• 10.790 nieuwsartikelen
  • 162.325 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.266 gebruikers
  • 8.985.266 stemmen
Avatar
 
banner banner

Little House on the Prairie - Seizoen 3 (1976-1977)

3,61 27 stemmen

Show titel: Little House on the Prairie

IMDb beoordeling: 7,5 (26.604)

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Blanche Hanalis

Met: Melissa Gilbert, Michael Landon en Lindsay Greenbush

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 27 september 1976

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Little House on the Prairie

Gebaseerd op de dagboeken van de echte Laura Ingalls en in de serie gezien door haar ogen. Little House on the Prairie volgt de belevenissen van Charles en Caroline Ingalls en hun drie opgroeiende dochters Mary, Laura en Carrie, aan het einde van de 19de eeuw in West-Amerika. De serie volgt hun strenge maar rechtvaardige opvoeding naar volwassenheid, wanneer zij en haar zussen zelf een gezin hebben. Ook spelen de mensen uit het liefdevolle stadje Walnut Grove vaak een grote rol in hun avonturen.

Afleveringen Seizoen 3 (1976-1977)

  1. 1. The Collection

    27 september 1976 (45 minuten)

    Dominee Alden wordt ziek als hij geld aan het inzamelen is. De voormalige bajesklant Caleb Hodgekiss geeft de dominee onderdak en biedt aan om de donaties van Walnut Grove op te halen. Aanvankelijk is Caleb van plan om ervandoor te gaan met het geld van de inwoners, maar bedenkt zicht als hij ontdekt hoe vriendelijk ze zijn.

  2. 2. Bunny

    4 oktober 1976 (45 minuten)

    Nellie valt van Laura's paard Bunny en doet of ze verlamd is. Mrs. Olsen geeft Laura de schuld en vindt dat Bunny moet worden afgemaakt. Laura komt achter Nellie's bedrog en wordt zo kwaad dat ze haar rolstoel van een heuvel duwt waardoor Nellie halsoverkop in de vijver belandt.

  3. 3. The Race

    11 oktober 1976 (45 minuten)

    Laura en haar paard Bunny zijn de grote favorieten van de paardenrace in Walnut Grove. Mrs. Olsen vindt echter dat Nellie de overwinning verdient. Om zeker te zijn van haar succes, koopt ze een volbloed en betaalt ze zelfs de trofee.

  4. 4. Little Girl Lost

    18 oktober 1976 (45 minuten)

    Laura en Mary moeten insecten verzamelen voor een schoolproject. Carrie gaat mee en laat Mary's beestjes ontsnappen. De boze en gefrustreerde Mary zegt dat Carrie op hen moet wachten en niet in moeilijkheden moet raken, maar Carrie dwaalt af en valt in een verlaten mijnschacht

  5. 5. The Monster Of Walnut Grove

    1 november 1976 (45 minuten)

    Met Halloween gaat Laura's fantasie met haar op de loop als ze meent te zien hoe Nels Mrs. Olsen's hoofd afhakt. Laura vertelt Nellie en Willie wat ze heeft gezien. Aanvankelijk zijn de Olsen-kinderen bang, maar kunnen dan een hoop plezier maken ten koste van Laura.

  6. 6. Journey In The Spring (1)

    15 november 1976 (45 minuten)

    Als zijn vrouw overlijdt, ziet Lansford Ingalls, de vader van Charles, het leven niet meer zitten. Charles neemt hem mee naar Walnut Grove, zodat hij bij zijn dierbaren kan zijn. Laura en haar opa worden dikke vrienden, maar als haar paard gewond raakt, denkt ze dat hij de schuldige is.

  7. 7. Journey In The Spring (2)

    22 november 1976 (45 minuten)

    Als z'n vrouw overlijdt, ziet Lansford Ingalls, de vader van Charles, het leven niet meer zitten. Charles neemt hem mee naar Walnut Grove, zodat hij bij zijn dierbaren kan zijn. Laura en haar opa worden dikke vrienden, maar als haar paard gewond raakt, denkt ze dat hij de schuldige is.

  8. 8. Fred

    29 november 1976 (45 minuten)

    Laura wordt overgehaald om een 'unieke' bok te adopteren. Jammer genoeg maakt hij zichzelf erg impopulair als hij zich tegoed doet aan de oogst van de Ingalls. Laura krijgt al gauw opdracht om zich van haar nieuwe troeteldier te ontdoen - iets wat niet blijkt mee te vallen.

  9. 9. The Bully Boys

    6 december 1976 (45 minuten)

    De gebroeders Galander vestigen zich in Walnut Grove en bezorgen de hele gemeenschap last door de bewoners te intimideren en terroriseren. Als zijn vrouw het slachtoffer wordt, besluit Charles in actie te komen.

  10. 10. The Hunters

    20 december 1976 (45 minuten)

    Charles raakt ernstig gewond als hij met Laura op jacht gaat. De enige die hen kan helpen is Sam, die hoewel hij blind is z'n weg weet te vinden in het bos. Samen brengen ze Charles naar de hut van Sam en gaan ze op zoek naar Mr. Edwards.

