• 8.764.004 stemmen

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (2019)

Show titel: De Luizenmoeder

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Ingmar Menning

Met: Jennifer Hoffman, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 10 februari 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 2 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Luizenmoeder

De Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven, dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen, maken vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' het haar echter niet makkelijk.

Afleveringen Seizoen 2 (2019)

1. 1. Safety First

10 februari 2019 (30 minuten)

Een nieuw schooljaar op 'De Klimop'. Directeur Anton heeft flink geÏnvesteerd in een nieuwe strategie: De Klimop moet de veiligste school van de regio worden

2. 2. Gezien als Meisje

17 februari 2019 (30 minuten)

Juf Helma nadert haar pensioen, dus er wordt een vacature geplaatst. Juf Ank en Juf Helma zijn hevig gecharmeerd van sollicitant Matthis. Walter en Kenneth maken zich zorgen om Rianne, die opeens het label transpersoon krijgt opgespeld. Ondertussen zijn de jongens-wc's verstopt, dus iedereen moet naar de damestoiletten.

3. 3. Fons de Poel

24 februari 2019 (30 minuten)

Wanneer juf Helma en groep 8 smullen van gruwelijke sprookjes, maakt Karel zich zorgen over de impact daarvan op zijn zoon Philippien. Directeur Anton zet alles op alles om een BN'er te regelen voor het slotfeest van de Kinderboekenweek. Intussen geven Hannah en Nancy allebei een andere invulling aan de voorleeshoek.

4. 4. Jezus in Je Hart

3 maart 2019 (30 minuten)

De Klimop maakt zich klaar voor het kerstfeest. Hannah coördineert het kerstdiner van groep 4, maar raakt tureluur door de allergieën en dieetwensen. Directeur Anton en Nancy willen het traditionele kerstverhaal opvoeren met de docenten, maar daar steekt Pjotr-Jan een stokje voor; De Klimop is immers een openbare basisschool.

5. 5. Genocide-hoed

10 maart 2019 (30 minuten)

Nancy heeft last-minute iemand moeten regelen voor de schoolfoto's, dus dit jaar is vriendin Anne-Mart de fotografe. Zij houdt er nogal curieuze ideeën op na die niet bij iedereen in goede aarde vallen. De leraren maken zich op voor een studiedag, waarin ze leren elkaar positieve feedback te geven.

6. 6. Korte Rondjes

17 maart 2019 (30 minuten)

De jaarlijkse sponsorloop staat weer voor de deur. Dit jaar wil directeur Anton heel graag meer geld ophalen dan de andere basisscholen in de buurt, dus hij laat conciërge Volkert de rondjes wat korter maken. De ouders op het schoolplein troeven elkaar af met welk kind het meeste geld zal ophalen. Juf Ank is intussen een kruistocht begonnen tegen suiker.

7. 7. Witte Puntjes

24 maart 2019 (30 minuten)

Er is een luizenplaag in de klas van Juf Ank. Alle luizenmoeders worden opgetrommeld om te pluizen, want alleen als iedereen luisvrij is kan het schoolkamp doorgaan. Karel neemt uiteindelijk drastische maatregelen. Walter en Kenneth maken zich druk om Moederdag: waarom krijgen zij als vader geen presentje? Ondertussen krijgt directeur Anton verdrietig nieuws.

8. 8. Harakiri

31 maart 2019 (30 minuten)

Directeur Anton moet zijn belofte aan de ouders van Ahmed nakomen en organiseert een ramadanmarkt. Volkert wordt ergens van beschuldigd, dus de schoolpleinouders roddelen er lustig op los. Alleen Hannah gaat naarstig op zoek naar de waarheid.

9. 9. Lievelingsjuf

7 april 2019 (30 minuten)

Juf Helma neemt afscheid van De Klimop. Er wordt een groot feest voor haar georganiseerd, waarover Nancy en Hannah de leiding hebben. De Cito-resultaten houden de ouders van groep 8 bezig, terwijl de ouders van groep 4 betwijfelen of De Klimop wel de juiste school is voor hun kinderen.

10. De Luizenmoeder Special (special)

14 april 2019 (24 minuten)

Terugblik op het seizoen, met bloopers, behind the scenes-materiaal en de leukste scènes van De Luizenmoeder.

''Oh, Maledive. Je lijkt wel een moffenhoer..''

3 2 1 cut

"Smeer wat rond haar anus en haar kutje, dat zijn broeierige plekjes..."

3 2 1 cut

Aflevering van vandaag: geniale opening !! Heel The Passion en Claudia de Breij op de hak genomen in 4 minuten: “Kruisig Hem !”, “Kruisig Hem !”.

De debilisering van het Paasverhaal met allerlei afzeikliedjes..

avatar van The Oceanic Six

Vond de aflevering qua humor wel sterk. De opening met Jezus aan het kruis was zo heerlijk fout.

Het Islamitische stel dat Moroccan Munt thee aan krijgt geboden. Anton die benoemt dat Harikiri met zwaarden is....en niet met bomgordels. Turkse Tarkan-muziek op de achtergrond van het feestje.

Maar het dramagedeelte vond ik een beetje zwak. Ongeloofwaardig hoe Volkert door een loze beschuldiging zo handelt en hoe die 2 roddelmoeders zonder wederhoor alles maar beweren. Ook vreemd dat Hannah direct al de schuld krijgt zonder even navraag te doen. Het tekent natuurlijk wel de roddelcultuur op een school, maar het past niet zo goed bij deze luchtige serie. Het leek een beetje geschreven te zijn om Hannah en Volkert over 2 weken in de slotaflevering samen te laten eindigen. Anderzijds is dit hele scenario misschien wel realistischer dan ik denk in de metoo-beschuldig-wereld waarin we tegenwoordig leven.

