Chambers - Seizoen 1 (2019)
Show titel: Chambers
Afleveringen: 10
Speelduur: 7 uur en 19 minuten
Ontwikkeld door: Leah Rachel
Met: Uma Thurman, Sivan Alyra Rose en Tony Goldwyn
Datum van release: vrijdag 26 april 2019
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
Bekijk seizoen 1 via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Chambers
De jonge Sasha Yazzie heeft na een hartaanval een harttransplantatie ondergaan. Ze wordt echter verteerd door het mysterie rond het donorhart dat haar leven redde, en begint sinistere karaktertrekken van de overledene te vertonen. Maar hoe dichter ze bij het vinden van de waarheid komt over de plotselinge dood van haar donor, hoe meer ze de kenmerken van de overledene begint aan te nemen - waarvan sommige onheilspellend zijn.
Afleveringen Seizoen 1 (2019)
1. Into the Void
26 april 2019 (49 minuten)
Na een avondje uit met haar vriend beleeft Sasha een bijna-doodervaring en krijgt ze de kans van haar leven van een rijk, rouwend echtpaar.
2. Right to Know
26 april 2019 (46 minuten)
Sasha is in de war door haar sterke band met Becky en wil meer weten over haar leven en dood. Nancy klampt zich vast aan een dierbaar aandenken.
3. Bad Inside
26 april 2019 (46 minuten)
Door vreemde gebeurtenissen is Sasha bang dat er iets mis is met haar hart. Ben en Nancy proberen het verlies van Becky te verwerken.
4. 2 for 1
26 april 2019 (45 minuten)
Sasha denkt dat haar verontrustende impulsen een boodschap van Becky zijn en bedenkt een riskant plan om antwoorden te krijgen. Nancy heeft zorgwekkende symptomen.
5. Murder on My Mind
26 april 2019 (44 minuten)
Sasha wil per se weten wat er is gebeurd in de nacht dat Becky stierf. Dit leidt tot meerdere verdachten en verrassende onthullingen. Elliot vertelt over zijn angst.
6. With Grace and Gratitude
26 april 2019 (50 minuten)
Als Sasha door haar onrust steeds verder van haar naasten af komt te staan, vraagt ze een onbekende om hulp. Ben en Nancy voeren een confronterend openhartig gesprek.
7. Trauma Bonding
26 april 2019 (38 minuten)
Elliot helpt Sasha ontdekken waarom Becky's gedrag is veranderd. Yvonne doet verder onderzoek naar de Annex. Nancy doet een verontrustende ontdekking.
8. Heroic Dose
26 april 2019 (38 minuten)
Overal dreigt gevaar tijdens het lentenachteveningfeest van de Annex, terwijl Sasha zich uit alle macht probeert te bevrijden van de duisternis die Becky kwelde.
9. In the Gloaming
26 april 2019 (38 minuten)
Nancy vecht om Sasha te beschermen en haar band met Becky te behouden, zelfs wanneer ze wordt geconfronteerd met de gruwelijke waarheid over de dood van haar dochter.
10. The Crystal Organ
26 april 2019 (45 minuten)
Sasha staat op de grens tussen leven en dood en vecht om haar ware zelf te behouden, terwijl haar wanhopige vrienden hulp zoeken uit onverwachte hoek.

jakkepoes_mm
De afleveringen en beschrijvingen zijn inmiddels te zien via de Netflix link.

hatebreeder
Deze zie ik net toevallig op netflix staan. Lijkt me wel wat. Eerst nog even Frequency afkijken en dan ga ik binnenkort hier aan beginnen.

renzoroy_mm
zuurkool schreef: ''deze zie ik net toevallig op netflix staan.''
Dat kan kloppen, hij is vandaag uitgekomen

hatebreeder
Oke. Nou ben erg benieuwd hierna. Kijk dan ook uit naar de eerste reacties van eventuele andere tvmeter leden hier. Zal bij mij nog enkele dagen duren voordat ik hier aan begin.

ZZ TOP
Eerste aflevering is zeker dik in orde. Lekkere beklemmende en mysterieuze sfeer weten ze al te creëren.
Ben benieuwd of ze dat weten vol te houden.

