• 11.285 nieuwsartikelen
 • 163.476 films
 • 10.415 series
 • 30.335 seizoenen
 • 618.007 acteurs
 • 193.922 gebruikers
 • 9.026.266 stemmen
Avatar
 
banner banner

Penoza - Seizoen 4 (2015)

3,53 106 stemmen

Show titel: Penoza

IMDb beoordeling: 8,2 (4.079)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 38 minuten

Ontwikkeld door: Diederik van Rooijen

Met: Monic Hendrickx, Niels Gomperts en Sigrid ten Napel

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 13 september 2015

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Penoza

Als haar man, een beruchte drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt geliquideerd, neemt Carmen een drastisch besluit... Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt. Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen - een werkende moeder met een utitzonderlijk beroep - aan het hoofd.

Afleveringen Seizoen 4 (2015)

 1. 1. De Weduwe Loopt Weer

  13 september 2015 (48 minuten)

  Carmen heeft de aanslag overleeft en ontwaakt uit haar coma. Ze vecht voor herstel van haar gezondheid en maakt zich met John zorgen over haar zoon Boris die fanatiek bezig is uit te zoeken wie er op zijn moeder heeft geschoten. Carmen beseft dat de kans klein is dat ze ooit wordt vrijgelaten. Maar dan doet Officier van Justitie Justine de Heer haar een voorstel: vrijheid in ruil voor infiltratie in het Mexicaans kartel. Er woedt een bendeoorlog tussen de Mexicanen en een bende geleid door Coach. Levensgevaarlijk, maar als Boris spoorloos verdwijnt, besluit Carmen dat ze haar vrijheid nodig heeft, omdat haar kinderen haar nodig hebben.

 2. 2. Dubbele Moord

  20 september 2015 (50 minuten)

  De vreugde en verbazing over de vrijlating van Carmen worden overschaduwd door het verdwijnen van Carmens zoon Boris. Ze moet haar infiltratie geheimhouden en een dekmantel opzetten om met de Mexicanen te kunnen dealen. Samen met Sandrina wendt ze zich tot een oude bekende, Van Zon. Natalie, die met Storm een goedlopend restaurant heeft, is niet gelukkig met de keuzes van haar moeder.

 3. 3. Waar is Mijn Zoon?

  27 september 2015 (45 minuten)

  Carmen houdt de Mexicaanse bende verantwoordelijk voor de aanslag op John en Koen. Ze moet een ontmoeting arrangeren en realiseert zich dat de Mexicanen de zaak niet vertrouwen. El Almarillo, de baas van de Mexicanen, eist dat Carmen als test een kleine partij cocaïne het land binnensmokkelt. Van Zon wil wel investeren in Carmens zaak. En waar ligt Boris’ loyaliteit?

 4. 4. Wanhopige Zoektocht

  4 oktober 2015 (45 minuten)

  Nu El Amarillo Carmen verdenkt van infiltratie, geeft hij haar een tweede test. Vanuit de gevangenis adviseert Luther haar hierover. Carmen begint te beseffen dat de Mexicanen niets te doen heeft met de verdwijning van Boris. Carmen krijgt een tip waar hij zich bevindt, maar wil hij nog wel terug naar Carmen?

 5. 5. Gevaarlijke Ontmoeting

  11 oktober 2015 (45 minuten)

  Berry treft Boris bij de Coach waar hij een gedegen opleiding krijgt. De Mexicanen vinden het bewijs dat Carmen een infiltrant is. Ze besluit met hen een deal op te zetten, en Justine de Heer buitenspel te zetten. Natalie werkt met tegenzin mee met haar moeder, maar zij heeft ook een eigen geheim. Alles lijkt goed te gaan... Ondertussen moet er alles aan gedaan worden om een partij coke veilig te stellen.

 6. 6. Chaos in de Onderwereld

  18 oktober 2015 (45 minuten)

  Nadat Boris El Amarillo heeft doodgeschoten wordt hij onthaald door Coach en wordt hij een volwaardig lid van het team. De partij coke die Carmen nodig had voor een deal met de Mexicanen wordt door onbekenden geript. Carmen moet de partij leveren en alles op alles zetten om de gestolen coke terug te vinden. Het spoor leidt naar iemand die ze dacht te kunnen vertrouwen.