Ennuh....Ramadamadoendan

3 2 1 cut

Ergens herkenbaar wat The Oceanic Six zegt. Het is een overwegend humoristische serie en plots was daar die ‘wending’. Een aantal luchtige personages stonden plots in een heel ander serieus licht waarbij Anton dan nog erg zichzelf bleef als schlemiel. En toch is dit idd het #metoo sfeertje waar onze ‘luchtige’ maatschappij soms opeens in kan verkeren. En dan is het bloedserieus en worden mensen soms plots het slachtoffer van een heksenjacht. En het gebeurt hoor..

Het prettige herkenbare in deze serie is dat Juf Ank dan de stabiele nuchtere factor is en als oermoeder even meldt dat iedereen normaal moet doen. Heerlijk ! Daar mogen er veel meer van zijn/komen.

Ik vind trouwens dat Jennifer Hoffman zich behoorlijk goed revancheert met haar rol in serie 2. Waar ze in serie 1 steeds meer op de achtergrond leek te raken komt ze juist nu steeds weer meer naar voren. En dan kan je, in het dramagedeelte van deze aflevering, zien dat ze een sterke all-round actrice is.

Ja, ik ga dit steeds meer als één van de beste Nederlandse series vinden van de afgelopen 20 jaar (en ik heb er wat geprobeerd..) en dan niet alleen vanwege de humor maar om het nuchtere karakter wat hard nodig is in ons land.

Zo zie je maar, ik keek het gister weer eens min of meer gedwongen en was juist blij verrast met dat hysterische pedo verhaal. Zo achterlijk gaat het heleaas tegenwoordig op die scholen.

Al die middelbare school woordgrapjes waar Seth Gaaikema zich nog voor zou schamen als Ramadanmaardoenmaar waar iedereen elke aflevering weg mee loopt vind ik dan weer te suf.

kos schreef:

Het speelt zich dan ook af op een basisschool

Dus dan moet de humor ook basisschoolniveau zijn?

kos schreef:

Dus dan moet de humor ook basisschoolniveau zijn?

Als de woordspinsels/grapjes voor een basisschool directeur worden verzonnen door de scriptschrijvers lijkt mij dat idd op basisschool niveau, ja. Als je dan zelf weer het middelbare Gaaikema schoolhumor als suf gaat omschrijven dan is dat natuurlijk weer een eigen interpretatie van het script. Soort systeemdenken.

Ik vond Gaaikema altijd meer gereformeerde predikantenhumor.

avatar van Thunderball_mm

Thunderball_mm

Seizoen 1 vond ik eerlijk gezegd eigenlijk alleen aflevering 1 en 2 echt leuk, daarna werd het steeds matiger.

Dit tweede seizoen vind ik echt heel erg zwak, de eerste vier, vijf afleveringen vond ik er totaal niets aan, de afgelopen twee afleveringen hebben zo hun momenten, maar het is toch allemaal vrij matig.

Vind ook de meeste personages steeds meer een karikatuur geworden, zeker dat schoolhoofd, waardoor het steeds flauwer en ongeloofwaardiger wordt.

Goede keuze om na dit seizoen te stoppen, het is duidelijk al weer over het hoogtepunt heen.

avatar van The Oceanic Six

Beetje een vreemde finale, nogal beladen en ook met een gigantisch open einde. Er zal heus nog wel een derde seizoen of desnoods een film volgen. Lijkt me prima, want ik vind de serie nog steeds leuk genoeg. Het middenstuk van seizoen 2 kende een paar zwakke afleveringen, maar overal het algemeen heb ik wel weer genoeg gelachen. Wel zijn de personages dit seizoen wat meer karikaturen geworden, nog meer dan in het eerste seizoen.

Maar dit seizoen heeft wel weer genoeg originele vondsten, zoals de Ramadamadoendan en uiteraard de snif, snif kinder-hiv (werkelijk briljante aflevering, dé allerleukste van dit seizoen) waardoor er weer genoeg over de serie kon worden gepraat. Maar ik vind de laatste 2 aflevering wel wat beladen (overigens waren dit geen slechte verhaallijnen hoor), wat iets minder goed bij de serie past en erger, de verhaallijnen zijn niet echt bevredigend afgesloten. Het verhaal rondom Volkert en het vermeende misbruik, de verliefdheid van Hannah naar Volkert, de crush van Nancy op Anton, het aangekondigde vertrek van Anton en Ank bij de basisschool, Volkert die Hannah in het fietsenhok benadert in de slotseconden...op deze manier maken de makers zich er wel een beetje te makkelijk vanaf. Uiteindelijk geef ik hetzelfde cijfer Dankzij Anton, Ank en de rest waren de afgelopen zondagavonden toch heel vermakelijk.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Totaal niet m'n ding.

avatar van Thunderball_mm

Thunderball_mm

De kennelijk laatste aflevering vond ik dan weer wel aardig en een stuk beter en interessanter dan bijna het hele seizoen, maar ik dacht tijdens het kijken dat er nog minstens één aflevering hierna zou gaan volgen (zie ook hier bij het aantal afleveringen),

maar vernam deze week in de media dat het de laatste aflevering betrof en dan is het toch wel heel onbevredigend afgesloten (voor mij als kijker, niet voor Anton en juffrouw Ank).

Wat een aanfluiting!

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Complicatie was geniaal vooral het fietsenhok

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Dat vond ik dan weer zo flauw..

Voor mij is het wel goed zo na twee seizoenen. Lekker mee stoppen. Het kan vanaf hier enkel nog maar bergafwaarts gaan.

Er komt een film!

Leuk, maar zonder Diederik Ebbinge (Anton) is het wel de kerst die niet op de taart zit...

Hopelijk overtuigen ze hem ook nog mee te doen.