• 159.391 films
 • 9.794 series
 • 29.078 seizoenen
 • 608.496 acteurs
 • 355.157 gebruikers
 • 8.896.032 stemmen
Avatar
 
banner banner

Lassie - Seizoen 1 (1954-1955)

3,24 17 stemmen

Show titel: Lassie

IMDb beoordeling: 6,5 (3.681)

Afleveringen: 26

Speelduur: 13 uur

Ontwikkeld door: Robert Maxwell

Met: Tommy Rettig, George Cleveland en Jan Clayton

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

Plot Lassie

Lassie is een serie met in de hoofdrol een collie, oftewel een Schotse herdershond. Door de jaren heen heeft Lassie verschillende baasjes gehad. In het begin is Lassie gekoppeld aan zijn baasje Jeff Miller. Als de grootvader van Jeff sterft, verhuizen Jeff en zijn moeder. Lassie wordt dan opgenomen door een nieuw baasje, de zevenjarige Timmy Martin. Timmy en Lassie beleven allerlei avonturen. Veel later verlaat de collie haar vertrouwde omgeving en wordt ze de metgezel van een aantal rangers in de Amerikaanse bossen in het noordwesten van de VS.

Afleveringen Seizoen 1 (1954-1955)

 1. 1. Inheritance

  Wanneer Homer Carey komt te overlijden, erft Jeff zijn hond Lassie. De jonge collie lijkt zeer terughoudend om het huis van Carey te verlaten.

 2. 2. Arithmetic

  Jeff zakt voor wiskunde vanwege zijn problemen met breuken. Ellen vertelt hem dat hij misschien niet naar het circus mag als hij zijn volgende proefwerk niet haalt.

 3. 3. The Colt

  Omdat hij Jeff de laatste tijd veel genegeerd heeft, brengt opa een jong veulen mee naar huis. Jeff noemt het paard 'Domino'. Door zijn enthousiasme voor het nieuwe paard, geeft Jeff op zijn beurt weinig aandacht aan Lassie.

 4. 4. The Gun

  Jeff wil leren om het geweer van zijn vader te hanteren, maar Ellen is huiverig. Opa denkt daar anders over en vindt het juist belangrijk dat Jeff leert omgaan met wapens.

 5. 5. Mr. Peabody

  Opa huurt een zwerver in om wat klusjes te klaren op de boerderij. Wanneer de zwerver Jeff een verhaal vertelt is hij erg onder de indruk, wat opa jaloers maakt.

 6. 6. The Convict

  Jeff en Lassie gaan samen wandelen en spelen in het bos. Het lijkt een zeer gewone dag te zijn, maar dat verandert snel wanneer ze een ontsnapte gevangene ontmoeten.

 7. 7. Feud

  Wanneer opa ruzie maakt met Matt Brockway na een fel betwist damspel, verbieden beide mannen hun jongens met elkaar te spelen. Nadat de eerste poging van Jeff en Porky om het probleem op te lossen vreselijk mis gaat, verstoppen de jongens zich in het bos. Ze hopen dat opa en Matt het met elkaar zullen bijleggen tijdens hun zoektocht.

 8. 8. The Lion

  Nu opa en Ellen een dagje weg zijn, plannen Jeff en Porky een luie dag. De rust wordt verstoord door een ontsnapte circusleeuw, die de boerderij binnenvalt. Het wordt nog erger wanneer niemand hen wil geloven als ze om hulp vragen.

 9. 9. Gramps

  Wanneer opa pijn aan de borst heeft, doet de hele familie hun uiterste best om het opa zo aangenaam mogelijk te maken. Jeff leert Lassie om alarm te slaan wanneer opa een andere houding wil aannemen.

 10. 10. Lassie's Pups

  Lassie is in de schuur en gaat puppy's krijgen, maar Tommy maakt zich zorgen. Hij wil een dokter halen. Door een storm wordt opa weggeroepen voor herstellingswerken, zodat hij Tommy niet kan helpen.

 11. 11. The Job

  Ellen neemt een baan aan als zangeres bij het radiostation in Capitol City. Ze vindt een klein appartementje waar honden niet toegelaten zijn, dus Lassie blijft bij opa op de boerderij. Ellen neemt Jeff wel mee. Jeff voelt zich ellendig doordat hij zo weinig te doen heeft. Dan is er ook nog de gemene nieuwe buurman.