  11. 11. Blizzard

    27 december 1976 (45 minuten)

    Als de kinderen op de laatste dag voor de kerstvakantie door een sneeuwstorm dreigen te stranden in het schoolgebouw, stuur Miss Beadle de kinderen extra vroeg naar huis. Helaas lukt het velen niet om hun huis te halen en de mannen van Walnut Grove organiseren een zoektocht.

  12. 12. I'll Ride The Wind

    10 januari 1977 (45 minuten)

    John krijgt een beurs aangeboden om te gaan studeren in Chicago. Nu kan zijn droom om schrijver te worden uitkomen. Het jonge paar staat voor een moeilijke beslissing. Moeten ze bij elkaar blijven of moeten ze een scheiding riskeren ter wille van John's carrière.

  13. 13. Quarantine

    17 januari 1977 (45 minuten)

    In een naburig stadje breekt een bergkoortsepidemie uit en Mr. Edwards en dokter Baker schieten te hulp. Als Mr. Edwards terugkomt, wordt Walnut Grove onder quarantaine geplaatst en Alicia, de pleegdochter van Mr. Edwards, wordt ziek. Zich onbewust van het gevaar bezoekt Laura de familie Edwards en helpt om haar vriendin te verzorgen.

  14. 14. Little Women

    24 januari 1977 (45 minuten)

    Terwijl Laura en Mary een toneelstuk voor school voorbereiden met Ginny Clark, ontdekken ze dat zij niet wil dat haar alleenstaande moeder weer een vriend zoekt. Ginny besluit om het toneelstuk te gebruiken om haar moeder het nodige zelfvertrouwen te geven om nieuwe mensen te ontmoeten.

  15. 15. Injun Kid

    31 januari 1977 (45 minuten)

    Joseph Stokes, de zoon van een Sioux-indiaan, komt naar Walnut Grove met zijn moeder die weduwe is geworden om bij zijn grootvader Jeremy te gaan wonen. De oude man wil niets van Joseph weten, omdat hij zich schaamt dat zijn dochter met een indiaan was getrouwd. Als Joseph wordt lastiggevallen door de pestkoppen van de school, komt zijn opa op andere gedachten.

  16. 16. To Live with Fear (1)

    21 februari 1977 (45 minuten)

    Na een ongeluk in de stal wil Mary's wond maar niet genezen. Haar ouders vrezen het ergste en gaan met haar naar een specialist die onmiddellijk moet opereren. Charles gaat weg uit Walnut Grove en zet zijn eigen gezondheid op het spel om het nodige geld voor Mary's behandeling te verdienen.

  17. 17. To Live with Fear (2)

    21 februari 1977 (45 minuten)

    Na een ongeluk in de stal wil Mary's wond maar niet genezen. Haar ouders vrezen het ergste en gaan met haar naar een specialist die onmiddellijk moet opereren. Charles gaat weg uit Walnut Grove en zet zijn eigen gezondheid op het spel om het nodige geld voor Mary's behandeling te verdienen.

  18. 18. The Wisdom Of Solomon

    7 maart 1977 (45 minuten)

    Solomon Henry, een elfjarige jongen, loopt weg van huis omdat hij er genoeg van heeft om anders behandeld te worden. Hij woont een tijdje bij de Ingalls en heeft gedurende zijn verblijf het geluk om naar school te kunnen.

  19. 19. The Music Box

    14 maart 1977 (45 minuten)

    Nellie ontdekt dat Laura een muziekdoos heeft 'geleend' uit haar kamer en besluit haar te chanteren. Om haar mond te houden over Laura's diefstal, eist Nellie dat Laura haar nieuwe vriendin Anna die stottert in de steek laat, en toetreedt tot haar nieuwe club.

  20. 20. The Election

    21 maart 1977 (45 minuten)

    Op school worden verkiezingen gehouden voor de voorzitter van de leerlingenraad. Mary, Nellie en Elmer, een impopulaire jongen, doen mee. Mary trekt zich terug als ze beseft dat Elmer de beste kandidaat is.

  21. 21. Gold Country

    4 april 1977 (45 minuten)

    Als de oogst is vernield, trekken de families Ingalls en Edwards weg uit Walnut Grove om goud te gaan zoeken. Hun geestdrift en optimisme slaan als gauw om in teleurstelling als ze beseffen dat hebzucht hun geest begint te vergiftigen.

  22. 22. Gold Country (2)

    4 april 1977 (45 minuten)

    Als de oogst is vernield, trekken de families Ingalls en Edwards weg uit Walnut Grove om goud te gaan zoeken. Hun geestdrift en optimisme slaan als gauw om in teleurstelling als ze beseffen dat hebzucht hun geest begint te vergiftigen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

  • 6685 berichten
  • 6612 stemmen

Verveelt niet.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.