• 9.381.030 stemmen

The Toys That Made Us - Seizoen 3 (2019)

Show titel: The Toys That Made Us

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Brian Volk-Weiss

Met: Donald Ian Black (stemrol)

Datum van release: vrijdag 15 november 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Toys That Made Us

De genieën achter de bekendste speelgoedlicenties ooit bespreken de opkomst, en soms de ondergang, van hun creaties, waarmee gigantische sommen geld gepaard gaan. In een reeks interviews vertellen de speelgoedfabrikanten hoe hun kleine bedrijfje uitgroeide tot een megabedrijf. Licenties die besproken worden zijn onder andere Star Wars, He-Man, LEGO en Barbie.

Afleveringen Seizoen 3 (2019)

1. 1. Teenage Mutant Ninja Turtles

15 november 2019 (45 minuten)

Twee relatief onbekende striptekenaars bedenken een concept dat leidt tot de opkomst van Turtlemania en zetten daarmee de speelgoedindustrie op zijn kop.

2. 2. Mighty Morphin Power Rangers

15 november 2019 (46 minuten)

De baanbrekende visie van componist Haim Saban is gebaseerd op de Japanse Super Sentai-serie en groeide uit tot een jarenlange tv-serie en een speelgoeddynastie.

3. 3. My Little Pony

15 november 2019 (44 minuten)

Deze kleine viervoeters, die kinderen en nu ook brony's blij maken, gaven een nieuw gezicht aan de moderne pop in een tijdperk waarin Barbies en Berries de baas waren.

4. 4. Professional Wrestling

15 november 2019 (44 minuten)

Van WrestleMania tot koopgekte. De makers van de enorm populaire worstel-merchandise in de speelgoedwinkels kijken terug op hun successen en tegenslagen.

avatar van The Oceanic Six

De Turtles-aflevering was by far het beste van dit seizoen, maar dat komt ook doordat ik er vroeger een groot fan van was. Zou best de oude tekenfilm nog eens willen zien. Maar ook de game, de action figures en de rest waren tof. Vermakelijk achtergrondverhaal met twee vrienden die het hebben bedacht, uit elkaar groeiden maar elkaar uiteindelijk weer vonden. Leuke beelden.

Daarna volgt Power Rangers, een franchise waar ik vrij weinig mee had, maar wat wel een leuke aflevering is geworden. Ik vond het als kind al vrij nep, maar zoals vaker bij deze Netflix-serie zijn afleveringen met Japanse achtergronden wel leuk. Altijd weer die robots en monsters.

Helaas was het toen wel klaar voor me. My Littly Pony is natuurlijk iets waar geen jongen ooit mee speelde, maar ook de aflevering was doodsaai. Ik vind het ook geen speelgoed dat nu echt legendarisch is. En daarna volgde nog een slotaflevering over worstelen. Als ik nu iets debiel vind is het wel iets als worstelen. Zo nep en suf. Vroeger nog wel eens een keer een worstelgame gespeeld, dat was dan wel grappig. Beetje m'n vrienden in multiplayergames in elkaar rammen. Maar verder heb ik er niks mee en vond ik de aflevering ook echt niet pakkend. Kan me sowieso niet herinneren dat worstelen ooit een hype in Europa was. Dat was voor mijn gevoel typisch Amerikaans.

Ik vind dit wel een hele leuke serie. In een weekje de 3 seizoenen en de spin-off over films gekeken. Ga zo door, more please.