• 9.377.078 stemmen

Professor T.  - Seizoen 1 (2015)

Alternatieve titel: T.

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Paul Piedfort

Met: Koen De Bouw, Ella Leyers en Bart Hollanders

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 13 september 2015

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Professor T.

Jasper Teerlinck, alias Prof. T., is een professor criminologie aan de Universiteit Antwerpen wiens hulp als consultant ingeroepen wordt door de recherche. Degene die zijn hulp inroept is zijn oud-studente en inspecteur Annelies Donckers van de federale gerechtelijke politie. Al snel wordt Professor T. een belangrijk onderdeel van de politie in Antwerpen. Maar hij vindt het wel moeilijk om samen te werken met anderen.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. 1. Campus Drie Eiken

13 september 2015 (55 minuten)

Een studente diergeneeskunde wordt aangerand en verkracht op de campus. Inspecteur Donckers vermoedt dat dezelfde dader tien jaar geleden ook al heeft toegeslagen. Ze beslist de hulp in te roepen van haar vroegere professor criminologie Jasper Teerlinck.

2. 2. Een Fatale Vergissing

20 september 2015 (55 minuten)

De hoofdbibliothecaris van de universiteit wordt op een receptie vergiftigd. Mogelijk werd het verkeerde slachtoffer vermoord en is het echte doelwit een stadsambtenaar die een milieurapport heeft vervalst. Als gevolg daarvan is het dochtertje van een jong gezin zwaar ziek geworden. De speurders verdenken de vader.

3. 3. De Doorlichting

4 oktober 2015 (55 minuten)

De inspectrice van het school-evaluatieteam wordt thuis vermoord. Op het eerste gezicht is het een roofmoord, maar inspecteur Donckers heeft haar twijfels. Zij ontdekt met T. dat de directeur van de school die werd doorgelicht een motief heeft. Mogelijk zou de school een slecht rapport krijgen. Maar ook de echtgenoot van de inspectrice is een mogelijke dader. Ze zouden namelijk gaan scheiden en daar zou de man financieel zwaar onder lijden.

4. 4. Dubbelleven

11 oktober 2015 (55 minuten)

Een eerstejaarsstudent in de rechten is spoorloos verdwenen. Mogelijk is het een wanhoopsdaad, maar de speurders ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Hoewel hij van simpele komaf is, staat er toch heel veel geld op zijn rekening.

5. 5. De Hotelmoord

18 oktober 2015 (55 minuten)

Een gerenommeerd plastisch chirurg wordt in een hotelkamer vermoord teruggevonden. De vrouw met wie hij de kamer deelde, is spoorloos verdwenen. Wanneer zij wordt gevonden denken de speurders dat haar jaloerse man wel eens de dader zou kunnen zijn.

6. 6. Tamara

25 oktober 2015 (55 minuten)

Een callgirl wordt dood aangetroffen in haar appartement. De speurders hebben snel door dat het om een geënsceneerde zelfmoord gaat. Professor T. is zwaar aangedaan als de callgirl Tamara blijkt te zijn.

7. 7. De Maskermoorden

1 november 2015 (55 minuten)

De gruwelijke moord op een echtpaar blijkt een exacte kopie te zijn van een moord die tien jaar ervoor werd gepleegd. De dader van die moord zit echter nog achter de tralies.

8. 8. Katvanger

8 november 2015 (55 minuten)

Antwerpen wordt opgeschrikt door een brutale dubbele moord. Een bekende cokedealer en zijn geliefde worden doodgeschoten door een gemaskerde indringer. De politie denkt dat het om een vergelding gaat.

9. 9. Moederliefde

15 november 2015 (55 minuten)

Een au-pair komt na haar vrije avond thuis. Ze vindt haar werkgever bewusteloos in de woonkamer, terwijl zijn zoontje van zes spoorloos is verdwenen. Het onderzoek wijst in de richting van de zakenpartner van de vader.

