• 150.656 films
 • 8.500 series
 • 25.823 seizoenen
 • 567.687 acteurs
 • 326.204 gebruikers
 • 8.564.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Good Doctor - Seizoen 3 (2019-2020)

3,87 23 stemmen

Show titel: The Good Doctor

IMDb beoordeling: 8,1 (92.951)

Afleveringen: 20

Speelduur: 14 uur

Ontwikkeld door: David Shore en Daniel Dae Kim

Met: Freddie Highmore, Antonia Thomas en Nicholas Gonzalez

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 23 september 2019

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

Plot The Good Doctor

Een jonge chirurg met autisme en het Savantsyndroom, Shaun Murphy, verhuist van een klein plaatsje in de Verenigde Staten om te gaan werken in het prestigieuze San Jose St. Bonaventure Hospital. Binnen het ziekenhuis ontstaat de vraag: kan een persoon, die niet de eigenschappen heeft om zich in te leven in andere mensen, wel levens redden? Aaron Glassman, de directeur van het ziekenhuis, probeert zijn collega's ervan te overtuigen dat ze Shaun aan moeten nemen. Shaun gebruikt zijn indrukwekkende medische vaardigheden om levens te redden en zijn sceptische collega's uit te dagen.

Afleveringen Seizoen 3 (2019-2020)

 1. 1. Disaster

  23 september 2019 (42 minuten)

  Shaun stelt voor om een riskante nieuwe operatie toe te passen voor de behandeling van een jonge vrouw met agressieve kanker. Morgan en Park willen allebei graag het voortouw nemen bij de operatie van een oudere patiënt waarbij een tumor verwijderd moet worden, maar de situatie verandert wanneer de dementie van de patiënt de kop opsteekt. Shaun vertelt dat hij de eerste date met Carly rampzalig vond.

 2. 2. Debts

  30 september 2019 (42 minuten)

  Shaun en de nieuwe specialist voeren een experimentele chirurgische ingreep uit om de kaak van een patiënt te herstellen. Shaun besluit het daten nog een kans te geven, maar wel op zijn voorwaarden. Debbie moedigt Glassman aan om Shaun hierin bij te staan.

 3. 3. Claire

  7 oktober 2019 (42 minuten)

  Claire heeft een speciale band met een jonge patiënte die problemen met haar moeder heeft. Hierdoor denkt Claire aan haar eigen relatie met haar moeder. Morgan en Park behandelen een patiënt wiens been door een zwaardvis is doorboord. Shawn raakt geprikkeld als Claire opmerkingen maakt over zijn vragenlijst aan Carly.

 4. 4. Take My Hand

  14 oktober 2019 (42 minuten)

  Shaun, Park en de nieuwkomer krijgen te maken met een complottheoreticus die volhoudt dat hij een leveroperatie moet ondergaan, omdat hij is vergiftigd. Claire, Morgan en Melendez behandelen een vrouw met een gesprongen blindedarm die tot een dramatische diagnose leidt. Glassman zet een belangrijke stap in zijn relatie met Debbie.

 5. 5. First Case, Second Base

  21 oktober 2019 (42 minuten)

  Amerikaanse dramaserie over de jonge chirurg Shaun Murphy die van het platteland naar de grote stad verhuist om te gaan werken in een prestigieus ziekenhuis. De briljante Murphy leidt aan een autistische stoornis waardoor hij nauwelijks in staat is om contact te leggen met de mensen om hem heen. Zijn gebrek aan sociale vaardigheden compenseert hij met zijn buitengewone medische gave.

 6. 6. 45-degree Angle

  4 november 2019 (42 minuten)

  Shaun wordt afgeleid, vlak voordat hij de leiding heeft over een blindedarmoperatie. Park en Melendez bereiden zich voor op een gecompliceerde ingreep bij een jonge moeder. Glassman moet een lastige beslissing nemen over het inhuren van iemand.

 7. 7. SFAD

  11 november 2019 (42 minuten)

  De nieuwe patiënten van Melendez en Claire dwingen hen om hun eigen verdriet onder ogen te zien. Debbies werkwijze stelt Glassman op de proef.

 8. 8. Moonshot

  18 november 2019 (42 minuten)

  De pogingen van Carly om aan te sturen op meer intimiteit tussen Shaun en haar, leveren meer frustraties op dan ze had verwacht. Lim en Melendez vinden het moeilijk om hun werk en persoonlijke leven gescheiden te houden.