 12. 12. The Carnival

  Jeff en Lassie geven een voorstelling. Lassie toont verschillende kunstjes en maakt indruk. Twee mannen willen Lassie kopen, maar Jeff weigert uiteraard. Ze willen daarom Lassie stelen, maar dat kan Jeff nog net voorkomen.

 13. 13. Sale of Lassie

  Wanneer opa rugklachten heeft, denkt Jeff dat opa zal sterven. De operatie kan het gezin niet betalen. Jeff wil daarom Lassie verkopen aan de neef van Porky, die een heel eind verderop woont.

 14. 14. The Rustlers

  Opa en Ellen denken dat Lassie de slechte gewoonte heeft ontwikkeld om voertuigen te achtervolgen, maar Jeffs ontdekking van wat Lassie precies achtervolgt, onthult een illegale slachting van vee.

 15. 15. The Fighter

  De vreemde nieuwe stalknecht doodde vroeger een man tijdens een gevecht in de ring. Wanneer Jeff zich niet weert tegen enkele pestende kinderen, vindt hij Jeff een lafaard.

 16. 16. The Contest

  Terwijl Jeff zich klaarmaakt voor de boerenmarkt, bezoekt een verwend meisje de boerderij en probeert Lassie voortdurend pijn te doen. Hierdoor raakt Lassie in de war, waardoor hij mogelijk de wedstrijd zal verliezen.

 17. 17. Runaways

  Nadat Lassie ervan verdacht wordt hondsdolheid te hebben, willen ze Lassie in afzondering plaatsen. Jeff en Lassie besluiten weg te lopen en nemen de trein.

 18. 18. The Brat

  Ellen belooft de jongens een speciale traktatie als ze even willen babysitten terwijl zij wordt weggeroepen voor een boodschap. Die opdracht blijkt echter moeilijker te zijn dan Jeff en Porky gedacht hadden.

 19. 19. Father

  De kerk organiseert een vader-zoon evenement en Jeff wil niet dat opa meegaat in de rol van vader. Jeff wordt dan nog meer in verlegenheid gebracht wanneer Ellen besluit hem te vergezellen.

 20. 20. The Fawn

  Wanneer jagers een hinde doodschieten en haar kalf alleen achterblijft, wil Jeff voor het jonge dier zorgen. Opa zegt hem dat er geen plaats is voor wilde dieren op een boerderij.

 21. 21. Blind Soldier

  De ouders van een blinde veteraan proberen Lassie te kopen. De collie van de jongeman is gestorven en ze willen hem de waarheid niet vertellen, uit angst dat hij weer in een depressie zal raken.

 22. 22. The Cave

  Omdat Ben Nielsen een leugenaar is, wordt hij niet geloofd wanneer hij vertelt dat Jeff gevangen zit in een grot. Ben had een rots voor de ingang gerold, maar kan deze niet meer vrijmaken.

 23. 23. The Injury

  Een man die gewond is geraakt bij een auto-ongeluk, wordt naar de boerderij gebracht. Hij mompelt dat hij een collie geraakt zou hebben met zijn wagen. Plots gedraagt Lassie zich vreemd.

 24. 24. The Well

  Een manager van een gewetenloos waterbedrijf wil op welke manier dan ook de waterrechten van de boerderijen in de buurt bemachtigen. Wanneer hij Jeff mishandelt, wordt hij door Lassie in een oude put geduwd.

 25. 25. The Snake

  Jeff wordt gebeten door en ratelslang. Wanneer opa hem naar de dokter wil brengen, begeeft de wagen het. Lassie is ook op weg om hulp te halen, maar verliest onderweg het briefje.

 26. 26. The Bear

  Opa neemt Jeff mee op een lang beloofde kampeervakantie. Ondanks de slechte rug van opa, hebben ze veel plezier. Dan ontmoeten ze tijdens het vissen een agressieve beer.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 22043 berichten
 • 64321 stemmen

Was en is nog steeds heerlijke tv.


avatar van DionneDarko

DionneDarko

 • 592 berichten
 • 5752 stemmen

Heeft een speciaal plekje omdat ik met een Schotse collie ben opgegroeid. Wat een schatje was dat maar oliedom en bepaald geen redder in nood zoals Lassie.


avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

Ik denk dat ik vroeger alle afleveringen wel op de duitse tv heb gezien. Wij keken altijd naar Lassie. Was altijd leuk.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.