 7. 7. Geheimen Ontrafeld

  25 oktober 2015 (45 minuten)

  Nu Carmen de partij coke kwijt is, gaat Luther als onderpand naar de Mexicanen. Carmen heeft 24 uur om de partij terug te krijgen. De nieuwe leider van de Mexicanen heeft minder mededogen met Luther en haar. Bij Coach probeert Berry invloed te krijgen op Boris om hem zo los te weken van deze bende. De Mexicanen wacht een finale afrekening. Op het moment dat Carmen de coke komt afleveren, raakt ze verstrikt in een keiharde confrontatie.

 8. 8. Gedreven tot Waanzin

  1 november 2015 (45 minuten)

  Boris is weer verdwenen, Berry in elkaar geslagen. De confrontatie tussen de Mexicanen en de andere bende heeft flinke gevolgen. Carmens moeder Fiep ontdekt de waarheid achter de aanslag op Carmen en samen met Luther zint ze op wraak. Carmen gaat met Luther en Storm op zoek naar Boris. Het spoor leidt naar een louche seksclub in België... Lucien komt achter de ware aard van Aïsha. En wat is Van Zon van plan?

 9. 9. Duistere Familiebanden

  8 november 2015 (45 minuten)

  Boris gaat naar een afgelegen afkickkliniek, maar ook daar krijgt hij geen rust. Carmen komt oog in oog te staan met de man die zij als haar grootste vijand beschouwt. Of heeft zij haar conclusies te vroeg getrokken? Wat is het spel dat Justine de heer speelt? Van Zon laat Sandrina de kelder zien.

 10. 10. Heftige Ontknoping

  15 november 2015 (45 minuten)

  Officier van Justitie Justine de Heer wil een oplossing voor het probleem 'Carmen'. Carmen beseft echter dat zij eerst moet zorgen dat Justine wordt gestopt. En de Mexicanen moet ze ook nog te vriend houden. Ze vindt een partner in crime. Ze besluit een val voor Justine op te zetten maar zal al haar impovisatietalent moeten aanspreken om er goed uit te komen. Haar grootste vijand heeft echter andere plannen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 22279 berichten
 • 68781 stemmen

Minste seizoen uit de reeks.


avatar van NovaChe_mm

NovaChe_mm

 • 3 berichten
 • 0 stemmen

Helemaal mee eens. Het kon me niet blijven boeien. Ik ga straks de laatste aflevering bekijken. Het begon goed, maar het werd per aflevering minder. Helaas.

Coach vond ik daarmee wel een hele toffe speler. Helaas mocht hij het niet overleven

Hopelijk is het nieuwe seizoen beter.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 22279 berichten
 • 68781 stemmen

Ik dacht dat dit het einde was, toch...?


avatar van narva77

narva77 (crew films)

 • 12382 berichten
 • 6394 stemmen

Nee, komt waarschijnlijk wel een 5e seizoen. Het is ook nog niet afgerond...


avatar van NovaChe_mm

NovaChe_mm

 • 3 berichten
 • 0 stemmen

Als het goed is komt er idd een nieuw seizoen...

Ik quote even van de Penoza FB:

Dit was 'm dan! Dankjewel voor het kijken naar Penoza IV! En nu wachten op Penoza V! Meer informatie volgt...


avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

 • 182 berichten
 • 0 stemmen

Vond seizoen 4 gelijkwaardig aan zijn voorgangers, al is de verhaallijn rond het kartel wel een keer uitgemolken, en gelukkig zijn Jack en Justine op tijd verslagen zo lijkt het.

Hendrickx blijft fantastisch als Carmen, en sowieso vond ik alles rondom familie Van Walraven weer tof, zeker ook Boris zijn ontwikkeling. Alleen de nieuwe 'vriendin' van Lucien vond ik verschrikkelijk.
Berry, Luther en zeker Storm hun bijdrages vond ik weer vet; veel testosteron maar wel binnen de grenzen.
Coach is een toevoeging met waarde en trainer Atsma zijn rol ook.

Een Nederlandse serie die ik juist leuk vind door onder ander de cast, is dat gek?

Penoza weet audiovisueel de toepasselijke sterke en grauwe sfeer door te zetten met dezelfde fijne piano score.

