• 9.381.171 stemmen

La Casa de Papel - Seizoen 4 (2020)

Alternatieve titel: Money Heist

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Álex Pina en Álex Pina

Met: Úrsula Corberó, Esther Acebo en Pedro Alonso

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 3 april 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot La Casa de Papel

Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje, terwijl een crimineel meesterbrein, met de naam Professor, de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Een van de gijzelaars heeft een cruciale rol in het plan van de dieven. Gijzelingsonderhandelaar Raquel legt contact met de Professor. Door een fout van de dieven loopt de Professor het risico om ontmaskerd te worden. Heeft hij nog een list om uit handen van de politie te blijven?

Afleveringen Seizoen 4 (2020)

1. 1. Game Over

3 april 2020 (52 minuten)

Door woede en verdriet lopen de spanningen in de groep op. De Professor, die in rouw is, probeert op gewaagde en gevaarlijke wijze te ontsnappen.

2. 2. La Boda de Berlín

3 april 2020 (44 minuten)

Palermo schokt de groep met zijn acties. Sierra zet iemand onder druk om een deal te sluiten. De Professor herinnert zich het huwelijk van zijn broer.

3. 3. Lección de Anatomía

3 april 2020 (42 minuten)

De mol van de Professor probeert zijn boodschap door te geven aan de persoon in de tent. Denver wordt steeds jaloerser vanwege de vriendschap tussen Mónica en Rio.

4. 4. Suspiros de España

3 april 2020 (53 minuten)

In het verleden voorspelt Berlijn dat Gandía problemen voor de operatie zal veroorzaken. Sierra's ondervraging van Lissabon leidt tot een persoonlijke openbaring.

5. 5. 5 Minutos Antes

3 april 2020 (42 minuten)

Denver vraagt een undercoverbron om hulp. Nairobi probeert haar team te motiveren naarmate het gevaar om hen heen toeneemt.

6. 6. KO Técnico

3 april 2020 (45 minuten)

Terwijl Nairobi wordt gegijzeld, onderhandelt Gandía met de groep. De Professor probeert wanhopig een nieuw plan te bedenken om zijn team te redden.

7. 7. Tumbar la Carpa

3 april 2020 (52 minuten)

De groep is diep geschokt na de aanval. De Professor zet zijn aangepaste plan in werking met de hulp van nieuwe rekruten en Palermo.

8. 8. Plan París

3 april 2020 (1 uur)

De Professor, Benjamin en de anderen proberen Lissabon te bevrijden. Door Tokio's woede heeft ze weinig vertrouwen in het plan. Sierra neemt het heft in eigen handen.

avatar van Black Math

Black Math

Met dit seizoen daalt de serie verder af in de ongeloofwaardigheid. De hele ontsnapping van Lissabon in de eerste plaats. Er moet weer een tunnel gegraven worden, wat in het eerste siezoen een heel seizoen kostte, maar nu vrij makkelijk gedaan wordt. En verder voelen alle verwisseltrucs zo geforceerd aan dat het verder de geloofwaardigheid niet ten goede komt.

Ook voelen grote gedeelten van het plot repetitief aan. Naast die tunnel bijvoorbeeld ook hier een coup tegen de leider van de gijzeling waarna hij weer de leiding overneemt om orde op zaken te stellen. En natuurlijk een superirritante Arturito.

Tenslotte te pas en te onpas een flashback om toch maar weer geliefde karakters die eerder omgekomen zijn in beeld te brengen en vooral te pas en te onpas een liedje. Het begint erg te irriteren.

Positief is dat er wat meer actie lijkt te zijn met het ontsnapte beveligingshoofd. Wel doet het een beetje denken aan films een mix van Alien en Die Hard zoals hij door de ventilatorgangen kruipt om de bendeleden één voor één uit te schakelen.

Uiteindelijk toch een tikkeltje minder dan het vorige seizoen, met name door de liedjes. 1,5*.

avatar van Alathir

Alathir

Na alles na elkaar te kijken merk je wel goed het verschil. Er komen steeds meer fillers en ik vind dat het verhaal te weinig vooruitgang kent. De genialiteit van seizoen 1 en 2 zijn ook steeds meer zoek. De basiskwaliteit blijft er natuurlijk. Echt jammer van Nairobi, die werd afgemaakt door een overpowerde Gandia. Neem aub de tijd voor een spetterend einde. Hopelijk kan dit nog doorgaan anders is dit een onafgemaakt verhaal.

avatar van Hames_Jetfield

Hames_Jetfield

De meeste kritieken hierboven zijn allemaal vrij negatief en vaak ben ik het ook eens met de algemene indruk. Maar heb dit laatste seizoen met spanning bekeken en was zeker niet teleurgesteld! Seizoen 3 was echt stukken minder maar deze gaat er goed op verder. Natuurlijk zijn er dingen die ongeloofwaardig zijn maar het gevoel bleef goed genoeg om door te kijken. Iets wat ik bij vele films en series niet heb gekunnen! Ben heel benieuwd hoe het verder gaat!

avatar van AOVV

AOVV

Alhoewel ik ook vind dat men deze reeks danig aan het uitmelken is, blijf ik toch kijken. Ik hoop wel dat het vijfde seizoen het laatste wordt, want veel verder kan je dit toch niet meer rekken?

Zo goed als de eerste twee seizoenen (die je eigenlijk als één lang seizoen kan zien) wordt het nooit, en dat is niet meer dan logisch; dit is een herhaling van zetten, die me geregeld opzadelt met een déjà vu-gevoel, alsof ik het allemaal al 'n keer eerder heb gezien.

Daartegenover staat natuurlijk wel dat de reeks bruist van de actie, en ik het simpelweg spannend genoeg vind om te blijven volgen. Ook bevat de reeks nog steeds meerdere personages die op mijn sympathie mogen rekenen, Helsinki voorop.

Het moge dus duidelijk zijn: ook het vijfde seizoen zal ik aanschouwen.