ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 430.937 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.076.987 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bron - Seizoen 3 (2015)

4,10 179 stemmen

Show titel: Bron

IMDb beoordeling: 8,6 (59.680)

Seizoenen: 4 seizoenen

Afleveringen: 10

Datum van release: zondag 27 september 2015

Bron

Afleveringen Seizoen 3 (2015)

 1. Aflevering 1

  Rechercheur Saga Norén werkt nog altijd bij de politie van Malmö, maar ze mist haar enige vriend, Martin. Hij moet een celstraf van tien jaar uitzitten. Toch is Saga ervan overtuigd dat het goed was om hem aan te geven. Wanneer het lichaam van een professor genderstudies wordt gevonden op een bouwplaats in Malmö moet Saga samenwerken met een nieuwe Deense collega, die moeite heeft om Saga te accepteren zoals zij is.

 2. Aflevering 2

  Saga krijgt een nieuwe Deense collega, Henrik Sabroe, en samen onderzoeken ze de moord op Helle Anker. Wanneer een tweede moord plaatsvindt, valt de verdenking op de Deense blogger Lise Friis Andersen. Ze heeft er geen geheim van gemaakt dat ze de twee vermoorde mensen niet bepaald aardig vond, maar ontkent dat ze iets te maken heeft met de zaak. Ondertussen gaan Saga en Henrik op zoek naar de zoon van Helle Anker. Hij heeft geen alibi en is op de vlucht voor de politie. Saga komt erachter dat haar baas Hans is ontvoerd en laat alles vallen om naar hem op zoek te kunnen gaan.

 3. Aflevering 3

  De politie ontvangt een videoboodschap, waarin de zender losgeld vraagt voor de vrijlating van Hans. Ze lokaliseren hem, maar wanneer ze op de plek aankomen zien ze de kidnapper dood op de grond liggen. Hans is door iemand anders meegenomen. De zoon van Helle Anker is doodgeschoten en het onderzoek lijkt te bevestigen dat er een link is tussen de twee moorden. Blogger Lise Friis Andersen zou wel eens kunnen helpen bij het oplossen van de zaak.

 4. Aflevering 4

  Saga maakt een fout tijdens een intense kidnapsituatie, maar ze weet wel een verdachte te arresteren. Linn, de vervangende baas van Saga, houdt haar in de gaten en zegt dat ze rust moet nemen. Ondertussen wordt een vierde lijk ontdekt. Saga en Henrik komen erachter dat ze niet de juiste verdachte hebben opgepakt. Hij is als copycat slechts schuldig aan één van de vier moorden. Saga en Henrik moeten nu een nieuwe link tussen de zaken zien te ontdekken.

 5. Aflevering 5

  Lillian ontdekt een wond in de mond van Hans. Het blijkt een brandmerk te zijn. De andere twee slachtoffers worden nogmaals onderzocht en het blijkt dat zij hetzelfde hebben. De dader probeert zijn slachtoffers te straffen door ze te brandmerken, maar waarom? Saga ziet dat haar baas Linn met haar moeder praat en komt erachter dat zij het onderwerp van gesprek is. Linn zet haar vraagtekens bij de handelingen van Saga en geeft haar steeds minder verantwoordelijkheden. Hierdoor begint Saga aan zichzelf te twijfelen. Henrik laat merken dat hij aan Saga's kant staat en dat ze nu een team vormen.

 6. Aflevering 6

  Saga en Henrik leggen een verband tussen de slachtoffers en enkele kunstwerken die in een museum hangen. Al die kunst is van Freddie Holst, een bekende en succesvolle Deense zakenman. Heeft hij iets met de moorden te maken of probeert iemand hem erin te luizen? Ondertussen ontdekken ze een vijfde lichaam dat ook gelinkt kan worden aan een van de kunstwerken. Het onderzoek wordt steeds ingewikkelder en Saga kan de stress bijna niet meer aan. Haar situatie verslechtert wanneer haar moeder iets verschrikkelijks overkomt.

 7. Aflevering 7

  De lichamen van een ouder echtpaar worden gevonden in hun huis. De twee zijn te linken met twee kunstwerken en hebben allebei een brandmerk in hun mond, net als de vorige slachtoffers. Er is nog één kunstwerk over en alles wijst erop dat het laatste slachtoffer Freddie Holst wordt. Hij weigert echter alle vormen van politiebescherming. Saga en Henrik krijgen een aanwijzing over de vermoedelijke dader. De jacht op de moordenaar begint aan beide kanten van de brug. Ondertussen krijgen ze een lijst met de namen van pleegkinderen die bij het vermoorde stel hebben gewoond. Een naam valt hierbij op.

