• 9.378.696 stemmen

Lassie - Seizoen 12 (1965-1966)

Show titel: Lassie

Afleveringen: 32

Speelduur: 16 uur

Ontwikkeld door: Robert Maxwell

Met: Jed Allan, Jack De Mave en Robert Bray

Datum van release: zaterdag 11 september 1965

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lassie

Lassie is een serie met in de hoofdrol een collie, oftewel een Schotse herdershond. Door de jaren heen heeft Lassie verschillende baasjes gehad. In het begin is Lassie gekoppeld aan zijn baasje Jeff Miller. Als de grootvader van Jeff sterft, verhuizen Jeff en zijn moeder. Lassie wordt dan opgenomen door een nieuw baasje, de zevenjarige Timmy Martin. Timmy en Lassie beleven allerlei avonturen. Veel later verlaat de collie haar vertrouwde omgeving en wordt ze de metgezel van een aantal rangers in de Amerikaanse bossen in het noordwesten van de VS.

Afleveringen Seizoen 12 (1965-1966)

1. 1. Lassie Meets a Challenge

12 september 1965 (30 minuten)

2. 2. Sudden Fury

19 september 1965 (30 minuten)

3. 3. Lassie and the Dynamite

26 september 1965 (30 minuten)

4. 4. Lassie and the Seagull

3 oktober 1965 (30 minuten)

5. 5. Charlie Banana

10 oktober 1965 (30 minuten)

6. 6. In the Eyes of Lassie

17 oktober 1965 (30 minuten)

7. 7. Trouble at Paradise Lake

24 oktober 1965 (30 minuten)

8. 8. Little Dog Lost

31 oktober 1965 (30 minuten)

9. 9. Lassie's Time of Peril

7 november 1965 (30 minuten)

10. 10. In the Midst of Splendor

14 november 1965 (30 minuten)

11. 11. Lassie Saves a Life

21 november 1965 (30 minuten)

12. 12. The Waif

28 november 1965 (30 minuten)

13. 13. Crisis

5 december 1965 (30 minuten)

14. 14. Pitfall

12 december 1965 (30 minuten)

15. 15. Temper the Wind

19 december 1965 (30 minuten)

16. 16. The Gift of Life

26 december 1965 (30 minuten)

17. 17. Lassie Catches the Poachers

2 januari 1966 (30 minuten)

18. 18. The Town That Wouldn't Die

16 januari 1966 (30 minuten)

19. 19. Just One Old Cow

23 januari 1966 (30 minuten)

20. 20. The Outcast

30 januari 1966 (30 minuten)

21. 21. Cradle of the Deep

6 februari 1966 (30 minuten)

22. 22. The Homesick Hound

13 februari 1966 (30 minuten)

23. 23. The Silent Threat

20 februari 1966 (30 minuten)

24. 24. The Friendless

27 februari 1966 (30 minuten)

25. 25. Avelanche

6 maart 1966 (30 minuten)

26. 26. Babes in the Woods

13 maart 1966 (30 minuten)

27. 27. Lassie's Rescue Mission

20 maart 1966 (30 minuten)

28. 28. The Doll

27 maart 1966 (30 minuten)

29. 29. The Untamed Land

3 april 1966 (30 minuten)

30. 30. The Day the Mountain Shook

17 april 1966 (30 minuten)

31. 31. The Vigil

24 april 1966 (30 minuten)

32. 32. The Strongest Instinct

1 mei 1966 (30 minuten)

Dk2008

Aflevering 2 Gevaar bij de dam staat op de dvd Lassie deel 1. Met Robert Bray (periode 1964-1968 van deze zeer lange serie) als Corey Stuart, een boswachter, die het baasje is van Lassie. Hij gaat op bezoek bij een collega Barney die ook een hond (Spike) heeft. De twee honden kunnen het goed met elkaar vinden, eerst jagen ze een konijn achterna en daarna zijn ze bij de rivier. Ondertussen breekt er noodweer uit waardoor het water snel stijgt en de stroming sterker wordt. Lassie en Spike raken geïsoleerd op een eilandje in de rivier, waarop Corey hen met hulp van Barney probeert te redden.

Wel wat traag/uitvoerig maar ja uit het gouden tv tijdperk van toen, toen we nog niet zo gehaast waren. Ik dacht hij zou vergeleken met vorige keer wel tegenvallen maar valt mee. Best leuk met mooie natuuropnamen. 4.0

Dk2008

Aflevering 3 Lassie en het dynamiet staat op de dvd Lassie deel 1.

Corey gaat met Lassie en collega met helicopter controleren of niemand zich in het gebied bevindt. Met dynamiet willen ze delen van het gebergte opblazen, zodat de woestijn in een meer verandert en bouwen ze ook nog een dam. Omdat een drillboor defect is gaan ze per helicopter snel een andere halen. Lassie moet vanwege gewicht (?) vervolgens achterblijven. Dan zijn er twee schooljongens die het gebied toch in gaan. Als Corey terugkomt weet hij aan het gedrag van Lassie dat er iets niet pluis is.

(Dat Lassie niet mee kon../hadden ze toen geen walkie talkie ofzo.. dat even terzijde toch leuke goede aflevering die naar maatstaven van toen, voor een jeugdserie nog best spannend is (ook al wist ik van vorige keer hoe het afloopt) met leuke beelden van de helicopter en luchtopnamen). 4.0

Dk2008

Aflevering 4 Lassie en de gewonde meeuw op de dvd Lassie deel 1. Technisch goed maar inhoudelijk matig. Corey die met Lassie oude vriend/collega van vader gaat bezoeken. Deze heeft zich over een gewonde zeemeeuw, meegenomen door een gezin, ontfermt. Als ze samen onderdeel voor auto gaan halen en Lassie bij de meeuw blijft wil een roofvogel de meeuw grijpen. Lassie beschermt de meeuw maar die weet te ontsnappen. Vervolgens willen een slang en luipaard de meeuw ook grijpen. Een hoop montage/geknutsel met beelden maar niet zo geslaagd. 3.0

Dk2008

Aflevering 5 Charlie Banana staat op de dvd Lassie deel 2.

