• 10.601 nieuwsartikelen
 • 161.821 films
 • 10.113 series
 • 29.684 seizoenen
 • 613.475 acteurs
 • 192.985 gebruikers
 • 8.968.698 stemmen
Avatar
 
banner banner

Professor T.  - Seizoen 3 (2018)

3,67 24 stemmen

Alternatieve titel: T.

IMDb beoordeling: 8,1 (2.495)

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur

Ontwikkeld door: Paul Piedfort

Met: Koen De Bouw, Carry Goossens, Koen De Bouw, Carry Goossens en Herwig Ilegems

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 9 september 2018

Eerst uitgezonden op: één (België)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Professor T. 

Jasper Teerlinck, alias Prof. T., is een professor criminologie aan de Universiteit Antwerpen wiens hulp als consultant ingeroepen wordt door de recherche. Degene die zijn hulp inroept is zijn oud-studente en inspecteur Annelies Donckers van de federale gerechtelijke politie. Al snel wordt Professor T. een belangrijk onderdeel van de politie in Antwerpen. Maar hij vindt het wel moeilijk om samen te werken met anderen.

Afleveringen Seizoen 3 (2018)

 1. 1. De Troonopvolger, Deel 1

  9 september 2018 (50 minuten)

  Nadat T. in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie heeft neergeschoten, komt hij in de gevangenis terecht. In afwachting van zijn vrijlating onder voorwaarden probeert hij er te overleven.

 2. 2. De Troonopvolger, Deel 2

  16 september 2018 (50 minuten)

  In de gevangenis gaat het met professor T. van kwaad naar erger. Uiteindelijk komt er hulp uit onverwachte hoek. Christina Flamant worstelt ondertussen met een zwaar schuldgevoel.

 3. 3. Het Verloren Schaap

  23 september 2018 (50 minuten)

  Wanneer een gevaarlijke crimineel ontsnapt uit de gevangenis, doet de federale gerechtelijke politie Antwerpen andermaal een beroep op professor T. om de zaak op te lossen.

 4. 4. Het Perfecte Plaatje

  30 september 2018 (50 minuten)

  De dag na haar huwelijk wordt een jonge bruid dood aangetroffen in het zwembad van een hotel. Het ziet ernaar uit dat er kwaad opzet in het spel is. Hoofdinspecteur Rabet beslist om professor T. in te schakelen om de zaak op te lossen.

 5. 5. Sugarbaby

  7 oktober 2018 (50 minuten)

  Een studente rechten wordt vermoord aangetroffen. Het onderzoek wijst uit dat ze een bijverdienste had als sugarbaby. Op aanvraag van zijn medegevangenen organiseert professor T. groepslessen psychologische criminologie in de gevangenis. Ondertussen komt ook zijn proces dichterbij. Op aanraden van zijn moeder en de decaan heeft T. dan toch een advocaat onder de arm genomen.

 6. 6. Elk Huisje...

  14 oktober 2018 (50 minuten)

  Na een bezoek aan zijn stamkroeg komt een man niet naar huis. De dag daarop wordt hij dood aangetroffen in een spoorwegberm. Op het eerste zicht lijkt het op een roofmoord, maar de speurders van Antwerpen vermoeden dat er meer aan de hand is. In de aanloop naar zijn proces krijgt T. slecht nieuws. Volgens de gerechtspsychiater is hij toerekeningsvatbaar en riskeert hij bijgevolg de zwaarste straf voor de feiten die hij heeft gepleegd. De verdediging stelt een tegen-expert aan, een oude bekende, dokter Helena Gijselbrecht.

 7. 7. Het Geluk van Anderen

  21 oktober 2018 (50 minuten)

  De gevangenis is in rep en roer wanneer een cipier vermoord wordt aangetroffen in één van de doucheruimtes. Omdat de betrokken man een slechte reputatie had en niet altijd even fijngevoelig omging met de gevangenen, zijn er verdachten genoeg. Ondertussen is het proces van T. gestart. De eerste verklaringen en getuigenissen spreken niet in het voordeel van de professor. Het ziet er dan ook naar uit dat T. een zware straf boven het hoofd hangt, tot Christina Flamant een verrassende getuigenis aflegt.

