• 149.646 films
 • 8.312 series
 • 25.351 seizoenen
 • 557.015 acteurs
 • 324.552 gebruikers
 • 8.520.619 stemmen
Avatar
 
banner banner

Father Brown - Seizoen 1 (2013)

3,44 9 stemmen

Show titel: Father Brown

IMDb beoordeling: 7,8 (11.621)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Tahsin Guner en Rachel Flowerday

Met: Mark Williams, Sorcha Cusack en Nancy Carroll

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 14 januari 2013

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Father Brown

De serie speelt zich af in de vroege jaren 1950, in het fictieve dorpje Cotswold Kembleford, waar Father Brown de pastoor is van de St. Mary's Catholic Church. Father Brown is een beetje een wanordelijke en zachtaardige rooms-katholieke priester. Zijn schijnbare onschuld en speelse humor is gekoppeld aan een vlijmscherp intellect. Zijn grootste kracht, zowel als priester en als detective, is zijn liefde en begrip voor andere mensen. Hij is er niet om te oordelen, maar om zielen te redden.

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

 1. 1. The Hammer of God

  14 januari 2013 (50 minuten)

  Vandaag probeert Father Brown te voorkomen dat een vrouw onschuldig terechtgesteld wordt voor de moord op een man.

 2. 2. The Flying Stars

  15 januari 2013 (50 minuten)

  Nadat kolonel Adams ontdekt heeft dat zijn vrouw opnieuw aan de drank is, vertelt hij haar dat hij wil scheiden. Ondertussen verneemt Lady Felicia dat Ruby Adams zich wil verloven met haar Amerikaanse leraar John Van Ert, maar haar moeder zal nooit haar goedkeuring geven. Wanneer Father Brown en Mrs. McCarthy bij de Adams familie arriveren voor een toneelvoorstelling, krijgt Brown te horen dat het toneel afgelast is omdat Anne-Marie zich onwel voelt. Op dat ogenblik drijft haar lijk echter op het meer.

 3. 3. The Wrong Shape

  16 januari 2013 (50 minuten)

  Kort nadat Leonard Quinton voordroeg op een poëzieavond, wordt hij opgehangen aangetroffen. Father Brown, die op de poëzieavond was uitgenodigd, beseft dat de man geen zelfmoord kan hebben gepleegd. Hierdoor belandt de geestelijke opnieuw midden in een moordzaak.

 4. 4. The Man in the Tree

  17 januari 2013 (50 minuten)

  Lady Felicia ziet in een boom op haar landgoed een gewonde man met alleen zijn ondergoed aan. Ondertussen begroeten Father Brown en Mrs. McCarthy in het station van Kembleford hun Duitse bezoeker, priester Franc. Tegelijk stappen Sid, Christy en Annie uit de trein. Op dat ogenblik ziet Father Brown hoe de jongeman uit de boom aan het viaduct bevrijd wordt. Het kan niet anders dan dat de man uit een treinstel werd geduwd. Tijdens het onderzoek wijst Sid met een beschuldigende vinger naar Annie.

 5. 5. The Eye of Apollo

  18 januari 2013 (50 minuten)

  De 'Church of Apollo' vestigt zich in Kembleford. Susie, die op dit ogenblik erg kwetsbaar is, raakt in de ban van hun charismatische leider Lalon. Wanneer Kalons vrouw Dominique vermoord wordt, beseft Father Brown dat ook Susie in gevaar is.

 6. 6. The Bride of Christ

  21 januari 2013 (50 minuten)

  Mary Magdaline zal in de kapel van de St. Agnesklooster definitief haar geloften afleggen, maar terwijl ze op Father Brown afstapt, grijpt ze plots naar haar keel en valt ze levenloos op de grond. Al snel blijkt dat de jonge vrouw vergiftigd werd. Father Brown en inspecteur Valentine ontdekken dat in het klooster cyanide wordt gebruikt bij de wijnproductie, en dat er een kleine hoeveelheid van het spul verdwenen is.

 7. 7. The Devil's Dust

  22 januari 2013 (50 minuten)

  Dokter Evans vertelt Geoffrey en Emily dat hij geen hoop meer heeft voor hun dochter Ruth, die vreemde wratten op haar lichaam heeft ontwikkeld. Omdat Geoffrey in een nucleair onderzoekscentrum werkt, is Mevrouw Carthy ervan overtuigd dat Ruth radioactief besmet is geraakt. In de parochiezaal maken zij en de andere inwoners Geoffrey duidelijk dat ze Ruth niet langer in hun midden wensen. De volgende dag is het meisje spoorloos verdwenen.

 8. 8. The Face of Death

  23 januari 2013 (50 minuten)

  Tijdens de benefietschattenjacht geeft Lady Margaret identieke maskers aan haar echtgenoot, professor Galloway, en haar minnaar, kapitein Clifton. Clifton ziet Lucia kussen met een knecht en dreigt ermee het nieuws aan haar moeder te vertellen. Kort nadien vindt Lady Margaret Cliftons lijk. Professor Galloway is ervan overtuigd dat hij het beoogde slachtoffer was.

 9. 9. The Mayor and the Magician

  24 januari 2013 (50 minuten)

  William Knight houdt een toespraak tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten, maar wordt daarbij onderbroken door gemeenteraadslid Edwin. Die onthult dat William in het geheim de grond heeft gekocht waar een nieuwe elektriciteitscentrale zou worden gebouwd. Plotseling begint William hevig te schudden en valt hij levenloos op de grond. Father Brown merkt op dat de man geëlektrocuteerd werd. Ondertussen beseft Lady Felicia dat Frank, een Ierse goochelaar, de lang vermiste echtgenoot van Mevrouw McCarthy is.

 10. 10. The Blue Cross

  25 januari 2013 (50 minuten)

  Een mysterieus briefje op zijn deurmat leidt Father Brown naar de beruchte kunstdief Flambeau. Hoewel hij meteen de bisschop en inspecteur Valentine inlicht, besluit hij toch op eigen houtje achter de crimineel aan te gaan.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Movsin

Movsin

 • 6351 berichten
 • 7666 stemmen

Een misdaad-komedie-serie. Niet meer dan dat.

Een grote troef die dergelijke series uitspelen is dat de personages voor een stuk toch wel karikaturen zijn.

Na een paar afleveringen kent ge ze door en door, hun specifieke trekjes, ge weet al op voorhand hoe ze gaan reageren en glimlacht al bij voorbaat om hun reacties. Easy watching.

"Father Brown" is wel zo'n typisch product. De frivole Lady Felicia, de bemoeizuchtige parochiesecretaresse (wat een functie, zeg), de inspecteur die dolgraag eens een zaak zou willen oplossen maar steeds in de sprint geklopt wordt door de man waar het allemaal om draait: Father Brown.

Soms grappig, soms wat kinderachtig, soms geloofwaardig, soms niet, en onze brave priester moet zich steeds haasten want hij moet niet alleen zijn dorpsgenoten op het goede pad brengen, hij moet ook nog het mysterie oplossen en hij heeft maar een halfuurtje. Maar het lukt.

Luchtig vertier met een misdadig kantje waaraan uiteindelijk niet zwaar wordt getild.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.