ad
 • 139.647 films
 • 6.600 series
 • 19.973 seizoenen
 • 431.602 acteurs
 • 280.221 gebruikers
 • 8.082.365 stemmen
Avatar
 
banner banner

Six Feet Under - Seizoen 1 (2001)

4,16 122 stemmen

Show titel: Six Feet Under

IMDb beoordeling: 8,7 (122.543)

Seizoenen: 5 seizoenen

Afleveringen: 13

Datum van release: zondag 3 juni 2001

 • On Demand:

 • Ziggo Bekijk seizoen 1 via Ziggo
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

Six Feet Under

Afleveringen Seizoen 1 (2001)

 1. 1. Pilot

  Begrafenisondernemer Nathaniel Fisher komt op kerstavond om het leven als zijn nieuwe lijkwagen gegrepen wordt door een bus. Zoon David wil het lijk persoonlijk prepareren voor de begrafenis. Op de uitvaart komt een concurrent zijn medeleven betuigen - en een overnamebod doen. Maar Nathaniel heeft nog enkele verrassingen in petto voor zijn nabestaanden.

 2. 2. The Will

  Een malafide zakenman sterft en laat zijn gezin niets dan schulden na, zodat er geen geld is voor een fatsoenlijke begrafenis. Nate heeft een oplossing: een dure kist lenen voor de laatste begroeting en het lijk daarna cremeren. Alleen verbiedt de wet het verkopen van een gebruikte kist. Het testament van vader Fisher wordt voorgelezen en niet iedereen is blij met zijn erfdeel.

 3. 3. The Foot

  Een bakker belandt in zijn deegmachine en Federico mag de stukken bij elkaar puzzelen. Concurrerend begrafenisondernemer Kroehner wil een goedkoop crematorium beginnen vlak tegenover Fisher & Sons. Claire zet Gabe zijn loslippigheid over hun onderonsje in de lijkwagen betaald; Ruth wedt op de paarden.

 4. 4. Familia

  Na de dood van een Mexicaans bendelid heeft de familie andere wensen voor de uitvaart dan de bendeleider. Nates nieuwe vriendin Brenda valt niet in de smaak bij moeder Ruth. Claire wordt verdacht van brandstichting in het nieuwe pand van concurrent Kroehner.

 5. 5. An Open Book

  Als een pornoster overlijdt loopt uitvaartcentrum Fisher & Sons vol met rouwende collega's. David wil zijn vader opvolgen als diaken in de kerk, maar daar heeft Keith het moeilijk mee. Claire en Ruth proberen samen meer quality time door te brengen. Nate gaat eten bij de ouders van Brenda en ontmoet haar broer Billy.

 6. 6. The Room

  Een koppige weduwnaar kampeert na de dood van zijn vrouw in het uitvaartcentrum. Een ontmoeting tussen Billy en Claire geeft meteen vonken. David bedeelt maaltijden voor de daklozen terwijl een opdringerige parochiaan hem achtervolgt. Bij het controleren van de rekeningen stuit Nate op een van de geheimen van zijn vader.

 7. 7. Brotherhood

  Billy probeert Nate en Brenda uit elkaar te drijven. Ruth nodigt Hiram thuis uit voor een etentje en accepteert een baan in de bloemenwinkel van Nikolai. David ontmoet een ruimdenkende hulppriester en bij een stemming zorgt hij ervoor dat deze priester bij de kerk blijft. Claire heeft nog steeds problemen met school en het leven in zijn algemeenheid.

 8. 8. Crossroads

  De zaken lopen al een tijdje wat minder bij Fisher & Sons, dus besluiten Nate en David een kamer van het uitvaartcentrum te verhuren, terwijl Rico in de verleiding komt om bij te klussen bij concurrent Kroehner. Maar gelukkig zorgt een busongeval voor heel wat lokale lijken.

 9. 9. Life's Too Short

  Claire loopt Gabe weer tegen het lijf, maar dit keer niet onder de juiste omstandigheden. Zijn broer is zojuist overleden en hij en zijn moeder komen naar Fisher & Sons voor hun hulp. Brenda en Nate bezoeken verschillende begrafenisondernemers en doen zich voor als rouwende familieleden om Nate te helpen met het runnen van zijn bedrijf.

 10. 10. The New Person

  Nate en David huren een vervanger in voor Rico. Ze heet Angela en is bijzonder goed in wat ze doet, maar ze hebben moeite met haar nogal open karakter. Billy stelt zijn werk tentoon en is verrast met het onthaal.

 11. 11. The Trip

  De dag voordat Rico opnieuw vader zal worden heeft hij het zwaar wanneer hij en de Fishers te maken krijgen met een dode baby van 3 weken oud. Nate, David en Brenda gaan naar Las Vegas voor een conventie voor ondernemers binnen hun vak. David gaat door met het maken van afspraakjes met willekeurige mannen, en probeert dit angstvallig voor zijn familie verborgen te houden. Ruth vermoedt echter iets en besluit het hem gewoon te vragen, maar hij onderbreekt haar en vraagt of ze het er later over kunnen hebben. Claire zit in de knoop met haar gevoelens voor Gabe. En Ruth schrijft zich in voor een cursus bloemschikken in de hoop dat ze hiermee beter zal worden in haar werk.