 8. 8. Moord op Voorschrift

  28 oktober 2018 (50 minuten)

  Een bekend auteur van misdaadverhalen beslist om uit het leven te stappen. De speurders hebben echter twijfels bij de zelfmoordtheorie. Zeker als blijkt dat de auteur in één van zijn boeken zijn eigen dood heeft beschreven. Na zijn vrijspraak neemt T. zijn academische activiteiten weer op. Het is wel duidelijk dat zijn verblijf in de gevangenis sporen heeft nagelaten. De moeder van T. maakt zich ondertussen zorgen. Zij is bang dat haar zoon in het verleden zal beginnen graven en dat moet ten koste van alles worden vermeden.

 9. 9. Het Vluchtmisbedrijf

  4 november 2018 (50 minuten)

  Er heerst grote opschudding aan de faculteit wanneer professor Van der Weyden, de vervanger van T., op zijn fiets wordt aangereden en de dader vluchtmisdrijf pleegt. Al snel ontstaat de roddel dat T. iets met het ongeval te maken heeft. De professor zelf trekt zich daar niet te veel van aan, want hij wordt helemaal in beslag genomen door een complexe moordzaak. Bij de FGP Antwerpen kunnen ze bovendien de hulp van de professor goed gebruiken, want tussen inspecteurs Vogels en Van Humbeeck klikt het absoluut niet meer.

 10. 10. Residentie Zilverspar

  11 november 2018 (50 minuten)

  Een bezoekster van een bejaardentehuis wordt door een demente patiënt met verschillende messteken gedood. Alles wijst op een spijtig ongeval, maar is dat wel zo? Professor T. zal de zaak samen met mevrouw Sneyers proberen op te lossen. Ondertussen zet T. zijn onderzoek naar de zelfmoord van zijn vader verder. De moeder van T. en decaan Walter De Paepe maken zich hier grote zorgen om. Het onderzoek komt in een stroomversnelling wanneer T. en Christina Flamant een bijzondere ontdekking doen.

 11. 11. Dakloos

  18 november 2018 (50 minuten)

  Inspecteur Saskia is getuige van een ongeval waarbij een dakloze betrokken is. Vlak voor de man sterft, vertrouwt hij Saskia toe dat hij iemand heeft vermoord. Deze keer zoeken de speurders dus niet naar een dader, maar naar een slachtoffer. In het kader van zijn onderzoek naar de zelfmoord van zijn vader heeft professor T. de hand kunnen leggen op de dagboeken van zijn moeder. Door het lezen van de boeken krijgt T. steeds meer herinneringen aan zijn vader en die zijn bij momenten heel verrassend.

 12. 12. Queen Olivia

  2 december 2018 (50 minuten)

  Een plezierrondvaart op een luxe zeiljacht eindigt dramatisch wanneer een jonge vrouw wordt vermoord en overboord gegooid. Wanneer blijkt dat zij de avond van haar dood een zwaar conflict had met haar echtgenoot, is hij onmiddellijk verdachte nummer één. Professor T. heeft door toedoen van Christina Flamant de hand kunnen leggen op het politiedossier van de dood van zijn vader. Dat dossier bevestigt dat de vader van T. zelfmoord heeft gepleegd. Er is ook sprake van een bewijsstuk dat de professor koste wat het kost in handen wil krijgen.

 13. 13. De Ontknoping

  9 december 2018 (1 uur)

  Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

 • 359 berichten
 • 654 stemmen

Prima begin van dit nieuwe seizoen.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

De flarden die ik meegepikt heb van de eerste afleveringen, maken inderdaad dat ik het seizoen alsnog zou willen zin. Helaas vond ik het eerste seizoen heel moeilijk door te komen. De serie toen dan ook gelaten voor wat het was. Er heeft wel gedeeltelijk een cast-wissel plaatsgevonden, merk ik. En dan net degenen die ik minder kon smaken destijds. Twijfel, twijfel.


