• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.445 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Good Doctor - Seizoen 2 (2018-2019)

3,92 40 stemmen

Show titel: The Good Doctor

IMDb beoordeling: 8,0 (111.557)

Afleveringen: 18

Speelduur: 12 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: David Shore en Daniel Dae Kim

Met: Freddie Highmore, Antonia Thomas en Richard Schiff

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 24 september 2018

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

Plot The Good Doctor

Een jonge chirurg met autisme en het Savantsyndroom, Shaun Murphy, verhuist van een klein plaatsje in de Verenigde Staten om te gaan werken in het prestigieuze San Jose St. Bonaventure Hospital. Binnen het ziekenhuis ontstaat de vraag: kan een persoon, die niet de eigenschappen heeft om zich in te leven in andere mensen, wel levens redden? Aaron Glassman, de directeur van het ziekenhuis, probeert zijn collega's ervan te overtuigen dat ze Shaun aan moeten nemen. Shaun gebruikt zijn indrukwekkende medische vaardigheden om levens te redden en zijn sceptische collega's uit te dagen.

Afleveringen Seizoen 2 (2018-2019)

  1. 1. Hello

    24 september 2018 (59 minuten)

    Shaun en Jared worden eropuit gestuurd om daklozen te behandelen. Jared staat op het punt in een ander ziekenhuis te beginnen en is op zijn hoede: een fout kan hem zijn goede referentie kosten. Shaun vermoedt dat de dakloze Harry een hersentumor heeft. Hij wil hem graag helpen, niet alleen op medisch vlak, maar ook privé.

  2. 2. Middle Ground

    1 oktober 2018 (42 minuten)

    Shaun vermoedt dat een conciërge van het ziekenhuis iets onder de leden heeft. Als Melendez hem onderzoekt, blijkt de man alvleesklierkanker in een vergevorderd stadium te hebben. Zijn familie wil dat hij een levensgevaarlijke operatie ondergaat. Lim behandelt een tienermeisje dat kampt met de gevolgen van een rituele besnijdenis.

  3. 3. 36 Hours

    8 oktober 2018 (42 minuten)

    Door een slechte planning moeten Shaun en Morgan een shift van 36 uur werken. Melendez voert een riskante operatie uit. De echtgenoot van zijn patiënt laat een moeilijke beslissing aan hem over. Glassman heeft een hersenoperatie ondergaan en beeldt zich een bezoek van zijn overleden dochter in. Shaun negeert Lea.

  4. 4. Tough Titmouse

    15 oktober 2018 (42 minuten)

    Shaun denkt terug aan zijn jeugd als hij zich bezighoudt met een jongen met een verstandelijke beperking. Shaun, Alex en Melendez geven de moeder van de jongen het advies hem in een woongroep te plaatsen. Claire behandelt een 18-jarige klimster die haar nek heeft gebroken. Haar ouders willen niet dat ze geopereerd wordt en komen lijnrecht tegenover hun dochter te staan.

  5. 5. Carrots

    29 oktober 2018 (42 minuten)

    Een vrouw met anorexia moet een hartoperatie ondergaan. Vanwege haar ondergewicht is de kans klein dat ze de operatie zal overleven. Claire denkt een oplossing te hebben, maar stuit op tegenstand van Melendez. Lim moet een maagverkleining ongedaan maken. Zijn patiënt heeft het daar moeilijk mee: diens partner wist niet dat hij vroeger dik was.

  6. 6. Two-Ply (or Not Two-Ply)

    5 november 2018 (42 minuten)

    Een jonge violiste bezoekt de Spoedeisende Hulp met een ontstoken vinger. Shaun en Morgan kunnen het niet eens worden over de behandeling. Claire behandelt een tienermeisje met ademhalingsproblemen. Haar ouders denken dat ze lijdt onder de stress van hun echtscheiding.

  7. 7. Hubert

    12 november 2018 (42 minuten)

    Claire probeert de pijn te verzachten van een studiegenoot die stervende is. Dat wordt bemoeilijkt door een ongewoon verzoek. Shaun en Morgan onderhandelen over de voorwaarden van een orgaantransplantatie met twee koppige broers.

  8. 8. Stories

    19 november 2018 (42 minuten)

    Als er complicaties optreden, ziet een patiënte op de Spoedeisende Hulp zich gedwongen een geheim te onthullen aan haar man. Melendez, Reznick en Park hebben hun handen vol aan een patiënt van wie de ouders tegen vaccinaties zijn.

  9. 9. Empathy

    26 november 2018 (42 minuten)

    Melendez, Morgan en Claire worstelen met de wens van een patiënt om een ​​operatie uit te voeren die hem ervan weerhoudt te handelen naar zijn pedofiele drang. Shaun krijgt een les in empathie.