3 2 1 cut
Yep, de eerste aflevering is eigenlijk lekker origineel. Bijzondere geografische setting ook welke de sfeer mij doet denken aan Constantine (2005) - MovieMeter.nl. Het is allemaal heel relaxed maar ondertussen broeit er van alles. Benieuwd waar dit naar toe gaat want de onvoorspelbaarheid speelt hier - tot nu toe - een grote rol.

hatebreeder
De eerste aflevering gekeken en die was redelijk vond ik. Beetje een beklemmend sfeertje maar je weet verder nog niet precies hoe of wat dus er zit maar 1 ding op en dat is dan zo ook maar de tweede gaan kijken.

renzoroy_mm
Yep, de eerste aflevering is eigenlijk lekker origineel.
origineel vind ik het niet echt. Het lijkt erg op de Jessica Alba film The Eye (2008) - MovieMeter.nl Alleen dan met een donor hart ipv een oog .

hatebreeder
De tweede was ook aardig te doen. Ik vind het nog geen topserie maar het is zeker wel goed te kijken tot nu toe. Straks de derde maar eens checken.

renzoroy_mm
greenmannl zeker een serie voor jou Ik heb net de laatste ep gekeken. Het einde laat ook ruimte over voor een eventueel 2e seizoen, die van mij zeker mag komen.

DionneDarko
Ja Tomtommer deze was al next in line. Eerst nog ff door American Gods heen. Super benieuwd!

hatebreeder
Inmiddels heb ik er 7 gezien en het kijkt wel aardig weg. Morgen maar eens zien of ik het seizoen kan afronden.

hatebreeder
Het hele seizoen gezien nu. De laatste paar afleveringen vond ik wat minder boeiend en wat vaagjes helaas. Ik zat de hele tijd op een 3,5 ster maar door de laatste 3 afleveringen worden het er 3.
Het lijkt erop dat er een seizoen 2 gaat komen, iets wat van mij niet persee had gehoeven.

3 2 1 cut
Ik heb nu 4 afleveringen gezien maar ik kom er niet echt in. Het is, voor mij, traag, de hoofdrolspeelster vind ik niet sterk, Uma Thurman eigenlijk ook niet (en dat vind ik verdomd jammer !!) en de - op het eerste gezicht verfrissende - vaagheid is wel erg sloom.
Het basis concept m.b.t. het ‘mysterie’ is wel een interessant gegeven maar had, imho, beter uitgewerkt kunnen worden als de karakters wat meer verdieping hadden gekregen. Wat dat betreft zijn de Vlaamse mysterie series als Beau Séjour - Seizoen 1 (2017) en Tabula Rasa - Seizoen 1 (2017) veel beter uitgewerkt en komen echt binnen. Misschien ook een cultuur dingetje.
Ik ga het ook niet verder afkijken want tijdens het bekijken van de 3e aflevering was ik al andere dingen aan het doen en bij de 4e nog veel meer zelfs. Dus ik ga het ook geen sterren geven.
Jammer !

renzoroy_mm
jeroen indacompu Zonde, ik vond de laatste 2 eps juist 2 van de betere. Ik vond het nergens te traag gaan. Hier en daar is het wel een beetje voorspelbaar. Zonde dat je het niet afkijkt.

horizons
Aflevering acht had wel een hele toffe editing.
Nog twee afleveringen te gaan.

horizons
Fijn!
Laat seizoen twee naast komen.
En Pink Maggit van de Deftones in de laatste aflevering is natuurlijk altijd extra goed.

tattoobob_mm
Kijkt heerlijk weg.....hopenlijk morgen de laatste paar episodes kijken.

stinissen (crew series)
- 22064 berichten
Onaantrekkelijke ( In alle facetten) hoofdrolspeelster in een serie die maar niet op gang lijkt te komen en zeer voorspelbaar is, nee niet mijn ding jammer...

Esteban
Ik was benieuwd omwille van Uma Thurman, maar kwam weinig positieve reacties tegen bij de mensen die ik volg. Daardoor ontstond er twijfel. Bij deze is de knoop doorgehakt. Van de lijst geschrapt. Jammer voor wie er van genoten heeft, dat wel.

Phoenix Phaedra
Erg leuke serie, kijkt lekker makkelijk weg.
Vind het wel erg knap dat ze in aflevering 6, de pc werkende kan krijgen. In het nieuwe moederbord zitten geen kabels aangesloten, ze sluit de voeding aan en hij "werkt"... Barrrrbatruuk ?

Elijah Wood maakte zonder het te weten Russische propagandavideo's, Gérard Depardieu opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag | MovieMeter Recap

Gérard Depardieu opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag: 'Keek me aan alsof ik een stuk vlees was'

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van regisseur Steven Soderbergh morgenavond op televisie

Rachel Zegler reageert op kritiek na haar opmerkingen over live-action adaptatie 'Sneeuwwitje': 'Hartelijk bedankt'
Gerelateerde series

The Wire