 12. 12. A Private Life

  Rico en Vanessa verwelkomen hun nieuwe kindje. Brenda heeft moeite met haar broer zijn bezetenheid en stelt dat hij zijn sleutel moet inleveren en zijn medicijnen moet nemen, wat bij hem niet in goede aarde valt. Davids ware gevoelens komen meer en meer naar boven wanneer een homoseksuele man wegens zijn geaardheid wordt mishandeld. Ruth probeert hem te helpen maar hij heeft het nog altijd moeilijk met het onder ogen te zien. En Claire en Gabe zetten hun eigenaardige relatie voort.

 13. 13. Knock, Knock

  Tracy Montrose Blair is terug maar dit keer voor andere redenen. Haar tante Lillian is overleden en David is de enige die haar kan helpen. Terwijl hij zich probeert aan te passen aan haar hoge eisen en wispelturigheid, probeert Nate om te gaan met Brenda en haar familie. Onderbroken bij zijn examen, snelt Nate naar Brenda om haar naar haar broer Billy te brengen. Ruth besluit dat ze toch geen relatie met Nikolai wil, maar dit komt haar duur te staan wanneer hij haar ontslaat.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Gemengde gevoelens.

De serie begint erg veelbelovend. Six Feet Under wordt vaak vergeleken met The American Beauty, en die vergelijking is zeer terecht. Six Feet Under heeft dezelfde licht-ironische toon, waarin via zwarte humor en surrealisme een spiegel voor de samenleving wordt gehouden. En de personages zijn sympathiek: anders genoeg om mijn interesse te wekken, maar normaal genoeg om me in hen te kunnen verplaatsen. De begrafenis-setting is bovendien sterk: het biedt de kans om grote vragen te onderzoeken rondom het thema van de dood, en het zorgt voor boeiende situaties en emotionele momenten.

Maar net als veel andere series gaat Six Feet Under voor mijn gevoel te lang door, en wil het zichzelf steeds maar weer overtreffen - niet in de zin dat het "beter" moet, maar dat alles "groter" moet: dramatischer, sentimenteler, extremer. In het eerste seizoen had ik daar al last van, maar in latere seizoenen wordt dat - in strijd met berichten die ik las dat de serie steeds beter wordt - alleen maar erger. Van een boeiende serie met sympathieke personages verandert het steeds meer in een soap waarin het ene drama het andere opvolgt en je enigszins stabiele personages en relaties met een vergrootglas moet zoeken.

Het laatste seizoen moet ik nog zien (en van seizoen 3 en 4 heb ik veel overgeslagen), maar vooralsnog heb ik dus gemengde gevoelens over de serie. De sfeer en setting zijn sterk, de personages worden goed neergezet en de serie heeft erg mooie momenten. Maar ook een overdaad aan drama en sentiment.


avatar van Vinck_mm

Vinck_mm

 • 24 berichten
 • 74 stemmen

Lol, een recensie waar ik het totaal oneens mee ben. En hoe kan je een serie beoordelen waarvan je "veel" hebt overgeslagen? Als ik de helft van een film niet gezien heb ga ik er ook geen recensie aan wijden. Six Feet Under is één van de beste dingen die ooit op het medium televisie is verschenen


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Een film is 90-180 minuten, een serie is tientallen uren lang. Me dunkt dat je na 30+ uur van een serie te hebben gezien wel een beeld kan vormen van haar sterke en zwakke punten. Verder was mijn recensie vooral gericht op de eerste twee seizoenen (die ik wel helemaal heb gezien). Van de andere seizoenen is mijn beeld inderdaad beperkt. Dat maakt haar niet meteen illegitiem, maar wel onvolledig.


avatar van AmazingPP

AmazingPP

 • 2298 berichten
 • 1676 stemmen

Vinck schreef:

Lol, een recensie waar ik het totaal oneens mee ben. En hoe kan je een serie beoordelen waarvan je "veel" hebt overgeslagen? Als ik de helft van een film niet gezien heb ga ik er ook geen recensie aan wijden. Six Feet Under is één van de beste dingen die ooit op het medium televisie is verschenen

En dat ben ik nu weer eens helemaal met je eens!! Het is al jaren mijn favoriet en tot nu toe nog niet overtroffen!


avatar van Boenga

Boenga

 • 1997 berichten
 • 1221 stemmen

Twee meter in de grond: deze eerste jaargang is een leuke zit, maar met deze score had ik toch net iets meer verwacht.

De eerste drie of vier afleveringen zijn sterk: vernieuwend en origineel, grappig, meeslepend.

Daarna zit ik met een dubbel gevoel: de aparte plots van alle afleveringen - waar elke aflevering ook mee start - blijven leuk en worden goed uitgewerkt.

Daarentegen de nevenverhalen die over het ganse seizoen blijven doorlopen...

De homoseksualiteit van David, en het thema outing, dat valt nog wel mee.

Ruth die niet kan kiezen tussen haar twee minnaars, en Claire die niet weet waar ze aan toe is met Gale: is al een heel stuk minder.