Laat seizoen 5 maar komen! In die tijd misschien wel de hele serie weer bingewatchen. Favoriete Nederlandse serie.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1968 berichten
 • 2405 stemmen

Wat een warrig seizoen, met veel te veel (bij)rollen, veel te snel afgewikkelde plotlijntjes en een stortvloed aan ongeloofwaardige wendingen. Jammer, ze hadden het bij drie seizoenen mogen laten van mij.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1968 berichten
 • 2405 stemmen

Dit schreef ik twee maanden geleden, en ik ben er alleen maar negatiever op geworden: een overdaad aan onverklaarbaarheden en onwaarschijnlijkheden, uitgevoerd door een overdaad aan acteurs. Ik kreeg de indruk dat Penoza met name in seizoen 3 zo veel bijfiguren had geïntroduceerd waar ze geen afscheid van wilden nemen, dat ze zich voortdurend genoodzaakt zagen in seizoen 4 personages in situaties onder te brengen waar ze logischerwijs niets te zoeken hadden. [Spoiler]Marcel Mutsers die af en toe coke-snuivend door het beeld loopt; Peter Blok die totaal loopt te schmieren als totaal ongeloofwaardige schurk; Berry die ineens gaat werken voor die ongeloofwaardige Coach - sowieso, dat hele coach-personage. Wat is dat voor ongeloofwaardig verzinsel? Is dat een voetbalclub? Waarom spelen er alleen jochies in gewone kleren, op een polderveld? Waarom is er niets van toezicht? Slaapt iedereen daar. De slotafleveringen zijn lachwekkend. Het lijkt ook alsof ze ieder halfuur nieuwe scriptschrijvers hebben ingehuurd. Ik las ergens dat er een seizoen 5 aankomt, maar deze voorheen trouwe volger is inmiddels afgehaakt.


avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

 • 182 berichten
 • 0 stemmen

De eerste paar afleveringen dacht ik nog dat het bij dit seizoen dan toch mis ging met Penoza. Want wat is die hele voetbalclub een onzin zeg. Zo onrealistisch als de pest, kon er daardoor niet inkomen op het begin. Toch is het vanaf aflevering 6 weer volledig omgedraaid en weer gruwelijk vermakelijk. Sterker nog, de laatste 3 afleveringen zijn misschien wel het hoogtepunt tot nu toe. Eigenlijk nog compleet eens met wat ik hierboven al zei destijds.

Op naar het voor mij nieuwe seizoen 5, zin in.


avatar van wimaroca

wimaroca

 • 717 berichten
 • 599 stemmen

Nogmaals gekeken (had ook nog niet gestemd)Minste seizoen,enkel fouten
zo kon Carmen zien,dat Boris belde,en die belde met zo'n ouderwetse Bakelite telefoon

en zijn ze een groot crimineel overleg aan het plegen,staat gewoon het nieuwe vriendinnetje van Lucien mee in de kamer

Berry en Luther zijn wel top en Carmen natuurlijk


avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

 • 1490 berichten
 • 85 stemmen

Spoilers gemarkeerd.


avatar van wimaroca

wimaroca

 • 717 berichten
 • 599 stemmen

1AngryMan schreef:

Spoilers gemarkeerd.

Dank u 1AngryMan, sorry hiervoor

Ik weet niet hoe dit moet


avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

 • 1490 berichten
 • 85 stemmen

wimaroca schreef:

(quote)

Dank u 1AngryMan, sorry hiervoor

Ik weet niet hoe dit moet

Geen probleem!

Wanneer je een bericht bij een seizoen wilt achterlaten, zie je boven het tekstvak waarin je schrijft iconen staan. Het vijfde icoon is een waarschuwingsdriehoek met een uitroepteken erin. Met behulp van deze knop kun je tekst als spoiler markeren.

Ook zie je onder het tekstvak een optie om aan te vinken: "Dit bericht bevat spoilers, tot en met ..."


avatar van wimaroca

wimaroca

 • 717 berichten
 • 599 stemmen

oke zal eens kijken


avatar van wimaroca

wimaroca

 • 717 berichten
 • 599 stemmen

oke


avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

 • 1490 berichten
 • 85 stemmen

Perfect!


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.