Ik heb alle 3 dvd's met elk 3 afleveringen al eens gezien. Wie de dader is, dat was ik dan wel weer vergeten, al wordt het al snel duidelijk dat het een Chimpansee is. (Die overigens goed getraind is, net als Lassie). Hij is van een nieuwe bewoner. Een meer grappige aflevering, terwijl het meestal serieuzer is.

Van werknemers van Corey, 12 rangers, worden spullen gestolen. Lassie weet de dader op te sporen. Het begint grappig met Hank, die op zijn ukelele zelf liedjes componeert, maar niemand heeft er oor naar, zelfs Lassie vindt het niets, daarna wordt de aflevering wat middelmatig maar het slot is wel erg grappig. 3.0

Dk2008

Aflevering 24 Lassie weet raad staat op de dvd Lassie deel 2.

Destijds is de hele serie uitgezonden door de NCRV, je zou bijna zeggen de EO, al is het verder geen kritiek. We doen allemaal wel eens rare dingen moet je wel de kans krijgen dat weer recht te zetten, dat is zo'n beetje de strekking van deze aflevering, die overigens goed begint maar daarna naar de middelmaat afzwakt. Over stadse jongen die van opvoedingscentrum is weggelopen, eten en een geweer steelt en als hij gepakt wordt naar tuchtschool gaat. Hij houdt van dieren maar hoewel hij liever toch op de vlucht blijft laat Lassie hem niet gaan. 3.0

Dk2008

Aflevering 7 Problemen op het meer staat op de dvd Lassie deel 2.

Een goede aflevering die ondanks 1965 heel actueel blijft, met de vraag moet je iemand helpen of laten verrekken (zelfs als hij op het randje van zelfdoding staat) en het evenwicht in de natuur (fauna/flora beheer, al vind ik de oorzaak door karpers wat te ver gezocht. Ik neem aan dat er meer soorten vis in een meer rondzwemmen, tenzij men de hele boel heeft leeggevist).

Over gepensioneerde leraar Andy, die botenverhuurbedrijf heeft. Zijn bedrijf is in verval geraakt, de toeristen zijn weg en er zit geen forel meer in het meer. Corey dreigt zijn vergunning in te trekking ondanks dat Andy een lening van de bank verwacht om de zaak weer op te zetten. Uiteindelijk besluit Corey te helpen en onderzoek te doen, nadat Lassie met bericht van afwijzing van de bank komt aanzetten.

Dk2008

Aflevering 8 De zoekgeraakte hond staat op de dvd Lassie deel 3.

Een matige wat kinderlijke aflevering. De dvd's zijn ook voor kinderen al moeten ze wel goed kunnen lezen, ze zijn Engels gesproken met Nederlandse ondertitels en dus niet Nederlands gesproken.

Meisje Mattie gaat samen met Lassie een hond kopen. Op de terugweg valt ze door het schuchtere hondje in het water. Lassie weet haar te redden. Daarna valt het hondje in het water, ze probeert deze te redden maar lukt niet waarop Lassie in actie komt. Wel zijn er krokodillen in het moeras. (Zoals bij de meeste afleveringen kloppen de kleurbeelden na montage niet helemaal maar wat dat betreft lette je daar vroeger volgens mij helemaal niet op. Als het maar spannend was). 3.0

Dk2008

Aflevering 9 Het water stijgt staat op de dvd Lassie deel 3. (Alle 3 dvd's met elk 3 afleveringen zijn uit seizoen 12)

Visueel mooi gemaakte aflevering die ook best leuk is en ook kundig gedaan, zoals met reddingsacties en aan het eind hoe hij die ketting legt. Grappig aan het begin ook te zien hoe Lassie mee rent.

Door smeltwater stijgt het water in de rivier, door noodweer vallen boomstammen (bedoeld voor steigers) in het water. Corey wil die tegenhouden door een ketting over de rivier te spannen. Tijdens het roeien in rubber bootje, verliest hij zijn roeispaan die Lassie voor hem terugbezorgt maar Lassie komt dan terecht in de snelle stroming van de rivier. Nu aan Corey om Lassie te redden.

Heel typerende aflevering, of Corey redt iemand of Lassie doet dit maar nu redden ze elkaar. 4.0

Dk2008

Aflevering 10 De oude boom staat op de dvd Lassie deel 3. Vorige keer vond ik dit toch wel de mooiste aflevering vanwege die eeuwenoude bomen. Alleen met die jongens, dat vind ik wat overdreven streng. Ze doen het niet bewust en blijven beleefd, maar ja 1965. Tegenwoordig kun je een grote bek verwachten, een hele discussie of misschien nog wel erger. Aan het einde is het wel koddig Lassie te zien die het paard heeft teruggehaald.

In het Inyo National Park zijn twee jongens op motoren op doorreis. Tijdens lunch besluiten ze een vuurtje te maken om het eten op te warmen daar waar zeer oude bomen staan. Als ze verder trekken gaat Terri te paard ze achterna. Doordat het paard schrikt komt ze ten val.

Hoewel het inhoudelijk simpel is (met daarbij natuurlijk een boodschap, respect voor de natuur) blijft het verder wel leuk om te zien. 4.0