 8. Aflevering 8

  De jacht op de dader wordt uitgebreid. Saga en Henrik weten nu met zekerheid wie deze persoon is, maar wanneer ze hem willen confronteren blijkt dat hij gevlucht is. De twee zijn verrast wanneer ze erachter komen wie het volgende slachtoffer is en de zaak krijgt hierdoor een nieuwe wending. De moordenaar heeft een nieuw plan bedacht en bereidt zich voor op het doden van zijn allerlaatste slachtoffer. Saga wordt door een interne rechercheur ondervraagd over het lot van haar moeder en alle aanwijzingen wijzen in de richting van Saga zelf. De situatie loopt uit de hand en Linn zet Saga op non-actief.

 9. Aflevering 9

  Nu Saga op non-actief is gesteld neemt haar collega Rasmus Larsson haar plaats in. Freddie Holst is wanhopig op zoek naar Jeanette, die zwanger is van zijn ongeboren kind. Hij vindt haar met haar handen vastgebonden. Ze heeft het kind gebaard, maar de baby is nergens te bekennen. Freddie neemt contact op met de politie en Henrik besluit Saga om hulp te vragen bij de zoektocht naar de baby. Saga en Henrik mogen het onderzoek samen afronden. Ze komen er eindelijk achter wat de connectie is tussen de moorden. Saga mag haar getuigenis over haar moeder lezen. Nu moet ze afwachten of ze door de rechter schuldig bevonden zal worden.

 10. Aflevering 10

  De jacht op de moordenaar en Freddie's baby gaat verder. Freddie krijgt een SMS van de kidnapper met hierin een foto van het kind en een locatie. Hij onttrekt zich aan het zicht van de politie en gaat naar de afgesproken plek toe. Wanneer Saga en Henrik daar aankomen, zijn Freddie, de baby en de ontvoerder nergens te bekennen. De twee vinden een aanwijzing die hen in de richting van het trio wijst, maar zullen ze op tijd bij hen zijn?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van kos

kos

 • 44875 berichten
 • 7753 stemmen

Tweede helft kon toch niet helemaal de verwachtingen inlossen helaas.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2210 berichten
 • 2314 stemmen

Vandaag binnengekregen in de feestdagen tijd eens bekijken


avatar van Dogie_Hogan

Dogie_Hogan

 • 13261 berichten
 • 781 stemmen

Na 2x gezien te hebben vind ik zeker dit seizoen op niveau van de vorige 2 seizoenen.

Nieuw is dat Saga het in de persoonlijke sfeer zwaar krijgt.

Beeld en geluid van de Blu-ray zijn evenals de vorige seizoenen weer subliem.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2210 berichten
 • 2314 stemmen

Super serie weer, Martin wordt hier helemaal niet gemist. Wederom ijzersterk.


avatar van Decec

Decec

 • 6272 berichten
 • 7876 stemmen

Prima en spannend serie!


avatar van Dogie_Hogan

Dogie_Hogan

 • 13261 berichten
 • 781 stemmen

Seizoen 3 zondags op de ARD.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2071 berichten
 • 303 stemmen

Er is wel wat op aan te merken, bijvoorbeeld dat ze die Emil niet wat beter in de gaten houden als zijnde (op z'n minst nog) een person of interest, maar vooruit. Fijne serie, fijn seizoen.


avatar van walnuts

walnuts

 • 41 berichten
 • 123 stemmen

Vanaf 1 mei is dit seizoen via Netflix te bekijken


avatar van Dogie_Hogan

Dogie_Hogan

 • 13261 berichten
 • 781 stemmen

Trailer seizoen 4 (jan. 2018): THE BRIDGE - Seizoen 4 -Teasertrailer - YouTube


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2071 berichten
 • 303 stemmen

Niet te geloven, ik dacht dat het een (slechte) grap was...


avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

 • 182 berichten
 • 0 stemmen

Gelukkig is The Bridge geen anti-climax en is seizoen 3 weer beter dan seizoen 2, maar niet zo sterk meer als seizoen 1. Toch jammer dat de 3 seizoenen uiteindelijk zo afstandelijk van elkaar zijn, al zijn 1 en 3 dus sowieso wel genietbaar op zich.

Gek genoeg is Martin's vervanger Henrik één van de grootste pluspunten. Hij en zijn verleden zijn bijzonder interessant, hij wordt erg goed geacteerd door Thure Lindhardt, die weer pit in de cast brengt, ook omdat Martin in seizoen 2 eigenlijk constant verward is. Dat is Henrik enkel buiten zijn werk om.

Interessante case ook wel, met opnieuw hetzelfde concept. Vele verhaallijnen in de loop van de serie die allemaal gerelateerd blijken te zijn. Vond Freddie een leuk karakter, en wat is Jeanette toch bloedmooi. Mooi dat ik die actrice na in Fasandræberne te hebben gezien nog zoveel minuten kan zien maken, is niet heel vanzelfsprekend voor een niet-Engelse actrice natuurlijk. Claes en Anette konden me helaas wat minder boeien. Dat uiteindelijk Emil toch de dader is, vond ik een prima eind. Die acteur zet ook even een gouden rol neer in die laatste aflevering zeg, geniaal.