10. 10. De zaak Seynaeve

22 november 2015 (55 minuten)

Dirk Seynaeve wordt op heterdaad betrapt bij het lijk van zijn werkgever-kasteelheer met het moordwapen in de hand. Nochtans ontkent hij alle schuld. Parallel met de geruchtmakend rechtszaak, heeft professor T. Annelies uitgenodigd om het proces in de les toe te lichten. T. vermoedt dat Seynaeve de waarheid spreekt en onschuldig is.

11. 11. De Nalatenschap

29 november 2015 (55 minuten)

Tijdens een officiële gelegenheid wordt een mislukte aanslag gepleegd op een vooraanstaand zakenman. Enkele dagen later wordt de man in zijn eigen huis vermoord, al wordt het lijk niet gevonden.

12. 12. De Jaartalmoorden, deel 1

6 december 2015 (55 minuten)

Een man wordt gewurgd teruggevonden met een geblakerd gezicht. Op zijn borst is het getal 1991 gekerfd. Als vierentwintig uur later een nieuw slachtoffer valt, ook met een jaartal in het lichaam gekerfd, beseffen de speurders dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

13. 13. De Jaartalmoorden, deel 2

13 december 2015 (55 minuten)

Bij de derde moord is er nog altijd geen verband tussen de slachtoffers en ook geen spoor van de dader.

avatar van Esteban

Esteban

Helaas. Koen De Bouw doet het bijzonder goed als hoofdpersonage met een hoek af. Een zeer dankbare figuur ook, een beetje wat House voor de gelijknamige serie is. Op dat vlak zit het volledig snor, de eigenzinnige (soms muzikale) intermezzo's zijn ook een pluspunt in dat opzicht.

Maar het staat énorm in contrast met het politie-kantje van de reeks. De andere figuren horen zo normaal mogelijk te wezen, dit is namelijk een serieuze serie waarin professor T. het buitenbeentje is. Maar het hele corps kan moeilijk overtuigen, alsof ze onbewust soms heel lichtjes de kolder-toer op gaan. Ella Leyers is dan gigantisch miscast. En dan de cases op zich, zo verdomd ongeïnspireerd en voor de hand liggend dat het haast beschamend is.

Het tweede seizoen laat ik voorbij gaan. Het moet al héél erg van dit afwijken alvorens ik interesse zou hebben. Een gemiste kans.

avatar van Brix_mm

Brix_mm

Mijn huidige meest favoriete Vlaams-Belgische TV serie.

Volop genieten van iedere aflevering, en dan vooral van Koen de Bouw die zijn rol fan-tas-tisch speelt!

Onmisbaar voor het succes van de serie is ook Goele Derick als mevrouw Sneyers, hilarisch zijn haar droge opmerkingen.

Van mij mag haar rol nog wat groter worden.

Minpunten vond ik wel acteur Bart Hollanders (inspecteur Daan De Winter), maar die verdween gelukkig uit de serie en Herwig Ilegems als hoofdinspecteur Paul Rabet ligt mij ook niet zo, te verloederd (als personage) om geloofwaardig over te komen naar mijn mening

Over Ella Leyers heb ik wat gemengde gevoelens...best wel een irritant personage dat ze speelt.

Gelukkig zijn Tanja Oostvogels (Christina Flamant) en Carry Goossens (de decaan) er om de boel op te fleuren.

Het 3e seizoen komt eraan, en naar verluidt zijn de contracten voor het 4e ook al getekend.

De Duitse versie van de serie (met Duitse acteurs dus) vind ik helemaal niks.

Het is toch echt Koen De Bouw die de serie maakt tot wat hij is.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Oei, één van die series waar ik de hoge beoordelingen echt niet van begrijp. Die muzikale intermezzo's zijn tenenkrommend slecht, echt van het allerslechtste dat ik ooit in eender welke serie ben tegengekomen vind ik. Bijrollen zijn ook echt slecht. Ook De Bouw is verschrikkelijk.

Redden het dan wel nog een klein beetje: Ella Leyers en partner bij de politie, en de degelijke verhalen/verhaallijnen.

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

In Nederland hebben we ook zo iemand als Professor T.

Dokter Tinus