnen doen.

Sowieso een aanrader voor elke filmfan. Laat seizoen 2 maar komen.

avatar van The Oceanic Six

De hoofdrolspelers hebben vaak al tientallen jaren over hun film mogen praten. Ik vond het wel fijn dat nu de makers of het productieteam eens het woord krijgen. Ik denk niet dat het meerwaarde heeft als we Bruce Willis erbij hadden gekregen.

avatar van Esteban

Esteban

Daar verschillen we van mening. Dergelijke acteurs moeten zich meestal beperken tot promo-praat in oppervlakkige interviews en mogen meestal niet open praten over wat zij écht achter de schermen meegemaakt hebben. Hun ervaringen interesseren mij ook. Tig jaar later zijn ze van die verplichting om te zwijgen verlost. De makers en productieteams zijn (bijna) altijd al de hoofdbrok in making-of specials. In dat opzicht zou ik de verhalen van de main cast dus absoluut een meerwaarde vinden.

avatar van The Oceanic Six

Netflix komt in december met een stel nieuwe topseries - SerieTotaal

The Holiday Movies That Made Us (1 december): In deze serie leren we de waargebeurde verhalen achter de meest iconische kerstklassiekers. Dat aan de hand van interviews met mensen die eraan meewerkten, en bij de grootste films krijgen we zelfs een blik achter de schermen.

Per 1 december een nieuw seizoen. Of een sub-seizoen.

Ben hier een paar keer aan begonnen maar kan me op de 1 of andere manier nooit langer dan 10 minuten boeien.

kos schreef:

Wel jammer, denk dat het jouw als filmliefhebber wel aan zou moeten spreken. Zitten echt hele leuke titels en verhalen bij.

Ja, dat dacht ik dus ook.

'The Movies that Made Us' seizoen 2 binnenkort te streamen - SerieTotaal

Gaaf, over een paar weken seizoen 2! Wist ik niet.

avatar van james_cameron

Leuke serie documentaires over een achttal films die een ieder gezien heeft of in ieder geval kent. Seizoen één spreekt iets meer tot de verbeelding dan twee, wellicht omdat iedereen reeds veel weet over titels als Back To The Future en Jurassic Park, maar ook die afleveringen zijn onderhoudend genoeg. Regisseurs als Steven Spielberg en Robert Zemeckis schitteren door afwezigheid, maar afgezien daarvan komt er toch wel een imposante stoet betrokkenen opdagen. De beste afleveringen zijn wat mij betreft die over Ghostbusters en Die Hard, beiden uit het eerste seizoen.