ad
 • 139.549 films
 • 6.580 series
 • 19.903 seizoenen
 • 430.929 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.098 stemmen
Avatar
 
banner banner

Little House on the Prairie - Seizoen 2 (1975-1976)

3,43 29 stemmen

Show titel: Little House on the Prairie

IMDb beoordeling: 7,4 (18.793)

Seizoenen: 9 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: woensdag 10 september 1975

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Little House on the Prairie

Afleveringen Seizoen 2 (1975-1976)

 1. 1. The Richest Man In Walnut Grove

  Als de molen moet sluiten heeft Charles geen geld meer om zijn schuld te betalen. Hij moet meerdere baantjes tegelijk aannemen. Mary gaat werken om het gezin te helpen, terwijl Laura extra klusjes thuis doet. Als de rekening eindelijk is betaald, zegt Nels tegen Charles dat hij met zo'n liefdevol gezin absoluut de rijkste man in Walnut Grove moet zijn.

 2. 2. Four Eyes

  Mary krijgt het moeilijk op school omdat ze niet op het bord kan lezen. Ze is heel blij met haar nieuwe bril, tot de andere kinderen haar ermee gaan plagen. Ze verliest hem expres in de hoop dat ze hem dan niet meer op hoeft. Ze bedenkt zich als ze beseft dat haar onderwijzeres, die ook een bril draagt, een vriend heeft.

 3. 3. Haunted House

  Nellie daagt Laura uit om een spookhuis binnen te gaan. Eenmaal binnen ontmoet Laura Mr. Pike, de eigenaar die vertelt dat hij wacht tot zijn vrouw terug komt. Laura ontdekt dat ze enkele jaren geleden is gestorven. De twee raken bevriend als Laura Mr. Pike helpt om zijn verlies te verwerken.

 4. 4. In the Big Inning

  Tijd voor honkbal. Nadat ze het vorige jaar zijn ingemaakt, hoopt heel Walnut Grove de komende wedstrijd te winnen dankzij hun werper Mr. Mumford. De inwoners zijn zo zeker van hun zaak dat ze zelfs weddenschappen op de wedstrijden afsluiten. Hun hoop lijkt de bodem te worden ingeslagen als Mrs. Mumford weigert haar man te laten meespelen, omdat ze tegen gokken is. Caroline bedenkt een oplossing en stelt voor dat al het gewonnen geld aan de kerk zal worden geschonken.

 5. 5. The Campout

  Mrs. Olson wil voorkomen dat de kinderen van de Ingalls haar eigen kinderen verslaan bij het verzamelen van herfstbladeren en besluit met de familie Ingalls mee te gaan als ze gaan kamperen. De Olson's slagen erin om in het bos in moeilijkheden te raken en zo alles te bederven voor alle kampeerders.

 6. 6. The Spring Dance

  Laura en Grave Snider doen hun uiterste best om gevraagd te worden voor het lente-bal. Jammer genoeg lijken de jonge mannen waar ze interesse in hebben niet van plan om mee te gaan. De meisjes besluiten het heft in eigen handen te nemen en de jongens uit te nodigen.

 7. 7. Remember Me (1)

  De buurvrouw van de Ingalls, de weduwe Julia Sanderson, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft en vraagt Charles om een goed tehuis te vinden voor haar drie kinderen.

 8. 8. Remember Me (2)

  Als Julia sterft, kost het Charles moeite om iemand te vinden die ze alle drie wil. Net als hij met tegenzin besluit om ze uit elkaar te halen, trouwen Mr. Edwards en Grace en adopteren de drie wezen.

 9. 9. Ebenezer Sprague

  Charles en Hanson bouwen een bankgebouw in Walnut Grove. Mr. Sprague, de bankier, is een kille harteloze man. Laura, die niet weet wie hij is, sluit vriendschap met hem. De achterdochtige bankier beschuldigt Laura er van dat ze is gestuurd door haar vader, die vast en zeker een lening wil.

 10. 10. At the End Of the Rainbow

  Als ze aan het vissen zijn, vinden Laura en een kameraadje 'goud'. Weken lang zijn ze bezig om al het goud uit de beek te halen. Pas als ze het naar de bank brengen, ontdekken ze dat het geen goud is maar pyriet.

 11. 11. The Gift

  De schoolkinderen hebben gespaard voor een verjaardagscadeau voor de dominee. Ze geven het geld aan Mary, die precies het goede cadeau moet zien te kopen. Laura haalt Mary over om iets te kopen wat ze weer met winst kunnen verkopen, zodat ze een nog mooier geschenk kunnen kopen voor dominee Alden.

