• 9.108.305 stemmen

Ontwikkeld door: Tahsin Guner en Rachel Flowerday

Met onder meer: Mark Williams, Sorcha Cusack en Nancy Carroll

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 14 januari 2013

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

Plot Father Brown

De serie speelt zich af in de vroege jaren 1950, in het fictieve dorpje Cotswold Kembleford, waar Father Brown de pastoor is van de St. Mary's Catholic Church. Father Brown is een beetje een wanordelijke en zachtaardige rooms-katholieke priester. Zijn schijnbare onschuld en speelse humor is gekoppeld aan een vlijmscherp intellect. Zijn grootste kracht, zowel als priester en als detective, is zijn liefde en begrip voor andere mensen. Hij is er niet om te oordelen, maar om zielen te redden.

Acteurs en Actrices

Sid Carter

Meningen over Father Brown

Movsin

vrijdag 10 september 2021
Father Brown seizoen 1 Een misdaad-komedie-serie. Niet meer dan dat. Een grote troef die dergelijke series uitspelen is dat de personages voor een stuk toch wel karikaturen zijn. Na een paar afleveringen kent ge ze door en door, hun specifieke trekjes, ge weet al op voorhand hoe ze gaan reageren en glimlacht al bij voorbaat om hun reacties. Easy watching. "Father Brown" is wel zo'n typisch product. De frivole Lady Felicia, de bemoeizuchtige parochiesecretaresse (wat een functie, zeg), de inspecteur die dolgraag eens een zaak zou willen oplossen maar steeds in de sprint geklopt wordt door de man waar het allemaal om draait: Father Brown. Soms grappig, soms wat kinderachtig, soms geloofwaardig, soms niet, en onze brave priester moet zich steeds haasten want hij moet niet alleen zijn dorpsgenoten op het goede pad brengen, hij moet ook nog het mysterie oplossen en hij heeft maar een halfuurtje. Maar het lukt. Luchtig vertier met een misdadig kantje waaraan uiteindelijk niet zwaar wordt getild.

rijtje

woensdag 10 januari 2024
Father Brown seizoen 11 Father Brown stond bekend als feelgood-tv met typisch Britse humor. Vanaf seizoen 10 is dat veranderd door het vervangen van Mrs. McCarthy en Lady Felicia door de klunzige Mrs. Devine en Brenda. Seizoen 11 valt zwaar tegen. Aflevering 1-5 zijn deprimerend dramatisch. Ook aflevering 9 kan beter gemeden worden. Alleen de afleveringen 6-8 en 10 zijn kijkwaardig, maar ook daarin geen enkele reden voor een (glim)lach.