Al het gedoe rond Brenda's broer Billy: veel te lang uitgesponnen, ronduit saai.

Komt daar nog een open einde bij van sommige van die nevenplots: wat met Bruce die in een instelling zit; wat met Gale die een overval heeft gepleegd...?

De vier hoofdacteurs zijn super, en hebben een groot aandeel in het feit dat deze serie toch boven de middenmaat blijft. Lauren Ambrose zag ik ooit in Swimming (2000) - MovieMeter.nl: ook een film die helemaal door haar gedragen wordt. Best wel jammer dat ze al getrouwd is...


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3155 berichten
 • 2854 stemmen

Mijn favoriete serie. Ik denk dat ik misschien wel in geen andere serie zoveel om de personages geef, de Fishers in het bijzonder. Hoog tijd dus om hier ook eens wat te posten. Het is al wel weer een tijd geleden dat ik de serie heb gezien, dus om te kunnen zien hoe de verschillende seizoenen zich met elkaar verhouden ben ik een paar maanden geleden met een herkijkbeurt begonnen. Het eerste zit er inmiddels alweer op.

Terugdenkend aan de serie herinnerde ik me vooral het drama, maar nu ik ik alles opnieuw kijkt valt me op hoe ongelofelijk grappig de serie ook is. Fictie kan soms gedragen worden door personages die op een amusante manier met elkaar botsen. Six Feet Under heeft er daar wel erg veel van. Ook erg ontroerend om bijvoorbeeld te zien hoeveel Ruth en Claire op elkaar lijken. Heerlijk om al die uitbarstingen, ongemakkelijke momentjes en momenten van zelfontdekking bij de personages.

Wat de serie ook erg aangenaam maakt is het format. Het thema is ambitieus, en in de openingsscène is er altijd wat zwarte humor en spanning doordat je weet dat er iemand zal komen te overlijden. Het is een beetje als de Final Destination-films, waarin je je kan laten verrassen door de manier waarop dat gebeurt. Ook de droomscènes waarin Nathaniel senior de rest komt toespreken zijn erg geslaagd.

Ruth blijkt nog steeds echt een van mijn favorieten te zijn, maar het is lastig om tussen de Fishers te moeten kiezen. Vond het wel opvallend hoe goed Lauren Ambrose al is. Het is niet makkelijk zo'n cynische alternatieve puber te spelen zonder dat het wat afgezaagd voelt. De verhaallijn met Gabe is ook vreselijk tragisch.

De pilot is trouwens direct al fantastisch. Je krijgt al direct een heel goed gevoel van hoe ieder personage ongeveer in elkaar steekt, en wat de verhoudingen tussen hen zijn. Echt al een geweldig eerste seizoen. Ik was even bang dat alles in retrospect toch allemaal net iets minder zou zijn, maar ik heb genoten van iedere minuut. Mijn enige kritiekpuntjes zijn dat Gilardi wel een overduidelijke antagonist is, en, hoe grappig het ook kan zijn, Billy is als personage er ook wel wat overheen. 4.5*.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 597 berichten
 • 425 stemmen

Deze serie maar eens aan het kijken aangezien veel mensen behoorlijk positief zijn over deze serie. Ik zit nu net over de helft van het seizoen. De serie is prima te kijken maar ik vind het nog nergens echt heel bijzonder worden en ben dus benieuwd of dat nog gaat gebeuren. Ik ga het in ieder geval verder kijken.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 597 berichten
 • 425 stemmen

Het eerste seizoen afgerond. Wat mij betreft een degelijke serie die vrij aardig wegkijkt maar die ik nog niet bij de topseries vind horen. Ben benieuwd of dat in de volgende seizoenen nog voor me gaat veranderen. Voor dit seizoen een nette 3,5 ster.


avatar van Myrna_mm

Myrna_mm

 • 26 berichten
 • 137 stemmen

Eindelijk begonnen aan deze serie.

Hoewel de serie in het begin wat tuttig en gedateerd op me overkwam, werd ik er gaandeweg toch in meegezogen en begrijp ik nu de veelal lovende recensies. De kracht zit m wat mij betreft in de nuances van de personages en de dagelijkse beslommeringen die soms ontzettend herkenbaar zijn. Verwacht geen actie of spektakel. Het is een serie waarin je vooral het leven voorbij ziet kabbelen van een bijzonder innemend gezin.


avatar van Myrna_mm

Myrna_mm

 • 26 berichten
 • 137 stemmen

Myrna schreef:

Eindelijk begonnen aan deze serie.

Hoewel de serie in het begin wat tuttig en gedateerd op me overkwam, werd ik er gaandeweg toch in meegezogen en begrijp ik nu de veelal lovende recensies. De kracht zit m wat mij betreft in de nuances van de personages en de dagelijkse beslommeringen die soms ontzettend herkenbaar zijn. Ook de verschillende fases in relaties of pubertijd worden goed in beeld gebracht. Verwacht geen actie of spektakel. Het is een serie waarin je vooral het leven voorbij ziet kabbelen van een bijzonder innemend gezin.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.