Audiovisueel weer fijn, na vorige week in Malmö geweest te zijn was het nu allemaal nog bijzonderder; zowel de brug als de herkenbare plekken in Malmö. Soundtrack blijft lekker grauw.

Zin in seizoen 4, nu ze de basis hebben gelegd met dit seizoen om er iets heel boeiends te van maken. Ook wel fijn dat er nog even een pauze in zit trouwens, iets fris is nooit verkeerd.


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8072 berichten
 • 2017 stemmen

Een beetje back naar the roots van S1, qua opzet en ontrafeling van de case. Goed seizoen dit (beter dan het tweede). Aan die Freddie moest ik wel even wennen, omdat ik hem vlak daarvoor in een totaal andere rol in een serie had gezien (politicus ofzo).


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2397 berichten
 • 2679 stemmen

Wat was dit weer een heerlijk seizoen. Wat mij betreft is dit ook het meest geslaagde seizoen qua spanning en karakterontwikkeling. Het grootste verschil is het feit dat Martin is ingeruild voor nieuwkomer Hendrik. Een personage dat eigenlijk net zo verknipt is als Saga zelf, en dat werkt uitstekend. Ik heb de dader in geen enkel seizoen door gehad, maar ik vond de ontknoping dit keer wat logischer en spannender neergezet. De acteur die Freddie Holst speelt was ook goed.

Erg veel zin in het volgende seizoen. Met dit einde en alle veranderingen in het leven van Saga zit er nog genoeg verhaal in om een mooi einde neer te zetten.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4043 berichten
 • 1300 stemmen

Minste seizoen van de drie. Verhaal weet niet echt te boeien. Daarnaast was Saga niet meer zichzelf. Wat de serie juist mede zo sterk maakte. Ik was wel "blij" dat haar eerste collega al vrij snel van het toneel verdween. Hendrik vond ik wel een fijne tegenhanger. Uiteraard benieuwd naar het laatste seizoen. Maar zo goed als seizoen twee zullen ze niet snel meer maken.


avatar van Dogie_Hogan

Dogie_Hogan

 • 13261 berichten
 • 781 stemmen

Trivia: in de 1e 3 seizoenen, wanneer ingang politiebureau in Malmö getoond wordt, staan er tegen de gevel, rechts van de ingang, steeds 2 dezelfde damesfietsen met mandje voorop...


avatar van AOVV

AOVV

 • 238 berichten
 • 1293 stemmen

Bottleneck schreef:

an die Freddie moest ik wel even wennen, omdat ik hem vlak daarvoor in een totaal andere rol in een serie had gezien (politicus ofzo).

Dat was in seizoen 2 van The Killing, dacht ik.

Dit derde seizoen vind ik weer wat beter dan het tweede seizoen, en komt zelfs aardig in de buurt van het magistrale eerste seizoen. Thure Lindhardt zet zijn personage erg sterk neer, en ook Saga, die op persoonlijk vlak wat heftiger tijden meemaakt, overtuigt wederom. De case is ook enorm interessant, en de afwikkeling was erg spannend.

Benieuwd naar het laatste seizoen!

4,5 sterren


avatar van badfans69

badfans69

 • 1857 berichten
 • 4004 stemmen

The Bridge (3 seizoenen) is tot 31-10-2018 te zien op Netflix


avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

 • 112 berichten
 • 84 stemmen

Ook weer een prachtig seizoen deze 3e,misschien wel de beste ,mijn ziens

Hendrik is buitengewoon goed,

En Saga is echt supergoed

5 sterren voor mij


avatar van panax

panax

 • 713 berichten
 • 700 stemmen

geweldige seizoen 3, en wat een chemie weer met haar nieuwe tegenspeler henrik sabroe

wat een spanning en wat een eind !!

in 1 weekend uitgekeken want je wilt weten hoe het zit.

wat een acteurs perfekt gespeeld en wat een locaties

ben benieuwd naar seizoen 4

pure klasse wat mij betreft!!


avatar van cor1946

cor1946

 • 796 berichten
 • 1188 stemmen

Weer geweldig dat 3e seizoen


avatar van T.O.

T.O.

 • 1628 berichten
 • 1855 stemmen

Kos schreef:

Tweede helft kon toch niet helemaal de verwachtingen inlossen helaas.

Hm, had ik juist andersom. Daar gaan we weer, met zo'n overdreven theatrale seriemoordenaar, dacht ik aanvankelijk. Maar dit seizoen kreeg toch z'n eigen karakter, met Henrik als prima opvolger van Martin en veel meer drama.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.