ad
 • 140.007 films
 • 6.695 series
 • 20.297 seizoenen
 • 435.621 acteurs
 • 282.348 gebruikers
 • 8.116.034 stemmen
Avatar
 
banner banner

Little House on the Prairie - Seizoen 1 (1974-1975)

3,31 32 stemmen

Show titel: Little House on the Prairie

IMDb beoordeling: 7,4 (19.252)

Seizoenen: 9 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: woensdag 11 september 1974

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Little House on the Prairie

Afleveringen Seizoen 1 (1974-1975)

 1. 1. A Harvest of Friends

  De Ingalls vestigen zich op de oever van Plum Creek in Walnut Grove. Om de boerderij op te starten, moet Charles meerdere banen tegelijk aannemen. Hij belooft een persoon zijn twee ossen als hij de klus niet binnen de opgegeven tijd weet te klaren.

 2. 2. Country Girls

  Laura en Mary gaan voor de eerste keer naar hun nieuwe school. Hier ontmoeten ze Nellie Oleson. Aangezien Laura nog nooit naar school is geweest, doet ze haar uiterste best met haar huiswerk. De leerlingen moeten een opstel maken wat ze voor de klas moeten presenteren.

 3. 3. 100 Mile Walk

  In het begin, gaat alles voorspoedig voor de Ingalls tot een hagelbui hun gewassen verwoest. Charles en enkele andere boeren moeten vertrekken om elders werk te zoeken. Ze belanden in een steengroeve. Terwijl Charles weg is weet Caroline de vrouwen van Walnut Grove te overtuigen om samen de overgebleven gewassen te oogsten.

 4. 4. Mr. Edward's Homecoming

  Charles ontmoet in Mankato Dhr. Edwards en nodigt hem uit om mee te komen naar Walnut Grove. Caroline probeert Dhr. Edwards aan Grace Snider te koppelen maar uiteindelijk loopt ze alleen maar in de weg. Dhr. Edwards weet met zijn charmes Grace voor zich zelf te winnen.

 5. 5. The Love of Johnny Johnson

  Laura wordt verliefd op een nieuwe leerling, Johnny Johnson. Johnny is een stuk ouder dan Laura maar geïnteresseerd in Mary. Hoewel Mary geen interesse toont in Johnny, veroorzaken de acties van Laura spanningen tussen beide zussen.

 6. 6. If I Should Wake Before I Die

  Nadat de vriend van Mevr. Amy gestorven is, overtuigt de oude dame de Ingalls en Doc Baker om haar te helpen haar eigen dood in scene te zetten. Amy denkt dat dit de enige manier is om haar familie weer te zien.

 7. 7. Town Party-Country Party

  Laura raakt goed bevriend met Olga, een eenzame klasgenoot, haar ene been is korter dan de andere. Charles helpt Olga stiekem met het maken van een verhoogde schoen. Als Olga's vader erachter komt is hij woedend op Charles, totdat hij Olga ziet rennen en spelen met de andere schoolkinderen.

 8. 8. Ma's Holiday

  Charles en Caroline besluiten op een tweede huwelijksreis te gaan en laten de verantwoordelijkheid van hun kinderen over aan Dhr. Edwards. De huwelijksreis gaat niet zoals gepland want Caroline blijft zich zorgen maken over hun kinderen. Thuis heeft Dhr. Edwards zijn handen vol aan Carrie.

 9. 9. School Mom

  Nadat Mevr. Beadle haar enkel verstuikt wordt Caroline vervangend lerares. Caroline heeft een bijzondere interesse in een oudere leerling, ze helpt hem leren lezen. Als op een dag Mevr. Oleson opduikt is zei de oorzaak dat Abel stopt met school.

 10. 10. The Raccoon

  Laura mag van Charles baby wasbeer Jasper adopteren. Na te zijn gekooid, bijt de wasbeer Laura en Jack en loopt weg. De familie vreest dat Laura en Jack hondsdolheid hebben opgelopen totdat een gezonde Jasper weer terugkeert.

 11. 11. The Voice of Tinker Jones

  Het dorp raakt verdeeld als Mevr. Oleson voorstelt een bel te kopen voor de kerk, maar alleen als ze er een gedenksteen op mag plaatsen. De verschillen en ruzies beginnen de schoolkinderen te beïnvloeden. Een dove vakman genaamd Tinker Jones verschijnt ten tonele en met de hulp van de schoolkinderen, is hij in staat om een bel te maken.

