• 8.898.329 stemmen

The Outsider - Seizoen 1 (2020)

Show titel: The Outsider

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Jason Bateman, Jack Bender, Marty Bowen, Michael Costigan en Ben Mendelsohn

Met: Jason Bateman, Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo en Jason Bateman

Datum van release: zondag 12 januari 2020

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Outsider

Rechercheur Ralph Anderson doet onderzoek naar het verminkte lichaam van de 11-jarige Frankie Peterson die in het bos van Georgia is gevonden. De mysterieuze omstandigheden rond deze gruwelijke misdaad leiden ertoe dat Ralph, nog steeds rouwend om de recente dood van zijn eigen zoon, onorthodoxe privé-onderzoeker Holly Gibney inschakelt. Hij hoopt dat Holly het onverklaarbare kan helpen verklaren.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Fish in a Barrel

12 januari 2020 (57 minuten)

Wanneer het lichaam van een 11-jarige jongen wordt gevonden in het bos van Georgia, lanceert detective Ralph Anderson een onderzoek naar de gruwelijke moord; ooggetuigen en fysiek bewijs wijzen naar de lokale leraar en honkbalcoach Terry Maitland.

2. 2. Roanoke

12 januari 2020 (53 minuten)

Ralph geeft toe dat hij verbijsterd is over het tegenstrijdige fysieke bewijs en een onverwachte tragedie gooit het hele onderzoek in het honderd. Glory probeert haar dochter Jessa, die zegt dat ze 's nachts door een vreemde man in haar kamer is bezocht, te kalmeren.

3. 3. Dark Uncle

19 januari 2020 (56 minuten)

Ondanks het feit dat hij op verplicht verlof is, blijft Ralph de omstandigheden rond de nacht van de moord onder de loep nemen. Jack heeft een huiveringwekkende ervaring in een afgelegen schuur waar belangrijke bewijzen en een mysterieuze substantie zijn gevonden.

4. 4. Que Viene el Coco

26 januari 2020 (55 minuten)

Terwijl ze de recente familievakantie van de Maitlands traceert, zoekt Holly ook naar een mogelijk verband met een griezelig gelijkaardig geval en krijgt een waardevol inzicht van de lokale voormalige detective Andy Katcavage. Glory wordt in haar dagelijks leven steeds kritischer bekeken.

5. 5. Tear-Drinker

2 februari 2020 (50 minuten)

Na terugkomst van een eye-opening trip naar New York, zoekt Holly naar aanwijzingen op verschillende locaties die verband houden met de Dayton-zaak. Jeannie wordt opgeschrikt door een verontrustend incident op het werk en levert een onheilspellende waarschuwing af aan Ralph.

6. 6. The One about the Yiddish Vampire

9 februari 2020 (55 minuten)

Holly presenteert haar theorie over het verband tussen twee andere kindermoorden en de zaak Frankie Peterson, terwijl Ralph sceptisch blijft, stelt Yunis voor dat ze Claude, de laatste persoon die contact had met Terry, gaan onderzoeken.

7. 7. In the Pines, in the Pines

16 februari 2020 (46 minuten)

Holly doet een berekende poging om de instabiele, geconflicteerde Jack te helpen, terwijl hun locatie wordt gevolgd door Ralph en Alec. Nadat ze op haar eerste dag terug op het werk wordt geconfronteerd met dorpsroddels, overweegt Glory het voorstel van Howie over het veiligstellen van de financiële toekomst van haar familie.

8. 8. Foxhead

23 februari 2020 (53 minuten)

Claude voelt onheil op komst en herstelt het contact met zijn broer Seale in Tennessee, terwijl Holly, Ralph, Yunis en Andy hem volgen in de hoop de duistere kracht te isoleren en de volgende moord te verijdelen. Ondertussen voorkomt een familie die een plaatselijk grotfestival bezoekt ternauwernood een gevaarlijke ontmoeting.

9. 9. Tigers and Bears

1 maart 2020 (48 minuten)

Na het verbergen van hun ware doel in de stad voor de lokale politie, ondervragen Ralph en Yunis getuigen van het grottenfestival, terwijl Holly en Andy de scène bezoeken. Later beschouwt de groep zijn volgende stap terwijl Claude zich bezighoudt met het aandeel van zijn rol.

10. 10. Must/Can't

8 maart 2020 (50 minuten)

De groep onderneemt hun laatste wanhopige poging om El Coco uit te roeien.

avatar van david bohm

david bohm

Fijne serie die wat betreft de sfeer wat doet denken aan het eerste en derde seizoen van True Detective. Een sterke cast met interessante personages.

De laatste episode is toch enigszins een anticlimax zoals wel vaker bij verhalen van Stephen King. De toegift is dan wel weer leuk moet ik zeggen.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Prima verfilming van Stephen King's gelijknamige roman: mysterieus, onheilspellend en behoorlijk spannend. Eén en ander voelt iets te opgerekt aan, maar al met al is het een juiste keuze geweest om hier een televisieserie van te maken in plaats van een film. Vooral de personages profiteren hier enorm van. Wel jammer dat de tweede helft van de reeks minder boeiend is dan de eerste, met name omdat het mysterie dan grotendeels al is opgelost.

avatar van pocalan

pocalan

Mh, hier had ik meer van verwacht gezien het hoge cijfer op IMDB. Tevens houd ik wel van een goed King-verhaal. Maar deze bleef helaas erg mak. Er zitten wat dingen in waarvan ik denk "wat heb ik nu weer gemist?". Al snuffelend op internet ben ik daarin niet de enige. Erg vage serie. Begint goed, gemiddelde uitwerking, weinig sfeer. Slechts één scène die me deed opkijken aan het eind van seizoen 7. Helaas, niet geslaagd naar mij mening.

avatar van Suitehome

Suitehome

Geweldige Stephen King-vertelling, met drie uitmuntende eerste afleveringen. Mooi opgebouwde spanning, mysterieus, een snufje horror, wat bovennatuurlijke ingrediënten; wat wil je nog meer? Ben Mendelsohn (onder andere uit de serie Bloodline; daar lijkt hij na een carrièreswitch zo uit weggelopen) en Cynthia Erivo stelen hier de show. Maar ook in de bijrollen wordt uitstekend geacteerd. Zakt nergens echt in, hoewel de ontknoping in afleveringen 9 en 10 voorspelbaar is. Vakwerk.

avatar van De gestoorde filmfanaat

De gestoorde filmfanaat

Erg vreemde serie. De serie begon aardig ( eerste drie aflevering ) met de vermissing van een kind, dus ik denk ik ga kijken naar een detective thriller. Al snel ( Na de dood van Jason Bateman in aflevering 2 ) gaat over naar iets bovennatuurlijks. Met een best wel raar einde.

En mag ik even zeiken over de ondertiteling van HBO MAX? Ja? Dankjewel.

Want wat is dat klote zeg. Honey ( Schatje ) wordt honing, Holly ( Naam ) wordt hulst en mijn persoonlijke favoriet, fucking ( Verdomme ) wordt neuken. Krijg je leuke scène mee, want als er een grote, gespierde kerel een dood rendier aan het gewei het bos in sleurt, het niet lukt en zegt: ¨Come here, fuck! ¨ vertalen ze het als ¨Kom hier, neuken.¨

Necrofilie en furry, mijn favoriet!