• 9.375.109 stemmen

Penoza - Seizoen 2 (2012-2013)

Show titel: Penoza

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Diederik van Rooijen

Met: Monic Hendrickx, Niels Gomperts en Sigrid ten Napel

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 25 november 2012

Eerst uitgezonden op: Nederland 3 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 2 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Penoza

Als haar man, een beruchte drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt geliquideerd, neemt Carmen een drastisch besluit... Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt. Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen - een werkende moeder met een utitzonderlijk beroep - aan het hoofd.

Afleveringen Seizoen 2 (2012-2013)

1. 1. Terug van Weggeweest (1)

25 november 2012 (50 minuten)

Carmen is een nieuw leven begonnen onder een nieuwe naam. Ze heeft geen contact meer met haar familie. Haar broer Irwan zit in de bak, waar hij trouwt met een hoogzwangere Hanneke, de vriendin van Carmen. Vader André zit ook nog in de bak en hoort dat hij niet lang meer te leven heeft.

2. 2. Terug van Weggeweest (2)

25 november 2012 (50 minuten)

Carmen woont met haar kinderen op het platteland en heeft Amsterdam tot verboden terrein verklaard, ook voor de kinderen. Ze is gelukkig met haar nieuwe leven en haar nieuwe liefde John. Maar dan als donderslag bij heldere hemel, wordt de illusie van veiligheid ruw verstoord.….

3. 3. Op de Dodenlijst

2 december 2012 (50 minuten)

Carmen ontmoet haar oude vriendin Sandrina, die haar vertelt dat Hanneke in haar oude huis woont. Hanneke op haar beurt is blij dat ze Irwan mag ophalen bij de gevangenis, maar had niet gerekend op Berry, die hem eveneens staat op te wachten om Irwan hardhandig aan wat oude rekeningen te helpen herinneren. Irwan staat onder druk en beseft dat hij Carmen nodig heeft, mede omdat vader André dit als eis op tafel heeft gelegd in hun laatste gesprek.

4. 4. Zoektocht naar de Waarheid

9 december 2012 (50 minuten)

Berry zet zijn dreigementen naar Irwan kracht bij door de zwangere Hanneke aan te pakken. Carmen schrikt op haar beurt als John in elkaar is geslagen en niets meer met haar te maken lijkt te willen hebben. Luther probeert Carmen zo goed hij kan te beschermen, als ze opnieuw op de vlucht moet voor een achtervolger. Carmens gezin lijdt onder de spanningen en Carmen ziet haar gezin uiteenvallen als Nathalie aankondigt te stoppen met school en te gaan werken in Amsterdam. Ze besluit een bezoek te brengen aan Ooms.

5. 5. Zware Tijden

16 december 2012 (50 minuten)

Carmen is door alle hectiek de verjaardag van haar zoon Boris vergeten. Ze belooft het goed te maken met een geweldig verjaardagsdiner. Maar ze moet deze belofte breken als ze ontdekt dat haar broer Irwan is verdwenen. Bij haar schoonzus Hanneke zijn de weeën begonnen en ze smeekt haar om Irwan terug te vinden voor de geboorte van de baby. Carmen gaat op zoek naar Irwan, die ondertussen wanhopig probeert te ontkomen aan zijn ontvoerders en het losgeld aan het regelen is. Om Boris niet helemaal in de steek te laten op zijn verjaardag, vraagt Carmen als gunst aan John of hij samen met zijn zoontje Koen, Boris en Luciën gezelschap wil houden.

6. 6. Wie is de Volgende?

23 december 2012 (50 minuten)

Naarmate Irwan langer weg blijft, vreest iedereen steeds meer voor zijn leven. Carmen komt zo in contact met Reina, die een partij drugs voor Irwan in bewaring heeft en blij is dit aan Carmen te kunnen afgeven. Hanneke begint Carmen te verdenken van betrokkenheid bij Irwans verdwijning en de oude vriendschap wankelt. André hoort dat hij ondanks de chemo, niet lang meer te leven heeft.