 12. 12. The Award

  Mary is in de schuur aan het leren voor haar geschiedenis examen, per ongeluk stoot zij een leeslamp omver waardoor er een brand ontstaat. Caroline straft Mary door haar te vertellen dat ze niet aan het examen mag deelnemen. Mary verzwijgt dit voor Mevr. Beadle tot op de dag van het examen.

 13. 13. The Lord Is My Shepherd: Part 1

  Caroline wordt zwanger. Kort na de geboorte wordt de baby ziek.

 14. 14. The Lord Is My Shepherd: Part 2

  laura gelooft dat zij door haar jaloezie verantwoordelijk is voor de dood van haar baby broertje en dat haar ouders liever nog hun zoon dan haar hadden gehad. Laura beklimt de hoogste heuvel die ze kan vinden in de hoop zo dicht mogelijk bij God te komen, om hem te vragen of zij de plaats van haar broertje in kan nemen.

 15. 15. Christmas at Plum Creek

  De kerstvakantie nadert en de leden van de familie Ingalls gaan voor de feestdagen in het geheim winkelen. Nadat ze haar paard heeft verkocht aan Dhr. Oleson, kan Laura eindelijk voor haar moeder het fornuis kopen dat ze altijd graag wilde hebben.

 16. 16. Family Quarrel

  Na een meningsverschil gaan Nels en Harriet ieder hun eigen weg. Veel mensen in het dorp proberen de twee weer bij elkaar te krijgen.

 17. 17. Doctor's Lady

  Dokter Baker en Harriet's nicht, Kate, zijn verliefd op elkaar. Hun leeftijdsverschil levert problemen op.

 18. 18. Plague

  Verschillende mensen in Walnut Grove worden ernstig ziek. De kerk wordt gebruikt als quarantaine. Ondertussen wordt er naar de bron gezocht van het virus.

 19. 19. Circus Man

  De reizende circusman O'Hara komt naar Walnut Grove en probeert iedereen te laten geloven dat hij helende magische poeders heeft. Al snel komen de bewoners erachter dat hij een oplichter is.

 20. 20. Child of Pain

  De jonge Graham wordt geslagen door zijn alcoholische vader, John. Caroline ontfermt zich over de jongen. Charles blijft bij John, om hem te helpen van zijn alcoholverslaving af te komen.

 21. 21. Money Crop

  Joe, een opgeleide boer verhuist met zijn zwangere vrouw naar Walnut Grove. Hij vertelt de Walnut Grove boeren over een nieuw soort hybride maïs, die garant staat voor een goede oogst. De boeren maken het besluit om het nieuwe zaad in te kopen.

 22. 22. Survival

  De Ingalls komen in een sneeuwstorm terecht en moeten schuilen. Ze ontmoeten een Indiaan die hen helpt.

 23. 23. To See the World

  Johnny Johnson verlaat Walnut Grove om de wereld te ontdekken. Dhr. Edwards gaat met hem mee om hem zo uit de problemen te houden. Onderweg ontmoet Johnny een meisje die hem misleid en hem veel geld afhandig maakt.

 24. 24. Founder's Day

  Walnut Grove viert deze prachtige dag met verschillende spelletjes. Zowel de Oleson's als de Ingalls beschikken over fanatieke spelers.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 20924 berichten
 • 40393 stemmen

Heerlijke tv ik hoop dat de andere seizoenen er ook op komen en natuurlijk ook de serie "The Waltons" (1971) - imdb.com


avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

Prachtige serie was dit, die nu nog regelmatig herhaald word. Heb er heel veel afleveringen van gezien.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Deze serie ken ik van herhalingen alhoewel het toch wel een tijd terug is. Vond het destijds erg boeiend. wel is het zo dat hoe verder de seizoenen vorderen des te zwaarmoediger wordt het.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 4895 berichten
 • 4843 stemmen

Deze serie in het jaar 2009 helemaal gezien en er zit genoeg in. Emotie, verdriet, blijheid, vrolijkheid, avontuur en nog een hele hoop dingen. De serie . 's die hierna komen geef ik alleen nog een cijferbeoordeling.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.