• 9.369.699 stemmen

The Toys That Made Us (2017-2019)

Documentaire | 3 seizoenen

Ontwikkeld door: Brian Volk-Weiss

Met onder meer: Donald Ian Black

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 22 december 2017

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Toys That Made Us

De genieën achter de bekendste speelgoedlicenties ooit bespreken de opkomst, en soms de ondergang, van hun creaties, waarmee gigantische sommen geld gepaard gaan. In een reeks interviews vertellen de speelgoedfabrikanten hoe hun kleine bedrijfje uitgroeide tot een megabedrijf. Licenties die besproken worden zijn onder andere Star Wars, He-Man, LEGO en Barbie.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Narrator (stemrol)

Meningen over The Toys That Made Us

avatar van The Oceanic Six

zondag 29 december 2019
The Toys That Made Us seizoen 1 Ik kende dit helemaal niet, tot voor kort. Enkele dagen terug The movies that made us gekeken en nu ook het eerste seizoen van Toys. Persoonlijk heb ik meer met films, maar ik ben natuurlijk ook jong geweest en met speelgoed gespeeld. Van de eerste reeks heb ik alleen ervaring met GI Joe, met de rest nooit gespeeld. Maar dat geeft bij een serie als deze weinig, omdat ze van alles wel een informatief en vermakelijk achtergrondverhaal hebben gemaakt. Het verhaal van Barbie was bv erg goed, ondanks dat het voor mij als een man totaal niet mijn speelgoed was. Maar je krijgt wel een kijkje in de hoofden van mensen in die tijd. Bij Barbie speelde het mee dat er weinig speelgoed voor meisjes was, terwijl er wel actiefiguren voor jongens waren. Historisch gezien is Barbie echt wel een mijlpaal in het speelgoed. Bij Star Wars krijg je natuurlijk mee hoe een enorme hype ook omgezet is in speelgoed en bij GI Joe speelde men weer in de jaren 80 in op macho speelgoed, waarna alles uitgebreid werd met strips en tekenfilms. Best leuk om te volgen, ik ken al die achtergrondverhalen nauwelijks. Alleen He-Man boeide me voor geen meter. Ook geen speelgoed of personages waar ik iets voor voel. Saai. Wel mooi dat ze bij alles nog oude betrokkenen aan het woord hebben gelaten, terwijl sommige verhalen toch zo 40 tot 50 jaar oud zijn. Benieuwd naar de andere seizoenen. 3,5*
avatar van Esteban

Esteban

zondag 24 december 2017
The Toys That Made Us seizoen 1 Vandaag ook begonnen met deze docu-serie. Qua informatie vond ik de Star Wars episode een beetje aan de karige kant. Niets nieuws voor wie een nog maar een klein beetje op de hoogte is van deze ontstaans geschiedenis of de evolutie ervan. Ik vrees dat de HE-MAN episode daar dan ook last zal van hebben, aangezien de wereld van Eternia geen geheimen meer heeft voor mij. Maar het is natuurlijk simpelweg leuk om te zien. Nostalgie ten top. Benieuwd naar al de rest.

karst

woensdag 27 april 2022
The Toys That Made Us seizoen 1 Zwak. Kan beter de merchandising that made us genoemd worden. Had m.i. een stuk beter geweest wanneer er daadwerkelijk op speelgoed gefocust was dat ook was voortgekomen uit speelgoed en niet uit een tv serie of film.