• 159.521 films
 • 9.825 series
 • 29.137 seizoenen
 • 609.051 acteurs
 • 355.428 gebruikers
 • 8.903.052 stemmen
Avatar
 
banner banner

Father Brown - Seizoen 5 (2016-2017)

3,70 5 stemmen

Show titel: Father Brown

IMDb beoordeling: 7,8 (13.976)

Afleveringen: 15

Speelduur: 11 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Tahsin Guner en Rachel Flowerday

Met: Mark Williams, Sorcha Cusack en Nancy Carroll

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 23 december 2016

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Father Brown

De serie speelt zich af in de vroege jaren 1950, in het fictieve dorpje Cotswold Kembleford, waar Father Brown de pastoor is van de St. Mary's Catholic Church. Father Brown is een beetje een wanordelijke en zachtaardige rooms-katholieke priester. Zijn schijnbare onschuld en speelse humor is gekoppeld aan een vlijmscherp intellect. Zijn grootste kracht, zowel als priester en als detective, is zijn liefde en begrip voor andere mensen. Hij is er niet om te oordelen, maar om zielen te redden.

Afleveringen Seizoen 5 (2016-2017)

 1. 1. The Star of Jacob

  23 december 2016 (45 minuten)

  Canon Fox laat Father Brown weten dat de hertog van Frome aanwezig zal zijn op de kerstdienst. De bisschop wil dat alles volgens het boekje verloopt en daar moet Canon voor zorgen. Maar dan raakt het zoontje van de hertog vermist en al snel wordt vermoed dat hij ontvoerd is. Vindt Father Brown de kleine David op tijd terug voor Kerstmis?

 2. 2. The Labyrinth of the Minotaur

  2 januari 2017 (45 minuten)

  Bunty, het nichtje van Lady Felicia, blijft logeren bij Father Brown en Mrs. McCarthy. Bij een bezoek aan Lady Malmort maakt ze kennis met Davina's zoon, Bobby en met de eigenzinnige meid des huizes, Ruby. De twee jongedames kunnen het prima met elkaar vinden. Maar dan wordt Ruby's levenloze lichaam teruggevonden. En Bunty blijkt de hoofdverdachte te zijn.

 3. 3. The Eve of St John

  3 januari 2017 (45 minuten)

  Een vrouw wordt aangevallen in Crows Wood. Enkele maanden later zitten de plaatselijke geestelijken samen over de heksencommune in het dorp. In eerste instantie maakt Father Brown er zich niet al te veel zorgen over, maar wanneer hij een melding krijgt van een bizar ritueel en er op die plek ook bloed wordt gevonden, moet ook hij toegeven dat hier mogelijk meer aan de hand is.

 4. 4. The Chedworth Cyclone

  4 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown komt in het boksmilieu terecht en maakt er kennis met opkomend talent Jeb en de aan lager wal geraakte Roy. Jeb komt in aanmerking voor een prestigieuze match, terwijl er voor Roy amper nog iets te rapen valt. Het komt tot een confrontatie tussen de twee en wanneer de volgende dag het levenloze lichaam van Roy wordt gevonden, is Jeb dan ook de hoofdverdachte.

 5. 5. The Hand of Lucia

  5 januari 2017 (45 minuten)

  Notoir schrijfster Lucia krijgt een vaas op het hoofd. Bunty vermoedt dat dat iets te maken heeft met het feit dat ze zou onthullen op wie een sadistisch personage in haar volgende roman is gebaseerd. Misschien is die persoon de dader? Father Brown vermoedt dat het gaat om Lady Ursula en wil Lucia op de hoogte brengen, maar hij komt helaas te laat...

 6. 6. The Eagle and the Daw

  6 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown gaat in de gevangenis op bezoek bij een vrouw die terechtstaat voor de moord op haar man. Daar bekent ze hem dat er nog een moord op de planning staat, die op haar ex-vriend Raymond. Wanneer Father Brown de man gaat opzoeken, blijkt dat hij op het punt staat Kimbleton te verlaten. En hij vertrouwt Father Brown iets toe dat hem mogelijk duur te staan kan komen...