 9. 9. Incomplete

  25 november 2019 (42 minuten)

  Shaun is klaar voor de volgende stap in zijn relatie met Carly maar krijgt verontrustend nieuws. Een jonge patiënt moet beslissen over een risicovolle behandeling die haar leven kan redden of mogelijk haar huwelijk kan verwoesten.

 10. 10. Friends and Family

  2 december 2019 (42 minuten)

  Shaun bezoekt zijn vader op zijn sterfbed en deze familiereünie heeft onverwachte gevolgen. Neil, Alex, Morgan en Claire behandelen een NFL-speler met ernstige schade aan zijn wervelkolom. Claire richt zich op haar geestelijke gezondheid.

 11. 11. Fractured

  13 januari 2020 (42 minuten)

  Na de dood van zijn vader moet Shaun omgaan met de gevolgen die zijn intimiteit met Lea zal hebben op zijn relatie met Carly. Het team moet een patiënt opereren die een verdoving weigert uit angst voor een terugval.

 12. 12. Mutations

  20 januari 2020 (42 minuten)

  De artsen moeten een 25-jarige hardloper behandelen die lijdt aan een ernstige zwelling. Twee 16-jarige kankerpatiënten daten. Shaun en Carly werken aan hun intimiteit.

 13. 13. Sex And Death

  27 januari 2020 (42 minuten)

  Een terminale kankerpatiënt is vastbesloten om de laatste paar maanden van zijn leven zonder remmingen te leven. Morgan moet haar relatie met haar moeder onder ogen zien wanneer zij in het ziekenhuis terechtkomt voor een behandeling.

 14. 14. Influence

  10 februari 2020 (42 minuten)

  Wanneer Shaun een patiënt behandelt die influencer is, krijgt hij een hoop ongewenste aandacht. Ondertussen behandelt het team een vrouw met hevige buikpijn.

 15. 15. Unsaid

  17 februari 2020 (42 minuten)

  Het team behandelt een jongen die niet kan praten vanwege een onvolledig gevormde luchtpijp. Hij lijkt een goede kandidaat te zijn voor een experimentele operatie. Carly heeft steeds meer moeite met de vriendschap tussen Shaun en Lea.

 16. 16. Autopsy

  24 februari 2020 (42 minuten)

  Shaun doet een emotionele bekentenis die onbedoelde gevolgen heeft. Claire, Morgan en Marcus behandelen een mannelijke student met een mysterieuze gespleten persoonlijkheidsstoornis.

 17. 17. Fixation

  2 maart 2020 (42 minuten)

  Een patiënt met een mysterieuze, niet-gediagnosticeerde ziekte dwingt Shaun en het team om een aantal grote risico's te nemen. Claire en Neil blijven worstelen met hun gevoelens voor elkaar als collega's en vrienden.

 18. 18. Heartbreak

  9 maart 2020 (42 minuten)

  Claire en Shaun behandelen een patiënt met een zeldzame vorm van dwerggroei. Morgan, Audrey en Alex behandelen een jonge man aan zijn armen nadat hij betrokken was bij een werkongeluk. Shaun reageert op een emotionele situatie.

 19. 19. Hurt

  23 maart 2020 (42 minuten)

  De stad San Jose wordt opgeschrikt door een enorme aardbeving die het personeel van het ziekenhuis op scherp zet. Neil en Aaron worden allebei getroffen door de gevolgen van de aardbeving.

 20. 20. I Love You

  30 maart 2020 (42 minuten)

  Het team van het St. Bonaventure-ziekenhuis werkt in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven om de levens van de gewonden om hen heen te redden na de zware aardbeving.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 740 berichten
 • 547 stemmen

De eerste episode van dit seizoen was weer erg goed. Voor mij is dit de beste ziekenhuis serie die er is. Ben benieuwd naar de volgende afleveringen.


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 21478 berichten
 • 54848 stemmen

De laatste afleveringen waren geniaal, dit is voor mijn het beste seizoen.


avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

 • 225 berichten
 • 409 stemmen

Nog steeds een lichtgewicht variant op House M.D., maar qua vermaak doet dit er amper voor onder. Leuke personages, vlotte dialogen, precies de juiste mengeling van humor en drama- alles volgens beproefd recept. Hier en daar ook wat verwijzingen naar Het Grote Voorbeeld: zo duikt Robert Sean Leonard (Wilson!) op in een cameo en doet de epische dubbele seizoensfinale sterk denken aan een aflevering van House M.D. waarin een gecrashte bus centraal staat.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.