 12. 12. His Father's Son

  Mr. en Mrs. Edwards adopteren John Anderson. John heeft meer belangstelling voor boeken dan voor het boerderijbedrijf of de jacht. Mr. Edwards wil graag dat hij ook eens aan iets anders denkt en geeft hem een geweer voor zijn verjaardag. John wil Mr. Edwards niet kwetsen om uit te leggen waarom hij niet wil jagen. Als hij geen antwoord krijgt, denkt John dat Mr. Edwards niet van hem houdt.

 13. 13. The Talking Machine

  Zowel Laura als Nellie is geïnteresseerd in Jason, een jonge man die gefascineerd is door nieuwe uitvindingen en elektriciteit. Als Laura Jason uitnodigt om te komen eten, wordt Nellie vreselijk jaloers. Om het haar betaald te zetten, moedigt ze Laura aan om Jason haar gevoelens te vertellen, terwijl Willie hun gesprek stiekem opneemt.

 14. 14. The Pride Of Walnut Grove

  Mary is dolgelukkig als ze wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de grote wiskundewedstrijd voor de hele staat. Helaas kan Charles haar reis niet bekostigen. De gemeenteraad besluit de kosten te betalen, omdat ze tenslotte heel Walnut Grove zal vertegenwoordigen.

 15. 15. A Matter Of Faith

  Charles en zijn dochters gaan op reis. Caroline, die thuis is gebleven, verwondt haar been aan een roestige spijker. Pas later merkt ze dat ze een ernstige infectie heeft opgelopen. Terwijl ze met het uur meer verzwakt, moet ze in haar eentje de wond uitbranden om haar leven te redden.

 16. 16. The Runaway Caboose

  Mary, Laura en Mr. Edwards geadopteerde zoon Carl vergezellen Charles en Mr. Edwards naar het station. De drie kinderen kruipen in een wagon die los raakt van de trein en achteruit over het spoor begint te rijden.

 17. 17. Troublemaker

  Het bestuur besluit de onderwijzeres Mrs. Beadle te ontslaan als duidelijk wordt dat ze bepaalde leerlingen niet onder de duim kan houden. De nieuwe onderwijzer, Hannibal Applewood, is vreselijk slecht gehumeurd. Hij krijgt onmiddellijk een hekel aan Laura ,wat hij laat blijken door haar gelijk te straffen.

 18. 18. The Long Road Home

  Charles, Mr. Edwards en twee andere mannen nemen een baan aan: ze moeten explosieven transporteren.

 19. 19. For My Lady

  Charles helpt om huize Thurman op te knappen in ruil voor een mooi porseleinen servies waarmee hij Caroline wil verrassen. Om zijn geheimen te bewaren, moet Charles tegen iedereen liegen. Dat de weduwe Thurman een mooie jonge vrouw is, komt erg slecht uit. Want als zij Caroline en de meisjes verschillende verhalen op de mouw speldt, beginnen ze te vermoeden dat hij een verhouding heeft.

 20. 20. Centennial

  De viering van Onafhankelijkheidsdag in Walnut Grove dreigt te mislukken als de bewoners vernemen dat er een belastingverhoging komt. De Russische immigrant, die door de extra belasting zijn land niet kan houden, legt uit dat hij het ondanks zijn moeilijkheden nog steeds naar zijn zin heeft in Amerika. Hij herinnert iedereen eraan dat ze in het geweldigste land ter wereld leven.

 21. 21. Soldier's Return

  De zoon van Mrs. Wipple keert terug naar Walnut Grove nadat hij heeft gediend in de burgeroorlog. Deze aflevering behandelt het moeilijke onderwerp van drugsmisbruik wanneer de jonge man sterft aan zijn verslaving aan morfine.

 22. 22. Going Home

  Als een wervelstorm de oogst heeft vernield, besluit de ontmoedigde Charles zonder met zijn gezin te overleggen om zijn land te verkopen en terug te gaan naar de grote wouden van Wisconsin. Terwijl ze voorbereidingen treffen voor hun vertrek, proberen Mary en John jr. hun eerste kus. Voor ze vertrekken, denken de Ingalls terug aan de goede tijden die ze in Walnut Grove hebben gehad.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

 • 4817 berichten
 • 4739 stemmen

Prima.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.