  10. 10. Quarantine

    3 december 2018 (42 minuten)

    Shaun en Park behandelen twee patiënten die zijn ingestort op het lokale vliegveld en waarbij de symptomen wijzen op een infectie die mogelijk in de lucht kan worden overgedragen. Het team doet er alles aan om de infectie niet te verspreiden naar de rest van de eerste hulp, wat resulteert in quarantaine tijdens de feestdagen.

  11. 11. Quarantine (2)

    14 januari 2019 (42 minuten)

    Het is chaos in het ziekenhuis vanwege de quarantaine. Morgan en Shaun voeren een succesvolle operatie uit. Melendez en Claire moeten improviseren. Glassman ontdekt waardoor zijn geheugenverlies wordt veroorzaakt.

  12. 12. Aftermath

    21 januari 2019 (42 minuten)

    Na de quarantaine beoordeelt een inspecteur het ziekenhuis. Lim en Melendez spreken hun gevoelens voor elkaar uit. Shaun ontdekt dat Lea een vriendje heeft.

  13. 13. Xin

    28 januari 2019 (42 minuten)

    Melendez, Claire en Park proberen het leven te redden van een vrouw met een mechanisch hart. Lim, Morgan en Shaun behandelen een autistische patiënt die een hersenoperatie nodig heeft.

  14. 14. Faces

    4 februari 2019 (42 minuten)

    Andrews vraagt een moeder of ze het gezicht van haar hersendode dochter mogen transplanteren. Shaun en Glassman worden high en gaan op zoek naar een jeugdliefde van Glassman.

  15. 15. Risk And Reward

    18 februari 2019 (42 minuten)

    Shaun werkt zichzelf in de nesten als hij bot reageert op de bezorgde moeder van een doodzieke baby. Het nieuwe hoofd van de afdeling chirurgie moet beslissen of Shaun mag blijven.

  16. 16. Believe

    25 februari 2019 (42 minuten)

    Han heeft Shaun overgeplaatst naar het lab. Shaun zoekt een manier om terug te komen bij chirurgie. Claire is het niet eens met Melendez en Morgan over de behandeling van een patiënt met sterke religieuze overtuigingen.

  17. 17. Breakdown

    4 maart 2019 (42 minuten)

    Shaun keert terug naar de operatiekamer om te assisteren bij het verwijderen van een enorme tumor. Lim krijgt het aan de stok met een voormalig studiegenootje. Haar kindje heeft verdacht hoofdletsel opgelopen.

  18. 18. Trampoline

    11 maart 2019 (42 minuten)

    Shaun raakt betrokken bij een bargevecht en moet zelf behandeld worden. Park en Lim zijn het oneens over de symptomen die een oudere vrouw vertoont na een operatie. Melendez en Lim maken hun relatie bekend.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66749 stemmen

Aflevering 4 Tough Titmouse was prachtig vooral de laatste scene met dat karaoke .


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66749 stemmen

Laatste afl Trampoline slaat echt alles top show.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Dit is inderdaad gewoon een goede degelijke serie.


Prima tweede reeks, iets sterker nog dan de eerste, vooral door de betere verhaallijnen en het uitdiepen van de karakters. Zo goed als Het Grote Voorbeeld House M.D. (ook van producent David Shore) is het vooralsnog niet, maar men is zeker op de goede weg. De serie kijkt in ieder geval heerlijk makkelijk weg en de afleveringen vliegen voorbij.


avatar van Black Math

Black Math

  • 5390 berichten
  • 1735 stemmen

Aangenaam tweede seizoen. Minder focus op het verleden van de hoofdpersoon, waarbij met name de flashbacks in het vorige seizoen me irriteerden, dus dat is een plus. Verder een hoop mooie karakters die weliswaar niet geheel geloofwaardig zijn, maar die wel bij vlagen weten te ontroeren met hun goede bedoelingen. 3*.


avatar van schrans

schrans

  • 420 berichten
  • 1016 stemmen

Ik was ontgoocheld in de vervolgaflevering van Quarantaine. Het eerste deel was erg de moeite, maar het tweede had een nogal ontgoochelend en onaf einde.


avatar van schrans

schrans

  • 420 berichten
  • 1016 stemmen

Seizoen uitgezien en hoewel de prangende ziekenguisscenes de moeite waard blijven kan al hetgeen wat daarrond gebeurd me gestolen worden. Heel de zijplot rond de ziekte en romance van dr. Glassman vond ik vermoeiend om te zien en heeft net als de andere love stories een hoog soapgehalte dat niet in deze serie hoeft te zitten.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.