 7. 7. The Smallest of Things

  9 januari 2017 (45 minuten)

  Op een politie-evenement loopt Father Brown inspecteur Mallory tegen het lijf, die het aan de stok krijgt met zijn voormalige baas, Webb. Maar wat vooral de aandacht trekt van Father Brown, zijn de diorama's van plaatsen delict die er worden tentoongesteld. Webb merkt iets ongewoons op in een van de kijkdozen. Niet veel later wordt hij dood teruggevonden. Zit Mallory daar voor iets tussen?

 8. 8. The Crimson Feather

  10 januari 2017 (45 minuten)

  Mrs. McCarthy is door het dolle heen wanneer haar dochter Joselyn onverwachts voor de deur staat, maar Father Brown vindt het onaangekondigde bezoek maar verdacht. Het duurt dan ook niet lang voor Joselyn opduikt in een mysterieuze nachtclub. Father Brown trekt op onderzoek uit en belandt voor hij het weet opnieuw middenin een bizarre moordzaak.

 9. 9. The Lepidopterist's Companion

  11 januari 2017 (45 minuten)

  Wanneer bibliotheekassistente Margaret onder een boekenkast belandt, neemt Mrs. McCarthy haar taak over. Ze maakt kennis met Margarets echtgenoot Graham en zijn sjofele assistent Lewis. Niet veel later biecht Lewis aan Father Brown op dat hij een geheim heeft. Diezelfde nacht wordt Lewis gedood in wat een geval van zelfverdediging lijkt. Maar volgens Father Brown is het niet zo simpel.

 10. 10. The Alchemist's Secret

  12 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown schiet een bevriende professor te hulp: sinds hij het dagboek van de universiteitsarchitect in zijn bezit heeft, heeft hij het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Dat dagboek bevat namelijk belangrijke informatie over een geheime kamer. Niet veel later raakt de professor vermist en duikt het lichaam van een vermoorde student op. Lost Father Brown het mysterie op?

 11. 11. The Sins of Others

  13 januari 2017 (45 minuten)

  De onlangs vrijgelaten Sid gaat dineren bij Father Brown. Wanneer Sid plots vertrekt, volgt Father Brown hem naar een evenement waar Giles, zijn voormalige advocaat, geëerd wordt. Sid en Giles raken slaags met elkaar en worden weggestuurd. Niet veel later wordt Giles vermoord en uiteraard wijzen alle vingers in de richting van Sid. Maar volgens Father Brown is dat niet terecht.

 12. 12. The Theatre of the Invisible

  16 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown vergezelt Mrs. McCarthy en Bunty naar de opnames van een radioquiz. Daar worden ze geconfronteerd met de kapsones van hun tegenkandidate Mrs. Rudge, die na haar eliminatie beweert dat ze het dagboek van de presentator heeft gelezen. Diezelfde avond gaat het huis van Mrs. Rudge in vlammen op. Het lijkt een ongeluk, maar daar denkt Father Brown het zijne van.

 13. 13. The Tanganyika Green

  17 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown ontfermt zich over Aldous en zijn dochter Grace, die onlangs vanuit Oost-Afrika naar Kembleford verhuisd zijn, op zoek naar een goede school voor Grace. De ochtend na een dorpsfeest wordt Aldous dood aangetroffen in zijn slaapkamer. Inspecteur Mallory is ervan overtuigd dat Grace haar vader heeft vermoord omdat hij haar opleiding niet kon betalen, maar daar is Father Brown het niet mee eens.

 14. 14. The Fire in the Sky

  18 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown en Mrs. McCarthy gaan langs bij de gedesoriënteerde William, die beweert dat zijn dochter Charlotte vermist is. Niet veel later strompelt Charlotte het politiekantoor binnen, waar ze het bewustzijn verliest. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar een mysterieuze jongeman opdaagt. En alsof dat niet genoeg is, wordt William dood teruggevonden in een afgesloten kamer.

 15. 15. The Penitent Man

  19 januari 2017 (45 minuten)

  Father Brown gaat langs bij Flambeau, die wordt beschuldigd van de moord op zijn kameraard Flynn. De man schreeuwt zijn onschuld uit, maar de vrouw van Flynn beweert dat ze hem het lijk in een rivier heeft zien gooien. Mrs. McCarthy denkt dan weer dat Flynn helemaal niet dood is. Ondertussen pleit Flambeau alsnog schuldig, tot grote verbazing van Father Brown.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.