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

 • 359 berichten
 • 654 stemmen

Spacejet Seizoen 2 staat nog tot eind deze maand gratis op VRT NU. Seizoen 3 wordt ook wekelijks aangevuld.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3595 berichten
 • 1813 stemmen

Opgegeven. Helaas. Na een tweede poging blijkt het mij gewoon niet te liggen. Verscheidene randpersonages zijn véél te karikaturaal en staan haaks op de meer realistische figuren en omgeving. Dat wringt gewoon de hele tijd. Koen De Bouw volg ik al sinds zijn doorbraak in Wittekerke en ik reken hem bij de beste Vlaamse acteurs. Hier zie ik hem toch regelmatig acteren, waardoor hij naar mijn gevoel het karakter niet is, maar duidelijk speelt. Akkoord, het is alles behalve slecht vertolkt, dat zeker niet. 'k Geloof het alleen niet altijd.

Eerlijk is eerlijk, ik zal dan ook niet stemmen.


avatar van Brix_mm

Brix_mm

 • 32 berichten
 • 191 stemmen

Dit blijft mijn favoriete Belgische TV serie .

De Bouw is een topper!

Ik heb de Duitse versie van de serie gezien, en die werkt van geen kanten.

Het is Koen de Bouw die de serie draagt, maar ook Goele Derick (Ingrid Sneyers is absoluut onmisbaar.

Ik ben wel blij dat de twee jonge inspecteurs verdwenen zijn uit de serie ( vooral Bart Hollanders) hun opvolging is stukken beter.

Ik hoop dat er eens een complete playlist van de in de serie gebruikte muziek beschikbaar komt.


avatar van NRT

NRT

 • 800 berichten
 • 438 stemmen

Spacejet schreef:

Opgegeven. Helaas. Na een tweede poging blijkt het mij gewoon niet te liggen. Verscheidene randpersonages zijn véél te karikaturaal en staan haaks op de meer realistische figuren en omgeving. Dat wringt gewoon de hele tijd. Koen De Bouw volg ik al sinds zijn doorbraak in Wittekerke en ik reken hem bij de beste Vlaamse acteurs. Hier zie ik hem toch regelmatig acteren, waardoor hij naar mijn gevoel het karakter niet is, maar duidelijk speelt. Akkoord, het is alles behalve slecht vertolkt, dat zeker niet. 'k Geloof het alleen niet altijd.

Eerlijk is eerlijk, ik zal dan ook niet stemmen.

Na seizoen 2 wou ik ook afhaken, maar in dit seizoen herpakken ze zich wel.


avatar van Brix_mm

Brix_mm

 • 32 berichten
 • 191 stemmen

Na de zeer sterke 7e aflevering van seizoen 3 volgde een dieptepunt van de serie.

Deel 8 vind ik de zwakste van allemaal.

Hopelijk gaat het hierna weer bergop met de kwaliteit


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

 • 359 berichten
 • 654 stemmen

Omwille van de actualiteit is er vanavond een extra lang journaal. Hou er dus rekening mee dat de laatste aflevering van Professor T. een tiental minuten later begint.


avatar van Brix_mm

Brix_mm

 • 32 berichten
 • 191 stemmen

Goede afronding met aflevering 13.

Ik heb enorm genoten van de 3 seizoenen.

Jammer dat het nu voorgoed voorbij is.

Hoewel....in een interview liet Koen de Bouw toch een beetje doorschemeren dat een voortzetting niet totaal onmogelijk is, ook al zouden daar momenteel geen plannen voor zijn.


avatar van NRT

NRT

 • 800 berichten
 • 438 stemmen

En toch blijf ik Ella Leyers en Bart Hollanders missen. Steve Geerts kan ik nog wel pruimen, maar Leen Roels speelt toch vooral die boze bitch. Het lijkt alsof ze maar een emotie heeft. De zaken zijn ook niet erg origineel: de vermoorde bruid in het zwembad, de ontsnapte gevangene, de vermoorde studente die een oudere lover had,... En zaten er nu twee zaken met een aanrijding in?

Soit! Koen de Bouw maakt natuurlijk veel goed en het deel in de gevangenis vond ik ook wel een leuke verandering. Daarnaast speelt de secretaresse haar rol met verve en ik Herwig Ilegems altijd een genot om naar te kijken.

Ik ben benieuwd naar de laatste aflevering!


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 766 berichten
 • 1464 stemmen

Een geniale serie. Acteerwerk, verhaal top en super in beeld gebracht. Een van de beste series ooit.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.