7. 7. Zwijgrecht

30 december 2012 (50 minuten)

Midden in de nacht wordt Carmen door een arrestatieteam van haar bed gelicht. Justine de Heer hoopt Carmen aan het praten te krijgen. Luther krijgt opdracht om Moes onder druk te zetten, zodat hij Natalie aan de kant zet. Carmen hoopt dat haar dochter dan naar huis zal komen, maar Natalie stort in. Justine de Heer aarzelt niet om de zelfmoordpoging van Natalie in te zetten in het verhoor van Carmen.

8. 8. Beschermengel

6 januari 2013 (50 minuten)

Wegens het achterhouden van bewijsmateriaal, komt Carmen vrij. Op de begrafenis van haar broer, staat ze oog in oog met haar vader, maar ook met Henk Ooms, die haar bezweert niets met de dood van Irwan te maken te hebben. Carmen zit klem omdat Ooms Simon Zwart gegijzeld houdt. Natalie wordt opgenomen in een kliniek en wil haar moeder niet zien.

9. 9. Uit de Hand Gelopen

13 januari 2013 (50 minuten)

Carmen weet dat ze niet meer veilig is als ze het conflict met Ooms niet oplost. Om haar handen vrij te hebben, stuurt ze John met de jongens op een uitje naar de Ardennen. Samen met Sandrina ontvoert ze de dochter van Ooms, Pamela, en haar twee kinderen. Terwijl Carmen de kinderen op een druk punt met Simon Zwart gaat uitwisselen, moet Sandrina op Pamela passen. Beide acties lopen op gruwelijke wijze mis.

10. 10. Diep in de Problemen

20 januari 2013 (50 minuten)

Met de dood van Pamela op haar geweten, zit Carmen dieper in de problemen dan ooit. Iedereen op wie ze terug zou kunnen vallen is dood of zit achter tralies. Zelfs justitie staat niet meer open voor een deal. Een laatste confrontatie met Ooms is onvermijdelijk.

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Echt een prima vervolg, ik herinnerde me seizoen 1 nog beter dan dit seizoen eigenlijk. Het wordt wat dramatischer maar wel perfect binnen de grenzen van realisme. De vaste cast krijgt meer diepte zoals het hoort. Ook erg fijne nieuwe (gast)rollen: John, Ooms die veel realistischer overkomt dan André en ook zeker de kleine rol van Stefan. Heerlijke scène als laatstgenoemde Carmen aanspreekt in de gehoorkamer.

Op naar seizoen 3.

avatar van Montorsi

Montorsi

Dat einde van die laatste aflevering...

Goeiedag wat lachwekkend.

Seizoen 1 vond ik echt verrassend goed, omdat het niet zoveel opsmuk heeft en scenario spannend, efficiënt en sterk is en de rollen goed zijn ingevuld.

Hier krijgen we alweer diverse rare soapachtige scenariokronkels. Ooms waar in seizoen 1 nog nooit over gesproken is, is kennelijk een heel belangrijk figuur op de achtergrond. Het genante "I am your father" momentje... als klapstuk dan dat bizarre einde. En zo waren er nog wel meer slecht geschreven elementen. Seizoen 3 en 4 waar ik nu mee bezig zijn is, zijn wat dat betreft niet anders.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Het tweede seizoen toch een tikkie minder dan het eerste. Zo nu en dan neigt het bijna naar een soap. Om vervolgens qua geweld weer behoorlijk naar de andere kant door te slaan. Ik voel ook niet echt een band met de hoofdrolspelers. Dat feest op het eind met dat nummer van The Beach Boys deed echt afbreuk aan het geheel. Jammer.

avatar van wimaroca

wimaroca

Een goed seizoen ,zeker niet minder dan de eerste.alleen de kinderen .die zijn ondermaats.helaas

Eric Corton is een zekere meevaller,speelt wel geloofwaardig,als een goede vader en vriend

avatar van mister blonde

mister blonde

Montorsi schreef:

Dat einde van die laatste aflevering...

Goeiedag wat lachwekkend.

Écht precies dit. Wat een kut einde. Helpt bijna het hele seizoen om zeep. Dat is al wat minder dan 1, maar lange tijd niet onaardig, omdat de huisvrouwen en polder misdaad juist wel geloofwaardig is lange tijd. Maar nogmaals… die laatste aflevering….